Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
skarby jesteście tutaj jak wspaniale 🙂
słuchajcie miałysmy poważne problemy z jedzeniem ale już mam nadzieje poza nami mała zaczeła jeśc niestety nie potrafi ssać głęboko je tylko to co w brodawce a nie zjada niestety mleczka do konca wiec ja jade cały dzien na herbatkach laktacyjnych i odciągaczu do tego moje sloneczko musi jeść sztuczny pokarm wiec tak jemy i od 4 dni tyjemy apetyt nam rośnie aż milo patrzeć

kochane dziewczyn nie wiem od czego zaczęć wam opowiadać widze że wiekszość z was ma czas na net pozazdrościć ale jak u mnie sie ustabilizuje to pewnie i ja zaczne mieć na niego czas Pinacilada c u twojej mamusi mam nadzieje że po operacje wszystko wraca juz do normy nie mam możliwości nadgonienia forum napiszcie prosze ktora juz urodziła albo wklejcie tabelkę plisssssssssssss 🙂

powiem wam tak moj poród to żeczywiście nie był łatwy trwał i trwał w wielkich bólach krzyżowych i krzyżowych partych miała skurcze co minute już o godz 23 urodziłam Nadie o 8:20 oczywiście zawiodło rozwarcie na samo wspomnienie hasła rozwarcie na dwa luźne palce ,rozwarcie na dwa ciasne palce i tak przez 8 h -mnie osobiscie podnosi ale przetrwaliśmy wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że moja kochana lalusia postanowiła wyjść z rękami na szyji i łokciami w bok w ten sposób rozerwała mnie od macicy po odbyt tylko 20 szwów mi założyli przez 1,5 godz szyli mała ponieważ tak długo sie rodziła wyszła z sinicą eh nie bylo łatwo ale wiecie co jest napiekniejsza już nie ma sladu po sinicy zeszła w drugim dniu po porodzie chwyciła ją żółtaczka po tej sinicy no i jeszcze troszeczke ją trzyma do tego Nadunia napiła sie tyle wód płodowych że ulewała nimi przez 3dni i nie tył tylko chudla potem jeszcze żółtaczka i kolejny spadek wagi i do tego nie ssała prawidłowo ja wpadłam w depresje płakałam całymi dniami ale nareszcie zaczynamy tyć i żółtaczka mija 🙂

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hello

spałyśmy 3 godziny!!! Spałam jak zabita - nawet nie słyszałam jak moja Kasia myła podłogę w pokoju, w którym spałysmy! Szok! Lena obudziła sie taka głodna że sie wydawało ze mi cycka całego wessie do buzki 🤪 Debridat działa skoro młoda przez 3 godz nie jeknęła!! Super! Miejmy nadzieję ze nocka bedzie równie przyjemna!

Misiamamy ja juz odliczam :P:P:P mam nadzieje ze u mnie zacznie sie porod tak szybko jak u Ciebie (mam na mysli odstawienie lekow 🙂
Pinacolada ciesze sie ze debridat pomogl 🙂 ja mam w zapasie 2butelki 🙂 a ile podajesz swojej Malej?

• Mamusia
my za 20 minut idziemy sie kapac Boże jaka ja jestem w niej zakochana każde wstawanie w nocy jest dla mnie taka radościa wiem że to głupie ale wiece co ja tesknie za nią nawet jak mam ja w łóżeczku obok łóżka mojego i rano przy ostatnim nocnym karmieniu biore ją do nas do łóżka i śpimy razem

wasze maleństwa są piekne Basienko aniołku pinacolada wydaje mi sie że wasze sloneczka to takie pucie a moja jeszcze taka drobniutka ale już niedługo i was dogoni 🙂

a do tego ma tak piekne geste czarne włosy i ma tak duzo tych włosów że każdy sie zachwyca a ja w szczególności

czesc Stycznioweczki!

wpadam na chwilke jak zwykle 😉
oto my wczoraj i dzis 🙂 [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/ksawciu_u_mamy_na_rekach_wpatruje_sie.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Nasz bąbelek coraz fajniej zatrzymuje wzrok na naszych twarzach i sie wpatruje 🙂
A tutaj dzis - spi u nas na lozku 🙂

(UWIELBIAM Z NIM ZASYPIAĆ!) 🙂 🙂 🙂
[do niedawna kochałam pozycję karmienia na leżąco - w nocy rewelka, maluch przy piersi i razem zasypiamy! ale niestety nasze malenstwo cierpi na refluks zolodkowo-jelitowy i ulewa i wymiotuje BARDZO i ta pozycja dla niego nie jest dobra i musimy go karmic bardziej w pionie 😞) [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/ksawciu_spi_bez_smoczka_brzuszek.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

i jeszcze jedno 🙂 z przedwczoraj - tuż przed wyjsciem do lekarza

(na marginesie - boooshe jak trudno o dobrego pediatre...my juz odchodzilismy od zmyslow, bo nam sie synek zakrztusil tak ze stracil oddech i mąż do do góry nogami i oklepywał..masakra...i nikt nie chcial przyjechac i w ogole przezylismy ciezkie chwile - jeszcze za tydz ma byc ponownie przebadany czy nie nabawil sie zapalenia pluc od tego zakrztuszenia...Mały ma 2,5 tyg a my juz zdazylismy zmienic pediatre bo trafilismy na wariatke) [img size=328]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/ksawciu_w_kombinezonie_brzuszek.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

CZas strasznie szybko leci...w ponedzialek mąż wraca do pracy a ja jestem przerazona! maly tak czesto sie krztusi a ja zostane sama z nim...oj, bedzie to szkola zycia.. 🤢

Co do jeszcze naszych "przygód" to wyobrazcie sobie ze dzis w Olkuszu szlag trafil prąd i nagle w całym miescie zrobilo sie czarno...bez pradu z malym dzieciatkiem bez ogrzewania...ciezko...
na szczescie wlaczyli po 1,5 godz!
Ale co ja sie trachu najadlam, juz pakowalam nas na noc do moich rodzicow do krakowa 🙂

Uciekam budzic moich panów bo jakas kąpiel by sie przydala 😉

buziaczki papapa

• Mamusia
Witam wieczorową porą i mam pytanie do mamuś które już urodziły. kochane czy Wasze maleństwa też mają taki mega apetyt?? Moje cycki nie wyrabiają a maly jest głodny. mUsze go dokarmiać bo nic z tego by nie wyszło. W sumie nie dużo dostaje bo tylko 30ml, ale zawsze. Ehhh nie wiem co mam juz robic. Chiałabym mu dac cyca i koniec.

Anitek moj maluszek wogole nie chce smoka. Wiec nastaw sie ze i Twoj moze go nie chcec nawet takiego slicznego z misiem 😉
Jagódka Ksawcio superaśny 🙂

• Mamusia
Justynka ja karmie tylko butelką, początkowo odciagałam pokarm i ja dokarmialam ale teraz od 2 dni już prawie nic nie mam 😞
moja malenka jadla początkowo 30 ml, po 3 dniach średnio ok 40 ml a od 7 dnia po 60 ml i tak do dziś ale widzę ze od rana coraz bardziej głodna i teraz mi wcieła 75 ml.

Gwiazda się rozkręca:laugh: za niedługo poprosi o kotleta:laugh:

• Mamusia
Basiu to strach mi mówić ile moja Agata w 3dobie jadła...musiałam odciągać pokarm bo mała była naświetlana, bo miała żółtaczkę a przy cycu zawsze usypiała i karmienie mogło trwać i trwać....no więc w 3dobie zjadała do 90ml- pielęgniarki się z niej śmiały że głodomor 🙂

misiamamy witaj ponownie i trzymamy kciuki za przybieranie na wadze Nadi!!!
Jagódka Ksawciu przystojniaka wszystkie panny będzie wyrywał :P

• Mamusia
Ehhhh PIotrus to by caly czas na cycu siedzial i sie nie najada. Mam nadzieje ze moj pokar bedzie z dnia na dziec lepszy bo ja chce go karmic tylko cycem a nie to i to. Pije herbatki ale nie wiem czy to pomaga. Nio nic zobaczymy. Uciekam bo głodomorek znowu domaga sie jedzonka. Buziaczki Mamusie te rozpakowanie i nierozpakowane 🙂
A tak w ogole to co z Megi?? Bo kurcze nie mam czasu na nadrabianie i nawet nie wiem czy juz urodzila czy nie.

• Mamusia
anitek - pytałas o dawke Debridatu - mam zalecone 2x2,5ml pomimo ze na ulotce jest napisane ze 1ml na 1kg masy ciała na dobę wiec przy 4 kilowym dziecku (a tyle wazy Lenka) wychodziłoby 4ml na dobe (2x2ml). Ale podaje jej te 2,5 ml bo i tak jakas czesc zosatje sprynie wypluta :P

misiamamy - czekamy na zdjecie czuprynki Naduni bo to ze szpitala było w czapeczce a ja jako mama pół-łysolka jestem steskniona widoku włosków 😉

Jagoda - doszły do Ciebie moje maile z odpowiedziami?? Jak cos to pisz- chetnie pomoge w miare mozliwosci.
Piszesz że Twój mąż w pon wraca do pracy ...- moj nie miał nawet dnia wolnego!! W niedziele popołudniu rzywiozł nas ze szpitala a w pon rano poszedł do pracy - takie są uroki prowadzenia własnej firmy 😞

Justyna - ja w 3 dobie dostałam takiego nawału pokarmu ze piłam herbatke ale z szałwi na ograniczenie laktacji. A poniewaz groziło mi zapalenie obu piersi to skonczyło sie na Bromergonie - ale na szczęście pomogła juz 1 tabl i w tej chwili juz sie to normuje. Pół zamrazarki mam zawalone woreczkami z odciagnietym mlekiem 🤪

• Mamusia
Czesc mamusie 🙂Gratuluje wsyztskim juz rozpakowanym!!!Strasznie Wam zazdroszcze.Mi od dzisiaj zostal tydzien i tak bardzo sie boje.Teraz co 3 dni chodze na ktg do szpitala zeby sprawdzic serducho mojej Vanesski 🙂I dzisiaj sie dowiedzialam ze jezeli nie urodze do 22 to mam przyjsc dopiero 3 lutego na wywolanie..;/Myslalam ze tam padne mam nadzieje ze moja mala sie zmiesci w czasie bo nie chce tak dlugo czekac 🙂Zycze wsyztkim mamusia powodzenia i szybkich porodow a tym co maja juz swoej pociechy to zycze duzo zdrowka 🙂Ja jutro sie przeprowadzam nie bede miala internetu przez jakis czas to wam sie nawet nie pochwale moja coreczka 🙂Powodzenia