Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

My idziemy jutro - maz juz wzial urlop. Chrzanic kase, bede miala czyste sumienie, bo tak gdyby kiedys zachorowal... 🤢

Wlasnie podgladam Mlodego ja ksie bawi w bujaczku i widze za zlapał smoka za noge i go ciagnie 🤪 🤪

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jagoda80 napisał:
mycloud napisał:
no to pewnie my tego20.04 mamy kolejne szczepienie,już się boję kolejnych 2 dni nie spania i marudzenia 😠

Mycloud - a ile Nelcia bedzie miala tyg 20 kwietnia??

19kwietnia skończy 3miesiące.

oooo a teraz złapał go za lustereczko ktore trzyma w rece [smok] 🤪 🤪 🤪 dochodze do wniosku ze dziecko pozostawione samo sobie rozwija sie lepiej :P:P bo jak mamusia wciska do raczki rozne rzeczy to synek udaje ze nie wie o co chodzi 😉

mycloud napisał:
Jagoda80 napisał:
mycloud napisał:
no to pewnie my tego20.04 mamy kolejne szczepienie,już się boję kolejnych 2 dni nie spania i marudzenia 😠

Mycloud - a ile Nelcia bedzie miala tyg 20 kwietnia??

19kwietnia skończy 3miesiące.

Wiesz co mozesz sobie zadzwonic do swojego punktu szczepien - podac date ur Nelci i oni Ci oblicza do kiedy mozesz szczepic - bo u nas np. by Ci córci juz nie zaszczepili

• Mamusia
Jagoda - to nasze dzieciaczki jutro beda pic rotawirusa! Oby im ten "toast" wyszedł na zdrowie 😉

A kiedy macie 2 dawke Infanrix-a? Ty brałas 5w1 czy 6w1?
Bo nasza (6tyg po pierwszej dawce) wypada nam w wielki piatek wiec chyba zaszczepie ja tydz pozniej ale to z kolei wypadnie przed chrzcinami 🤢 Ale w sumie to jej po 1 dawce nic nie było wiec licze ze i tym razem bedzie spokoj

• Mamusia
hej,

byłam u lekarza, jutro odstawiamy antybiotyk 🙂 niunia ładnie rośnie i waży 4700.

pani doktor była dziś od rana do 14.30 na dzieciach zdrowych i na chorych od 15 więc zadzwoniłam i poprosiłam zeby mnie przyjeła pomiedzy 🙂
zanim naleza chore dzieciaki i o 14.45 nas przyjeła. Oczywiście przed nami pojawiła się pani której się spieszyło i chciała wejsc tylko po recepte 😠 i tu pierwszy raz zabłysnął tatuś Vanessy- zablokował jej wejscie kula i zapytał czy zna prawa inwalidy:laugh: no i ja wcieło a ja juz byłam w gabinecie:laugh: :laugh:

morfologie mamy zrobić w przyszłym tygodniu 🙂

cholera! akurat w tm tyg nie mamy kamery! a szkoda! sluchajcie siedze i nie wierze 🙂 🙂 Ksawciu ciagnie tego smoka raz za jedna noge raz za druga, potem za raczke, przyszuwa go sobie do buzi, lapie za lusterko, potrzasa...a minke ma taka skupiona ze hej :laugh: :laugh:

pinacolada napisał:
Jagoda - to nasze dzieciaczki jutro beda pic rotawirusa! Oby im ten "toast" wyszedł na zdrowie 😉

A kiedy macie 2 dawke Infanrix-a? Ty brałas 5w1 czy 6w1?
Bo nasza (6tyg po pierwszej dawce) wypada nam w wielki piatek wiec chyba zaszczepie ja tydz pozniej ale to z kolei wypadnie przed chrzcinami 🤢 Ale w sumie to jej po 1 dawce nic nie było wiec licze ze i tym razem bedzie spokoj

no mam nadzieje ze wypije ładnie drina 😆 i nie bedzie mial po nim kaca i nie zwymiotuje:laugh:

My mielismy 6w1 i kolejne wypada 1.04.

a ja dzisiaj polecialam wypindrzona na zebranie wspolnoty mieszkaniowej [maz wzial dzis pol dnia i jutro pol dnia urlopu] i wchodze a tu wszyscy wychodza...
Okazalo sie ze to bylo zebranie bloku obok a naszego jest jutro... 😠
poj..nam sie terminy!! nigdy wczesniej mi sie to nie zdrzylo ☺️

Basia81 napisał:
Jagoda- co do obwodu główki to Vanessa jak się urodziła miala 30 cm 🙂 i wogole cała jest malusi
a dalej- rośnie prawidłowo, poprostu jest drobnitka:laugh:

ja jutro poprosze o dokladne zmierzenie Ksawcia i zapytam ja o ten obwod glowy bo mi spokoju nie da 😉

Basia81 napisał:
Jagoda pytałam o ciemieniuche lekarke- moja nie ma, ale ma na brwiach cos podobnego- i poleciła by pół godz przed kąpiela natrzec te miejsca parafina i po kapieli wyczesac. Nie używac oliwki takiej kosmetycznej.

jutro sie zapytam o to - bo wczoraj jak bylismy to kazala wlasnie oliwka 🤢

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Basia81 napisał:
Jagoda pytałam o ciemieniuche lekarke- moja nie ma, ale ma na brwiach cos podobnego- i poleciła by pół godz przed kąpiela natrzec te miejsca parafina i po kapieli wyczesac. Nie używac oliwki takiej kosmetycznej.

to ja juz nie wiem... to i to natłuszcza 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Basia81 napisał:

nasza miała ciemieniuche na brwiach i juz jej zeszal. Kąpie ją w Balneum... to coś takiego jak Oilatum tylko wydajniejsze wiec wychodzi taniej a po kąpieli smaruję parafiną i tą ciemieniuszkę też parafiną smarowałam i szybkow w 3 dni zeszła 🙂 a oliwek nie stosuje u małej wcale.

• Mamusia
Majka jak się urodziła to główkę miała 36cm, a jutro zobaczymy ile jej łepetynka i klata urosły 🙂
Mycloud co do szczepień to ta Twoja data 20.04 to najprawdopodobniej szczepienie, ale zrób tak jak mówią dziewczyny zadzwoń 🙂

my ciemieniuchę też oliwką traktowaliśmy 😉

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂Ja tez mam szcepionke na 31.03.Moja mala rosnie jak na drozdzach gdybym tylko wiedziala jak sie to ribi to bym wkleila i wkoncu wam ja pokazala 🙂wczoraj bylismy warzyc vanesske i wazy 4.8 i 57 cm dluga a jutro konczy 2 msc 🙂Jak ten czas leci.Pozdrawiam buziaczki dla maluszkow

czesc Mamusie

mi czacha dymi z wscieklosci!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠

maz wzial urlop na dzis i jutro i...zebranie wspolnoty jest jutro a nie dzis!!! [wiec poszlam na darmo i urlop tez sie poszedl ...]
potem pojechalismy do okulistki i...byly przed nami 3 osoby - my z Ksawciem - oczywiscie nikt nas nie przepuscil. Powiedzialam mezowi zeby szedl z ksawciem do auta bo tam bylo goraco i przeciagi no i ludzie a jutro szczepienie.
2 GODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rozumiecie???? 2 godziny przyjmowala 3 osoby!!!ja juz tam chodzilam po scianach i chyba autentycznie mi dym szedl z uszu 😉
Juz oczywiscie zaczelam na glos komentowac wszystko i ostentacyjnie ale nie pomoglo 😉
Dziecku minela pora i karmienia i kapieli ja nadal czekam!
Wchodze w koncu - i mowie do baby - DZWONILAM, MOWILAM ZE BEDE Z 2 MIES DZIECKIEM, przyjechalam na ta godzine na ktora sie umowilismy - a ona ze trzeba bylo wejsc wczesniej bo ona mi musi zakropic kurwa oko i dalej musze czekac w poczekalni!!!!!! [JAKBY MI NIE MOGLA TEGO POWIEDZIEC PRZEZ TEL!!]no wiec ja wysmialam, powiedzialam co o tym sadze i ze specjalnie podkreslalam ze z niemowlakiem bede i jeszcze upewnialam sie czy nie potwierdzac zaraz przed wizyta na co ona zaprzeczyla a dzis do mnie teks:trzeba bylo wchodzic bez kolejki - no myslalam ze jebne...wypadlam stamtad od razu. KPINA! i kolejny raz z mezem niestety stwierdzilismy ze OLKUSZ to straszna DZIURA pelna wiesniakow!
Malo tego - przyszedl chlopak z czyms wbitym w oko - leciala mu krew i w ogole blee i nikt go nie przepuscil - rozumiecie!? i CZEKAL!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠