Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aniol303 napisał:
Jagoda nad tobą wisi jakieś "Olkuszowe fatum"żal mi Ciebie 😞 gdzie nie pojedziesz do lekarza to porażka,jak Ty to wytrzymujesz?A nie możesz sobie jakoś umówić wizyt u specjalisty w Krakowie-oczywiście przy okazji odwiedzin u rodzinki?

NO BO TO JEST DZIURA!
a do krk no nie ma jak...bo maz konczy prace o 16stej w domu jest przed 17 to gdzie o tej porze do krk...w weekendy nie chca gnoje przyjmowac.

A jutro znowu do lekarza z Mlodym i az sie boje tych olkuskich przygod...

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
aniol303 napisał:
Jagoda nad tobą wisi jakieś "Olkuszowe fatum"żal mi Ciebie 😞 gdzie nie pojedziesz do lekarza to porażka,jak Ty to wytrzymujesz?A nie możesz sobie jakoś umówić wizyt u specjalisty w Krakowie-oczywiście przy okazji odwiedzin u rodzinki?

NO BO TO JEST DZIURA!
a do krk no nie ma jak...bo maz konczy prace o 16stej w domu jest przed 17 to gdzie o tej porze do krk...w weekendy nie chca gnoje przyjmowac.

A jutro znowu do lekarza z Mlodym i az sie boje tych olkuskich przygod...

Aha rozumiem 😞
Będę jutro trzymać kciuki za Was,może coś pomoże 😉

pinacolada napisał:
Jagoda - chyba by mnie szlag trafił! Niezłe przejścia! Szok! No comment!

no mnie trafil - myslalam ze mnie rozerwie z cisnienia jakie mialam w nozdrzach i czaszce 😉Teraz pije mielise i zaraz musze polknac apap bo mi leb peka.
i w ogole to sie tak poplakalam z tej zlosci ze cala droge do domu z moich ust nie wyszlo nic poza przeklenstwami no i cala droge ryczalam.
I to /przepraszam/ cipsko kazalo mi przyjsc w pt i w sumie sie zn nia umowilam ale chyba dla zasady nie pojde...
Jest tu jeszcze jakas prywatna klinika to zadzwonie tam jutro.

z innej beczki - widzialyscie jukendens??? masakra sa ludzie!gdzie i skad oni sie biora - co za przypaly!!:laugh:
Dla mnie mistrzem byl ten krol techno na paczatku, ten ostatni bez zebow w jazzie i ten kolo w szarej koszulce co sie prawie poplakal - ja myslalam ze jaja sobie robi myslac ze umie tanczyc ale nie robil 🤨 powinni sprawdzac ludzi czy sa sprawni psychicznie bo potem cala polska ma z nich polew a tamci sie pograzaja...masakra.

• Mamusia
patrzyłam ale tylko z doskoku. Młoda daje czadu - jeszcze nie śpi. Założyłam jej własnie Viburcol - moze zadziała. Jutro robie eksperyment i odstawie Debridat - Mycloud chyba pisała o swojej kolezance ze lekarz jej powiedział ze Debridat rozdraznia. Zobaczymy - moze akurat. Zwłaszcza że była b.śpiaca - zasypiała na "stojąco" ale nie kładłam jej bo jeszcze miała dostac ostatnia dawke lekow. No i po podaniu lekow zaczał sie meksyk 😞
Ech...nie mam juz siły

• Mamusia
pinacolada napisał:
patrzyłam ale tylko z doskoku. Młoda daje czadu - jeszcze nie śpi. Założyłam jej własnie Viburcol - moze zadziała. Jutro robie eksperyment i odstawie Debridat - Mycloud chyba pisała o swojej kolezance ze lekarz jej powiedział ze Debridat rozdraznia. Zobaczymy - moze akurat. Zwłaszcza że była b.śpiaca - zasypiała na "stojąco" ale nie kładłam jej bo jeszcze miała dostac ostatnia dawke lekow. No i po podaniu lekow zaczał sie meksyk 😞
Ech...nie mam juz siły

pinacolada - mi się wydaje że z tym Debridatem to prawda.
Ja przestałam go dawać jakieś 10 dni temu i od tej pory nie mam żadnego problemu z wieczornym uspaniem Leny, zasypia w 5 min. i to bez niczego, czasem nawet bez smoka 🙂 .
Nie wiem czy to przypadek, czy to ten Debridat.
A moja niunia, jak już kiedyś pisałam potrafiła wieczorem przed spaniem niezłe cyrki robić.

• Mamusia
agab napisał:
pinacolada napisał:
Ech...nie mam juz siły

Ja przestałam go dawać jakieś 10 dni temu i od tej pory nie mam żadnego problemu z wieczornym uspaniem Leny, zasypia w 5 min. i to bez niczego, czasem nawet bez smoka 🙂 .
A moja niunia, jak już kiedyś pisałam potrafiła wieczorem przed spaniem niezłe cyrki robić.

agab - ojej, wstapiła we mnie nadzieja. Oby to był to bo juz nie mam siły. I zal mi jej bardzo bo ona sie meczy jak cholera.

• Mamusia
pinacolada napisał:
agab napisał:
pinacolada napisał:
Ech...nie mam juz siły

agab - ojej, wstapiła we mnie nadzieja. Oby to był to bo juz nie mam siły. I zal mi jej bardzo bo ona sie meczy jak cholera.

moja też tak miała,ciężko zasypiała, męczyła się sama ze sobą, zasypiała na kilka min. i się co chwilkę wybudzała.
A teraz jest super 🙂 .
Powodzenia 🙂 .

• Mamusia
pinacolada napisał:
Czy wasze dzieci jak płaczą to lecą im łzy??

Bo mojej Lence nie! Jeszcze nie widziałam jej ani jednej łzy! A kanaliki ma chyba drożne bo oczka jej nie ropieją 🤢

Mojej zaczęły lecieć przy pierwszym szczepieniu 🙂 ,
a teraz to tryskają fontanny - jak nie ma mleka na czas 🙂 .

• Mamusia
Hmmm.... to zapytam jutro pediatre czy to normalne ze mojej nie lecą 🤢 Zwłaszcza ze zauwazylismy ze lewe oczko ma minimalnie mniejsze od prawegi i jak zasypia to lewe najpierw domyka a prawe ma jeszcze "uchylone" a jak sie budzi to na odwrót 🥴 Pewnie nas czeka wizyta u okulisty. Dobrze ze moja klientka pracuje jako pomoc pielegniarska przy jednej z najlepszych okulistek w Bochni i zawsze jak potrzebuje to mam ekspresowa wizytę "z wypadku" czyli bez kolejki 😉 Hmmm wiem, moze to byc dla pozostałych wkurzajace ale korzystam jak moge zwłaszcza ze zawsze z Julka wtedy chodziłam a nie z soba wiec czuje sie w czesci "rozgrzeszona" 😉

Ide spac dziewczynki bo tatus pokonał Lenke i spi od 20min. Butle na noc przygotowane , Debridat do szafki schowany zeby rano z rozpędu nie podac 😉

Dobrej nocki - do jutra kochane 😘