Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ANIU - pytalismy tego sasiada od czwórki dzieci ale oni maja jakiego lekarza nawet nie pediatre - prywatnie - facet przyjmuje w szpitalu tuz obok i jak ma dyzur to usluga bezpplatnie a tak to pelnoplatna...

Wlasnie dzwonila moja przyjaciolka - jakby wyczula 🙂
No wiec w szpitalu (UJASTEK) wypelnai sie ankiete gdzie podaje sie adres osrodka zdrowia i nazwisko pediatry.
Jesli sie nie zna jeszcze pediatry i nie ma sie deklaracji to po wypisie ze szpitala trzeba sie udac do osrodka zdrowia i to do 2 tyg uzupelnic i wyslac mailem badz poczta informacje do szpitala i wtedy oni pelna dokumentacje przesylaja juz na konkretne nazwisko lekarza.

Poloznej sie nie wybiera i ona przychodzi z "urzedu". Jej tez mozna sie poradzic jakiego pediatre wybrac.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamusie.
Nadrobiłam ze 20 stron, więcej już mi się nie chciało hehe 🙂
Szybko mi zleciał ten weekend, szkoda bo wtedy mam M na wyłączność :P
Jagoda słodki pokoik i ładny brzuś
Ok jakoś troszkę zgłodniałam, więc muszę lecieć do sklepu po zakupy. Chwilowo papapa

• Mamusia
Dziewczyny jesteście ostatnio super 11 stron 😉
Syla - no wiesz ja też wolałabym już ją mieć na świecie ale lepiej niech jeszcze wytrzyma
Jagoda - fotki super 😉 ale masz piłeczkę typowo jak ja choć mój już się troche obniżył ;p
Dusia - mnie to często bolą żebra..A co do kreski to też nie mam znaczy taka prawie nie
widoczną
Jagoda- ja położną wybierałam sobie już na początku ciąży 🙂 jak składałam deklaracje
ale jeżeli chodzi o dziecko trzeba zgłosić dopiero po porodzie w przychodni
osobiscie czy teleonicznie u mnie w termminie 3 dni od urodzenia dziecka. ;p
A o tym że wypadło jej dziecko to słyszałam masakra..Ona rodzi a każą jej dane mówić
nie którzy lekarze i te pielegniarki to są za przeproszeniem debile..
No właśnie byłam ostatnio w szpitalu i nie ma żadnych ograniczeń a powinny..
No ja też oglądam na Tvn ;p

• Mamusia
My już z moją maleńka po śniadaniu :P
Wczoraj wybieraliśmy z mężem imię dla naszej kochanej kruszynki, i jak już mieliśmy pare wytypowanych imion to mój M mówił do brzusia i jak się okazało na Emilka maleńka tak zareagowała że mężusiowi aż się micha cieszyła tak wywijała 🙃 no i będzie Emilka :P

• Mamusia
Ttinka U nas całą ciąże było że Pawełek ale mojemu kochanemu coś w tym imieniu nie pasuje poza tym sprawdzaliśmy w księdze imion i Paweł ozn. mały, drobny
Teraz myśli nad imieniem Kacper a ja Iwo... więc z tym imieniem to jeszcze nie wiemy tak na 1000% 😉

• Mamusia
Witam poniedziałkowo!
Jagódka jaki Ty masz śliczny brzusio. Super. Tak sobie czytałam o tych deklaracjach, zapisach i wogóle, ze teraz się zastanawiam jak to będzie z moim małym skarbem jak wrócimy do Polski. Tutaj nie ma nic takiego jak zapisywanie się do przychodni. Przez miesiąc masz dwie wizyty darmowe a później jak nie masz karty medycznej to i tak za wszystkie wizyty się płaci bez względu na to gdzie idziesz. A w Polsce to ja nie mam pojęcia!! No nic jak będę w kwietniu to się wszystkiego dowiem.
Ttinka- widzę że tylko mój skarbek nie ma jeszcze imienia. Ehh ja już nie mam siły do wybierania. Jak mi się coś podoba, to mojemu mężowi niebardzo i tak chyba juz wszystkie imiona przeszliśmy...
Uciekam posprzatać troszke bo mi się wczoraj po pracy palcem nie chciało ruszyć 🙂

• Mamusia
Witam poniedziałkowo!
Jagódka jaki Ty masz śliczny brzusio. Super. Tak sobie czytałam o tych deklaracjach, zapisach i wogóle, ze teraz się zastanawiam jak to będzie z moim małym skarbem jak wrócimy do Polski. Tutaj nie ma nic takiego jak zapisywanie się do przychodni. Przez miesiąc masz dwie wizyty darmowe a później jak nie masz karty medycznej to i tak za wszystkie wizyty się płaci bez względu na to gdzie idziesz. A w Polsce to ja nie mam pojęcia!! No nic jak będę w kwietniu to się wszystkiego dowiem.
Ttinka- widzę że tylko mój skarbek nie ma jeszcze imienia. Ehh ja już nie mam siły do wybierania. Jak mi się coś podoba, to mojemu mężowi niebardzo i tak chyba juz wszystkie imiona przeszliśmy...
Uciekam posprzatać troszke bo mi się wczoraj po pracy palcem nie chciało ruszyć 🙂

• Mamusia
cześć gadułki coś ostatnio sporo piszecie 🙂

Pinacolada fajnie, że powiedziałaś o długości wózka co do windy bo nawet nie pomyślałam a my na 7 piętrze mieszkamy a tylko do 6 dojeżdża winda!

co do becikowego to w miejscu zameldowania ale nie trzeba od razu...my składaliśmy 3 miesiące po urodzeniu Agaty, czeka się ok miesiąca na decyzję, choć i tak każdy dostaje no ale to biurokracja. Na PESEL czeka się ok 1miesiąca

co do lekarza to na porodówce wypełniałam papiery a jak przyszła położna to przyniosła deklarację dla małej i sama zaniosła do przychodni 🙂 co do Pani doktor to nie jesteśmy zadowoleni jak coś się z małą dzieje to i tak dla nas czasu nie miała i chodziliśmy gdzie indziej prywatnie

• Mamusia
wow, ale się "zmachałam". Spisałam Julce wywiad, który zrobiła wczoraj w ramach zadania z historii z najstarszym członkiem rodziny czyli z prababcią (92lata). A ponieważ babcia juz mało kumata to musiałam te gołe wiadomości ubrac troche w słowa 😉

Młoda ma właśnie czkawkę - szarpie mi brzuchem!

ttinka - dobry pomysł. Jak wam za pare lat powie, że jej sie imie nie [podoba to jej powiecie że sama sobie takie wybrała 🙂 Mnie tez się Emilka podoba - Julka miała być Emilką albo Amelka 🙂

• Mamusia
Witam poniedziałkowo!

Oj miałam ciężką noc-co chwila twardniał mi brzuch i musiałam zmieniać pozycje,w końcu włożyłam sobie poduchę między nogi i było lepiej.Potem się budzę a w miejscu piersi cała mokra koszula oczywiście od siary 🤪

Sylla-wózek już jest! mogę powiedzieć tyle ,że jest super piękny prowadzi się extra,amortyzacja rewelka no i przetestowałam jak się wyciąga i wkłada gondolę i prosta sprawa jedno kliknięcie i wychodzi.Co do taszczenia wózka na piętro ja na szczęście jak pinacolada jedynie 1 piętro,klatka szeroka bardzo i jest miejsce na dole,jednak mimo,że mieszkamy na osiedlu strzeżonym zamkniętym wolę nie kusić losu i nie mam zamiaru zostawiać wózka.Póki co widzę,że stoją tam jakieś marne spacerówki.Łóżeczko kupiliśmy oczywiście drewex mocca i jeśli któraś się zastanawia nad tym właśnie łóżeczkiem to gorąco polecam,ja nie byłam do niego przekonana tzn.akurat do tego kolorku,ale teraz jak już stoi to wygląda cudownie.Pościel kupiliśmy z feretti Little pony!

PINACOLADA - z tą babcią to dałaś czadu :laugh: :laugh: :laugh: dostałam głupawki i się poryczałam hehehe - a czy babcia bedzie autoryzowac wywiad czy liczycie na to ze sie nie polapie w prawach autorskich hehehe:laugh: :laugh:
żebyś jej w rewolucję francuską z rozpędu nie wplątała 🙃 🤪 (choć mogłoby to wysunąć na czołówkę Twoją córę w rankingu najbarwniejszych opowieści :P )

oo znowu komus widze moje oklaski przeszkadzaly... no cóż 🙂

MONIss -ja wybierajac posciel kierowalam sie tym ze producent napisal ze pasuje do lozeczka 120/60 a my wlasnie takie mamy (choc w rzeczywistosci jest wieksze..). Mimo to i tak mam watpliwosci bo kolderka jest zlozona na pol i dopiero pasuje 🤢

JUSTYNKA - dziekuję 😘 a to Wy wracacie na stałe do Polski w kwietniu???

ttinka - Emilka - bardzo ładne, moja siostra tak miala miec ale mi sie wtedy bardziej Marta podobalo (mialam 6 lat i zostala Marta, a na drugie ma EMILIA 🙂 )
Natomiast potem żałowałam, że tak protestowałam 🙂

Dusia
z tą windą smiesznie, że tylko do któregoś piętra 🙂 powinniście mniejszy czynsz pałcić :P chyba że ostatnie piętra mają "widok na morze" w czynszu zamiast windy hehehe:laugh: