Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja odebrałam dzis wyniki HIV - jestem czysta 🤪 ale stracha miałam (tatuaż kilka lat temu robiłam i czarne mysli mnie nachodziły) 😉 , a za równy tydzien mam wizytę u gin i jeśli "wywalczę" cc to powinnam już znać termin 🤪

Tata skonczył malować łożeczko, teraz sie wietrzy i w sobotę skręcimy i pościelę sobie, a co? 😉

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Super pinacolada...ja też robiłam,ale już kilka ms temu.

Przywiózł mi dziś kurier to pudełeczko dekoracyjne w księżniczki oraz ta duża pianka kucyka pony i jest cudownie sam mąż jest pod wrażeniem.Jeszcze kilka drobiazgów i tylko pozazdrościć mojej królewnie.A ona coś ostatnio mało ruchliwa się zrobiła,kręci się jedynie ,ale mało kopie być może ma już bardzo mało miejsca i się rozleniwiła.

ps.od poniedziałku idzie zima temp.do -10 🤪

• Mamusia
witam kochane
3 dni miałam z głowy bratanica 1.5 roku była u nas 3 dni uffffff mały bąbel ale dynamit teraz dopiero nadrabiam zaległośi
ttitina jak to ???????ty sie kochana nie denerwuj wszystko bedzie ok dadzą ci leki bedziesz leżała i donosisz na pewno
🙂 trzymamy z Nadunią kciuki
pinacolada jak ty sie znowu zabierasz za te woskowanie to ja sie już boje ale wiesz jak dasz rade z bikini to oklask murowany
jagódka rany boski u mnie tak szybko nie leca te tygodnie jak u ciebie u ciebie uciekają strasznie szybko u mnie sie ciągna strasznie 🙂
gunia piekny bawik ja też mam podobny dostałam od brata
anioł starsznie sie ciesze że wszystko u was ok 🙂
ania ty biedaku pisałaś że leżysz nie martw sie po 3 dniach bol kregosłupa ustaje a jak masz w zamysle że robisz to dla swojego dziecka to wszystko przetrzymasz
Dusieńko nie przejmuj sie agatka ma prawo do fochów wiem że ci cieżko ale ja cie bardzo podziwiam a do rozwiązania juz nie daleko
mycloud sloneczko jak ja sie usmiałam z tego twojego stroju kąpielowego 😁 już sonie ciebie wyobrażiłam w dwuczęściowym stroju bikini i taki mi sie kolor róż umyślił jak siedzisz w wanie i masz skurcze poprostu rewelacja tylko sie nie obraż na mnie 🙂 ja to mówie z serdecznością dziekuje ci za ten mój usmiech na twarzy 🙂

• Mamusia
My już po kolacji 🙂
Ttinka nie martw się ważne żeby było wszystko ok

a tak Na marginesie to któraś z nas musi być pierwsza :laugh: Grudniówki od listopada się rozpakowują i nieźle im idzie:P

MAmaliszka Wszystko było by ok...ale kiedy pytaliśmy się po sąsiadach za nim się wprowadzaliśmy wszystko było ok z windą.Mówili że jak coś jest nie tak to od razu przyjeżdżają i naprawiają bo to dziesięciopiętrowy blok etc. A tu dziś jeden z tych sąsiadów zagadał do mojego i mówi że nie wie czy prędko naprawią bo jakaś część się zepsuła co trzeba ją zamówić ...ohhh masakra.wchodzenie i schodzenie może się wiązać z różnymi konsekwencjami heee jakoś to będzie schodzenie jeszcze spoko ale to wyjście na 8piętro zadyszka...przerwa co piętro 😉

Kupiłam dziś Gazetkę Mamo to ja jest ciekawy artykuł i porady odnośnie karmienia piersią,dietek herbatek dla dziecka,Kąpieli.Przyda się ale jak juz będzie mały żeby móc ćwiczyć 🙂

• Mamusia
misiamamy napisał:
a u nas na razie ok tylko zgaga straszna mnie meczy nie potrafie sie ułożyć do spania bo mojej milejdi sie nie podobają dla mnie wygodne pozycje dzis nie spałam całą noc zasnełam o 6 rano i wstałam 7 😞 no może dzis pospie

misiamamy - może spróbuj mojego sposobu - pomógł tez mycloud -po prostu nie jedz kolacji a przed snem profilaktycznie zazyj rennie. Ja od kilku nocy śpię jak dziecko a na kolacje tylko jogurcik sobie wtrącam i działa. Może i Tobie pomoże 🤪

• Mamusia
hejka, skończyłam właśnie prać pokrowiec na fotelik 😉
a ja też będę miała robione badania na HIV i żółtaczkę 🙂
ale też czuję trochę strachu 😉
Ttinka o kurcze!no nieźle ,ale wszystko będzie dobrze nie przejmuj się 😘 może będziesz pierwszą styczniówko-grudniówką.A tak szczerze mówiąc już za 2 tyg. jakiś styczniowy dzieciakczek mógłby wyjść :P 😉 hehe.
A ja właśnie obżeram się chrupkami kukurydzianymi + czekolada z orzechami + herbatka z cytrynką 😁 😁 🙃

• Mamusia
No dziewczyny dzięki, nie denerwuje się .. jeszcze - hehe jak trafie na porodówke w 37tc to sie bede denerwować 🙃
Mam być w szpitalu 3dni i mam nadzieje że nie będą mnie chcieli trzymać dłużej. Ostanio jak poszłam do szpitala, nic mnie nie bolało i wogóle, a po odbytym w nim pobycie wszystkie kości mnie bolały, hehe mogli by łóżka wymienić.
Niuni przegadam do rozsądku żeby sobie jeszcze posiedziała w brzusiu może się mnie posłucha.
Dobra trzymajcie się mamuśki ide spać bo moje kochanie już dawno usnął i się musze przytulić

• Mamusia
Witam wieczorkiem!
Ehhh jestem padnieta. Zrobiłam uszka i pierożki na Wigilię, bo później mogę nie siły 🙂 Niestety chyba pierożki bede musiała dorobić, bo połowę zjadłam 🤪 Wyszły super, pewnie dlatego 🙂
A tak wogóle ttinka trzymaj sie tam kochana. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Moze nawet łóżeczko lepsze dostaniesz 😉

• Mamusia
Witam wieczorkiem!
Ehhh jestem padnieta. Zrobiłam uszka i pierożki na Wigilię, bo później mogę nie siły 🙂 Niestety chyba pierożki bede musiała dorobić, bo połowę zjadłam 🤪 Wyszły super, pewnie dlatego 🙂
A tak wogóle ttinka trzymaj sie tam kochana. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Moze nawet łóżeczko lepsze dostaniesz 😉

• Mamusia
ttinka trzymaj małą mocno!
ania mam nadzieję, że te windę szybko naprawią, bo kochana wchodzenie i schodzenie z 8 pięter jeszcze Ci poród przyspieszy!

dziewczyny ale się stracha najadłam i dodatkowo mężowi napędziłam! wchodzimy sobie po schodach spokojnie z 6 na 7 piętro (do 7 nie dojeżdża 🙃 ) i nagle runęłam jak długa - zahaczyłam stopą o nogawkę całe szczęście skończyło się na zatrzymaniu na paznokciach i lekko naciągniętej nodze! ale strachu się najadłam!

JEZUUU DUSIA!!!! dobrze ze nic Wam sie nie stalo!!!
ja sie wlasnie tego obawiam!!! pamietam jak sie zaplatalam w nogawke pizamy i zlecialam z lozka prosto na naroznik stolu - to bylo jakies 2 mies temu i takiego siniaka nigdy nie widziala! nawet mu fote strzelilam 😉
Ja jestem zalogowana na niemowle.onet i dostalam dzis newslettera z informacja ze musze byc bardzo ostrozna bo teraz moge czesto tracic rownowage i przewracac sie, takze KOBITKI! uwazajmy na siebie!!!

• Mamusia
Jagódka - jakby Ci się kochana nudziło w któryś z najbliższych dni to zrób może nową tabelkę taką na wzor grudniówek. One mają mniej więcej tak: nick/ termin porodu/ data porodu/ imię dzieciątka/ waga/ wzrost/ rodzaj porodu (cc lub sn). Ttinka strachu napędziła a poza tym to gródniówki od połowy listopada się rozpakowują więc nieubłaganie nadchodzi czas na nas 🤪

Oj Dusia - Ty to jak nie na liściu sałaty to na nogawce !! leż Ty kobieto może już w łożku do rozwiązania bo coś jeszcze wykombinujesz 😉

• Mamusia
Ja wczoraj źle wymierzyłam w łazience i zahaczyłam brzucholem o kant szafki - zabolało, pogłaskałam i zapomniałam. A wieczorem jak smarowałam brzuch kremem weszła do sypialni Julka i krzyknęła:" O MATKO!! CO CI SIĘ STAŁO??!!". Okazało się że od tego uderzenia popękały mi naczynka i zrobił się czerwony siniak. Musiała mi przynieść lusterko żebym mogła go zobaczyć 🙂

Jusynka z tymi uszkami...yhmm...jakbym zjadla! ale powiem szczerze ze jadlam przerozne uszka i nie ma to jak uszka mojej mamy! sa absolutnie nie do pobicia! sa tak dobre ze moja mam ich produkuje ok 300-400 szt. dla 4 osob w sumie 🙂
Mam nadzieje ze uda mi sie zjesc w tym roku 🙂
Chociaz nie byloby fajnie gdyby po kolacji wigilijnej zaczela sie akcja porodowa bo wtedy nawet lewatywa nie da rady hehehehehe 🙃

🤪 :laugh:

Jusynka z tymi uszkami...yhmm...jakbym zjadla! ale powiem szczerze ze jadlam przerozne uszka i nie ma to jak uszka mojej mamy! sa absolutnie nie do pobicia! sa tak dobre ze moja mam ich produkuje ok 300-400 szt. dla 4 osob w sumie 🙂
Mam nadzieje ze uda mi sie zjesc w tym roku 🙂
Chociaz nie byloby fajnie gdyby po kolacji wigilijnej zaczela sie akcja porodowa bo wtedy nawet lewatywa nie da rady hehehehehe 🙃

🤪 :laugh:

grr brzuszek znowu nawala...
co wieczor to samo.

My dzisiaj zjedlismy "lekka" kolacyjkę 😎
kurczaka w pikantnej panierce chrupiacy kurczak, dufinki i salatka z majonezem hehehehe potem poprawilam pierniczkami P:P:P
Moge nie isc spac 🙂

Pinacolada - postaram sie powoli przygotowywac taka tabelke 🙂
Pewnie niedlugo sie przyda 🙂