Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Spoko misiamamy przynajmniej sprawiłam,że miałaś uśmiech na twarzy.Tak to jest jak się rodzi po raz pierwszy-wszystkiego trzeba się uczyć.
Moja córcia się obudziła i szaleje... super pora w sam raz 23.00 ona już pokazuje ,że ma charakterek po tatusiu,on też kocha spać do południa a idzie spać po północy 🤪

Jadę już ostatni raz przed porodem w swoje strony rodzinne do Łodzi w ten weekend,mam nadzieję,że nic mi nie będzie,siedzenie w samochodzie mega wygodne i rozkłada się na maxa więc będzie ok.

Buziaki na noc.Śpijcie dobrze! ja sobie w dzień polulałam godzinkę.

• Mamusia
witam mamusie wieczorową porą 🙂
mój M zrobił dzis pyszne nalesniki na obiado kolacje 🙂niestety już sie skończyły :/

ttinka trzymam kciuki za krótki pobyt w szpitalu i wygodne łóżko 🙂 najlepiej by było jakby były takie duże małżeńskie i żeby było mozna swojego męzulka zabrać 😉 wtedy bycie w szpitalu nie było by tak smutaśnie 🤪 🙃

• Mamusia
Hehehe AAllicee dzięki no.
Hehe bo ja się przyzwyczaiłam do wygodnego wielkiego łóżeczka i takie szpitalne to niewygodne, no ale co zrobić hehehe 🤪 🤪 🙃:P
Dusia ty się lepiej poduchami obłóż jak coś robisz bo kuku sobie w końcu nabijesz 😉
Fakt że się z nas tak troszke niezdary robią - uroki ciąży a jak 🙃 🙂
Dobra ja to się chyba od brzuszka uzależniłam, z rana już do Was pisze - bo od razu weselej jakoś tak .. :P
Dobra papapapa ja się ide powoli szykować 3m cie się mamuśki

• Mamusia
Witam WAS mamusie. Ja ostatnio bardzo rzadko zagladam, ale nie mam juz sił.. dziś jade do lekarza, zobaczymy co On mi powie gardło , kaszel i katar mam nadal.. paranoja. Boje sie powikłan. Martwie sie bo ponoc kaszel oze przyspieszyc porod, a mnie niemilosiernie brzuch boli od 3dni w podbrzuszu, całymi dniami leże.
Dzis postaram sie dokupic reszte niezbednych rzeczy dla Niuni, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, bo ja jade na zakupy to po 30min nogi odmawiaja mi posluszenstwa.

Dzis miala Sen że która z nas się rozpakowała, ale widze ze jeszcze nie hehe 🙂

ttinkatrzymam kciuki zeby było tylko dobrze 🙂
justyna malutka podziwiam cie za te uszka i pierogi , ja nie mam czasu hehe kupie gotowe na swieta 🙂
Jagoda po tej kolacji wigiliijnej to ta lewatywa przypuszczam nawet ci nie bedzie potrzebna hehe 😁
A i tu mamu plus ze mozemy jeszcze sie OBJEŚĆ na wigilli przed dietą 🙂

Dusiaznajdziesz jeszcze wozek idealny, glowa do gory 😉
mycloud jeszcze co do tego stroju. To powiem Ci ze ogladałam filmiki na youtubie i spotkalam sie ze dziewczyna miala góre od stroju tylko na sobie.
A wiesz że jak wybierzesz porod wodny, to mozesz zaponieć o ZZO:P nie wiem czemu, ale wiem ze jezeli zdecydujesz sie wejsc do wanny to potem juz znieczulenia nie mozesz dostac.

• Mamusia
No i suwaczkach mam juz 35tydzien 🙂 🙂 a na brzuszku wskoczy 35 w niedziele 🙂 czyli niebawem 🙂 leci ten czas, Ja tak licze zs tygodnia na tydzien i tak bedzie do konca, zleeeci 🙂 🙂 hehe trzymajcie sie mamusie. Lece wziasc prysznic. Potem musze tesciowej pomoc, bo biedna sie pochorowal obym ja znowu nie złapaala. Potem o 10.00 jedziemy do Pana doktora. Miłego Dnia zycze !! 🙂

czesc Laseczki

jakiegos nerwa mam dzisiaj... 🤢
Przed kilkunastoma minutami brzuch mi scisnelo boleśnie az odruchowo popatrzylam na zegarek...w razie czego. 🙃

DZwonilam do naszego gina, niestety dzis pani anestezjolog miala dyzur nocny i jej nie bedzie ale z kolei polozna - ta sasiadka moich tescio - bedzie wieczorem w szpitalu 🙂
ciesze sie bo maz nie musi brac dzis wolnego w takim razie pojedziemy do szpitala po jego pracy 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej z rana.

Chwaliłam się, chwaliłam no i zapeszyłam. Miałam dziś w nocy MEGA ZGAGĘ!! Do tego stopnia ,że o 1:30 wymiotowałam samym kwasem żołądkowym!! Fujj, jakie to było okropne doświadczenie!! Nigdy więcej. No i spałam na 4 poduszkach więc prawie na siedząco!! Nie mam pojęcia po czym mnie tak męczyło - czyżby po jabłkach? Zrobiłam wczoraj pycha jabłka w cieście naleśmikowym- wszystkim strasznie smakowały, mnie tez, więc zjadłam naprawdę dużo ale to było ok 17 a potem tylko 2 jogurty ok 20 więc żołądek nie miałam przepełniony a jednak cierpiałam jak nigdy dotąd. Ech, uroki ciąży!

Teraz się boję pomyśleć nawet o śniadaniu bo jeszcze taka się czuję obolała od środka 😞 A wczoraj wieczorem zrobiłam z myślą o dzisiejszym śniadaniu pastę jajeczną i czeka na mnie w lodówce....

pinacolada - ja tez dzis paste jajeczną zaserwowalam 😆 tylko robilam rano bo wczoraj zapomnialam no i przez to M. sie spoznil do pracy 🤢 (jaja chlodzilismy na balkonie hehehe:laugh: )
A z ciekawosci - z czym robisz ta paste? z majonezem czy maslem czy jeszcze czyms innym ?

pinacolada - to tak jak ja 🙂 ale zawsze jak udziwnie tzn cos dodam to juz jem tylko ja...dzis tez wersja podstawowa z majonezem sola pieprzem i slodka papryka 🙂
Pytam, bo moja tesciowa zawsze robi z maslem i jak ja zrobilam z majonezem Maz zawyl z zachwytu ze to najlepsza pasta jaka jadl 🙂
Tesciowka tez czasem dodaje rybke wedzona i wtedy jest to rzeczywiscie oblednie pyszne

• Mamusia
Cześć Kochane już jest piątek 😲 ale ten czas leci 🙂
My wybieramy się do katowic po kolejne prezenty...szok ile kasy idzie przed świętami ale w tym roku nie szalejemy za bardzo bo po remoncie pustki na koncie jakieś jak mówi to mój "śrubki"zostały na koncie.
No cóż....miłego dnia wam życzymy buziaczki dla was i brzuszków 🙂 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Ja też nie wiem gdzie wyląduje ale z prezentami muszę być przygotowana. Tak jak z pierogami i uszkami i kompotem bo to co roku moja "działka". W związku z tym idę jutro do restauracji zamówić Catering na uszka i pierożki - z kompotem zmierzę się sama pod warunkiem ze bede jeszcze na chodzie.

Kur......jak muli ten brzuszek - nie mam siły 😞 😞 😠 😠

• Mamusia
dzień dobry mamusie
jeśli chodzi o wigilie to u mnie jak u Dusi zupa grzybkoa pycha ale Justynki uszka też bym wszamała uwielbiam takie rzeczy
Jagódka ty mnie nie stresuj z tym swoim skurczem 🥴 ja to sie chyba boje za ciebie
pinacolada oj jak bym zjadła jajeczko i paste z nich ale niemoge a ja robie tak jak wy tylko dodaje jeszcze odrobine musztardy i cebule abo szczypior mnie pierwsze jajo do zjedzenia czeka dopiero jak skończe karmic 😞 to pewnie jeszcze ponad rok no trudno jak juz nie bedziemy karmić wezme sobie tabletki na uczulenie i zjem sobie stos jaj i popije mlekiem albo kakao

• Mamusia
pinacolaa ja nie jesm na noc juz od dawna i pomimo to mam zgage ale nie taka jak miałąm choć nie powie sa takze dni hardcorowe 🥴 a na ten twój biedny żoładeczek proponuje herbate bez cukru letnią a najlepiej siemie lniane ale wiem ze nie zawsze ludzie lubia ale jeśli wlejesz sobie zaparzone sienie do herbatki to smaku ani konsystencje nie poczujessz a efekt ulgi bedzie do tego delikatne sniadanie chlebek z masłem bez niczego trzymam kcuki żeby pomogło 🙂

• Mamusia
ja tez sie juz nie wysypiam coraz czesciej chodze siku w nocy i nie potrafie sie wygodnie ułożyć
a dziewczyny czy wam też jest tak duszno????????? ja jak leze na lewym boku to prawie sie dusze a jak na wznak to
mi sie słabo i duszno robi wiec leze na prawym boku ale mnie wtedy rwa kulszowa chwyta a siedzieć i chodzc nie moge 🥴 i jak tu dogodzić babie w ciąży 🤢 🙃 🙃 🤪