Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pinacolada napisał:
Basienko - a jak tam Wasze ząbki?

Bo moja Lena ślini się przeokrutnie a jak dorwie smoka to go tak tłamsi dziąsłami ze szok. Strasznie jej to wieczorami dokucza 😞 Kurde, ile to jeszcze potrwa? 😠

Vanesska ma coraz bardziej kłującego tego żąbką tzn nawet 2 , ale sie nie wybiły, ślini sie strasznie- czasem takie piany toczy 🙂 smoka,własne rączki i mój palec too chce połknąc, łapie od razu moja reke bym nie wyciagała palca i dalej masowala, męczy się cholernie i to jeszcze moze potrwac trochę- ide z nia na kontrole w srode to moze lekarka cos mi powie więcej

• Mamusia
Basia81 napisał:
pinacolada napisał:

Bo moja Lena ślini się przeokrutnie a jak dorwie smoka to go tak tłamsi dziąsłami ze szok. Strasznie jej to wieczorami dokucza 😞 Kurde, ile to jeszcze potrwa? 😠

Vanesska ma coraz bardziej kłującego tego żąbką tzn nawet 2 , ale sie nie wybiły, ślini sie strasznie- czasem takie piany toczy 🙂 smoka,własne rączki i mój palec too chce połknąc, łapie od razu moja reke bym nie wyciagała palca i dalej masowala, męczy się cholernie i to jeszcze moze potrwac trochę- ide z nia na kontrole w srode to moze lekarka cos mi powie więcej

A czy jais lekarz widział te jej dziąśła? Czy lekarz potwierdził ze to ząbkowanie?

• Mamusia
pinacolada napisał:
Basia81 napisał:
pinacolada napisał:

Vanesska ma coraz bardziej kłującego tego żąbką tzn nawet 2 , ale sie nie wybiły, ślini sie strasznie- czasem takie piany toczy 🙂 smoka,własne rączki i mój palec too chce połknąc, łapie od razu moja reke bym nie wyciagała palca i dalej masowala, męczy się cholernie i to jeszcze moze potrwac trochę- ide z nia na kontrole w srode to moze lekarka cos mi powie więcej[/quote

A czy jais lekarz widział te jej dziąśła? Czy lekarz potwierdził ze to ząbkowanie?

tak, ta nasza pediatra i to dobiła mnie ze 4 idzie niemal od razu...

Basia, Pinacolada - a Wy te idace zęby czujecie pod palcami????jak to sprawdzic czy to zabkowanie??? z tego co wiem to zeby pojawia sie i tak duuuuzo pozniej

• Mamusia
a jak tak mówicie o tym, że silne są Wasze maleństwa to moja też 🙂
jest prawie najmłodsza (nie licząc córci moniss77) a bardzo silna i trzyma się prosto, główka jeszcze opada ale coraz dłużej trzyma ją silnie 🙂
a oto dowód : [img size=312]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/lecee.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Basia, Pinacolada - a Wy te idace zęby czujecie pod palcami????jak to sprawdzic czy to zabkowanie??? z tego co wiem to zeby pojawia sie i tak duuuuzo pozniej

Jagoda ja nic własciwie nie czuje. Ja tylko skojarzyłam to jej ślinienie i wieczorne rozdraznienie z zabkowaniem zwłaszcza ze po posmarowaniu Dentinoxem jest wyrazna poprawa! A Julka miała żeby na 3 m-ce wiec jest spore prawdopodobienstwo ze to własnie zęby. Choc moja pediatra sadzi ze niekoniecznie, ze to nie jest genetyczne i ze Lena powodow do ślinienia i rozdraznienia ma sporo (refluks) i ze to niekoniecznie beda zeby. I ze przy zabkowaniu rozdraznienie jest jednakowe przez cały dzien! A moja klientka - stomatolog, która tez pytałam o to powiedziała ze jak najbardziej skoro Julka tak wczesnie zabkowała i ze własnie na wieczór dzieci bardziej cierpia! Badz tu madry i pisz wiersze.... 🤢

• Mamusia
wyczuwałam najpierw takie twarde dziąsla a póżniej juz takie zgrubienie a teraz kłuje już ale to może jest z milimetr, chciałam zrobic ostatnio zdjecie ale jak tylko jej ust dotykam to mnie chce zjeśc

dodatkowo w połowie jedzenia albo pod koniec wywala język i nie je, masuje jej czasem tym smoczkiem po dziąsłach to po chwili zaczyna znów jesc.
no i ślini sie strasznie

• Mamusia
Dobrywieczór dziewczyny!
U nas dziś "dzień marudy", niunia jakaś niespokojna, nie spała cały dzień. 😞

Dziewczyny, moja niunia nie trzyma jeszcze główki 😞 , właśnie dziś z M o tym rozmawialiśmy i oglądaliśmy zdjęcia Maksa, to on w tym wieku już dobrze główkę trzymał, nie trzeba było mu już przytrzymywać.
Zabawek też jeszcze nie łapie. Jedyne co robi ze swoimi łapkami to wkłada je do buzi i oczka trze.

Dusia śliczne zdjęcia!

• Mamusia
Basia81 napisał:
wyczuwałam najpierw takie twarde dziąsla a póżniej juz takie zgrubienie a teraz kłuje już ale to może jest z milimetr, chciałam zrobic ostatnio zdjecie ale jak tylko jej ust dotykam to mnie chce zjeśc

dodatkowo w połowie jedzenia albo pod koniec wywala język i nie je, masuje jej czasem tym smoczkiem po dziąsłach to po chwili zaczyna znów jesc.
no i ślini sie strasznie

Czyli już się przebił? Sprawdź jej łyżeczką metalową do herbaty! jak zabrzęczy to znaczy ze już jest!!!! 🤪

• Mamusia
agab napisał:
Dobrywieczór dziewczyny!

Dziewczyny, moja niunia nie trzyma jeszcze główki 😞 , właśnie dziś z M o tym rozmawialiśmy i oglądaliśmy zdjęcia Maksa, to on w tym wieku już dobrze główkę trzymał, nie trzeba było mu już przytrzymywać.
Zabawek też jeszcze nie łapie. Jedyne co robi ze swoimi łapkami to wkłada je do buzi i oczka trze.

Dusia śliczne zdjęcia!

Bo ona jest "sylwestrowa" i jeszcze nie wytrzeźwiała dlatego jej się głowa kiwa 😉

Ps. daj dziecku spokój - kazde jest inne i nie ma co porównywac! Twoja jest za to najładniejsza !!! No i ma tatę przystojnego , he,he 🙂

• Mamusia
pinacolada napisał:
agab napisał:
Dobrywieczór dziewczyny!

Dusia śliczne zdjęcia!

Bo ona jest "sylwestrowa" i jeszcze nie wytrzeźwiała dlatego jej się głowa kiwa 😉

Ps. daj dziecku spokój - kazde jest inne i nie ma co porównywac! Twoja jest za to najładniejsza !!! No i ma tatę przystojnego , he,he 🙂

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
dobre, dobre

• Mamusia
aallicee napisał:
agab twoja córcia to tak jak moja 🙂 ani główki nie trzyma ani zabawek 😁 co za małe leniuszki...wszysko nam każą robić.... trzymać za nie głóki i grzechotki 😉 i my trzymamy bo bardzo te nasze córcie kochamy 🙂

a może one będą miały inne walory np. będą bardzo mądre, albo bardzo piękne, albo jakoś szczególnie uzdolnione? 😉 :P