Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje mi się że tak bo nawet są preparaty dla dzieci w wieku szkolnym,chodzi o kwasy Omega 3 i 6 , musiałabyś zapytać w aptece albo swojego lekarza

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześć dziewczynki...
Natalia współczuję,ja zanim zasnę to też nie mogę znaleźć pozycji ale jak już usnę to do rana śpię...może spróbuj tak jak Niunia mówi odespać troszkę w dzień 😉
Miłego dnia i dużo słonka

• Mamusia
Cześc Laski.....widzę,że narzuciłam trend na DHA....heheheh.....Ale ten Feminatal możesz Niunia spokojnie brać....i nie potrzeba dodatkowo DHA....on jeszcze metafolinę....lepszą ponoć od kwasu foliowego....A o tym DHA to dowiedziałam sie na początku ciąży jak poszłam do takiego sklepu zielarskiego i ze zdrową żywnościa i zapytałam o coś do pięt bo mi pękały....Pani mi dała zaje.....tarkę i maseczkę,ale mówi,że podstawa to nawilżanie od środka czyli wit A+E....i DHA....a ja jej na to,że łykam wit,bo w ciąży jestem ,ą takich się boj.ę....a ona zbulwersowana.....to lekarz DHA nie przepisał...a ja ,że nie.....ona -to proszę przypomnieć,bo tonajważniejsze...ble ble ble....i wykład miałam o DHA....a za mną kolejka....hehheheeh

Z okazji urodzin 🙂)))

…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* H A P P Y *~*~*~*}
…{ *~*~ * B I R T H D A Y * ~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\

100 lat,100 lat dla Malwinki !!! 🤪 🤪 🤪

Czesc dziewczyny!!dzieki za życzenia Moniczko... 🙂
Ja jestem dzis troszke zajeta...bo ide na wesele do znajomych...wiec będe miała niezłą imprezke urodzinową i imieninową...hihi
A wy co dzis porabiacie???
Duchota od rana że nie idziw wytrzymac... 😲 😲 😲
Pozdrawiam:P

a ja nie śpię od 4-tej 🙃
wyprawiłam moją trójcę na ryby no i mój brzusio również się obudził i zaczął podskakiwać sobie 🤪 hi,hi...
teraz już jestem po śniadanku i czekam jak rybaki wrócą za świeżą rybką...zapowiada się upalny dzień 🙂

• Mamusia
Hej maluszki 🙂
Wlasnie zjadam sobie sniadanko 🙂O dziwo pospalam dzis troszke w nocy...
Malinka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🙂Ale masz fajnie...jeszcze pare tygodni temu sama szykowalam sie na wesele.Poszlabym sobie potanczyc 🙂
Milej zabawy ci zycze tylko nie przesadzaj z tanczeniem, bo jak zatanczylam rock&rola to myslalam , ze urodze 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie.....Malinko wszystkiego naj....naj....naj....a przede wszystkim .....NAJnudniejszej ciąży....NAJłatwiejszego porodu i NAJpiękniejszego i NAJgrzeczniejszego dzidziusia.......Monia,a co Tobie tam tak urosło?hehehhehPojadłaś arbuza czy Grochu?hhihihhihi.nie żartuję.....super wyglądasz....brzusia takiego to japewnie w 9 miesiącu nie będe mieć....ciekawe na ile urodze....heh....dzięki za miły komentarz

• Mamusia
Natalia ....fajna foteczka.......Ja dzisiaj rozmawiałam z moją sąsiadką,która jest emerytowaną położną i 11lat temu odbierała mi syna.....Powiedziała mi,że na chłopaka wyglądam....hehehe.....i.....ugadałam się z nią,że jak się coś zacznie to zadzwonimy po nią i tak jak przy pierwszym porodzie kilka godzin w domu przeczekam,a na porodówkę pojadę pózniej,bo tak jest najwygodniej....ona mi kontrolowała wszystko....o 24 bóli dostałam....do 4 w domku siedziałyśmy....spacerowałyśmy itp....a do szpitala koło 4 pojechałyśmy....gdy rozwarcie było już na 7.....także naprawdę byłam zadowolona.....hehehe.....a w szpitalu też mają mi nagrać położna prywatnie,no i mam nadzieję,że będzie akurat wtedy moja pani dr.,bo wtedy ją miałam.....a teraz zapowiada się dokładnie ten sam termin 22...ale jaja by były......Aha i dowiedziałam się,że poród rodzinny u mnie w Szpitalu nic nie kosztuje....a super salka jest,bo tak to tylko ogólna porodówka z parawanami,brrrrr.......Narazie mój Mąz się pisze.....zobaczymy czy dotrzyma słowa....(z chłopami to róznie bywa)no i moja Mama chce też tam być........Będzie jak w cyrku....Mama,Mąż,Położna.....a wkońcu ich wszystkich wywale i sama urodze!!!Narazie to tylko plany,mam nadzieje,że wszystko potoczy się po mojej myśli,a najważniejsze jest bez problemu urodzić zdrowego Dzidziusia.....pozdrawiam

Hej dziewczyny!!ja już wrociłam z wesela od znajomych(poprawiny sobie odpuscilismy)i jestem wykonczona...własnie obudziłam sie drzemki i nic nie ogarniam... 😲 Troche nawet wczoraj potanczyłm z moim wolniejsze kawałki...i dałam rade prawie do konca imprezy...ale dzis spie....hihi
Pojutrze mam wizyte u gina,ale sie boje czy wszystko jest ok.... 🥴
Pozdrawiam 🙂 🙂 🙂

Make a pregnancy ticker

hej mamunie...pozdrowionka z rana ślę 🤪 🤪
za chwilę sie wybieramy na wycieczkę do Torunia,a potem może jak sił starczy do Solca Kujawskiego ponoć fajny jurapark tam jest i będę straszyć dinozaury he,he 🤪 bo sama jestem jak taaaaki wieeelki dinuś 🙃 🙃

Miłego dzionka dziewczynki kochane i milion buziaków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
U mnie pogoda piekna.Padalo w nocy...ale i tak pewnie bede caly dzien w domu, bo w taki upal boje sie sama wychodzic, bo slabo mi sie robi. Jak tam po weselu malinka? Uzylas tego balsamu brazujacego??? Ja uzywam caly czas i mam o wiele lepsze samopoczucie.

A po weselu super...jeszcze jestem zmęczona po tancach..hihi 🙂 🙂 🙂 ale warto było jechać 😉 Tak użyłam tego balsamu ale tylko na nogi bo były strasznie białe 😲 😲 😲
Nic mi sie dzis nie chce... 😮

• Mamusia
Cześć Brzuszki....Co tam u Was słychać.....Malwinka ślicznie wyglądałaś....U mnie dzisiaj taki upał,że hejjjjjj......A oza tym to nudy jak zwykle.....Ja do gin w środę ide....Ciekawe comi powie.....bo rewelacyjnie się czuję....tylko brzuch mi jakoś opadł....tak nisko mam i jakiś miękki bardziej się zrobił....

Hej dziewczynki!!!
Ja własnie jestem po wizycie u lekarza... 🙂
Dzidzia zdrowa... 🙂 🙂 🙂 i waży już około 1600 gram,wiec już całkiem sporo 🙂 🙂 🙂
Niestety nie wiem dalej czy to synek czy córeczka...bo malenstwo wypieło sie do nas pupą... 🙃 🙃 🙃
I miało nas najwyrazniej w d... hi hi 🙂
Co zrobic...musze czekac do nastepnej wizyty... 😞
Tak fajnie było pooglądac jak sobie mały/mała bryka w brzuszku... 🙂 🙂 🙂
Ale upał na dworze...masakra 😲 😲 😲

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
Malinka no to gratulacje....spory już maluszek......jest co dzwigać.....Ciekawe ile mój waży....jest młodszy o ok 10 dni od Twojego.....także pewnie ponad 1kg już ma......Ja jutro idę do swojej gin,ale nie będę miała usg robionego teraz....chyba dopiero w sierpniu....Zmykam Laski na kawe mrożoną,bo mam taką chcice,że ......prawie jak na mojego chłopa kilka miesięcy temu,hihiihih