Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

http://misiak.blox.pl/resource/tulipany2006.jpg

witam rankiem...dzisiaj albo jutro przychodzi do mnie fryzjerka 🤪 🤪 🤪 w końcu zrobię sobie pasemka i będę podobna do ludzi 🙃 hehehe....Robiłam porządki w szafie bąbla,z ilu rzeczy mi szkrab wyrósł o rany...Aż miło że tak szybko rośnie i jest zdrowy :laugh: A jak wasze małe misie 😉 ?
Mówili w tv że mróz ma trochę odpuścić i tak czekam kiedy w końcu będę mogła wyjść na spacer hihi...
W lutym zostanie mi ostatnia dawka pneumokoków (rotawirusy się skończyły) więc na razie koniec wielkich wydatków 🙂 .Chociaż nasza pani doktor wspomniała coś o meningokokach - słyszałyście coś o tym?Ogłupieć można od tych cudów medycyny.
A wczoraj mój miś to miał chyba dobry dzień 😉 😉 bo nie płakał mi wieczorem...trochę zaczął jak go ubierałam po kąpieli,ale ja nabrałam już takie tempo 😉 że nie zdążył się rozkręcić i go uspokoiłam szybko 🤪 Staram się go częściej kłaść na drzemki i chyba to pomaga ☺️

zaglądajcie częściej bo mi tęskno za wami...dobrze że Niunia ma chwilkę bob bym pisała sama do siebie hehe 🙃

Pozdrawiam cieplutko 😁

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam....Ja na szybkiego,bo mam gosci jeszcze z Anglii i nie mam jak pisac,bo szwagier Angol kompa blokuje....
Moniczek śliczne włoski....męza na nie na pewno złapiesz:laugh:
Niunia Ty to jestes agentka....nawet mróz Wam nie straszny z Amelka
Malinka jestem pewna,że Wam się ułoży...czas jest najlepszym doradcą...przetrzymaj chłopa
Moniczek ja chyba bede szczepic na te meningokoki....bo to powoduje sepse i zapalenie mózgu....ja na rota nie szczepiłam,bo mi powiedział dr,ze przy karmieniu piersią małe prawdopodobieństwo zarażenia.....ale meningokoko warto tylko nie wiem kiedyy sie szczepi,boja 3-cie szczepienie skojarzone + pneumokoki mam jak Oli skończy 6 miesięcy....podobno tak jest lepiej szczepić niż po 6 tyg,bo to dawka przypominająca
Odezwe sie jak tylko bede wolniejsza....ale o Was myśle
Oklask idzie do Malinki na te smutaski
BUZIAKI WSZYSTKIM

• Mamusia
Hej ciotki
🙂 Sporo tu nie zaglądałam.Kacperek pochłania cały mój czas...Niestety w kwietniu wracam do pracy...Nie wyobrażam sobie.Misiu jest zapisany do najlepszego przedszkola w Gorzowie, ale i tak się martwie. Tak oglądam sobie te wasze pociechy na Naszej Klasie i dopiero wtedy zauważam jak te nasze maleństwa rosną...Myslicie jeszcze o następnych dzieciach???? Chciałabym mieć jeszcze córecze, ale to tak za 4-5 lat. Buziaczki dla was i waszych pociech!!! 😘

no witam weekendowo ;-) http://media2.mojageneracja.pl/oiytoiwpto/mediumklbeyb584a3725734773368349.jpg

cześć Natalko - jak daaaawno cię tu nie było...pewnie ci smutno że musisz się rozstać z Kacperkiem...Ja to przeżyłam dwa razy strasznie trudne to jest 😞 Łap oklaska żeby ci łatwiej było.Ja teraz chciałabym zostać na wychowawczym 3 lata,jeśli finanse nam pozwolą...a coo do dzieci hmmm,mąż by chciał jeszcze córkę :P tylko nie wiem jak to się ma do mojego wieku hehe....

Maxara to masz dobrego pediatrę jak ci tak doradza,my znowu na szczepienie idziemy 26 lutego,a dawkę przypominającą do 18 miesiąca trzeba - tak u nas jest-A meningokoki to jeszcze też nie wiem kiedy by trzeba było,pewnie dowiem się na kolejnej wizycie...

Wiecie co?Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach aerobiku 🤪 🤪 🤪 Takie tempo że wróciłam do domu wypompowana - dobrze że Bartuś spał to mogłam legnąć i nawet nie wiem kiedy zasnęłam...w poniedziałek następne zajęcia,i mam nadzieję że niedługo będę mogła pochwalić się efektami 😁

przesyłamy buziaczki 😘 😘 😘

• Mamusia
czesc dzieczy troche mnie t nie bylo :P.... o natalia 🙂 wspolczuje ze muszisz wraac juz do pracy moze wez urlop wychowawczy 🙂 i co do planowania nastepnej dzidzi ...hmmm..moze za 4 6 lat zbaczym jaka bedzie sytuaca 😉
wec chcrzest mamy 14 lutgo 🙂 🙂 🙂 iekna data niedzie na 17 ..
jestem chra troszke kaszle i mam katar ☺️ ☺️ bleeee.... A MOJA MODA JEST POPROSTU ZAJEBISTA RZECZNY ANIOL NORMANIE JE SPI I ROBI KUPY SMIEEJE SIE PUSZCZA BAKI Z KTORYCH SIE SMIEJE:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: uwielbia swoe raczki jesc 🙂 szuka chyba zebow hehehe
juz ie wspomne ze jak siedzi mi na kolanach to podciaga sie sama wszyscy co ja trzymaja mowia ze peirwszy raz widza zeby dziec sie tak podciagalo silna dama z niej daje jej kaszke ryzowa raz na dzien i raz zwykla ryzowa a raz ryzowa z jabluszkiem ...daje jej desarki z gerbera marchewke z jabluszkiem poprostu ona to kocha i musialam jej ppywac smoczki 3 rozmiar 2 miala chyba przez nie caly mesiac ale wsciekala sie jak pije z nich ... i musialam pokupywac iksy do kaszek krde za 7 smoczkow 3 i 2 iksy dalam ponad stowe 😉 ale co tam :laugh: :laugh: :laugh: wazne ze jst szczesliwa
moniczek i maxara -menikogoki mi lekarka gadala ze powinno sie szczepic jak dziecko pjdze do przedszkola- u mnie w miescie jest sponsrowana ta szczepionka i placi sie tlko 30 zl za nia 130zl daje miasto ::P :P :P :P :P :P :P
a gdzie malinka???/ cekam dodacfotke jeszcze z dzisiaj mjego kroliczka 🙂 na nk 🤪 🤪
dis wadaja do mnei 3 kumpeli wie pszalee 🙃

No to Niunia udanej imprezki :laugh: :laugh: :laugh:
Coś pustawo tutaj no się zrobiło 😞 Maxara,Malinka,Madzia gdzie wy jesteście???
U nas trochę mróz odpuścił-można w końcu spacery uskuteczniać 🤪 już mam dość tej zimy bleeee 🤢
Miłej soboty życzę http://tmp3.glitery.pl/obrazki/106/35/3-milego-weekendu-2381.jpg

Pozdrawiamy z Bartusiem 😘 😘 😘

Hej...ja tez mam niby 26lutego wrocic do pracy ale nie wiem jak to bedzie...bo z tesciowa dziecka nie zostawie za skarby swiata...mój wrócił i czeka w domy na informacje o pracy w angli...na to az do niego zadzwonia...no i jeszcze 2lutego bedzie probowal sie dostac do wojska na zawodowego...zobaczymy co z tego wyniknie,mam nadzieje ze cos sie zmieni bo mam dosc mieszkania z tesciowa...dziewczyny mowie wam ile razy dziennie ja sie nasłucham ze to zrobilam zle albo ze nic nie robie...marzy mi sie chociaz jakas wieksza kawalerka...na początek byle by mieszkac samemu... 😉 mój jest kochany...nie daje sie teraz swojej mamie broni mnie jak sie da...troche to przykre ze ma taka rodzine,sam powiedzial ze nie spodziewal sie ze oni sa tacy...ta jego mama,tata,szwagier i siostra to szkoda słow na nich...tyle mi przykrosci sprawili... 😞 dzis albo jutro maja podobno przyjechac(jego siostra i szwagier)do nas...i jak ja mam z nimi teraz rozmawiac ,jak spojrzec im w twarz wiedzac ze tak po mnie jada i wogóle...mam ochote uciec z domu doslownie by z nimi nie gadac.. 😞 a ja mam teraz 6lutego chrzest mojego skarba,ale jestem podekscytowana... 🙂 🙂 🙂 kurde kiedy bedzie wiosna bo juz mam dosyc zimy>>> 🤨

Natalio mój Gracjan tez ma taki niespokojny sen...i wogole to budzi sie na jedzenie co 1,5godziny...a takie to ciezkie...chyba musimy to przeczekac,nie mamy wyjscia... 😲 mój to ma czesto nad ranem kłopoty z oddychaniem przez nosek,chociaz czyszcze mu go przed spaniem...to nic nie daje i potem sie kreci i placze...nie wiem jak mam mu jeszcze pomóc... 😞

Uciekam...pozdrowiam i buziaki przesylam...papa 😘

• Mamusia
Witam
Długo mnie znow nie bylo,ale mialam chore dziewczyny i masakra byla w domku.
Starsza to ok.widaomo jej sie owie i zrozumie..ale za to mlodsza neistety nie kuma...
natalii miala katar i kaszel..dostalaa syropki i poltoprej tyg siedziala w domu
Za to Zuzia mialam oskrzela sytraszny katar i kaszelek...no i dostala zastrzyki az 16 wkluc..bylam tak smutna,ze masakra tak bardzo plakala ;( ale na szczescie juz sie skonczyly i mamy je z glowy
Najgosze jest to,ze niby dziecko chopre a musialam w piatek wieczor i przez caly weekend jezdzic z nia do szpiatala bo nie mial kto przyjsc zrobic jej zastrzyku..
teraz ma malutki katararek ale caly zcas odciagamy by jej znow nie zeszlo na oskrzela bo lekarz powiedzial,ze teraz to jzu szpitala a nie zastrzyki ;(

Te dwa tyg byly koszmarne nie przespane noce...placz Zuzi i marudzenie Natalii..mozna zwariowac
Ale za to jak dziewczynki wyzdrowialy zawiezlismy je do mamy mojej a sami pojechalismy kupic sobie autko...i wkoncu jestesmy mobilni wiec ulatwi nam to zycie
Moj maz prawko ma..a ja we wtorek jade sie na egzamin zapisac...to juz bedzie 4 razy jak teraz nie zdam to chyba sie wsciekne i poplacze...jak maz pojedzie do pracy to autko bedzie stalo wiec musze miec prawko by moc jezdzic...

Pozatym...ja nie pracuje maz kaze mi siedziec w domku i zajmowac sie dzieci,ale jzu dop glowy dostae...chcialabym gdzies isc do ludzi choc na troszke....

Pozdrawiam 😉 😉
Buziolki dla dzieci od e-cioci 😉

witam dziewczynki....

Malinka to nieciekawie się u Ciebie dzieje,szkoda że musisz wrócić do pracy...a może uda się do tego czasu praca dla Twojego męża? Ja dalej trzymam kciuki - przecież w końcu musi się udać. A Tobie życzę dużo siły żeby to wszystko przetrzymać 🙂

Madzia przykro jak dzieci chorują 😞 a szczególnie takie maleństwo , całe szczęście że już są zdrowe ... Fajnie że kupiliście autko zawsze to łatwiej się przemieszczać 😉 Trzymam kciuki za egzamin - mój M to za 8 razem zdał dopiero...

Niunia jak się udała impreza? Zawsze to miła odmiana spędzenia czasu :P

Ja dzisiaj dzień zaczęłam niespecjalnie 😞 bo mój M wstał lewą nogą i dał to wszystkim odczuć 😠 Teraz pojechał z córką na narty więc mam święty spokój hehe...

Maxara Ty powiedz gościom żeby już sobie pojechali 😉 :P 😉 bo Cię tu brakuje hihi....

Piękne słonko u nas więc czas na spacerek 🤪

Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie i maleństwa 😘 😘 😘

• Mamusia
czesc dziewczyy wypilam 3 drinki i dziewczyny uciekly a ja sie rozchorowalam ...wczoraj mialam cisnienie 157 na 126 i juz tesciowa chciala wzywac pogotowie do tego mam caly czas temperature o stopniu 34 ,7 najnizsza a najwyzsza od wczoraj 35,2 tesciowa zrobila mi wczooraj oklad jakis z smalcu gesiego owinela mnie folia na to gaze na piersi z spirytusu i na plecy i pomoglo nawemama straszny kaszel ktory siadl mi albo na pluca albo oskrzela....chyrlam to mnie serce boli jutro ide do lekarza i musze zaczac sie leczyc na nadcisnieie bo to juz ktorys raz wczoraj to mnie az serce klulo w klatce piersiwe 😮 ☺️ ☺️ ☺️ trzba sie przejsc do lekarza .. co do prATO JA mam azdy i jakos sobie radze moj zdal za pierwszym razem a ciekawa jeste m za ktorym ja heheheh my mamy golfa 4 wiec jak moj jest w pracy to sobe moge poszalec p miescie z mloda... Marcin wlasie pjechal po wygrana do zakladu bchamcherskiego postawil 10 zl i siady mu wszystkie zakady i wygra 310 zl dobrze bo akurat nam sie przyda ...
JEZU JUZ WSZYSTKIE WNETRZNOSCI MNEI BOLA OD KASZLU !!!!
moja mala dzis jada banana ze sloiczka bo porbilismy zapasy .. nie wiedilam ze gruszki sa d 4 msc 🙃 mloda je juz wszystko co jest dla 4 miesiecznego dzidiusia i teczowe kupki odchodza 🙂
Madzia wspolczje bozee mi by serce peklo ...
wczraj to mo caly czas zajmoal se mala ja ide posprzetac po obiedzzie i podjesc faworkow
Malinka mja tez tak rano sapie ale to jest z suchego pwietrza jak kaloryfery grzeja ja mam nawilzacz powietrza przywieszny na kaloryfer taki w obi kupiam za 9 zl farelek ei daje jeszcze mokry recznik i jest k a malej na pieluszke flanelowa daje par e kropelk olejku mietowego Olimbus czy cos takei i super sie nam oddycha przewiszam przez lozeczko i oddycha sie superancko wiec sprobuj fajnie ze twoj mezus jest uz z toba 🙂

hej dziewczynki http://media2.mojageneracja.pl/oiuiypywwe/mediumkdqpp356497501977b5c847076.jpg

Niunia to Ty kuruj się...życzę zdrówka 🙂 A Amelka zuch dziewczynka...Ja ostatnio dałam Bartkowi jabłuszko,ależ był zdziwiony :laugh: i jak się krzywił haha...

my mieliśmy wczoraj problem z zasypianiem tak Bartkowi dokuczają dziąsła 😞
No i mój szkrab to chyba wyczuwa że ja wychodzę bo wtedy daje nieźle w kość tacie...bo ten aerobik wieczorem jest,kiedy Barti już dawno śpi( a przynajmniej powinien)...Ciekawe jak dziś będzie...
Nie wiecie jak to jest z dodatkowym macierzyńskim?Czy każda mama może skorzystać?Muszę się dowiedzieć ...

A jak u was ze sprawami seksu ☺️ ?
Bo ja to nie mam jakoś ochoty 🤨 a poza tym odczuwam ból 😞 i to nie tam gdzie szycie tylko jakoś w środku ☺️
🤨

Pozdrawiam serdecznie 😘 😘 😘

A czy wasze dzieciaczki lubią leżeć na brzuszku?
Bo mój to nie bardzo hehe [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/27_01_10_0952.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Hej... 🙂 Mój Gracjanek też nie bardzo teraz lubi leżeć na brzuszku,zaraz sie denerwuje...na początku lubiał ale mu sie odwidziało... 🤨 on to wogóle mądry jest...tylko by na rączkach siedział...zamówiłam mu leżaczek z fisher prica bo już mi czasami rece odpadaja,zobaczymy czy sie sprawdzi... 🙂 a wczoraj dałam mu kaszki do mleczka,za pierwszym razem było ok...ale jak mu dałam pozniej to był jakis niespokojny i płakał,chyba go brzuszek bolał biedulek mój...wiec narazie sobie podaruje te kaszke i zostane przy kleiku ryżowym... 🤨 Moniczko nic nie mów o seksie ...u mnie jest teraz masakra...po stosunku mam plamienia i w trakcie i po wszystko tam boli...już nie wiem co sie dzieje...ale jedno wiem ładnie mnie tam pozszywali,podejżewam ze za mocno...kurcze chyba sie zapisze do mojej gin...bo już nie mam satysfakcji z seksu,najchetniej to wogóle bym z niego zrezygnowała... 😞
Dzis mam kolede... 😉 a w sobote chrzest a moja siostra ma byc chrzestna i ma przyleciec z Angli bo tam mieszka i martwimy sie o pogode bo ma podobno dalej padac snieg....a jak nie wyleci to nie wiem co zrobie...bo innej opcji na chrzestna nie widze... 😲
Ja to już czekam na wiosne z utesknieniem... 😞
A wczoraj w nocy zdarzyło sie u mnie w rodzinie nieszczescie...straszne...mój 22letni kuzyn był na imprezie za dużo wypił...i wyszedł z tej imprezy i zasnął na dworze....i już sie nie obudził,znalezli go rano...zamarzł...dalej jestem w szoku,to taka tragedia...smutno mi i szczerze współczuje mojej cioci...stracic dziecko...nawet sobie tego nie wyobrażam...***

A co tam u Was???pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć Laski
Maam chwilke ale od jutra będę dostępna,bo już jadą
Najpierw dobre wiadomości
Oliś super szkrab się rozwija....nadal jesteśmy tylko na piersi....bardzo mu służy,bo stasznie silny jest....już a siadanie sie łapie....a dyskusje takie prowadzi z każdym kto do niego powie,ze szok....nieraz przez 10 min buzka mu sie nie zamyka
Moniczek zazdroszcze aerobiku....też bym chciała miec motywacje do zrzucenia opony z brzucha....szkoda,że tak daleko mnie mieszkasz,bo bym sie z Toba zapisala:laugh:
Niunia Amelka to juz je jakby z pół roku miała....BRAWO ZA ODWAGE
Co do macierzyńskiego-dodatkowych 2 tyg....to musi Mama na tydzień przed zakończeniem normalnego macierzyńskiego powiedziec szefowi czy dyrekcji,że skorzysta z tej opcji
Natalka fajnie,że sie u Nas pokazałaś-Kacperek duzy chłopczyk i śliczniuni...nasz najstarszy dzieciaczek
Malinko głowa do góry-wszystko sie ułoży....Najwazniejsze żebyscie byli razem....
Madziu współczuję....choroba to najgorsze co może spotkac Matke....zwłaszcza przy takim Maleństwie....ale najwazniejsze,że już jest zdrowa
A teraz coś przykrego
Już od jakiegos czasu mój Tata leczył sie na gardło....wyszło,że ma guza i potrzebna jest operacja
W poniedzialek po Chrzcie Oliska pojechali z Mamą do Bytomia.....i Zabrza na konsultacje....i wyszło,że jest to bardzo złośliwy rak krtani z przerzutami i muszą wyciąc całą krtań i wstawić rurke......Napomkne,ze przez 40 lat palił po 50 papierosów dziennie i lekarze powiedzieli,ze ten typ raka w 99 %dotyka palaczy........Nie wiem czy jestescie w stanie sobie to wyobrazić....facet 50 lat ważacy 120 kilo w ciagu pół roku schudł do 78....wczoraj zgolił wąsy bez których ja nigdy go nie widziałam....TRAGEDIA.....dzisiaj rana poszedł na oddział z mama.....Wkońcu zdecydował sie na nasz szpital chociaz nie ma takich wyników jak te na Śląsku ale przynajmniej miłą atmosfere,bo tam bez ceregieli jakas 27-letnia CIPA(SORY)powiedziała mu chamsko ,że usówa krtan....albo czeka na koniec......Nawet nie wiecie jak jestem załamana....a co Tata przeżywa.....jutro ma spowiedż życia i namaszczenie.....Tragedia
W srodę bylismy z całą rodzina na mszy o uzrowienie w Zakliczynie u franciszkanów i modlilismy sie o uzdrowienie
Strasznie mi ciężko
Chciałam sie z Wami tym podzielic,bo uwazam Was za przyjkaciólki
Dziewczyny jakkolwiek Wam zle pomyślcie o tym,że w tej sekundzie inni ludzie przezywają niewyobrazalne tragedie
Módlcie sie za nim....operacja ma byc jutro lub pojutrze
Bede Wam pisac co i jak
😞

Jejku Maxaro naprawde mi przykro z powodu choroby twojego taty... 😞 jestem z Tobą całym sercem i pomodle sie o zdrówko dla twojego taty... 😞 musi być dobrze i trzymaj sie tej myśli... 🙂 🙂 🙂
Wiem co to znaczy stracić najbliższą osobe w życiu i wcale ci tego nie życze...życze Twojemu tacie powrotu do zdrowia a tobie wiary... 🙂 napewno wszystko będzie dobrze... 🙂
Głowa do góry... 🙂 a to buziak 😘i oklask dla Ciebie na to żebyś się trzymała i wspierała twojego tate dzielnie...dawaj nam znać jak sytuacja... 🥴 pamietaj że jestem z Tobą myślami 🤨 🤨 🤨 pozdrawiam

Ojej Maxara tak mi przykro...z jednej strony przeżywasz cudowne uroki macierzyństwa a z drugiej taka wiadomość 😞
Dołączam do Malinki i wiedz że wspieram Cię całym sercem i również wspomnę Twojego tatę w modlitwach żeby nie tracił wiary w zdrowie...i dla Ciebie oklask na siłę żebyś mogła wspierać tatę w tym trudnym czasie.Trzymaj się dzielnie kochana 🤔 Dawaj znać co z tatą...

Pozdrawiam

Dziewczynki mam znowu problem z moim maluszkiem...nie chce jesc...płacze,wije sie,i widac ze go boli brzuszek ...a czasami bawi sie smoczkiem,wypluwa go,no i zrobił sie strasznie niespokojny,ledwo wstanie to już płacze...nie chce leżeć,nawet zabawki go nie interesuja...Już nie wiem co robić,nie wiem jak mu pomóc...żal mi go i sama już też nie mam siły go ciągle nosić...bo jak go odkładam do łóżeczka to jest od razu wielki krzyk... 😞 a z tym jedzeniem to jest katastrofa...boje sie o niego bo prawie nic nie zjada,teraz też wziął kilka łyków,zaczął płakać i zasnął...nie wiem co zrobić...do lekarza rodzinnego już mam wydeptaną ścieżke a i tak nic nie pomógł...mówi mi że to przejdzie...tylko kiedy>?jak mały sie zagłodzi?już mam dosyć...a przed karmieniem to aż sie trzese bo wiem że będzie zle... 😞 kurde zła jestem że nie udało mi sie karmic piersia to może ominełyby Gracjanka te przykrości a tak to sie męczy biedny... 😞 wiecie może jak mu moge pomóc???kropelki nie pomagaja,butelka dr browns tez nie,wczoraj zmieniłam mu butelke na avent i tez żadnej różnicy...kiedy sie to skonczy... 😞 😞 😞

jej Malinka Ty się masz 😞 na pocieszenie Ci powiem że Bartuś też taki niespokojny się zrobił,szybko nudzą mu się zabawki a ja na głowie staję żeby wymyślać mu zajęcia.Z kolkami nie mamy już problemów.Może spróbuj dać mu espumisan w kroplach - u nas się sprawdził.Spróbuj może dać mu kaszki albo jabłuszko lub marchewkę,może nowy smak sprawi że nabierze apetytu.Ja pomału zaczynam wprowadzać Bartkowi co nieco .tylko że pomalutku.W zeszłym tygodniu zjadł 3 łyżeczki jabłuszka a wczoraj troszkę kaszki bananowej.A może to znowu jakiś skok rozwojowy?Szkoda że te małe szkraby nie potrafią mówić 😆 byłoby nam łatwiej.

witajcie rankiem http://media2.mojageneracja.pl/oiueytipoe/mediumkgqw345649c204f04579670718.jpg

Maxarko trzymaj się cieplutko i nie trać nadziei i dodaj tacie otuchy ...

Moje bobo jest nieznośne hihi 🙃 ciągle by na rączkach chciał...i normalnie zabawki go nudzą 😆 a ja nie mam pomysłu w co się z takim szkrabem bawić 😞
wczoraj drugi raz jadł kaszkę,ale fajnie dziobek otwiera jak widzi łyżeczkę 🤪
Jeszcze dwa tygodnie i cztery miesiące:laugh: czas jak z bicza strzelił

Buziaczki dla szkrabów od Bartusia i e-cioci

a to mój łakomczuszek [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/02_02_10_1733.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />