Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 😉
No ja tez poszłam do gin.jak bylam w 3 tyg..smiał sie...bo wczesniej wspominalam o tym,ze chcemy dzidziusia...niestety musimy czekac na serduszko maluszka..ale pecherzyk jest na 100%...ja tez robilam 3 testy dla calkowitej pewnosci ;D 🙂

• Mamusia
No kobitki...wczoraj byłam u lekarza...maleństwo ma 6 mm (o rany co za kruszynka) no i co najważniejsze serduszko bije 🙂
Pojawiły się jakieś małe problemy takie jak: trochę spłaszczona i twarda macica...ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Oczywiście dostałam odpowiedni lek i za 3 tygodnie do kontroli 🙂
Pozdrowionka dla wszystkich

• Mamusia
Jejku 🙂 zaczyna się tu robić tłoczno 🙂
Witam wszystkie nowe koleżanki październikowe 🙂

Ja po powrocie ze szpitala, po lekkich plamieniach, z zaleceniem oszczędzania się i luteiną dwa razy dziennie, ale szczęśliwa bo serduszko bije mocno, macica bez żadnych niepokojących zmian, no i do końca pierwszego trymestru troszkę ponad dwa tygodnie 🙂

pozdrawiam ciepło!

• Mamusia
Olusia napisał:
Cesc dziewczyny mam nadzieje ze forum nie umiera ale chwilowo milczalo. Przynajmniej z mojej strony. Niestety mdlosci wciaz nie pozwalaja mi w 100% funkcjonowac ale mam nadzieje ze wkrotce sie to skonczy i bede mogla czesciej tu zagladac.

Paula ja tez prowadze ciaze w UK i do tej pory nie mialam ani jednego badania ani wizyty. Dopiero za tydzien mam pierwsze USG. A tak a propo to skad jestes?

Toja czy ty jestes z Opola?
Bo ja tez chwilowo jednak za granica.

Pozdrawiam wszystkie mamusie

nie jestem z Opola, ale po studiach zostałam 🙂 mieszkam 15 km od miasta 🙂 nad jeziorem, pewnie domyślasz się gdzie 🙂

Ata śliczny masz brzuszek!!!

• Mamusia
Witam. Jestem po usg. Wszystko jest dobrze. Serduszko bije, plamienia ustały 🙂
Olusia, jestem z Neath (Walia). A ty skad jesteś. Dopiero za tydzień mam pierwszą wizytę z położną.
Dziewczyny czy wy też byście tylko jadły ? Cały czas chce mi się jeść. W pierwszej ciąży nie miałam takiego apetytu. Przytyłam w ciągu całej ciąży 10 kg. Teraz jestem troche przerażona, że na początku ciąży już pochłaniam tyle jedzenia. Dziwne jest to, że nie mam ochoty na słodkie. A bardzo lubie łakocie.
Pozdrawiam.Miłego dnia.

• Mamusia
🙂 nie wróciliśmy od razu do domu. Mąż wyrwał się z pracy żeby mnie odebrać ze szpitala i zawiózł do znajomych w Opolu żeby szybciej wrócić, a potem zostaliśmy u nich na obiad, potem na herbatkę a potem na film, a potem już do następnego dnia 🙂 😁

nie dwa dni tylko jeden, bo wczoraj byłam na forum:P

• Mamusia
byczę 🙂

do pracy za dwa tygodnie dopiero
cieszę się że się tak złożyło bo wrócę do przedszkola już praktycznie w drugim trymestrze 🙂
powinnam czuć się lepiej i w ogóle 😁

a jak tam u Ciebie? nie twardnieje Ci już brzuszek?

• Mamusia
Na szczęście przeszło mi wszystko 🙂 🙂 🙂
Z brzuszkiem jest już w porządku. Okazało się, że go za dużo głaskam, a to powoduje skurcze i twardnienie. Co najlepsze, powiedział mi o tym mój ojciec, ale wychował piątke dzieci.
Faktycznie, przestałam siepo brzuchu głaskać i zrobił siezupełnie inny. Myśle, że wtorkowa wizyta u mojej ginki będzie ok 🙂 🙂 🙂
Z choroby też siewykurowałam już prawie całkiem, tylko lekki katar mi został, ale to już nic, moge oddychać przez nos, wiec jest dobrze 🙂 🙂 🙂
O Ciebie już nie musze się martwić... normalnie same dobre wiadomości 😉 😉 😉

Ja mam termin na 4pazdziernika....wiec to tez dopiero poczatek...a dokladnie 11tydzien.Strasznie sie boje bo bylam juz dwa razy w ciazy...i pierwsza zakonczyla sie poronieniem a druga martwą ciaza.W 8tygodniu mialam robione usg i biło juz serduszko i pani ginekolog powiedziala ze narazie wszystko jest w porządku.Mimo tego obawiam sie ze cos sie moze stac złego...a nastepna wizyta dopiero 2kwietnia.Do tego czasu to chyba zwariuje z niepokoju...Co robic>???tak pragnej tego malenstwa 😞

• Mamusia
witaj malinko, głowa do góry, serduszko bije więc będzie dobrze, jeszcze tydzień i zaczynasz kolejny trymestr 🙂 już bezpieczniejszy 🙂

Atusia, to ja muszę sobie wziąć do serca rady Twojego taty 🙂 najchętniej to bym mój brzuszek zagłaskała 😁

dziewczyny jeszcze w tym roku będziemy tulić nasze maleństwa 🙂 cieszę się że nas coraz więcej na tym wątku 🙂

• Mamusia
Ja czekam na ruchy Kropeczki. Ostatnio mam takie schizy: zastanawiam sie, czy moje Maleństwo nie jest tylko wytworem mojej wyobrażni... Licze, że jak mnie kopnie, to uwierze w to szczęście. Tyle tylko, że to dość wcześnie, ale poprzednim razem synek pierwszy raz dał sie poczuć w 16 tc, a ciąża, to wcześniej, wiec nasłuchuje jak głupia ...

• Mamusia
słyszałam o tym że w każdej kolejnej ciąży wcześniej czuje się maleństwo 🙂 moja mama w czwartej też poczuła bardzo wcześnie,tylko nie wiem który to był tydzień. Brzusia miała malutkiego, ale też z niej jest straszna chudzinka 🙂