Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
z mikrofibry to chyba zbyt grube jak na wrzesień?ja też często odwiedzam biedrone ale nie widziałam szlafroków 😮 .... w sumie to masz racje nie kosztuje majątku a może faktycznie warto już zakupić , najwyżej pod koniec kupi się większy 😁
nie żałujmy na siebie i maleństwa!

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja nie znosze koszul do spania 🤢 i może dlatego nie chce na razie kupować .... wolałabym jakieś wygodne gatki i koszulkę .... mój to się śmieje ze mnie że śpie w skafandrze hehe ale mi tak wygodniej...

i ja też jeszcze nie czuję ruchów maleństwa a tak na nie czekam że szok....wydawało mi się tylko raz że kopnęło :]

• Mamusia
Witam w środę 😘

widzę, że rozmawiacie o koszulach do spania 🙂

Asia19874 napisał(a):
a ja nie znosze koszul do spania 🤢 i może dlatego nie chce na razie kupować .... wolałabym jakieś wygodne gatki i koszulkę .... mój to się śmieje ze mnie że śpie w skafandrze hehe ale mi tak wygodniej...

i ja też jeszcze nie czuję ruchów maleństwa a tak na nie czekam że szok....wydawało mi się tylko raz że kopnęło :]

na okres ciąży jak najbarziej mozna sobie pozowlić na co się chce, ale po porodzie w szpitalu, jelsi urodzisz SN to nie będziesz mogła używać piżamy, bo trzeb abędzie wietrzyć krocze, a wiadomo, w spodniach o piżamy będzie to ciężkie 😉
Mnie bez różnicy w czym śpię 🙂 M woli jak śpię nago, ale ja nigdy tak nie porafiłam zasnać :P

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
aa, Malwina, pamiętasz o wpłacie za oriflame? 🙂
w poniedziałek zamawiam i to z amego rana by było wszystko - mam nadzieję 🙂

tak Kasia apisz mi tylko jeszcze raz ile dokładnie z przesyłką to dziś,albo jutro przeleję kaskę,a na e-mail prześlę Ci adres.

• Mamusia
smerfetka napisał(a):
Ja też poczekam z zakupami jeszcze troszkę, chociaż nie jest łatwo 😁
Gosiu, czy to naprawdę możliwe, że kobieta nic nie czuje, a z Dzidziusiem jest coś nie tak??? Myślałam, że jeśli coś się dzieje to nie można czuć się dobrze???? Przeraziła mnie Twoja opowieść 😞.

ja to dzidzie pierwszą straciłam między 7a tygodnniem ciąży ai pracowałam

• Mamusia
malstep napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
aa, Malwina, pamiętasz o wpłacie za oriflame? 🙂
w poniedziałek zamawiam i to z amego rana by było wszystko - mam nadzieję 🙂

tak Kasia apisz mi tylko jeszcze raz ile dokładnie z przesyłką to dziś,albo jutro przeleję kaskę,a na e-mail prześlę Ci adres.

29 zł ten eyliner, przesyłke biorę na siebie. Wyślę Ci zwykłym priorytetem jakby co, zebyś miała szybciej 🙂

• Mamusia
a mi wieczorem sie zachciało czegos mega owocowego w postaci gumy do zucia,wiec moj musial poleciec do sklemu po orbit owocowa dla dzieci wszystkie naraz wszamalam ☺️ a pozniej mialam ochote na maliny takie prosto z krzaczka,ale trzeba jeszcze troche poczekac 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
a mi wieczorem sie zachciało czegos mega owocowego w postaci gumy do zucia,wiec moj musial poleciec do sklemu po orbit owocowa dla dzieci wszystkie naraz wszamalam ☺️ a pozniej mialam ochote na maliny takie prosto z krzaczka,ale trzeba jeszcze troche poczekac 🙂

mój dziś ma zadanie i ma mi wrócić do domu z 3 dużymi zielonymi kwaśnymi twardymi jabłkami 😁
póki co się wywiązuje hi hi 😜

• Mamusia
a jeszcze widziałam że pisałyście o piciu i paleniu heheheeh,też mamy tematy 😁 😁 😁
ja o ciąży dowiedziałam się bardzo wcześnie,bo już na 5 dni przed miesiączką niemogłam wytrzymać i zrobiłam test,myśląc oczywiście że pewnie nic nie pokażę,a tu dwie kreski 🤪 🤪
tak więc wiedziałam już tydzien przed świętami i zarówno na święta jak i w sylwestra nic już nie piłam.Oczywiście nikomu oprócz mężowi się nie pochwaliłam,i wszyscy pytali dlaczego nawet wina nie piję,odpowiadałam że się żle czuję.hihihi
A palić to paliłam jak byłam młoda ii głupia (bez obrazy dla tych którzy palą 😉 w okresie dojrzewania,rzuciłam jakies 3 lata temu,jak poznałam mojgo meża,z dnia na dzień i czuje się z tym swietnie,papierosy są bleeeeeeeeeeeeeeeee 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Leginsik napisał(a):

mój dziś ma zadanie i ma mi wrócić do domu z 3 dużymi zielonymi kwaśnymi twardymi jabłkami 😁
póki co się wywiązuje hi hi 😜

ale mi przypomniałaś w kuchni czekaja na mnie jabłka i marchew do utarcia 🤪 i bardzo dobrze,ja na mojego też nie narzekam aż czasem sam mnie zaskakuje swoja inwencją 😁

• Mamusia
Ja wczoraj poczułam pierwsze ruchy, najpierw czułam jakby robaczka który się przekręca, a potem było puk, puk i tak kilka razy nawet mój M poczuł , ale miał radochę 🙂))) wczesniej czułam jak mnie coś zabolalo, zakuło, jakby skurcz,a teraz takie ruchy i puk 🙂)) 🤪 🙃

• Mamusia
krótka formułka aby wyrzucić z głowy pomysł o wypiciu alkoholu w ciąży,jedne panie moga sie z tym zgodzic inne nie kwestia indywidualna.

W ciąży warto trzymać się zasady o całkowitym niespożywaniu alkoholu. Wyraźnie odmawiaj, jeśli ktoś przekonuje Cię, że kieliszek wina nie zaszkodzi. Alkohol przenika bowiem do krwi Twojego maluszka w takim samym stężeniu jak do Twojego krwiobiegu. Tobie to nie szkodzi, ale maleństwu tak. Tym bardziej, że wyeliminowanie alkoholu z krwi maleństwa trwa dwukrotnie dłużej niż z Twojej. Częste picie nawet niewielkiej ilości alkoholu grozi zespołem alkoholowym u dziecka. W takim przypadku niemowlęta rodzą się mniejsze, z upośledzeniami fizycznymi i psychicznymi a w przyszłości maja problemy z nauką i koncentracją.

I coś o bezsenności 😉

Jeśli chcesz temu
zaradzić, ćwicz w ciągu dnia. Postaraj się, aby Twoja kolacja była lekka. Przed snem wietrz pokój i wyrzucaj swoje kłopoty i zmartwienia z myśli. Ważne gdzie śpisz – Twoje łóżko powinno być odpowiednio duże a materac wygodny.
Przy lekko uchylonym oknie lepiej sie spi,ja osobiście czekam na pierwsze wiosenne burze 🤪

• Mamusia
smerfetka napisał(a):
Gosi bardzo ci współczuję - to musiał być koszmar.
Kurcze teraz moje dobre samopoczucie przestało mnie cieszyć. Oby do kolejnej wizyty.

kochane mamusie przestańcie źle sobie wróżyć,nie gadajcie o tym (bo to forum dla szczęsliwych mamuś których dzidziusie na pewno przyjdą na świat zdrowe we wrześniu ) a wszystko będzie dobrze,wielu kobietom zdażylo się stracić pierwszą ciążę,mnie też,ale teraz wiem że bedzie dobrze,bo musi być.No to koniec gadania,nie dołować się i inne tematy na tapetę poproszę 😆 😆 😆

• Mamusia
asia2011 napisał(a):
Ja wczoraj poczułam pierwsze ruchy, najpierw czułam jakby robaczka który się przekręca, a potem było puk, puk i tak kilka razy nawet mój M poczuł , ale miał radochę 🙂))) wczesniej czułam jak mnie coś zabolalo, zakuło, jakby skurcz,a teraz takie ruchy i puk 🙂)) 🤪 🙃

ale fajnie 😆 ja się strasznie nie mogę tego doczekać .... !!!

• Mamusia
odnosnie zachcianek owocowych to mnie tez dopadły, na początku chciałam kompot z jabłek i to papierówek, czekają na mnie dwa słoiki u mamy jak pojadę na święta- zdobyte od jakiejś ciotki 7 woda po kiesielu bo nikt bliższy nie miał 😞, Potem cytrusy,a ostatnio maliny więc pilam sok malinowy rozcieńczony z wodą a wczoraj kupiłam w Lidlu maliny w syropie i od razu cały słoik pochłonęłam. Teraz pałaszuję jabłko a do obiadu obowiązkowo jest surówka z utartej marchewki z jabłkiem