Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
weekend Laski zajęte , ja cały dzień pojawiam sie i znikam 😜 to na forum to na polku to na wyrku heh i ewentualnie przy lodówce 🤪
Doris a gdzie Ty się dziś podziewałas 😮 cały dzień bez odzewu ....

Brzuchole jak często robi się USG ????

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
weekend Laski zajęte , ja cały dzień pojawiam sie i znikam 😜 to na forum to na polku to na wyrku heh i ewentualnie przy lodówce 🤪
Doris a gdzie Ty się dziś podziewałas 😮 cały dzień bez odzewu ....

Brzuchole jak często robi się USG ????

Jak na poczatku moj gin nie mogł wyczuc serduszka to po 4 dniach miałam nastepne , a pozniej dla upewnienie sie za 2 tyg nastepne ....Teraz mam co 2 wizyte jak wszytsko jest dobrze ....

jak tylko lekarz stwierdzi że jest taka potrzeba, ma miałam ostatnie usg robione 5 maja a jutro mam robione znów.

laski , ale mnie glowa nawala.. sprawdzałam ciśnienie mam 137/74 juz mniejsze niż ostatnio...
dzidzia bardzo kopie i rozpycha sie od rana, przynajmniej wiem że ona jest ze mną i nie jest mi tak samotnie 😉

• Mamusia
Leer napisał(a):
jak tylko lekarz stwierdzi że jest taka potrzeba, ma miałam ostatnie usg robione 5 maja a jutro mam robione znów.

laski , ale mnie glowa nawala.. sprawdzałam ciśnienie mam 137/74 juz mniejsze niż ostatnio...
dzidzia bardzo kopie i rozpycha sie od rana, przynajmniej wiem że ona jest ze mną i nie jest mi tak samotnie 😉

wez sobie Apap na ten bol głowy ....po co macie się meczyc Ty i dzidzia

• Mamusia
aha bo się zastanawiam właśnie kiedy będe miała następne 🙂 już się stęskniłam za maluchem hi hi
Czarnulka ale Cię rozpieszcza mąż 😜 mój mi przytargał ze sklepu 2 mega kwaśnie zielone jabłuszka 🤪 nie ma dnia żebym minimum 2óch nie zjadła

• Mamusia
Leer napisał(a):

chodzisz prywatnie ? to ta pogoda cholerna się zmienia i pewnie dlatego Cię ciśnie Bidulko 🤢
daj znać po wizycie co i jak 🙂

ten ból jest spowodowany chyba całodniowym leżeniem w wyrku i nie ruszaniem tyłka..
wyjde na spacer za pół godzinki chociaż na 20 minut.
Jutro mam wizyte u gina to spytam co moge robic, do tego oczy mnie bolą, masakra dzien dzisiaj.

dziewczyny z innej beczki.
Co sadzicie o zakładaniu tipsów ( żelowych) w ciąży? chce zrobic sobie piekne pazurki do slubu a nie wiem czy można? niby tak bo moje znajome robiły do ślubu i tez były w ciazy ale lepiej sie upewnić 🙂

asiu chodzę na kase chorych, nie warto płacic za to samo, bo prywatnie jest taki sam 🙂

• Mamusia
Jestem 🙂ale raczej chwilowo bo sister cioteczna jedzie na ploty do mła 🙂ale dlugo nie posiedzi bo w Płocku mieszka .Asia ja dzisiaj mnusiaam dupsko na uczelnie ruszyc bo egzaminy za 2 tyg a ja notatek nie mam bo jakos ten semestr zdeka olałam ☺️a i tak na jednym wykladzie bylam a z drugiego juz zwialam he he
o właśnie sister przyszła bede poźniej
Aga ja tez jadłam lody bakaliowe mniam mniam 😁
postarajcie sie nie naskrobac duzo stroniczek bez Dorotki 🤪 🤪

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
aha bo się zastanawiam właśnie kiedy będe miała następne 🙂 już się stęskniłam za maluchem hi hi
Czarnulka ale Cię rozpieszcza mąż 😜 mój mi przytargał ze sklepu 2 mega kwaśnie zielone jabłuszka 🤪 nie ma dnia żebym minimum 2óch nie zjadła

po jabłkach to mi sie bardzej chce jesc , rzadko jem jabłuszka.....

• Mamusia
Leer napisał(a):
ten ból jest spowodowany chyba całodniowym leżeniem w wyrku i nie ruszaniem tyłka..
Jutro mam wizyte u gina to spytam co moge robic, do tego oczy mnie bolą, masakra dzien dzisiaj.

Co sadzicie o zakładaniu tipsów ( żelowych) w ciąży? chce zrobic sobie piekne pazurki do slubu a nie wiem czy można? niby tak bo moje znajome robiły do ślubu i tez były w ciazy ale lepiej sie upewnić 🙂

asiu chodzę na kase chorych, nie warto płacic za to samo, bo prywatnie jest taki sam 🙂

ja też na NFZ chodzę tylko mi coś często to tego USG nie robi 😮
spróbuj się przewietrzyć może coś faktycznie ulży...ja z bólem głowy walczyłam 2 tygodnie na początku 4 miesiąca więc wiem jakie to upierdliwe... 🤢
a co do tipsów to słyszałam że można ale bym spytała gina jeszcze co o tym myśli.

co do jabłek jem czesto i racja zawsze chce mi sie po nich jesc 😮
co do płci ja juz sie pogodziłam że nie poznam aż do porodu 🙂
lekarz mówi że zazwyczaj dziewczynki sie tak ukrywają , wiec może? 🤪

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

po jabłkach to mi sie bardzej chce jesc , rzadko jem jabłuszka.....

Dzień bez jabłuszek dzień stracony 🤪 nie ma dnia ... 😎

• Mamusia
Leer napisał(a):

asiu chodzę na kase chorych
, nie warto płacic za to samo, bo prywatnie jest taki sam 🙂

Kochana nie ma przeciwskazan do żeli takze spokojnie mozesz sobie zrobic .....ale jak mozesz to zachoduj paznokietki i zrobisz na swoich fajniejszy efekt a pozniej nie ma tych odrostów .....Jeszcze duzo przygotowan macie ,czy juz wszytsko zapiete na ostatni guzik 🙂 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):
co do jabłek jem czesto i racja zawsze chce mi sie po nich jesc 😮
co do płci ja juz sie pogodziłam że nie poznam aż do porodu 🙂
lekarz mówi że zazwyczaj dziewczynki sie tak ukrywają , wiec może? 🤪

dlaczego nie poznasz 😮 ?? Laski mówie wam mi się w piątek pomyliła ... cały czas o tym myśle i wogóle kobiecie nie zaufałam to raz a po drugie BARDZO MAŁO WIARYGODNA była ... śmiesznie by było jakby się okazało że córa 😜 😉

• Mamusia
Leer napisał(a):

Mnie też dzisiaj łeb boli... Wczoraj wieczorem zmarzłam i chyba mnie coś rozbiera 😞 Cały dzień w betach spędzam z książką i tv. Efekt jest taki, że co chwila zasypiam... Mama mi zawsze mówiła, że sen to najlepsze lekarstwo 😉

czarna próbuje wychodowac swoje własne, ale bardzo mi sie łamią 🤢
asia nie poznam bo moja dzidzia nie zmieniła położenia od 4 wizyt, na kazdej wizycie jest obrócona tyłem i nie zapowiada sie na inny scenariusz, dlatego nie chce robic sobie nadziei że poznam płec a później sie rozczarowywać bo to głupie.
co do twojej sytuacji to chociaż wiesz mniej wiecej na czym stoisz:P
ja mam takie przeczucie odkąd sie dowiedziałam że jestem w ciąży że nosze dziewczynkę.. nie wiem czemu.

co do przygotowań to mniej więcej jesteśmy w połowie, wszystko zarezerwowane ale bedzie dopiero dopinane 10 dni przed weselem, jedyne co nie mam jeszcze nawet zaczęte to moja sukienka 😮