Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
No ta zgaga to koszmar .... a ja sie tak mecze z ta bolacą watrobą , kurcze klopot to taki dla mnie , nawt nie mogę sobie posiedziec zabardzo ....bo zaraz mam ucisk i boli....i muszę zlegnąc , a to znowu kregosłup łupie .... starośc nie radośc ...

mnie na szczęście już przeszły bóle krzyża, bolało 2 dni tak że ledwo chodziłam, w życiu tak źle się nie czułam...

ja dzis mialam pierozki robic z truskawkami 🙂Wszystko mam ,oprocz checi dzisiaj haha
Jutro bede kleic ,juz nie moge wytrzymac ,tak za mna chodza,wlasnej roboty,kupne to nie uhahaly mnie wogole ...
Rozplywajace sie w ustach,ze smietanka i cukrem ... 🤪 🤪 🤪 🤪mniam

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
tak bo im chodzilo tylko o to by kobiety dbały o ciąże , bo są takie agentki że nie chodzą w ogole do gina hee ,a to chodziło o to by kobieta sie pojawiła jednak , zawsze to już jest pod opieką , no 10 tydz ... myslę że to 2,5 mieś wiec raczej ciężko było by się nie zorjetowac ... ale to moje zdanie ....

hehe ,wiesz ja mialam tak w poprz ciazy,ze zle sie czulam,a okres sie spoznial..normalka ,zawsze mialam nieregularne (28-42dni)...do lekarza poszlam dop.w 11tc..hehe to byl 10t2d ,wiec mozna sie nie orientowac jak widac 😁 😁 😁

Kurcze no moze i tak ... nie mam doświadczenia ... ja wiedzialam o ciazy właściwie już 5 stycznia , Tak mój organizm sygnalizował , ze trudno było to przrgapic , a że staraliśmy się o dzidzie to zaraz robiłam test i były 2 kreseczki

No tak,a u mnie to byla niespodzianka,ja swiecie przekonana bylam,ze zaraz dostane okres i ze pewnie wyniki mam zle ,albo przeziebienie jakie ,bo spalam,piwa nie moglam tknac,papieroski mi smierdzialy..ale myslalqam,ze to pewnie przez jakies przeziebienie...Wkoncu doszlo do tego ,ze jak zrobilam test wswzyscy skakali w gore,7 rano..mama w gaciach z loza wyskoczyla ,Kami tata tez szczesliwy ,lzy w oczach,a ja....szok,rozczarowanie i niedowierzanie zarazem 😁
A teraz jestem przeszczesliwa,ze dosc szybko w porownaniu z moimi rowiesnikami mam odchowana coreczke 🙂A wyskrobek w postaci Oli to juz wogole niespodzianka 🙂 🙂 🙂 🙂
,to bedzie dopiero wesoly domek 🤪 🤪 🤪

No widzisz jakie to życie jak nas zaskakuje ....
Ja z kolei na sylwka dostałam okres o 4 dni za wczesnie ... który skonczył sie za 2 dni , a brzuch mnie tak napierdzielal, takie miałam skurcze jajników ze masakra , i dotego ból piersi , dotknac się nie mogłam ....i pomyślałam że zrobie tes i wyszło hiii a ten brzuch to bolala jeszcze 3 tygodnie
A zapachowstręt i smakowstret zaczoł się dopiero pod koniec stycznia

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
ja dzis mialam pierozki robic z truskawkami 🙂Wszystko mam ,oprocz checi dzisiaj haha
Jutro bede kleic ,juz nie moge wytrzymac ,tak za mna chodza,wlasnej roboty,kupne to nie uhahaly mnie wogole ...
Rozplywajace sie w ustach,ze smietanka i cukrem ... 🤪 🤪 🤪 🤪mniam[/quot

jeszcze w życiu ani razu nie robiłam pierogów... ale z truskawkami pycha

mariola-s napisał(a):
No ta zgaga to koszmar .... a ja sie tak mecze z ta bolacą watrobą , kurcze klopot to taki dla mnie , nawt nie mogę sobie posiedziec zabardzo ....bo zaraz mam ucisk i boli....i muszę zlegnąc , a to znowu kregosłup łupie .... starośc nie radośc ...

mnie na szczęście już przeszły bóle krzyża, bolało 2 dni tak że ledwo chodziłam, w życiu tak źle się nie czułam...

Zgaga dziadostwo straszne..ale ja mam jak tylko cos zjem..oprocz nabialu,warzyw i jakich delikatnych rzeczy typu ryz czy cos..chleba to nawet zwyklego nie bardzo moge,ale jak sie nie najem porzadnie to jest ok,gorzej jak se pojem konkretnie..pali nieludzko...mleczko,malymi lyczkami cieplutkie popijam i lepiej jest 🙂
Śledzia slonego ,swiezutkiego chceeeeee!!!! ☺️ ☺️ ☺️
Musze czekac do pon... 😞

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Rozplywajace sie w ustach,ze smietanka i cukrem ... 🤪 🤪 🤪 🤪mniam

kurde ale smaki robisz tez bym wszamala takich pierożkow 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
A ostatnią imprezke jaką pamiętam to właśnie 1 stycznia , wtedy dali my czadu w górach ze znajomymi od rana heee popiłam wtedy ... OSTATNI RAZ ....az mam troche wyrzuty sumienia ze wtedy w moim organizmie takie procesy zachodziły , a ja tak się brzydko zachowywałam heee, ale moje życzenie noworoczne się spełniło ....

• Mamusia
A ostatnią imprezke jaką pamiętam to właśnie 1 stycznia , wtedy dali my czadu w górach ze znajomymi od rana heee popiłam wtedy ... OSTATNI RAZ ....az mam troche wyrzuty sumienia ze wtedy w moim organizmie takie procesy zachodziły , a ja tak się brzydko zachowywałam heee, ale moje życzenie noworoczne się spełniło ....

chyba każda z nas nie grzeszyła w tym czasie abstynencją 🤢

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
czesc Iza , becikowe wydaje sie na podstawie karty ciąży jaką posiadamy , no i zaświadczenia o tym że dzidzia się urodziła ale to ze szpitala wiadomo ...
No ja też płacę ubezpieczenie i też sie cieszę że raz to becikowe , a dwa ze z ubezpieczalni bedzie kaska ...

Karolina, w szpitalu zabierają kartę ciąży, także lapiej ją skserować bliżej końca .

A o jakim ubezpieczeniu mówicie?

A to ciekawe , bo tak lekarz mówił żeby pilnowac tej książeczki ?bo ona będzie jako właśnie dowód , swoją drogą to ciekawe po co im ta książeczka jest że ja zabierają ????
A ubezpieczenie ja mam w PZU płace co miesac 45 zł , a to jest od wypadków , i innych takich zdarzeń losowych , i właśnie z tego też się dostane 1000 zł ...

myślę że do wypłaty becikowego wystarczy jakieś zaświadczenie od lekarza 🙂ja też jestem z moim w PZU i ja dodatkowo na okres ciąży w Comercialu 😁 nic tylko rodzić i kase zbijać 😉 😉 😉 😉 😉

słuchajcie, a jakbym teraz się ubezpieczyła, to należałyby mi się jakies dodatkowe pieniążki? orientujecie się?

byłam dzis znów w ciuchlandzie bo to obok mojej szkoły. Obiecałam sobei ze dla malucha nic nie kupie.. ale kusiłam się na pluszowy pajacyk pomarańczowy, imitujący dynię z halloween, boski 🙂 odatkowo kupilam dla siebie 5 koszul ( jak nowe :blink 🙂 i za wszystko wyszło.. 10.80 😁

• Mamusia
mariola-s napisał(a):

chyba każda z nas nie grzeszyła w tym czasie abstynencją 🤢

Tak bo to taki pijanski okres był co swieta , sylwester ojoj , lepiej nie myślec .....

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
czesc Iza , becikowe wydaje sie na podstawie karty ciąży jaką posiadamy , no i zaświadczenia o tym że dzidzia się urodziła ale to ze szpitala wiadomo ...
No ja też płacę ubezpieczenie i też sie cieszę że raz to becikowe , a dwa ze z ubezpieczalni bedzie kaska ...

Karolina, w szpitalu zabierają kartę ciąży, także lapiej ją skserować bliżej końca .

A to ciekawe , bo tak lekarz mówił żeby pilnowac tej książeczki ?bo ona będzie jako właśnie dowód , swoją drogą to ciekawe po co im ta książeczka jest że ja zabierają ????
A ubezpieczenie ja mam w PZU płace co miesac 45 zł , a to jest od wypadków , i innych takich zdarzeń losowych , i właśnie z tego też się dostane 1000 zł ...

myślę że do wypłaty becikowego wystarczy jakieś zaświadczenie od lekarza 🙂ja też jestem z moim w PZU i ja dodatkowo na okres ciąży w Comercialu 😁 nic tylko rodzić i kase zbijać 😉 😉 😉 😉 😉

słuchajcie, a jakbym teraz się ubezpieczyła, to należałyby mi się jakies dodatkowe pieniążki? orientujecie się?

byłam dzis znów w ciuchlandzie bo to obok mojej szkoły. Obiecałam sobei ze dla malucha nic nie kupie.. ale kusiłam się na pluszowy pajacyk pomarańczowy, imitujący dynię z halloween, boski 🙂 odatkowo kupilam dla siebie 5 koszul ( jak nowe :blink 🙂 i za wszystko wyszło.. 10.80 😁

jesli chodzi p ubezp. to chyba trzeba być wcześniej ubezpieczonym, zeby dostac za dzidzie

mariola-s napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Rozplywajace sie w ustach,ze smietanka i cukrem ... 🤪 🤪 🤪 🤪mniam[/quot

jeszcze w życiu ani razu nie robiłam pierogów... ale z truskawkami pycha

Mariolka ,zrob kiedys ,zobaczysz ,ze nie bedziesz kupowala nigdy 🙂Ja ost tylko kupilam i nie chce wiecej...moi zjedli ,ale ciasto twardawe takie...
Ja wsypuje make do miski lub gara ,odrobinke oleju dodaje ,zalewam wrzatkiem z czajnika ...ja na oko wlewam ,wiec w proporcjach nie podam...szybko mieszam i wyrzucam na blat wygniatajac jeszcze gorace ciasto i podsypujac w miare potrzeby maka ,do uzyskania odpowiedniej konsystencji,tak by nie byly za miekkie/twarde..potem kulam wałeczek jak na kopytka i kroje w kawalki (jak kopytka)formuje kazdy kawaleczek w kuleczke i plaszcze dlonia po kolei lepiac pierozki 🙂
Mi tak sprawniej,szybciej i wygodniej 🙂Nie walcze z walkiem,ani szklanka i koleczkami 🙂Aczkolwiek wtedy masz idealnie rowniutkie 🙂
Mi juz to idzie,bo od dzieciaka z mama lepilam,wogole duzo mamie pomagalam w kuchni i mi sie to przydaje ,lubie cos zrobic jak smakuje moim glodomorkom 🤪

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

musialabys sobei zobaczyc jaki okres karencji zyczy sobie ubezpieczyciel i wtedy bys wiedzial czy dostaniesz cos czy nie bo podobno niektorzy chca az 9 miesiecy u mnie musialo byc 6 miesiecy ale slyszalam ze sa tez tacy co chca tylko 3 miesiace wiec musialabys sibie poczytac

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

Myślę Kasiu że już nie ... zresztą ja mam ubezpieczenie z kontynuacji z wczesniejszego zakładu pracy i grupowego poprostu , bo ztego co sie orjetuję to tak to nie ciekawe są warunki ubezpieczen indywidualnych , zresztą nawet te firmy nie bardzo chcą sie w to bawic , kiedyś własnie chciałam tak sie ubezpieczyc to kazali płacic 25 zł , a nic za to nie było ciekawego

• Mamusia
no z tym ubezpieczeniem to akurat fajnie, jestem ubezpieczona w firmie męża, on i ja dostaniemy po 2 tys do tego becikowe i ładna piątka będzie. część pójdzie na chrzciny a reszta i tak się przyda
u mnie w pracy były nieciekawe warunki dlatego u męża 🙂

• Mamusia
Siema dziewoje juz jestem .....
Co do rozpusty to ja w swieta dałam czaddddu , a na sylwka zdychałam z goraczko ( ktora nigdy w zyciu nie miałam ) i antybiotyk ....w ogole wóda mi nie smakowała (az dziwne hi hi ), a tu juz dzidzia była w brzuszku .....
co do ubezpieczenia Kasia musisz sie zapytac jakie ubezpiecznie ile ma karencji , i najlepiej zeby Twoj mąz ubezpieczył płacac 2 składki za Ciebie i siebie .....

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
no z tym ubezpieczeniem to akurat fajnie, jestem ubezpieczona w firmie męża, on i ja dostaniemy po 2 tys do tego becikowe i ładna piątka będzie. część pójdzie na chrzciny a reszta i tak się przyda

Tak bo jak większa firma to ciekawsza oferta jest , dlatego ja zostałam tak i sobie oplacam .. mam starszych rodzicow i roznie bywa , a wypadki chodzą po ludziach , wiec fajnie jest miec takie ubezpieczenie i poczucie jakiegos zabezpieczenia finansowego...

• Mamusia
mariola-s napisał(a):

to gdzie ty jestes ubezpieczona ze po 2 ciekawe jak to jest w pzu

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
mariola-s napisał(a):

to gdzie ty jestes ubezpieczona ze po 2 ciekawe jak to jest w pzu

za do pzu płacę 45 zł , a dostane 1000 zł

Ja bylam w Alianzie (w poprz fimie)ubezpieczona...caly czas ,az do momentu kiedy odeszlam z pracy ...potem zapomnialam i dupa blada....a teraz jestem stratna 😞
Moj za to bedzie mial i becikowe tez bedzie 🙂Choc tyle ..
A jak komus rodzinny zasilek przysluguje(ale to dochody nie moga przekroczyc 504zl netto...niestety taki prog chu...wy)to ma dodatek z tytulu narodzenia dzieciaczka ,kolejny tysiaczek ....ale ten prog to zrobili po byku 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
czarna79 napisał(a):

co do ubezpieczenia Kasia musisz sie zapytac jakie ubezpiecznie ile ma karencji , i najlepiej zeby Twoj mąz ubezpieczył płacac 2 składki za Ciebie i siebie .....

tak się nie da niestety, M oficjalnie jest bezrobotny... ;/

no nic, będę musiała zadowolić się jedynie becikowym tym co się należy.

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Ja bylam w Alianzie (w poprz fimie)ubezpieczona...caly czas ,az do momentu kiedy odeszlam z pracy ...potem zapomnialam i dupa blada....a teraz jestem stratna 😞
Moj za to bedzie mial i becikowe tez bedzie 🙂Choc tyle ..
A jak komus rodzinny zasilek przysluguje(ale to dochody nie moga przekroczyc 504zl netto...niestety taki prog chu...wy)to ma dodatek z tytulu narodzenia dzieciaczka ,kolejny tysiaczek ....ale ten prog to zrobili po byku 🤢 🤢 🤢

własnie, orientujesz się co nalezy przedstawić i gdzie żeby dostac ten dodatkowy tysiąc?
bo toretycznie bymy się łapali na ten próg, ale nei wiem czy nie żądają dochodów rodziców ( tak jak na uczelni) jesli ktoś nie jest "samodzielny finansowo - nie miał przez rok płaconej najniższej krajowej..)