Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

pogon leniuszka ,bo sa smaczne 🙂Ja robie tak ze w srutututututu daje jablka,wiecej niz ciacha ..tak mi smakuja najlepiej 🤪i pudru sporo na wierch 🤪

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czarna79 napisał(a):
Dorcia jak tam po imprezce ....
Kamisia jestes ....napisz czy dobry jest ten zel do stop na opuchniete nogi ...znowu mi spuchły troszke postałam w kuchni i koniec ....a zaraz musze na pare godz jechac do sklepu brata , bo oni ida na wesele od 15 do 20 to ja w ogole bez butow bede chodziła toc to szok....

Oj to Ty sie masz z tymu nozkami...Mi tak pod koniec upalnego dnia niekiedy puchna ,jak polaze duuuzo ale tak w dzien to nie ....Kamisia napisz Adze czy ten krem skuteczny...
No wlasnie Dorcia jak bylo?????Torcik byl z gadzetem????hehe

• Mamusia
Powiem wam szczrerze ze imprezka troche dretwa była bo świadkowa nic nie zorganizowała nawet gadzetu nie dala a to jej siostra rodzona!!!!!!!!!!!!!!ja mialam byc swiadkowa ale ona sie wcisnelam z prespoektywy czasu to i lepiej bo z brzuchem i tak bym nie mogła.Tortu nie było za to miała uszy kroliczka swiecacace i wielkiego czerwonego lizaka zelowego w kształcie penisa 🙂to byo fajne;D posiedzialam do 22.30 bo one o 23 musialy byc w klubie wiec moze tam bardziej poszalaly bo w domu to troche popiły a ja sie tylko oblizywałam 😞ale jak wrociłam do domu to moj M na mnie czekał tak wiec miły wieczór w domciu spedziłam 😁 🙃 🙃kurcze mmy cala trojka to jeszcze w pieleszach jestemy czas chyba sie ubrac 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kamiska napisał(a):
czarna79 napisał(a):
kamiska napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
ja dziś kalafiorka robię w bułce tartej 🙂 mniam mniam i z wczoraj zupa mi została pieczarkowa to trzeba zjeść .
Też tak myślę Agatko że zamieszanie będzie nie złe już pod koniec sierpnia 🤪 😁 😁 😁

ale smaka narobiłaś na kalafiorka normalnie skoczę zaraz do warzywniaka 😁
aha Asiu z Zielonej jak pisałam juz na przepisach te Twoje racuchy rewelacja dziś znów robię a poracja duża wcinam od południa do wieczora 🤪 🤪

no tak mam chec na te racuchy , ale strasnie nie lubie smazyc .....ale musze sie skusic .... 🙂 🙂

sa naprawde rewelacyjne tylko niestety lubią "pić" duzo oleju 🙂

po upieczeniu połóż od razu na ręczniku papierowym to Ci wyciągnie trochę tłuszczu 😜 bo faktycznie piją jak szalone 😮

ooo i Asiek tez smazyl te racuszki??? 🙂

nie Twojego przepisu ale muszę spróbować 🙂 ja generalnie wszystko co smaże na oleju to potem odsączam na ręczniku 😜 co by się nie potrzebnie nie obklejać tłuszczykiem heh 😜
u mnie leje i jest 13 st, normalnie z takiego upału wczorajszego zrobiła się dziś totalna masakra na polu 😠 😮 😮 😮 a i BIO niekorzystne bo nerwa mam jak cholera , sama nie wiem na co 🤢

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Powiem wam szczrerze ze imprezka troche dretwa była bo świadkowa nic nie zorganizowała nawet gadzetu nie dala a to jej siostra rodzona!!!!!!!!!!!!!!ja mialam byc swiadkowa ale ona sie wcisnelam z prespoektywy czasu to i lepiej bo z brzuchem i tak bym nie mogła.Tortu nie było za to miała uszy kroliczka swiecacace i wielkiego czerwonego lizaka zelowego w kształcie penisa 🙂to byo fajne;D posiedzialam do 22.30 bo one o 23 musialy byc w klubie wiec moze tam bardziej poszalaly bo w domu to troche popiły a ja sie tylko oblizywałam 😞ale jak wrociłam do domu to moj M na mnie czekał tak wiec miły wieczór w domciu spedziłam 😁 🙃 🙃kurcze mmy cala trojka to jeszcze w pieleszach jestemy czas chyba sie ubrac 😁

Dorcia takie biby to nie dla nas , mnie osobiście strasznie denerwuję jak wszyscy piją w około i maja swój humorek a ja siedze jak głupol i nie wiem o co im chodzi 😮 ale tak jest jak wszyscy piją a ty trzeźwa 🤔 🤔 🤔 🤔

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

Dorcia takie biby to nie dla nas , mnie osobiście strasznie denerwuję jak wszyscy piją w około i maja swój humorek a ja siedze jak głupol i nie wiem o co im chodzi 😮 ale tak jest jak wszyscy piją a ty trzeźwa 🤔 🤔 🤔 🤔

no dokadnie kijowo sie czułam wsród samych osób pijacych upss nie ja jedna bo przyszla pozniej jedna z kolezanek i tez nie pila bo cycem karmi wiec ona tyz o suchym pysku ale ona to do klubu z nimi poszla a ja to gdzie z tym brzuchem no jak bym sie uparła to bym poszla ale to nie dla mnie teraz takie kimaty

• Mamusia
hej dziewczyny

ja dzis pierogi z truskamwkami zrobilam, tak sie najadlam ze brzuch mnie rozbolal, teraz leze i probuje wsluchiwac sie w malego bo jakos tak gwaltownie sie ruszal przez chwile,

moze poprostu zaczynam lepiej odczuwac ruchy bo do tej pory to tak slabiej bylo. wizyte mam za tydzien w sobote i jakos mi sie dluzy ten czas.
dzis liczylismy jakie wydatki mamy przez wakacje i dobrze ze wszystko kupilismy dla malego na raty placac bo teraz ciezko by bylo to wydac.

czy orientujecie sie jak to jest z becikowych od panstwa, czy jest jeszcze i jak to sie zalatwia ?
a wogole jezeli ktos ma prywatnie ubezpieczenie na zycie - moze w pracy to sprawdzcie czy z okazji urodzenia dziecka sie nalezy, my z mezem wlasnei sie dowiedzielismy ze po 2 tys dostaniemy 🙂 to dobra wiadomosc

• Mamusia
Hej!! Wróciłam z firmy, na szczęście mojego ulubieńca nie było, uff... Zwolnienie dostarczone, trzy tygodnie z głowy. Ja też dostanę z ubezpieczenia grupowego pieniążki 😁 😁 😁 po 1500 na głowę 🤪 🤪 🤪
Właśnie zjadłam obiadek, kawką popiłam i teraz chwilowa sjesta... A potem kończenie drzwi!
Pewnie będę zaglądać jeszcze do Was 🙂

• Mamusia
ja po obiadku położyłam się na sjeste z moim i mi się usneło 🙂 właśnie się obudziłam i pierwsza rzecz standardowo którą zrobiłam to kuknięcie do Was moje Kochane 😉
Ja też jestem z moim dodatkowo ubezpieczona także oprócz becikowego wpadnie dodatkowa kasa dla Tymonka 🙂 a i u nas Kraków dawał jednorazowo 1tys ... ale muszę podpytać czy to jeszcze jest bo słyszałam że chcieli to zabrać 😠

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

no dokadnie kijowo sie czułam wsród samych osób pijacych upss nie ja jedna bo przyszla pozniej jedna z kolezanek i tez nie pila bo cycem karmi wiec ona tyz o suchym pysku ale ona to do klubu z nimi poszla a ja to gdzie z tym brzuchem no jak bym sie uparła to bym poszla ale to nie dla mnie teraz takie kimaty

jeszcze by Cię wy obijali w klubie wiesz jak jest tłum i nikt nie patrzy czy ty z brzucholem czy nie ...lepiej faktycznie sobie teraz odpuścić 🙂 ale jak urodzimy to knajpy zaczną dopiero zarabiać jak Wrześniówy ruszą na podbój knajp 😁 😁 😁

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Dorcia jak tam po imprezce ....
Kamisia jestes ....napisz czy dobry jest ten zel do stop na opuchniete nogi ...znowu mi spuchły troszke postałam w kuchni i koniec ....a zaraz musze na pare godz jechac do sklepu brata , bo oni ida na wesele od 15 do 20 to ja w ogole bez butow bede chodziła toc to szok....

dla mnie jest nawet ok fajnie chłodzi i jak do tego potrzyma sie nogi wysoko to opuchlizna schodzi
nie mialam innego na wypróbowanie wiec nie moge porównac 🙂

• Mamusia
dopiero odpisałam bo przyjechali rodzice i pomogli mi jeszcze ostatnie rzeczy pozwozic ze starego mieszkanka i zaraz bede ukladała w szafeczkach 🙂
aa no i ja czasem Gesslerowa ogladam wiec zaraz tvn właczam i popatrze na te pysznosci co zrobia 😁

• Mamusia
Jestem Dziewczęta, mam chwilkę to kukam do Was 🙂 Kurcze ale sie podle dziś czuję, znów mnie mdli , oczy mi się zamykają-to chyba sprawka pogody bo u nas jest tak, jakby padać chcialo, tylko się zebrać nie może. No masakra normalnie!!

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Jestem Dziewczęta, mam chwilkę to kukam do Was 🙂 Kurcze ale sie podle dziś czuję, znów mnie mdli , oczy mi się zamykają-to chyba sprawka pogody bo u nas jest tak, jakby padać chcialo, tylko się zebrać nie może. No masakra normalnie!!

U mnie za oknem też pogoda w kratkę - raz słońce a za chwilę jakby miało padać i znów słońce... Nic dziwnego, że się tak podle czujemy. Ja do 14 miałam powera a teraz leżę i zdycham... Właśnie wpadli znajomi by nas porwać, udało mi się wynegocjować jeszcze 20 minut w wyrku 🙂

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
czesc Iza , becikowe wydaje sie na podstawie karty ciąży jaką posiadamy , no i zaświadczenia o tym że dzidzia się urodziła ale to ze szpitala wiadomo ...
No ja też płacę ubezpieczenie i też sie cieszę że raz to becikowe , a dwa ze z ubezpieczalni bedzie kaska ...

Karolina, w szpitalu zabierają kartę ciąży, także lapiej ją skserować bliżej końca .

A o jakim ubezpieczeniu mówicie?

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
czesc Iza , becikowe wydaje sie na podstawie karty ciąży jaką posiadamy , no i zaświadczenia o tym że dzidzia się urodziła ale to ze szpitala wiadomo ...
No ja też płacę ubezpieczenie i też sie cieszę że raz to becikowe , a dwa ze z ubezpieczalni bedzie kaska ...

Karolina, w szpitalu zabierają kartę ciąży, także lapiej ją skserować bliżej końca .

A to ciekawe , bo tak lekarz mówił żeby pilnowac tej książeczki ?bo ona będzie jako właśnie dowód , swoją drogą to ciekawe po co im ta książeczka jest że ja zabierają ????
A ubezpieczenie ja mam w PZU płace co miesac 45 zł , a to jest od wypadków , i innych takich zdarzeń losowych , i właśnie z tego też się dostane 1000 zł ...

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):

A to ciekawe , bo tak lekarz mówił żeby pilnowac tej książeczki ?bo ona będzie jako właśnie dowód , swoją drogą to ciekawe po co im ta książeczka jest że ja zabierają ????
A ubezpieczenie ja mam w PZU płace co miesac 45 zł , a to jest od wypadków , i innych takich zdarzeń losowych , i właśnie z tego też się dostane 1000 zł ...

myślę że do wypłaty becikowego wystarczy jakieś zaświadczenie od lekarza 🙂ja też jestem z moim w PZU i ja dodatkowo na okres ciąży w Comercialu 😁 nic tylko rodzić i kase zbijać 😉 😉 😉 😉 😉