Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
witam wieczorkiem 🙂
zmęczona dzisiaj jestem
a do tego jakiś podły mam nastrój 😞

Co się dzieje ? 😘 😘 😘 😘

sama chciałabym wiedzieć
chyba przesilenie wiosenne i za dużo słońca dzisiaj 😉

Ty się nie smutaj kochana, Ty się za robienie chłopaka bierz 🤪

z trzecim poczekam na Was 😁 😁 😁 😁 😁

My jako coś to dopiero za 3 lata 🤪 😜 😉

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
witam wieczorkiem 🙂
zmęczona dzisiaj jestem
a do tego jakiś podły mam nastrój 😞

Co się dzieje ? 😘 😘 😘 😘

sama chciałabym wiedzieć
chyba przesilenie wiosenne i za dużo słońca dzisiaj 😉

Ty się nie smutaj kochana, Ty się za robienie chłopaka bierz 🤪

z trzecim poczekam na Was 😁 😁 😁 😁 😁

My jako coś to dopiero za 3 lata 🤪 😜 😉

to niebawem 😉
a tak na poważnie produkcja zaprzestana 😜

• Mamusia
hmmm nie lubię wymyślać prezentów 😞
a co Krzysiek lubi?
bo u nas np najlepszym prezentem jest płyta

ostatnio koleżanka kupowała męską bransoletkę z grawerem dla męża ale to nie każdy lubi, u nas by nie przeszło
może jakiś wspólny weekend w spa lub chociaż dzień........ale to musielibyście komuś "sprzedać" Kacpra

zobacz sobie jeszcze na tej stronce http://www.wyjatkowyprezent.pl
my kiedyś wykupiliśmy z pracy dla koleżanki lot szybowcem była zachwycona.....tylko że to już takie droższe

• Mamusia
No właśnie z K. jest problem, bo on ostatnio tylko praca, praca i nic dla siebie 😞
Kiedyś było mi łatwiej mu coś kupić a teraz masakra 😞
Muzyki nie słucha - nie ma kiedy,
na książki nie ma czasu,
na rower nie ma czasu
a biżuteria to nie dla niego
Ale dzięki za tą stronkę popatrzę może coś znajdę

• Mamusia
hej:]
ja rowneiz dzis usg boze i nie moge sie doczekac musze zobaczyc to serduszko bo zwariuje!!!!!!1 o 11 bede wiedziec

daga---no ja sie moge dostosowac tyle ze u mnie sprawa wyglada tak ze ja i maks ;] moj wiecznie pracuje a nie mam malego z kim zostawic wiec jezeli to nie przeszkadza to ja jak najbardziej:]

• Mamusia
dzień dobry 🙂

No pewnie Aniu, że z dzieciakami - innej opcji nie ma 😉
Wstępnie możemy się umówić na 15 marca??
To piątek nie wyślę Kacpra do przedszkola i będzie miał niespodziankę 🙂
Co Wy na to - pasuje wstępnie?

Ja jadę teraz na rynek na wymaz z szyjki.
Może uda mi się kupić przy okazji coś dla Krzyśka, choć wątpię bo pomysłów dalej brak 😞

Miłego dnia 😘

Powodzenia Aniu na usg!!!!!!!!! Na pewno serducho będzie biło 😘

A Gosiu Ty kiedy masz wizytę? i usg?

• Mamusia
dzień dobry 🙂

u nas dzisiaj pobudka po 6, Paulinka stwierdziła że już słonko świeci to się nie śpi
pogoda super tylko troszkę wieje ale to da się przeżyć

Ania i Daga powodzenia dzisiaj na wizytach 🙂
czekamy na relację

Gosia udało się dzisiaj pobrać krew?
a humor, no cóż bywał lepszy ale nie marudzę

miłego dnia

• Mamusia
Asia no niestety dzis tez nie pojechaliśmy pobrac tej krwi,ale to przez to,że sama jestem z Nikolą a sama sobie z nią nie poradzę jutro już musimy to załatwić.
Kochana głowa do góry idzie wiosna więc prosze mi się tu nie smucic 😘 😘 😘 😘

Daga jak dla mnie 15marca idealnie pasuje 🙂
Usg miałam 2 tygodnie temu 🙂 a wizytę będę mieć 13 marca 🙂
Daga powiedz mi ty śpisz jeszcze na brzuchu??bo kurde ja sobie w nocy zapominam i nieraz tak śpię a potem mnie tak zaboli,że się budzę i boję się że dziecku coś zrobię myslicie,że to możliwe??

• Mamusia
Ale jest pięknie 🙂
Spacerek po rynku, badania i powrót do domu
Oj marzyłam o takim relaksie ( no oprócz wymazu - bleee )
A teraz szybko muszę tu oporządzić dom bo przecież zostawiając chłopaków na te 2 godzin nie można było liczyć na porządek 🤪
I po południu jedziemy - cieszę się jak głupia.
pierwszy raz będę miała takie usg bo z Młodym sobie odpuściliśmy
a teraz szalejemy 🤪
No i prezentu nie znalazłam, ale właśnie pogadaliśmy i doszliśmy do wniosku, że kupimy sobie coś dla NAS 😉

Dobra to wstępnie 15 marzec 🙂
Super, bardzo się ciesze 🙂

Gosiu ja na brzuchu nigdy nie spałam, a nawet gdybym tak spała to już nie dam rady za bardzo bo brzuszek jest sporawy.
Poza tym podobno to dziecku jakoś bardzo nie przeszkadza, bo dziecko jest w worku owodniowym i ma tam niezłą amortyzację , więc nic mu się nie dzieje.
Ja już od jakiś 2 tygodni śpię za to z rogalem i nie wyobrażam sobie nocy bez niego 🙃
I też zauważyłam u siebie jak z Kacprem w ciąży od początku tylko na lewym boku umiałam spać tak teraz tylko na prawym a za niedługo to już będzie nie wskazane 😞

• Mamusia
my po dwugodzinnym spacerku 🙂
wieje strasznie, ale jest słoneczko więc jest cieplutko 🙂 🙂 🙂 kocham wiosnę 🙂
dzisiaj na spacerze Luna pierwszy raz dała się poznać jako pies obronny, nigdy wcześniej nie słyszałam żeby tak szczekała 😉

Daga i dobra decyzja z prezentem 🙂
super że teraz zrobicie sobie to usg bo to na prawdę ekstra pamiątka, ja robiłam przy obydwu ciążach

idę ogarnąć się z obiadem i zaglądnę później

• Mamusia
Jestem 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
I jest Emilka 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Cieszę się jak głupia 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Wszystko jest w porządku, co prawda mniejsza jest o tydzień ( a w sumie to o 2 no bo z OM jest 2 tygodnie różnicy ) ale wszystko jest ok 🙂

Waży całe 325 gram i wstydliwa panienka z niej.
Zasłaniała buźkę całe badanie ale i tak jest najcudowniejsza na świecie 🤪 🤪 🤪 🤪
I teraz to już mi totalnie odbiło 🤪 🤪 🤪 🤪
Matka wariatka 😉 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/usgiitrym30.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img29/6186/usgiitrym30.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/usgiitrym31.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img805/733/usgiitrym31.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/usgiitrym32.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img685/7746/usgiitrym32.th.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Daga jeszcze raz wielkie gratulacje 😘 super,że jest Emilka nie mogło być inaczej 🙂
Sliczne zdjęcia 🙂

To podobnie jak u mnie maleństwo jest mniejsze o 2 tygodnie tzn.lekarz mi tłumaczył,że nie jest mniejsze w sensie małe tylko tak jakoś,że o 2 tygodnie później zaszłam w ciąże niż myslałam nie wiem ja tego nie rozumiem bo zawsze wiedziałam kiedy mam dni płodne nie wiem czemu tak.

• Mamusia
To u nas jest tak, że jest mniejsza o tydzień ze względów zapłodnieniowych i o tydzień z wymiarów.
Bo zgodnie z OM to ja jestem w 21 tygodniu
a Emilia wymiary ma na 19
Ale i tak mieści się to we wszelkich normach

• Mamusia
hej
kurde napisalam takiego dlogiego posta i komputer mi sie wya;czyl no szlag no wiec w skroecie
u mnie na usg jajo puste....nie ma dzidzi;] w piatek musze do szpitala na zastrzyk z immunoglobiny bo mam krew - (podobno w dupe i boli oj oj....zebym tylko siedziec mogla) a jezeli do dwoch tygodni nie zacznie sie krwawienie to musze isc na lyzeczkowanie(modle sie eby sie zaczeo bio samam nazwa mnie paralizuje) mopj gin kochany pocieszal mnie i wogole byl smutny;]

ale ja sie nie przejmuje tak mialo byc gin mowi ze moja uroda to cod ruga ciaza zdrowa wiec nastepna bedzie ok...narazie odpuszczam bo to bylo nie planowane a ja chce maksa do przedszkola puscic

nie placze nie zaluje....niehce slow otuchy(przepraszam za moje chamstwo) ale nielubie sie nad soba uzalac ani jak ktos to nade mna robi wiec daje rade mam maksia maz tak samo uwaza nic sie niestalo....jak to mowi bedziemy zalewac forme w pozniejszym terminie hehe uwielbiam go za te teksty:]

bylismy na tym spacerku dzis chyba ze 3 goziny kupialm sobie butki na obcasie wiosenne;] chcialam tez plaszczyk ale nie bylo szalu wiec narazien nie mam ;];]

no to tyle by bylo buzki do jutra pewnie teraz ide polozyc malego:]

asia----u nas w sumie malo wialo do poludnia pitem owszem
dagiii--ciesze sie twoim szczesciam i buziaczki:]

• Mamusia
OHHH dagii++teray dopiero docyztalam jasne jeyeli tYlko przed tym czasem zacznie sie krwawienie lub bede juz po tym chlernym lyzeczkowaniu to ja bardzo chetnie......bedziemy tu w kontakcie wiec bede na biezaca informowac;]]dziekuje za zaproszenie;p;p;p

• Mamusia
witam wieczorkiem 🙂
byłam właśnie w kotłowni ale jeszcze się pali czeka mnie wyjście pewnie za jakieś 2 godziny
a głowę sobie chciałam umyć........eeee nic sobie zaplanować nie można 😉
jeszcze podłogi muszę pomyć.....pytanie tylko kiedy ja pójdę spać

Dziewczynki wyszalały się dzisiaj na powietrzu, jeszcze po południu zaliczyliśmy 2 godzinny spacer więc padły w momencie
Paulinka już przy bajce usypiała

Daga ale się cieszę 🙂 🙂 🙂 Emilka cudna i taka nieśmiała.......ciekawe po kim 😉
a jak Kacper się zachowywał?

Ania przykro mi 😞 ale cieszę się że się nie załamujesz :*
Trzymaj się dzielnie.

ale Wam zazdroszczę spotkania
będę czekała na zdjęcia i relację 🙂

• Mamusia
O dziwo, był spokojny 😉
Najpierw interesowała go drukarka, potem brak dźwięku na filmie 🙂
A jak usłyszał, że to na pewno dziewczynka to strzelił fochem, powiedział, że on liczył na brata 😜
Lekarz bardzo miłe nastawiony do dzieci, odpowiadał na jego pytania.
Także przyjemnie, rodzinnie i spokojnie 😉

Potem jeszcze zakupy i dostał w nagrodę skarpetki z angry birds bo to ostatnio ulubiona gra 🤪
Patrzyłam na kurtki wiosenne w sklepach i masakra 😞 albo cena kosmiczna albo tandeta.
Na szczęście po powrocie okazało się, że wygrała na all superową kurtkę także o tyle jestem spokojniejsza.

• Mamusia
Hej,
No jestem, muszę zmieniać przeglądarkę żeby wejść na brzuszek, nie wiem co to się podziało, chyba mnie tu nie chcą 🤪
Dziewczyny dziękuję za wiadomości 😘 teraz mogę napisać więcej. Ogólnie operacja się udała, tylko ten skurcz... Byłam przy tym i trzymałam Mateusza jak go usypiali, później kazali wyjść z sali czekać pół godz. Po tym czasie wyszła po mnie pielęgniarka więc ubieram kombinezon ochronny kiedy znowu do mnie podchodzi i mówi żeby jednak jeszcze chwilę poczekać. Wróciłam do poczekalni z łzami w oczach, czułam że coś jest nie tak, a nie mogłam nic zrobić! Czekałam 20 minut, myślałam, że oszaleję 😞 Kiedy w końcu zobaczyłam Mateusza kamień spadł mi z serca, buzie miał całą we krwi ( dostał szczękościsku i przygryzł wargę ). Anestezjolog powiedziała że przy wybudzaniu z narkozy dostał skurcz oskrzeli, 20 min nie mógł sam oddychać, było to bardzo groźne, musimy teraz pójść do paru specjalistów żeby poznać przyczynę bo zdarzyło się to już drugi raz i może zdarzyć kolejny nawet w domu.
Mateusz silny chłopak doszedł do siebie bardzo szybko 🙂
Daga gratuluję 🙂 Emilka pięknie wyszła na zdjęciach 🙂
Asia niedługo będzie ciepło więc ten problem będzie z głowy, jeszcze troszkę 😉
Ania to trzymam kciuki, aby było po twojej myśli i obyło się bez zastrzyku.
Gosia a ty jak się czujesz, przechodzi już?