Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
A antybiotyk mam ciphin 500

to nie znam
oby tylko pomógł

No problem w tym, że szanse są nikłe ale muszę spróbować.
A tak na poważnie wyleczyć się po porodzie - kiepsko w każdym razie 😞

• Mamusia
Hej ale trochę mało mamy czasu - bo weźcie pod uwagę Dziewczyny mój suwaczek 🙂

Dagi
współczuję z kręgosłupem, musisz zacząć ćwiczyć te plecy to na pewno. A nazwa leku przezabawna pomimo iż sam fakt że to lek nie jest zabawny 🙂
a to antybiotyk do(w)cipny ? czy doustny ? Jak do(w)cipny to tym bardziej zabawna nazwa 😁
Ja się obżarłam pizzy i teraz umieram :/ człowiek to jednak głupi jest ...

• Mamusia
Kasiu o dziwo doustny 😉 ale mój mąż też się śmiał z nazwy 😉

Szukam inspiracji wielkanocnej 😉
Chyba w weekend weźmiemy się z Kacprem do roboty,
Krzysiek leci w niedzielę to będziemy mieli trochę czasu
Te mi się podobają
http://sztukaniepowazna.blogspot.com/2012/11/jak-zrobic-pisanki-na-wielkanoc-kurs.html
I jeszcze może jakieś karki świąteczne sami zrobimy, zobaczymy w jakim będę stanie.
I w ogóle w tym roku, czeka mnie organizacja świąt, bo się okazuję że są u mnie 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ależ ta pogoda paskudna 😞 dobija mnie to...
Fajnie,że spotkanie odwołane bo ja bym dziś nie dotarła.
W środę miałam wizytę u lekarza i wszystko ok,ja muszę zrobić badania na cukier bo coś kiepsko się czuję mam nadzieję,że to jeszcze nie ta pieprzona cukrzyca 😞poza tym ciśnienie maiłam 160/90 bardzo duże sama nie wiem czemu tak,ale to pewnie ze stresu bo ja w domu mam aparat do mierzenia ciśnienia i z reguły to mam niskie 110/70 to moja norma.
Jeśli chodzi o rwe kulszowa to ja niestety wiem co to znaczy 😞 po porodzie nosiłam wózek z Nikola po schodach i się dorobiłam...ból niesamowity,nieustajacy...nie mogłam chodzić bo promieniowało na całą nogę,no a potem to długie leczenie,ćwiczenia i zastrzyki i przeszło,ale nie chciałabym żeby wróciło.

Daga super,że z małą wszystko dobrze 🙂 i współczuję antybiotyku,ale cóż zrobić,a nazwa prześmieszna 😁 też się uśmiałam 😁 i nie zwlekaj z lekarzem bo bedzie jak w moim przypadku.

Aneta super,że oczko ładnie się goi będzie dobrze 🙂

Asia super,że masz juz Rafała i nie jesteś sama 🙂a dziś masz jazdy??

• Mamusia
A cóż tu tak cicho - dzień dobry.
kolejny dzień siedzenia w domu 😠 chociaz miałam spotkanie w sprawie pewnych projektów ale tylko godzina .. i znowu w domu 😠
dobrze że weekend idzie bo przynajmniej Marcin będzie w domu.. i nie będę siedzieć sama.

• Mamusia
witam wieczorkiem 🙂

co tu taka cisza?

u nas już wieczorny spokój 🙂 jak położyliśmy Dziewczynki to na prawdę odetchnęłam z ulgą, popołudnie było straszne 😞
byliśmy po jakieś wiosenne buty dla Dziewczynek, potem Rafał (w końcu) postanowił odwiedzić okulistę (i będzie nosił okulary) i wtedy się zaczęło, jedna uciekała do Deichmanna, druga do Natury i ja za nimi, zgrzałam się okrutnie, wszyscy na około mieli niezły ubaw, ale mi do śmiechu nie było

wczoraj byłam w Sieradzu, jak wróciłam to usnęłam w fotelu, 4 godziny za kółkiem to jednak sporo, 2 godziny na mieście, a potem jeszcze instruktor stwierdził to wracaj żeby się przyzwyczaić do nowego samochodu no i jechałam, ale zmęczona byłam okrutnie

jutro jak będzie tak ślicznie i wiosennie jak dzisiaj jedziemy gdzieś na cały dzień, na razie myślimy gdzie 😉

• Mamusia
Hej 🙂

Ja się wciągnęłam bez reszty w przystrajanie świąteczne, obmyślanie menu Wielkanocnego 🙂
Od wczoraj siedzę i robię
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/dscn9361s.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img833/140/dscn9361s.th.jpg[/IMG][/URL]
Fajna sprawa, pełen relaks.
Mąż się ze mnie śmieje, że mam terapię zajęciową 😉

Asiu buziaki 😘 😘 😘 😘 na zmęczenie

• Mamusia
Dagii napisał(a):
Hej 🙂

Ja się wciągnęłam bez reszty w przystrajanie świąteczne, obmyślanie menu Wielkanocnego 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/dscn9361s.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img833/140/dscn9361s.th.jpg[/IMG][/URL]

piękne 🙂 🙂 🙂
a jakie menu wielkanocne wymyśliłaś?

• Mamusia
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
Hej 🙂

piękne 🙂 🙂 🙂
a jakie menu wielkanocne wymyśliłaś?

Myślę, na razie myślę.
A masz może jakieś pomysły ?
Póki co to bardziej myślę o ozdobach, rzeżucha, pisanki 🙂
Jak nigdy Wielkanocy nie lubiłam, tak jakoś w tym roku nawet mi sie podoba

• Mamusia
Hejka 🙂

My od południa sami 😞
Krzysiek już poleciał ma być jutro w nocy
a we środę znów leci 😞
Jedyny plus, z tego, że go nie ma to taki, że sobie posprzątałam na spokojnie 😉
I teraz cierpię bo się ruszyć nie mogę.
Kacper robi sobie inhalację i ogląda bajkę
potem kąpiel i do spania.
Mam nadzieje, że szybko zaśnie dużo dzisiaj był na spacerach no i pomagał przy sprzątaniu więc zmęczony bardzo.

Asiu na razie myślę o
- roladach z indyka ze szpinakiem
- jajka faszerowane pieczarkami
- kaczka w pomarańczach
- pasta z wędzonej makreli i jajka
- oczywiście będzie żurek
i nad resztą myślę nadal 🙂

• Mamusia
witam wieczorkiem 🙂

my dziś cały dzień poza domem, wróciliśmy przed 20, więc tylko kolacja, mleczko i do spania (dzisiaj Dzień Dziecka 😉) bo bez kąpieli, tylko z racji tego że zapaliliśmy po powrocie i nie było ciepłej wody
Dziewczynki padły w momencie

Daga
menu wygląda imponująco, przyjeżdżamy i my 🙂 🙂 🙂
no i ta kaczka 🙂 w końcu muszę się zmobilizować i sama zrobić
i tak nie szalej z tymi porządkami!

ja myślę nad jakimiś nowymi sałatkami na święta bo pewnie będę robić, my jedziemy do Dziadków Rafała i to najprawdopodobniej już w przyszły weekend jak wszystko dobrze się ułoży, cieszę się bo troszkę odpocznę no i najważniejsze nie będziemy tu siedzieć!

• Mamusia
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
u nas zawsze na śniadanie Wielkanocne jest najpierw żurek
a potem jajka, wędlina, sałatki

No tak, ale właśnie myślę nas czymś żeby to urozmaicić, żeby było trochę inaczej.

Ty to masz wymagania 😜
pomyślę nad czymś 🙂

• Mamusia
asiula83 napisał(a):
Dagii napisał(a):
asiula83 napisał(a):
u nas zawsze na śniadanie Wielkanocne jest najpierw żurek
a potem jajka, wędlina, sałatki

No tak, ale właśnie myślę nas czymś żeby to urozmaicić, żeby było trochę inaczej.

Ty to masz wymagania 😜
pomyślę nad czymś 🙂

chcę trochę poszaleć, nie na nudno tylko na wesoło 🙂
Jakieś pasty jajeczne, ciekawe sałatki.
Ja już dzisiaj się żegnam.
Spokojnej nocy wszystkim 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Zbieramy się do przedszkola.
Ciężka noc za mną 😞
Kacper na szczęście spał ładnie ale ja co chwilę się budziłam, jak nie siku to plecy 😞
Do dupy spać samej 😞
Szkoda, że słoneczka za oknem brak.

• Mamusia
Cześć,
Ja z menu świątecznym nie pomogę bo nie moje klimaty - gotowanie 🙂 jedynie mogę coś prostego podpatrzeć od Was. A na Święta planujemy jechać do Warszawy do rodziny Mojego - jeśli w 36 tygodniu dostanę błogosławieństwo od lekarza na tą podróż 😁
Ja spędziłam fajny, na prawdę fajny weekend. Sobota trochę porządkowa w domu do południa a potem wykorzystaliśmy ślubny prezent od mojej koleżanki i poszliśmy na obiado-kolację na Rynek.
A wczoraj wybraliśmy się spontanicznie do Zawoi - jaka była pogoda!!! Jakie słońce !!!
Zaliczona kawka z szarlotką, spacerek i świeży pstrąg - mniam.

A pamiętacie jak pisałam o tej kurtce na motocykl?
Zgodziłam się - nawet napisałam do gościa czy oferta aktualna, a Mój Mąż przyszedł do domu ( z całym zakupionym kombinezonem spodnie + kurtka za 1900 zł ) i oznajmił. Kochanie miałaś rację 🤪 🤪 🤪 😮 bez sensu było kupować taką drogą markową kurtkę. Gdyby nie Ty to bym ją kupił ... a tak mam komplet 😁
Ja idę zaraz na wizytę do medicovera bo mnie już wkurza 😠ten bolący brzuch w podbrzuszu przy siadaniu, przekręcaniu z boku na bok .. 😠
Miłego dnia!

• Mamusia
Młodzież w przedszkolu, nawet mi buziaka na do widzenia nie miał czasu dać 🙂
A ja już z kawką i śniadankiem na kanapie 🙂
Pranko się pierze,
obiad z wczoraj jest 🙂
Lubię tak 😜

Kasiu i dobrze, że mu pozwoliłaś.Takie rzeczy na prawdę ważne są dla faceta. Jak facet ma pasję to trzeba nauczyć się z nią żyć.
Wiem z własnego doświadczenia. Przed Krzyśkiem byłam z motocyklistą a wcześniej z BMX-owcem.
Innego wyjścia niż życie w zgodzie z pasją faceta nie wiedzę.
I widzisz przyznał Ci rację 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 to się liczy 😉
Nie chcę Cię martwić ale takie bóle mogą Ci towarzyszyć już do porodu, jakby nie było już coraz bliżej 😉

• Mamusia
ja na razie tylko się witam 🙂 a na dłużej zaglądnę później
u nas też szaro za oknem, aż się wierzyć nie chce bo wczoraj było tak słonecznie i ciepło
ja zabieram się za pierogi, potem musimy jechać na pocztę i do urzędu, wieczorem zakupy i fryzjer

Magda witaj 🙂
napisz nam coś więcej o Was

miłego dnia