Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja uważam,ze i tak super ważysz jak na Mamę dwójki maluchów....i takiej małej różnicy wieku.......naprawdę.......Czego używasz do ujędrniania?...Ja przymierzam się do vischy-Lipocure....coś z tych lipo....Na razie mam z 10 próbek i oliwka tez chyba wskazana,co? ☺️

z oliwki nie korzystam bo nie lubię.. ☺️ chyba, że czasem mąż dopadnie 😁
Na razie mam ELANCYL do brzucha i tej samej firmy do piersi... Ale smaruję się tym od miesiąca i gówno dajea:/

A dla wypróbowania posmarowałam się kilka razy "ziajką" bo dostałam próbki w aptece i powiem Ci dość mi się skóra po tym podobała 😉 jak mi się ten elancyl skończy to ziajkę chyba kupię.. poza tym tańsza jest 😜

Uda na razie olałam.. ☺️
do szału mnie doprowadzało smarowanie każdej części ciała innym kremem 😞
Kurde.. ja nawet jak schudnę to się nikomu nie pokarzę bo skóry do porządku nie doprowadzę...

• Mamusia
Oki ja spadam lulu,bo padnięta jestem,a jutro potrzebuję mnóstwo siły i energii 😜.....Już Męża ostrzegłam,ze od jutra mogę być troszkę niegrzeczna,bo na dietę dunkana przechodzę 😁....a on kiedyś na tej diecie był......6 odzin 😁
Pozdrawiam 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Tak się rozpisałyście,że już nie wyrabiam 🙂
Jeśli chodzi o jajka to generalnie można ile się chce jeśli nie ma problemów z cholesterolem, ale myślę,że jednak lepiej nie przesadzać.
A fruktozy chyba nie można. Dozwolony jest tylko aspartam 😮
Herbatki ziołowe można.

KAMA- te bułeczki można w pierwszej fazie bo są wszystkie dozwolone produkty. Skrobia kukurydziana jest dozwolona w ilości 2 łyżki dziennie.
Dziewczyny chodzi o te bułeczki (pyszne):
http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727097

• Mamusia
A teraz pyszne kakaowe naleśniki na fazę pierwszą:

Przepis na "Naleśniki" z samych jaj.

Składniki:

-2 jajka

-łyżka jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego

-płaska łyżeczka proszku do pieczenia(opcjonalnie)

-słodzik/kakao/cynamon/aromaty itp. - opcja słodka

-szczypta soli/curry/zioła prowansalskie itp- opcja wytrawna

Przygotowanie:

Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę!

Żółtka dokładnie mieszamy z łyżką jogurtu/serka i proszkiem do pieczenia oraz wybranymi przyprawami.

Delikatnie łączymy żółtka z pianą. I wylewamy na patelnię. Bardzo długo się smażą,więc cierpliwości. Ja przykryłam jeszcze przykrywką żeby góra się też robiła.

Dziewczyny rano było 68,6!! 😁 to zawsze 0,4 kg mniej 😁 😁

Naleśniki zrobię na pewno 😉 ale jutro bo dzisiaj już rybkę rozmroziłam - strasznie mi ten dorsz zasmakował ☺️

i koniecznie muszę te bułeczki spróbować! 🙂 bo chlebka to mi brakuje...

• Mamusia
Ja właśnie spisałam przepis na te naleśniki i bułeczki tez 😜......Bardzo fajna ta stonka z przepisami....Widziałam też przepis na chleb taki ,który na 6 dni wystarcza....
Ja własnie robię listę zakupów,bo nic dietetycznego nie mam w domu i zaczynamy..... 😜.....
Miało być od dziś ,a le wczoraj nie miałam czasu ,bo miałam rodzinną uroczystość....No i tą wagę kupię.....Mam tam jakieś punkty paybacck ,więc może uda mi się za to kupić jakąś wagę w realu 😮.......
A tak w ogóle to Was olklaskam za te przepisy Amelia,za założenie wątku Kama,Gogr za motywacja dla mnie 😉
Jutro rano się zważę to jak sie nie przerażę to Wam powiem ile wyskoczyło ☺️....ale się troszke wstydze ☺️
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Aha jakie te otręby kupić i powiedzcie mi w czym je zmielić,bo w tym przepisie na bułeczki jest,że mielone mają być

• Mamusia
AHA Kama ile ma twój Dzidziak?....Ja skończyłam karmić 2 tygodnie temu,wiec karmiłam ponad 15 miesięcy 🙂....ale nie żałuję......W sumie to wiele plusów jest dla Dziecka,ale patrząc na karmienie piersią tak troszkę egoistycznie to dzięki temu przez 6 miesięcy zgubiłam całe 30 kg ,które mi w ciąży przybyły ☺️....Ta dieta ma mi w sumie pomóc w zrzuceniu samego tłuszczyku i am nadzieję,że na lato będę wyglądać jak człowiek,bo teraz to mam brzuch jak w 5m.c

Witam serdecznie,Może Wy mi coś doradzicie karmie jeszcze piersią i co nagorsze zamiast stać w miejscu to przytyłam ważę 70 kg a przed ciążą ważyłam 55 kg brakuje mi tej wagi 😞Ciągnie mnie na słodycze i nie wiem jak to zrobić żeby zrzucić zbędne kilogramki.Wiem ,że teraz to mało mogę ale może któraś coś doradzi Dziękuję za pomoc z góry 🙂

• Mamusia
Perelka wiem,że to trudne(przeczytaj moje poniższe posty)....ale ja bym się jeszcze wstrzymała z dietka....karm Małego jeszcze jak masz pokarm i on ładnie je......Poza tym ja całą nadwagę straciłam pół roku po porodzie....Może ogranicz słodycze 🥴....chociaż z doświadczenia wiem ,ze przy karmieniu piersią ciągnie do słodkiego(widocznie dziecko go potrzebuje)....Ja sobie słodkim rekompensowałam to,ze nie mogę się wina napić...zapalić...itp......Musisz sama rozwazyc wszystkie argumenty za i przeciw......Na pewno dokonasz mądrego wyboru 🙂Jeżeli zdecydujesz sie na odstawienie małego to zapraszamy do Nas......
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM

maxara dziekuje za pomoc mleka mam az za a maly tylko to preferuje nic innego nie chce a szkoda mi go odstawiac corke karmilam dwa lata 🙂Kazdy mowi ze przy karmieniu sie chudnie a u mnie na odwrot 😞 dlatego pozwolilam aobie tutaj napisac 😉musze sie wziasc w garsc i przestac jesc slodkie tylko ze jak nie jem to mnie mdli i ostatnio o maly wlos nie zemdlalam z 3 dzieci na spacerze robilam badania i mam dobre ,sama nie wiem z czego.Napewno sie przylacze do was ale pozniej narazie bede z ukrycia zerkac i trzymac za was kciuki POWODZENIA

• Mamusia
maxara moj maly ma 7 miesiecy ale do prawie do 6 jadl pieknie cyca wprost nie mogl sie z nim rozstac,a eraz to je tylko w nocy w dzien bardziej sie nim bawi ale karmie dalej bo jeszcze pokarm mam,narazie rezygnuje z diety choc bardzo mnie nakrecacie wynikami no ale dziecko jest teraz na pierwszym miejscu 🙂
co do wagi to u mnie jest tak ze w ciazy przytylam tylko 11 kg,zgubilam juz 22kg same poszly 😉ale problem polega na tym ze strasznie sie zapuscilam przed ciaza ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️nawet nie wiem kiedy tak to szybko poszlo no i teraz chciala bym wazyc jak kiedys ,nigdy nie bylam chudzielcem i zawsze mialam ogromny biust ale jakos wygladalam hehe,
w sierpniu bierzemy z mezem slub koscielny(jestesmy po cywilnym)i to mnie rowniez mobilizuje dlatego tak sie piekle zeby juz zaczac ☺️

• Mamusia
Kama a do kiedy planujesz karmić?...Ja mojego stopniowo odzwyczajałam....tzn najpierw tylko 2 razy w dzień...no i w nocy ile chciał....Pózniej ok 10,10m.ż przestałam w ogóle w dień dawać,pózniej oduczyłam zasypiania z cyckiem.....Także jak skończył rok to dostawał już tylko w nocy....No a 2 tyg temu zamiast nocnych karmień daję wode z odroinką herbatki...nie powiem był płacz ,bunt...ale już jest dobrze,bo budzi się tylko 1-2 razy.....

• Mamusia
no widzisz,a u mnie on sam w sumie odstawil w dzien w nocy je ale duzo tez sie tylko przytula do cyca,takze zobaczymy,na wiosne musze koniecznie szukac nowej pracy i isc zarabiac bo nie dajemy rady z jednej niskiej pensji mojego m takzewszystko rozstrzygnie czas

http://apps.facebook.com/buzialoveli/galeria/?photo=3852 prosimy o glosik