Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
znów musze brać luteine pod jezyk bo pecherzyk jest niedoklejony i zrobil sie krwiaczek, moja ciaza tez nieplanowana pschyiocznie jestem nieprzygotowana ale dziś jak zobaczyłam na usg ze cos tam jest to mnie tkneło i fajnie znów na nowo uczekuje sie tego maleństwa

• Mamusia
Przepraszam, że się wtrącę, ale...

paula
, a myślałaś o urodzeniu i oddaniu dziecka do adopcji? Wg mnie to DUŻO lepsze rozwiązanie. Jest wiele par czekających na malutkie dziecko. A Ty musiałabyś tylko wytrzymać do tego 37 tygodnia ciąży.

A swoją drogą zastanawia mnie, jak to możliwe, że piszesz "drugie kochane w drodze" i jednocześnie zastanawiasz się nad aborcją. Dla mnie jedno przeczy drugiemu 🥴 ale to tak na marginesie...

nie oceniam Cię, chcę Ci tylko zaproponować inną opcję. Poczytaj informacje na ten temat, pogadaj z partnerem, zastanów się, co będzie dla Was (dziecka również) najlepsze...

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
I jeszcze jedno... tak w sumie na zakończenie tematu, bo ciężko mi się o tym rozmawia, a na niedobór emocji i tak nie mam co narzekać 😉

paula
- ten wątek, październik 2011 - założyła dziewczyna, która kilka dni temu poroniła, będąc w 6 tygodniu ciąży, o czym pisała chyba 3 strony wcześniej... I uważam, że chociażby z szacunku do niej nie powinnaś pisać, że chcesz aborcji. Postaw się przez chwilkę w jej sytuacji. Jeżeli czyta to forum (a myślę, że na pewno czyta) to musi się w tej chwili naprawdę fatalnie czuć i nienawidzić całego świata...

• Mamusia
wklejam tablice chińskie Poniżej podaję te tablice dla wieku matki od 18 do 45 lat. Przypominam, że posługując się tabelą chodzi w niej o wiek matki i miesiąc, w którym dziecko zostanie poczęte, nie zaś ten, w którym ma się urodzić.
Znajdź miejsce przecięcia linii wyprowadzonych od Twojego wieku i od miesiąca, w którym planujesz zajść w ciążę. Jeżeli natrafisz na ”M” najprawdopodobniej urodzisz syna, czyli mężczyznę, jeżeli to jest, „K” to najprawdopodobniej urodzisz córkę, czyli kobietę.

• Mamusia
STAROŻYTNE CHIŃSKIE TABLICE PLANOWANIA PŁCI
Tabela dla matek będących w chwili poczęcia w wieku 18 do 31 lat.

Wiek matki 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Styczeń K M K M K M M K M K M K M M
Luty M K M K M M K M K M K M K K
Marzec K M K K M K M M M K M K K M
Kwiecień M K M K K M M K K M K K K K
Maj M K M K M M K K K K K M K K
Czerwiec M M M K K K M M M K K M K K
Lipiec M M M K K M M K K M M M K K
Sierpień M M M K M K K M M M M M K K
Wrzesień M M M K K M K M K M M M K K
Październik M M K K K M K M K M M K K K
Listopad M K M K K M K M K K K K M K