Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurcze muszę wam powiedzieć, że nie często mi się to zdarza, ale mam dziś mega doła 🥴. Taka sflaczała i przybita jestem, że sama siebie nie poznaje. Tak bym już chciała tulić Roksankę, że na samą myśl łzy mi napływają do oczu. W dodatku mamy super obrzydliwą, depresyjną pogodę 🤨.

Ahhhh jak ja wam zazdroszczę pociech… 🤨

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aguska przeczytałam twoj opis porodu i jestem wszoku hehe 🙂 Opisałas to tak spokojnie hehe chyba kazda kobieta by chciała tak to przejsc ja gybym wiedziała ze tak bedzie to zdecydowała bym sie na drugie a po moich przejsciach głeboko sie jeszcze wczesniej nad tym zastanowie bo jak narazie to mowie ze nigdy wiecej...

Czesc mamuski i dwa pozostale brzuszki 🙂 Olalenka mam to samo, baaarrrdddzzoo juz bym chciala miec swoja dzidzie przy sobie...
A dzisiaj bylam w szpitalu na kroplowie z oxytocyny i nadal nic, niby jakies slabiutkie skurcze byly (ja ich prawie nie czulam) ale to jeszcze nie to, wiec do piatku jeszcze mnie wypuscili... A na sali obok akurat jakas dziewczyna rodzila i w sumie musze powiedziec, ze nie brzmialo to strasznie, tyle tylko ze skurcze parte miala przez ponad godzine bo nie bardzo miala sile przec 🙂 a jak bobasek wyskoczyl i zaplakal, to az sie tez poplakalam 🙂 trzymam kciuki za nas ostatnie nierozpakowane, Madziek odezwij sie tez czasem czy nadal w dwupaku 😁

• Mamusia
Dzięki dziewczyny. Te ostatnie dni to naprawdę ciężkie są, zarowno fizycznie jak i psychicznie 🤨.
A swoją drogą to z Bianki ładny uparciuszek, że nawet po oxytocynie siedzi jeszcze spokojnie w brzuszku 😉 .
Ja mam wizytę w czwartek i też już powinnam wiedzieć na czym stoję.
Moja mama ostatnio mnie "pocieszyła", że moją siostrę urodziła równe 2 tygodnie po terminie 😮, a mnie 4 dni po 😮. Brata w terminie.
Boooziulku a jak mi przyjdzie czekać jeszcze te 2,5 tygodnia. Oby nie. Z drugiej strony kiedyś muszę urodzić, w nieskończoność nie da się byc w ciąży 😉

• Mamusia
bajko fajnie ze wracasz juz do zdrowia 🙂

dziękujemy za komplementy 🙂 moja Drożdżówka teraz słodko śpi- już 3 godzinkę.. 😮ale jej nie wybudzam, bo na 14.40 jedziemy do przychodni!

bylismy już w USC Jagoda to mala OBYWATELKA 🙂
Jagoda Helenka Ż...-R.... 😜
jaka jestem z niej dumna 🙂

wiec my juz po wizycie- mała przybiera pięknie na wadze 🙂 Pani nas pochwaliła 🙂
no a najgorsza rzecz - Mała miała złamany obojczyk!
podobno przy porodzie się to często zdarza 🤔.. no nie wiem.. 🤨 jak przyjdzie połozna (czwartek) to sie zapytam i moize da nam skierowanie na jakies prześwietlenie.. 😠

a ja teraz z kawką i moimi ciasteczkami francuskimi bede nadrabiała forum 😜
bo dzis sie mojemu przyszłemu mężulkowi 😜 chciałam pokazać i sie i umalowałam, i ugotowałam obiad, i deserek zrobiłam, posprzątałam 🙂 ale zostawiłam i jemu co nieco.. ma zetrzeć kurze 🙂 itd

Olalenka napisał(a):
Habibati a ty też masz taki twardy brzuch. Ja to mam brzuch twardy jak beton 😉 czy leżę, czy stoje to bez różnicy (nawet w wyglądzie, kula taka). A cieżki jest niesamowicie, biedny ten mój kręgosłup.

Tez juz wlasnie mam takiego twardziela od okolo tygodnia, z kazdym ruchej malej czuje taki maly ból, musi miec juz bardzo malo miejsca, no ale widac i tak jej sie podoba 🙂 no i tez przez to, brzucho taki twardy i napiety strasznie sie boje, ze mi teraz w koncówce rostepy wyskocza 🤢 😠 a tak bardzo bym nie chciala ...

to pewnie nie mozesz sie doczekac czwartkowej wizyty 🙂 a moze akurat cos sie do tego czasu samo ruszy 🙃 😁

carpioo napisał(a):
Zuziaczek napisał(a):
Dziewczyny po jakim czasie odpadły waszym bobasom pępuszki 🙂 ?

nam odpadł wczoraj 🙂 czyli po 6 dniach życia Maluszka 🤪

Karpiku, a czym pryskaliscie, ze tak szybciutko odpadl ? Super !

• Mamusia
no u nas pępek też szybko odpadł. Jakoś 1,5 tyg po wyjściu ze szpitala. MY pryskaliśmy octeniseptem.

megootko u nas chyba ten nowy lek działa. nie chcę krakać ale mała zamiast trzech napadów dziennie ma jeden i to krótki. nie wiem. może to też kwestia regularnego odbijania po jedzeniu ( i w trakcie) oraz leżenia na brzuszki(spaniu też).

Dziś mam taki mieszany dzień. Było super, później dół i to straszny bo się nam troszkę namieszało i musimy sobie poukładać pewne rzeczy. ale później doszło do mnie, że musimy się cieszyć naszą Zuzią, która jest zdrowa (odpukać w nie malowane 😉 ). Mamy siebie naszą wspaniałą trójkę. Miłość. a to jednak jest bardzo ważne.

Aknerii życzę wam własnego M. wiem że własne 4 kąty to ważna sprawa

Nierozpakowanym mamusią życzę szybkiego rozwiązania. To już tak mało wam zostało 🙃

Oprócz tego że Zuza ma jutro 1 miesiąc życia za sobą, a w czwartek mamy z mężem małą rocznicę. 9lat razem 🙂 super, że jeszcze ma wolne w tym tygodniu 🙂 to sobie posiedzimy razem jeszcze.

• Mamusia
Czesc Kochane 😆 ja caly dzien nie miałam dzis neta,wiec dopiero teraz kukam.
Olalenka nie smuc sie 😆 😆zobaczysz juz niedługo i my bedziemy tulic nazse pociechy 😉
Habibati jestem,jestem i to nadal w dwupaku,heheh 😆 😆
do jutra jak nic nie wyniknie to mam sie zglosic do mojej lekarki i zobaczymy co bedzie dlej.

Kurcze musze uciekac bo mnie tu moj pies za chwile zje ze mu za malo czasu poswiacam 😆

• Mamusia
szuwartynko mi pani pokazała w ten sposób ze pomacałam ja po obojczykach i z jednej strony miała kulkę .. tyle..

Pępuszek- ja co przewijanie czyściłam wacikiem ze spirytusem (ale kupiłam gotowe w aptece, leko coś tam.. 🙂
a w domku (czyli w drugiej dobie) pscaniseptem 🙂
teraz jak pepunio odpadł pani radziła jeszcze z tydzien oscanisteptewm 3x na dobe przemywac 🙂

• Mamusia
Carpioo, to bardzo szybko u Was ten kikutek odpadł.
U nas dzisiaj 🙂 Czyli po 11 dniach, jesli dobrze liczę.

My wczoraj byliśmy u USC - mamy Maję Oliwię G.
Mala ma nazwisko mojego M, jeśli się pobierzemy to i ja przyjmę jego nazwisko, a ze swojego zrezygnuję.
Nie chcę się podpisywać potem trzema nazwami, 1 imię, + 2 nazwiska....

Cześć Kobietki!
Mojej Kajce pępuszek odpadł po 12 dniach 🙂

Dziś byliśmy w poradni na badaniu bioderek i niestety okazało się, że Kaja ma dysplazje prawego stawu biodrowego 😞 teraz musi nosić cały czas pieluszkę flanelową na pampersie i trzeba ją układać często na brzuszku. Troszkę mnie to podłamało ale jest duża szansa, na całkowite wyleczenie. Biedne maleństwo ehhh

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):
Dziś byliśmy w poradni na badaniu bioderek i niestety okazało się, że Kaja ma dysplazje prawego stawu biodrowego 😞 teraz musi nosić cały czas pieluszkę flanelową na pampersie i trzeba ją układać często na brzuszku. Troszkę mnie to podłamało ale jest duża szansa, na całkowite wyleczenie. Biedne maleństwo ehhh

My mamy ten sam problem 😞 na początku również się załamałam, ale popytałam wśród znajomych i to baaaardzo częsta przypadłość, nawet mój mąż miał z tym problem, a to podobno zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia u dziecka. Kupiłam na allegro taką fajną pieluszkę specjalną, naprawdę polecam, bo z tą tetrą na dłuższą metę nie dawałam rady. W poniedziałek mamy USG bioderek i zobaczymy co wyjdzie... Szerokie pieluchowanie stosuje od 7 dnia życia Adasia, nie wiem czy to nie za krótko...
Poniżej podaje link do tej pieluszki, a nóż się przyda 😉

http://allegro.pl/pieluchowanie-pieluszkowanie-pieluchy-nie-smoczek-i1878814311.html

Dziewczynki, Emilka też miała problem z bioderkami. Pieluchowałam ją chyba ze 3 mce, pomogło 🙂 i w kolejnych badaniach było wszystko ok. Pieluchę flanelową składałam na 3 części i takie złożenie wystarczało 🙂

• Mamusia
Aneta84 napisał(a):
Cześć Kobietki!
Mojej Kajce pępuszek odpadł po 12 dniach 🙂

Anetko a czy to się czymś objawia?Zauważyłaś jakąś różnicę w ułożeniu nóżek małej bo ja się tak zastanawiam bo moja Kaja cały czas zgina prawą nóżkę jak ją przewijam a lewą ma prawie cały czas prosto?