Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, jak jest się na swoim i nie ma się w koło życzliwych, którzy co chwilę będą dawać rady... -To zrób tak a to tak, a tego to nie rób...-
Myślę, że u nas byłoby troszkę inaczej, gdyby nie fakt, że mieszkamy z teściami...

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
my też mamy łóżeczko koło naszego łóżka i to wystarcza 🙂
Ja w szpitalu raz nakarmiłam małą na leżąco i razem zasnęłyśmy i uwierzcie to był błąd, który na szczęście źle sie nie skończył. Byłam tak zmęczona, że jak się obudziłam to byłam w szoku, że mała leży koło mnie i że cudem nie przygniotłam ją 😞
Co do smoczków, nam położna taki trik pokazała- obciąć na krotko paznokcie u małych paluchów i dać maluszkowi do possania-to działa uspakaja się a nie przyzwyczaja do smoczka uspokajacza-na który przyjdzie czas 🙂

Gratulacje dla Edyty i Krzysia, bo się dokopałam do fotek. Mdoudi pogratulowałam na FB ale moge jeszcze raz i tu 😉

• Mamusia
Tak tak trzymamy kciuki, abyście jak najszybciej wróciły do domku- nie ma jak u siebie 🙂

A...i przepraszamjak nie odpisałam na sms-a ale serio nie miałam na to sił 😞 wiem że czekałyście na jakieś info i zdjęcia, ale serio nie dałam rady. Zresztą nie napisałam tego wcześniej ale już po wszystkim sił mi zabrakło i leżałam pod kroplówką 12h bez małej. Ale za to czytanie sms-ów było bardzo miłe i zawsze buzia mi się uśmiechała jak któraś napisała do mnie (mąż czytał mi sms-y)

• Mamusia
carpioo napisał(a):
Koyotko.. powiem ci ze strasznie przezywam te wasze porody! i oczywiście miałam 1000 pytań, ale sie powstrzymywałam 🙂

jejku.,. gdyby moje marzenie sie spełniło.. to bym rodziła za 8 dni|! 🤪

pije własnie ten napar z liści malin..
a na priv napisze co innego zaraz.. 🙃

Kochana, trzymamy kciuki, by Twoje marzenie się spełniło 🙂 a jak będzie chciała wyjśc wcześniej to zaciskaj nogi i nie pozwól wyjśc 🙂

Kokosanka napisał(a):
akneri1982 napisał(a):
Aga napisała, że u niech wszystko w porządku, na wtorek dostała skierowanie do szpitala....

na cesarkę? czy na obserwację?

tego nie napisała 🙂 więc czekamy na wieści z pierwszej ręki 🙂

• Mamusia
Edytko sliczny synus byłas bardzo dzielna 🙂 🙂 🙂 A teraz wracaj i nabieraj sił!!!
Koyotko twoja historia mnie jakos tak wewnetrznie uspokoiła i po przeczytaniu jakos mniej sie juz tego wszystkiego boje....
Aga czekamy na wiesci 🙂
Ja w dalszym ciagu nie mam neta teraz jestem przejazdem u znajomej wiec mowie musze wejsc poczytac czy ktoras nie urodzila 🙂
Ja dzisaj miałam potworna noc tak mnie plecy bolaly ze spac nie moglam myslalm ze oszaleje jak by mi ktos cos wbijal w kregoslup.... A od rana meczyła mnie biegunka a potem zrobilam nalesniki i zwymiotowałam... 😞 Wiec dzisaj mam zamiar caly dzien przespac bo nie mam siły na nic... 🙂
Trzymajcie sie kochane bede was podczytywac w miare mozliwosci jak bede miala dostep do neta bo dzisaj bylam w punkcie neostrady i to potrwa ok 7 dni kiedy bede miala spowrotem neta...;/;/
Aha i Meegotko szybkiego powrotu do domku i duzo zdrowka dla malutkiej 🙂

• Mamusia
witajcie kochane 🙂

U nas oki,ciśnienie po 3 tabletce się wczoraj uspokoiło,ale łaziłam właściwie całą noc z emocji po tych skokach i przed wizyta...wygląda na to,że gdyby pozwolić moim dzieciom zdecydowac o porodzie to chętnie urodziłyby się na gwiazdkę 🙂Lekarz dał mi skierowanie do szpitala na pon-wt,z naciskiem na wtorek,bo po weekendzie zawsze się dużo dzieje(no chyba że urodzę szybciej)wg niego szanse na cc wzrosły do 95% i nawet odnotował na skierowaniu że pierwsza ciąża zakończona cesarką...oczywiście zastrzegł że mogą mnie wypuścić do domu ale ostatni skierował pacjentkę na izbę przyjęć na tym samym etapie co ja a popołudniu ciąża została jej rozwiązana.Podobno zbierze się mini konsylium i podejmie decyzje,ale ze to pełne 37tc będzie to mam nadzieję,że urodze...tak więc spełnia się moje marzenie o pełnych 37 tygodniach(mijają dokładnie we wtorek)drugim marzeniem było urodzić 05,10,2011,bo Wiktor rodził się 05,01,2010 🙂i tak mi pasują te daty 🙂to byłoby dzień po ewentualnym przyjęciu...trochę zaczynam dygać,ale cieszę się że sprawa do przodu się posunęła...

• Mamusia
Koyotko:miło,że zajrzałaś 🙂Zuzia Piękna...opis porodu wzruszjący...i taki spokój z Twoich postów bije...cudownie się czyta,wręcz uspokaja 🙂

Zapomniałam dodać że wg usg dzieci ważą 2700 i 3000g,ciekawe jak to się będzie miało do rzeczywistości...i faktycznie jedno ma tylko meszek na główce a drugie bardzo jest włochate...to mniejsze więc zakładam,że to dziewczynka 🙂

• Mamusia
Meegotce życzę dużo zdrówka i cierpliwości...wiem co czuje bo Wiktor też na 5 dobe po porodzie dostał antybiotyk w związku z wysokim CRP...przez to nasz pobyt przeciągnął sie do 2 koszmarnych tygodni...przytulam Cię słońce i nie daj się depresji...wyjrzyj za okienko i niech te ostatnie promyki słoneczka dodadzą Ci sił 🙂

madziek84 napisał(a):
Dziewczyny mam pytanko czy Wy zakupujecie moze monitor oddechu???

Ja mam będę spokojniejsza szczególnie że mała ma swoj pokoik a po drugie ja to jestem panikara i nawet jak cudze dzieci pilnowałam to jak nie było monitorka to latałam co pół godziny sprawdzać czy oddycha a jak miały to mogłoam spokojnie wypoczywać w czasie ich snu 🙂

• Mamusia
AGA, Bardzo sie ciesze ze dotrzymasz do 37 tyg.. 🙂 Twoje marzenie sie spełniaa! 🙂
to super!
fajnie tez ze mniej-wiecej wiesz kiedy to sie stanie 🙂 a nie to co my.. 🙂
Trzymam kciukasy zeby ci sie udało 🙂 i zebys szybko wrociła do domku zdrowa szczeliwa 🙂 i z tymi uroczymi naszymi Bąbelkami, 🙂

swoją drogą ciekawmi mnie ktore to takie włochate 🙂 i skąd oni t wiedzą??