Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

O Kasia ja bym tego psychicznie nie wytrzymała.. miałam taki okres w życiu, że w snach (właściwie jakby na jawie) odwiedzało mnie coś.. coś co prosiło o pomoc. Ale co wtedy przeszłam to moje 😞 totalny rozpiernicz psychiczny...

A my dzisiaj w fatalnym stanie.. Kubę w nocy czyściło, nie mógł spać, chciał się bawić, płakał, prężył się... jakby czegoś bał.. Niestety przeziębił się - jest cieplutki, katar, oczka zmęczone.. a do łóżeczka nie chce.. padnięta jestem.. jeszcze z tego wszystkiego się z mężem pokłóciliśmy wczoraj..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
GoGr -to też miałaś niezłe sny na jawie 😲 same się skończyły?? Biedny Kubuś się rozchorowała 😞 Niech szybciutko wraca do zdrówka ;*

U nas dzisiaj pada więc póki co ze spacerku nici - zresztą Gabi po nocnych wojażach poszła spać o 11! Eh...znowu na siłę będę musiała ją przetrzymać do 19:30, bo pewnie koło 18 zrobi się senna 😮 🤢

Martuś same się skończyły 😉 nawet nie wiem kiedy - chyba tak się do nich przyzwyczaiłam, że przestałam zwracać na nie uwagę 😉 Ale nieźle wtedy wariowałam ;p

Kuba pospał ponad 2 godz.. ja z nim. Najlepiej nie wyciągałabym go z łóżka żeby przechorował - ale jak zatrzymać takie dziecko?? Biedulek mały... kicha co chwila i leci do mnie z noskiem wołając "mamo, mamo";D żeby go powycierać;p Muszę iść z nim jutro do lekarza.. dzisiaj odpada bo jest taki pieprznięty lekarz. Więcej do niego nie pójdę.. do jutra może Kub wytrzyma... musi.. Biedak cały czas z soczkiem łazi i pije.

• Mamusia
Cześć laski,wpadłam na chwilkę tylko bo Jula marudzi i nie daje mi za bardzo posiedzieć nawet chwilki na kompie,ciągle coś chce,wdrapuje się na mnie albo płacze.
W ciąży na szczęście nie jestem.
Nie mam za bardzo kiedy wejść do Was i poczytać co napisałyście ciekawego,od rana do 18 jestem z małą w domu i ciągle coś robimy,a potem chodzę do pracy na pocztę i tak się dzień kończy.Julka wróciła w końcu z nad morza i od piątku znowu w komplecie jesteśmy,rozrabia,że aż się kurzy,w ciągu 3 ostatnich tygodni wyszły jej aż 3 ząbki.Sama już pewnie stoi, i uwielbia chodzić po schodach za 2 rączki.sama też zrobi ze dwa kroczki bez trzymanki,ale potem się zachwieje i bach na pupę i dalej zasuwa na czworakach.Myślę,że do 1urodzinek się wyrobi z chodzeniem.A wasze dzieciaczki niedługo już roczek kończą,jejku jak ten czas leci?!
Wyprawiacie roczek w domu czy w lokalu?Buziaki dla wszystkich a dla Kubusia powrotu do zdrowia 🙂trzymajcie się laski cieplutko.
Kasiu ale opowieści,jak z filmu normalnie 🙂

• Mamusia
Jadę dzisiaj kupić projekt domu 🤪 🤪 🤪 🤪 Wszytskie dokumenty mamy gotowe 🙂 🙂 Gabi ide odstawic do koleżanki, bo z nią to nie robota niestety. Mam nadzieję, że wszystko się uda 🙂 Ach...jestem taka podekscytowana 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Zasnął.. zwykle nie pozwalam mu o 16 spać ale temperatura mu skoczyła:/ Trudno - znowu się wieczorem wymęczę ale jak chce spać to niech się wygrzewa. Tak nie lubię jak Kubuś choruje.. biedaczek się tak namęczy a ja nie wiem jak mu pomóc... LEKARZ JUTRO OBOWIĄZKOWO!!

• Mamusia
Biedny Kubulek :/ no koniecznie do lekarza idzcie
Martus super ja tez zazdroszcze 😁 chcialabym miec wlasny domek 🙂
No moj zasnal o 17 kurde i zaraz go chyba bede budzic delikatnie bo inaczej to pojdzie spac po 22 😲
wogole u nas beda remontowac albo ocieplac blok!!! 😠 i tak halasuja tym rusztowaniem bo zaczynaja je rozkladac ze szok nie wiem jak maly bedzie spal w takich warunkach...a co gorsze bedziemy musieli sciagnac antene cyfry i na wlasna reke ja pozniej spowrotem zamontowac 😠 😠oczywiscie to koszt 70zl matko jaka zla jestem. ciekawe co bedziemy przez te czas ogladac 😠 😠 😠

kUBA POSPAŁ .. PÓŁ GODZ(!)

Goshe co do anteny to u mnie Grzesiek jak trzeba sam ją zdejmuje i potem ustawia 😉 Bo też koło 100 chcą za taką zabawę.. Ale jak dla mnie mogłoby jej nie być.. i tak nic w tv nigdy nie ma. Mi poza komputerem wiele do szczęścia nie trzeba;p na pewno nie tv;p;p

• Mamusia
18.04 a maly dalej spi 🙃 oj wieczorek to raczej bedzie nalezal do Oliwierka a nie dla nas hehehe
kupilam na allegro zestaw dla malej sprzataczki dla Oliwierka bo jemu nic do szczescia nie potrzeba tylko mop i szczotka do zamiatania wiec bedzie mial swoje hehehe

• Mamusia
Ja robilam rozeznanie w zlobku z babka, co pracuje 27 lat w zlobku i nigdy nie zdarzyl sie jakikolwiek wypadek z kolczykami..wiec sie nie stresuje...a prawda taka, ze rownie dobrze dorosla kobieta moze zahaaczyc gdzies i zerwac ucho...
ja bym kiedys urwala sobie palec bo zahaczylam obraczka o klamke.. mysalam ze sie zesram z bolu...
Zdjatka moze wrzuce na nk. bo tutaj nadal nie umiem 🙂)

• Mamusia
cześc Laski 🙂

co do tej kobiety, to było dawno dawno temu, Paweł jej nie znał, ale przychodzi do niego. zanim się poznaliśmy, potrafiła mu drzwi przed nosem trzasnąć. A powiesiła się nie w naszej sypialni, tylko ścinę obok sypialni, w pokoju sąsiada. Staram się o tym nie myśleć 😉

Biedny Kuba, nacierpi się z tą chorobą, oby szybko wyzdrowiał 😘

Inka, co do roczku, to my robimy w domu, będzie 12 osób, będzie impreza "na słodko" 🙂

Przyszły dziś zabawki z allegro dla Grzesia, dostanie je dopiero od moich rodziców w niedzielę, sa b.fajne 🙂

Gosia, to się będziecie mieli z tymi robotnikami 😠 pamiętam jak kiedyś mój blok ocieplali, to od 7 rano pracowali i wścibsko w okna zaglądali 😮

jak mi się przypomni coś, to napisze 🙂

• Mamusia
Ja to jednak niewierzacy antychryst i w takie rzeczy wogolnie nie wierze..tak wiec nie rusza mnie absolutnie. bardziej sie boje chodzic sama po nocy i zostawac w domu, co by mnie ktos nie napadl czy zabil...

my tez robimy w omu, tylko kolacje i slodkie...tyle osob co na chrzcinach czyli bodajze 16...

fota wrzucona na nk.

• Mamusia
GoGr daj znac co z KUba jak u lekarza byliscie 🤨
Sandra no wiadomo ja tezbardziej balabym sie ze mie ktos napadnie w nocy niz duchow 🙂 ale to jest i tak przerazające!!!
U nas urodzinki sa zmieszane ze slubem wiec bedzie i obiad i tort 😁 no i alko troche 🙂
Kasia nam w okna nie beda zagladac bo zaklejają okna folią 😮 a wogole to bezsensu bo blok jest nowy ma kilka lat a oni go ocieplają tak jakby nie mozna bylo tego od razu zrobic przy budowie 😠

• Mamusia
My roczek też robimy w domu, albo nad jeziorkiem jeszcze nie wiemy. Wyprawiamy na ok 16-19 osób. Na pewno nie będziemy robić roczku w jakimś lokalu, bo szkoda mi na to pieniędzy.
No to biedny Kuba się nam mocno rozchorował. Lepiej odwiedzić lekarza - daj znać co powiedział.
Co do kolczyków to raczej nie ma opcji, że sobie może dziecko krzywdę zrobić - moje koleżanki też przekłuwały swoim córeczkom jak były malusie i nic im się nie stało.

Ja poczekam jeszcze troszkę z kolczykami, ale kiedyś na pewno przekłuję jej uszka 🙂 🙂

Gosiu - współczuję tego ocieplania. Naprawdę niepoważni, że teraz dopiero to robią. Będą Wam walić młotkami od 7 rano !!

• Mamusia
hej 😘

GoGr, może u Kuby jest ta trzydniówka?

Wczoraj przywiozłam dla Grzesia swoje lalki z dzieciństwa, miałam takie 2 duże. Wzięłam je do Grzesia bo zobaczyłam, jak wczesniej bawił się lalką kuzynki, pokazywał na oczka, uszy, nosek, robił "cacy lala". No i teraz mam synka, który ma w swoich zabawkach lalki 😁 mnie wspomnienia wróciły jak patrzę na moje zabawki, teraz bawi się nimi mój synek.. 🙂 przed chwilą siedział na przeciwko niej , na środku zabawka i "bawili" się razem. Druga lalke wytarmosił za włosy :P

Dziś mały wstał o 7.30, więc niedługo kłade go spać 🙂
Mieliśmy dzisiaj pobudke o 6.30, akwarium znów wylało wode i pół salonu w wodzie było, oczywiście przeciekło do teściów. Jak odłożymy $ to robimy remont w pokoju, m.in kafelki 🙂

• Mamusia
Kasiu - chłopcy tak mają, że tez lubią bawić się lalkami 😉 Ważne że przynajmniej na chwilę miał zajęcie 🙂 Moja też uwielbia lalki, jak to dziewczynka 🙂 Też ma taka, którą tarmosi za włosy, ale też przytula i czesze jej włoski. Ostatnio wyciągnęła z kartonu farbki witrażowe które mają podobny kształt do butelki i próbowała dac jej piciu 🙂 Uśmiałam sie niesamowicie 🙂

GoGr-a może Kasia ma rację i rzeczywiście to trzydniówka - moja tez ją przechodziła i po trzech dobach pojawiła się wysypka na całym ciele.

Ja się martwię tym, że Gabi ostatnio tak niespokojnie śpi. Wczoraj musieliśmy ją wziąć do siebie już o 24, bo tak płakała...całą noc się kręciła i co chwilę chciała cyca. To raczej nie ząbki, bo nie ma zaczerwienionych dziąsełek. I cycuś znowu jej się powiększył i wysypka na buzi, rączkach , karku i klatce piersiowej nie chce zejść od tygodnia 😞 Dzisiaj kupię fenistil w kropelkach, a jak nie pomoże to chyba będę musiała iść do pediatry żeby ją obejrzał.

Kuba ma porządną infekcję nosowo-gardłową... Plus idące zęby Lekarka zapisała nam syropki (których Kub za żadne skarby połknąć nie chce 😞) i o dziwo - tabletki.. Tylko jak podać takiemu dziecku tabletki??

• Mamusia
Laski z tymi duchami to ja też w nie wierzę. Tak w tajemnicy mówiąc moją bliźniaczkę też kiedyś COŚ nawiedzało aż tak bardzo że musiała mieć egzorcyzmy. I co ciekawe egzorcysta powiedział że były one potrzebne 🤔
Kubuś faktycznie może ma 3-dniówkę? Mój też od niedzieli gorączkował tylko 3 dni a tak to robi mi bardzo dużo kupek nawet do 5 dziennie 😲
Co do roczku to my tez robimy w domu tylko tutaj mam problem bo będzie około 18 dorosłych i około 10 dzieci 🤢 Jak my się pomieścimy to nie wiem... Mój klon-Aiia jest chrzestna Alusia i chce mu kupic coś takiego http://allegro.pl/item1155366338_mega_organy_stojak_nagrywanie_37_klawiszy_promocja.html
Mikrofon można odczepić a później doczepić jak będzie wiedział o co chodzi 😉
Sandra ślicznie Nadusia wygląda w kolczykach 😁
Mój wczoraj miał 1 drzemkę w ciągu dnia bo kupiliśmy w końcu auto i pojechaliśmy odwiedzić szwagierkę i w nocy wstał mi chyba tylko 2 czy 3 razy 🤪 więc dziś też go przytrzymuję. do tego jak go kładłam spać to położyłam go koło siebie i przymrużyłam oczy tak aby patrzeć na niego a on aby myślał że śpię- patrzę a on złapał mnie za rękę i śpi sam bez bujania 🤪
Marta wrzuć plan domku na brzuszek jak już kupicie albo zdjęcie jak mniej więcej będzie wyglądać 😉

Agniesia to nie 3 dniówka tylko infekcja gardła i noska.. wzięłam młodego na spacer bo pogoda super, teraz się bawi. Jakby tylko leki chciał brać to pewnie byłoby lepiej..

A - ja też mam bliźniaka 😁 ale brata;p;p

A co do egzorcyzmów.. Byłam lat temu kilka na czymś w rodzaju rekolekcji w Dębowcu. Do specjalnie praktykujących nie należę ale koleżanka mnie naciągnęła na dobrą zabawę 😁 Uczepił się mnie tam jeden ksiądz - o co mu chodziło? Pewnie się nigdy nie dowiem. Chciał pogadać - ja nie. Ostatecznie prosił mnie żeby mógł się za mnie pomodlić. Zaprosił mnie do kaplicy, kazał uklęknąć przed obrazem Jezusa i położył mi ręce na głowie.. Nie wiem co mówił, brzmiało to co najmniej dziwnie.. dziwnie też się czułam.. Nie mam pojęcia co to było ale właśnie przypominało coś w stylu egzorcyzmów;p Może wypatrzył we mnie jakieś diabliki i postanowił się ich pozbyć?? 😁

Co do roczku - my robimy imprezkę w domu;D Kinder party na całego - roczek Kuby i 25 lat taty 😁 Także same słodkości na pewno nie wystarcz;p