Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ao byly byly laski u nas... 😁
a my znowu wojna w chacie, taka, ze powiedzialam ze nawet na chrzciny nie pojde. i oczywiscie znowu padlo wiele niepotrzebnych slow ☺️
a na dodatek Nadia tak mnie wkurza pol dnia, ze koniec..a taka byla kochana jak Gabryska z Marta byly)
Teraz w mliczeniu mecz ogladamy.. 🤢

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja właśnie robię z sobą porządek.. mój znowu na nocce 😞 😞 buuu..
Ale zajmę się sobą to trochę odpocznę bo Kuba drugi dzień ma taki humor, że tylko za mamą i tylko na ręce:/

A tak poza tym wreszcie kupiliśmy pralkę 😁 w pt się zepsuła i nazbierała się już taaaka sterta prania:/ wreszcie można z tym porządek zrobić..

Sandra - pomilczcie jeszcze trochę to będziecie się godzić nie tylko buziakiem 😁

• Mamusia
cos czuje ze po tej zgodzie za miesiac zauwazymy przy nicku Sandry 5tc 😁 🤪 hihi
Fajnie ze mozecie sie spotkac i pogadac na zywo 😁
Jutro wielki dzien Grzesia i Kubusia 😁
Moj to taki niegrzeczny ostatnio ze szok jak mu cos zabraniam to on zaczyna krzyczec az robi sie bordowy i kladzie sie na podlodze 😲 😲 😲 jak go tego oduczyc????

• Mamusia
Gosia, ja mam to samo z Grzesiem, wszystko robi mi na przekór, potrafi ze złości klepnąć mnie. wyczytałam, że trzeba być konsekwentnym w swoich działaniach i lepiej zamiast poiwdezieć :NIE WOLNO, to odstawić do innych zabawek. Ja teraz gdy mały zaczyna z kuchni zrzucac wszystko co się da na schody ( i to ląduje u teściów ), to szybko go odciągam i zajmuję czym innym. 🙂

A co do Sandry, no ona coś wspominała, że w sierpniu zaczynają starać się o następnego dzidziusia.. może to dziś? 🤪 😆

jutro z rana jadę rodziców, zostawiam małego i szybko oblecę Urząd Pracy ( muszę się znów wstawić 🤢) i jeszcze parę spraw mam na mieście 😉

dobranoc Mamuśki 🙂

• Mamusia
Sto lat stol lat zyczy Naducha nieznośnica z mama 🙂

Opowiadalam wczoraj Marcie, ze mloda wyszla ze mna na rowerek, ale ze ona ma pieprz w tylku to jechala na nim 5 minut i chciala wyjsc... poki nie ma problemu, ale postawilam ja zeby na nogach szla, bo nie mam 10 rak, zeby niesc i ja i rower pchac, a na dodatek w rece mialam klucze i telefon, bo czekalam na marte (kieszeni brak)
a ta mala jedza polozyla sie na beton i sie drze i sie wygina. wiec ja wredna matka usiadla na murku i czekalam... po 3 minutach byla cisza 🙂)
Fakt, ze ja do domku nioslam, bo chyba zmeczona byla i sama nie wiedziala czego chce, ale dopiero jak grzecznie do mnie podeszla i wyciagnela rece...

Owszem kasiu w sierpniu 🙂 ale nie tego roku 🙂)
U nas z tym godzeniem to srednio.. raczej ta strefa nazego zycia legla w gruzach. po prostu zal pl...

• Mamusia
No to niezły numerek z Nadusi hehe podziwiam Ciebie że odważyłaś się tak zrobić bo niby się wie z różnych książek czy programów telewizyjnych że tak powinno się postępować ale w miejscu publicznym to trochę trudno. Pamiętam jak ja mojego ignorowałam jak miał okres że nie chciał siedzieć w spacerówce... Płakał- fakt, faktem- ale te spojrzenia ludzi jak na wyrodną matkę to była masakra 🥴 Chociaż nie powiem bo przynajmniej wie że spacerówka jest od jeżdżenia a nie od pchania 😉
Jak ja Wam zazdroszczę że macie do siebie tak blisko... tez bym tak chciała z którąś z sierpnióweczek...

• Mamusia
A ja KOCHANE WYGRAŁAM SPACERÓWKĘ 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 HAHAHAHAHA - ALE SIĘ CIESZĘ :p;p;p;p;p
o TAKĄ :
http://smyki.pl/clients/bebeconfort/konkurs2010_7/nagrody_foto.html
Tzn. nie ja wygrałam tylko Gabi 🙂 Ale poprawili mi humor tą wiadomością, bo od wczoraj jakoś kiepsko z nim - sama nie wiem czemu...

• Mamusia
No i zapomniałam Wam napisac, e Gabi już chodzi na dobre - ale tylko na dworze 🙂 W domu tylko czasami, ale tutaj woli raczkować. Wczoraj jak byłyśmy u Sandry to nie za bardzo chciała, ale potem jak wyszliśmy całą rodzinką na dwór to latała jak szalona na placu zabaw - dzisiaj to samo 🙂

• Mamusia
Dziękujemy za życzonka 🙂

Marta, gratulacje dla Ciebie i Gabi 🙂 wózeczek naprawde fajny! Taka parasolka zawsze się przyda 🙂

no.. 16.12... własnie męczyłam się ze skurczami a o 17.00 mi wody odejdą ! 🤪 🤪

wpadnę najprawdopodobniej wieczorkiem na forum 🙂 buziaki 🙂

• Mamusia
A Ty Martus jak masz srednio humorek to zapraszamy do siebie...u nas zawsze wesolo...

ale bede miec spokoj.. 🙂 maz 13,14, 15 jedzie na kajaki z firmy.a pozniej 16,17,18 do Katowic na szkolenie... w sumie troche dlugo..padnieta bede ze hey...bo nikt Nadia sie nie zajlkmie...a teraz tak wczesnie koncze prace, ze w sumie calutki dzien jestesmy razem..

Z jednego sie ciesze ak cichutko, ze ze wzgledu ze wyjezdza to nie pojde na panienski, bo nie chce mamie klopotu robic... tylko tez mi troche gkupio, bo specjalnie rozdzielili panienski i kawalerski na dwa dni, zebysmy mogli byc...

kupilam sobie dzisiaj buciki 🙂 zarowno na wesele jak i chrzciy.. oczywiscie plaskie.. ☺️ ale coz.. 🙂 jak ie nie lubi to juz trudno..

powiedzcie mi czy wypada na wesele isc w spodnicy i koszulce??

marta1.cz napisał(a):
A ja KOCHANE WYGRAŁAM SPACERÓWKĘ 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 HAHAHAHAHA - ALE SIĘ CIESZĘ :p;p;p;p;p
o TAKĄ :
http://smyki.pl/clients/bebeconfort/konkurs2010_7/nagrody_foto.html
Tzn. nie ja wygrałam tylko Gabi 🙂 Ale poprawili mi humor tą wiadomością, bo od wczoraj jakoś kiepsko z nim - sama nie wiem czemu...

MARTO SERDECZNE GRATULACJE 🙂 🙂 🙂

ZDAJ PÓŹNIEJ RELACJE JAK SPACERÓWECZKA SIĘ SPISUJE 🙂

MUSZĘ CI POWIEDZIEĆ ŻE WÓZKI TEJ FIRMY SĄ BARDZO DROGIE BO MOJA SIOSTRA SPODZIEWA SIĘ MALUSZKA I CHCIAŁA ZAKUPIĆ WÓZEK TEJ FIRMY ALE CENY TO MAJĄ WYSOKIE 🙂

• Mamusia
Sandra, to zalezy jaka spódnica i jaka koszulka.. ja nie wiem czy załozyłabym koszulkę, prędzej jakąś ładną koszulę z krótkim rękawkiem i do tego spódnica 🙂

ja sobie od bardzo dawna nic nie kupiłam 😞 będe musiała tez się na zakupy wybrać..

dziś Grzesiu wyrósł ze swoich trampek 😁 za ydzień jadę do hurtowni, muszę mu kupic juz rozmiar 22 😲

dobranoc Kochane 😘 😘

• Mamusia
Dziewczyny mam do Was pytanko. Mój syn odleżał sobie troszkę główkę z tyłu. Nie lubi innych pozycji do spania i trudno mi jest mu zmienić pozycję. Zastanawiam się czy to zniknie jak będę go kłaść w innych pozycjach do spania? bo spłaszczona główka nie zbyt atrakcyjnie wygląda 🙂

• Mamusia
Martusia jeszcze raz dziekuje za kartke i zyczenia 😘 😁
i widze ze masz szczescie w konkursach 😁 najpierw bon na chuste teraz spacerowka 😁 fajna spaceroweczka 🙂
Hehe Kasia ja tez juz pisze ponad 1,5roku 😁 a na zywo to chyba tylko Marta i Sandra sie widzialy 😁
Naducha taka niegrzeczna jak moj Oliwier widze on tez jak mu czego zabronic to tak krzyczy z taka zloscia ze masakra jeszcze sasiedzi pomysla ze go biję 🤨 jak go tego oduczyc???wczoraj wieczorem to to darl sie tak ze 2 minuty zaczal kaszlec w koncu i dalej sie darl my nie reagowalismy i to tak nic nie dalo :/
Sandra powiem Ci ze ja bym w spodnicy i bluzce nie szla ze wzgledu na to ze bym sie zle czula bo pewnie wszystkie dziewczyny bylyby w sukienkach 🙂

Moj Oli to wczoraj od 12 do 21 nie spal!!!!! 😲

• Mamusia
Gosiu , moja też robi takie histerie. Wczoraj myslałam, że ktoś z sąsiadów przyjdzie zobaczyć co się dzieję jak próbowałam ją położyc spać popołudniu. A wieczorem odstawiła mężowi taką scenę, że on poiwedział, że jak nadal tak będzie robiła to trzeba będzie z nią iść do psychologa dziecięcego. Mówił, że jeszcze nigdy nie widział jej w takim stanie - jak ją wziął na rączki to machała nogami i biła go rękami po buzi - wyginała się i wrzeszczała!! Dopiero jak jej ustąpił i wziął ją do pokoju to się trochę uspokoiła, ale nadal próbowała piszczeć i krzyczeć - ale nie miała już sił...jak ja przyszłam (oczywiście zakupy w biegu) to się żaliła i tak mocno się przytuliła, że szok - a na męża tylko zerkała z szatańskim uśmiechem-no mówię Wam ja nie mam do niej sił..............

Też nie wiem co mam zrobić, żeby oduczyć ją przede wszystkim tego, że nie mama robi przy niej wszystko i tych histerii!! Wydaje mi się że chyba muszę przede wszystkim zrezygnować z cyca - dzisiaj znowu kolejną noc (już od jakiś dwóch tygodni) pół nocy nie spałam, bo Gabi chce być non stop przy cycku................
Mówię Wam...jakoś ostatnio mam kryzys z nią i trwa to już jakiś miesiąc. Kocham ją nad życie ale czasami mam jej po prostu dosyć 😞 Przez to wszystko nie mam ochoty na nic

Gosiu - Twój dzień już jutro 🙂 Jak się czujesz?? Stresik jest??

• Mamusia
Martuś, to nie wesoło masz z Gabi 😞 Grześ podobne szopki odstawia. Ja również próbuję go oduczyć picia cyca w nocy ale póki co nie idzie nam to. Jęczy jęczy w nocy i potrafi tak długo.. no i w koncu daje mu cyca bo już sama nie wie cxzy mu się chce pić czy nie... dziś zostawię butelkę z wodą przy łózku i będę mu za każdym razem dawała butelkę zamiast cyca. Zobaczymy co wtedy...

Jej, Gosia jutro bierze ślub! pewnie ma niezłego stresika 😁

fuj, czuję, że Grześ w pampersa narobił.. idę go przebrac