Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nadulek smrodulek 😉 spi dpokladnie w tych godzinach co Grzesiu 🙂)

Heh, obcielam sobie mega ktorko wloski i srednio mi sie chyba podobaja 😞 ale moze kwestia przyzwyczajenia.:\)

Z mała poszłam do okulity bo ma niebieskie twardowki..to co my mamy biale, ona ma blekitne..ale niby to kwestia urody 🙂) wiec spoko 🙂
Dzielna ze ho ho byula u tego okulisty. 🙂

U nas zebow nadal brak, ale tez jej cos nie tak...U tesciowej sie dzisiaj obudzila o 23 jak bylysmy w trakcie ciecia wloskow...i maz nie mogl jej uspokoic...Dopiero mama musiala polulac 🙂 heh..

• Mamusia
Kasiu super ta żabka!!!!!!!!!!!!!!! Kurde sama chyba sprawię taką Gabryście, bo mąż ma trudności z utrzymaniem jej w wanience, bo chce stawać na nogi i ogólnie robi dziwne wygibasy 🙂

Gosiu jak tam Oliwierek?? Mam nadzieję, że już dobrze 🙂

Sandra wstaw swoją fotkę...hehehe - ocenimy czy fajna fryzurka :P:P Może Nadusi też coś się zaczyna dziać z dziąsełkami...Sandra może jak się zrobi troszkę cieplej to sie umówimy gdzieś w Poznaniu na spacerek??? Ja mam autko więc nie ma problemu żebyśmy gdzies podjechały 😉 W końcu będzie okazja żeby sie poznać w realu 🙂 🙂 hehehe

Byłam dzisiaj z gabi u lekarza...wszystko jest oki...katarek ma no ale na to nie ma rady, musi przejść...mamy kupic kropelki do noska i to wszystko. Oprócz tego lekarz sprawdził wagę małej i przybrała w ciągu miesiąca 300 gram...niezbyt dużo ale powiedział, że ważne że w ogóle przybiera . Waży teraz 6750. Powiedział też że mam zacząć podawać do obiadków łyżeczkę kaszki mannej (dziewczyny to jest taka zwykła kaszka?? Bo kurde nie wiem :P) No i mam jej podawać coraz więcej nowych produktów i wtedy waga powinna się troszkę ruszyć 🙂

• Mamusia
Tak Marta, kasza manna to taka zwykła kaszka 🙂
ona tania jest , ok. 2.50 za woreczek 🙂
A to siedzisko to odbieram w czwartek i zobaczymy co na to Grzesiu powie. Zobaczyłam na jednej z aukcji, że żabka ma szerokość 44 cm, a moja wanna 43 😠 więc zobaczymy czy się zmieści :P coś wymyślimy na pewno 😉

Grzesiek też ma lekki katar, stosuję u niego Nasivin, o tego bierze CebionMulti.

A co do wagi Gabi, to mojego M siostry córka ma 4 miesiące i waży 7400g ale nie powinnas się przejmowac wagą, każde dziecko rośnie na swój sposób 🙂
Grzesiu zjada praktycznie wszystko co mu dam, nie jest wybredny. Polubił te jogurciki co o 6 m-ca są, zjada cały naraz 😲 zresztą potrafi wciągnąc całego banana, jabłko, ten duży słoiczek zupki.. ogólnie dziwię się czasem gdzie on to mieści!

Sandra, o fryzurki napewno się przyzwyczaisz 🙂 ale pocieszające jest to że włosy odrastają i niedługo możesz mieć znów dłuższe włosy 🙂

• Mamusia
Hej kochane 🙂
u nas wszystko okej odstawilam ten antybiotyk i od razu biegunka przeszla 🙂 bylam z nim dzisiaj na USG bioderek w zwiazku z ta nierowna faldka na udzie i jes wszystko okej poprostu taka jego uroda ale mam brac przez 6 tyg wapno zeby przeszlo mu mleczkim z piersi bo ma podejrzenie krzywicy 😞 i za 6 tyg do kontroli 🙂
Agniesia wspolczuje biedny Alus znowu zastrzyki 😞 😞 😞
Sandra wlasnie pochwal sie nowym fryzem 😁
Kasia zabka super 😁 😁 😁 tez bym takie cos kupila malemu 🙂musze poszukac 🙂
MOj to z kolei wybredny jest co do jedzenia 🙂duzo rzeczy nie lubi 🙂
Marta moj maly tez slabo przybiera no chyba taka uroda naszych dzieciaczkow 🙂
u nas tez na katar Nasivin sie sprawdza 🙂

• Mamusia
Ja kupiłam dla Patryski taka mate z oparciem:

http://www.mothercare.com/richContent/B0011EZ9WS

Świetna sprawa bo mała może sie bawić w wannie bo w wanience to za mało juz miejsca miała 😁

kupiałam też cos takiego na zapas 🙂

http://www.mothercare.com/richContent/B001CR86LK

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 Mi dzień zleciał dzisiaj ekspresowo 🙂 Rano sprzątanie potem przyjechał do nas na kawkę przyjaciel męża...o 14:00 do ortopedy z Gabi potem mój dentysta no i teraz mam trochę czasu dla siebie 🙂

Elasia tez masz super tą matę...mój mąż mówił, że widział ją w Mothercare...kurde ale kosztuje też ok 120 zł nowa...nie wiem co lepsze - żabka czy mata... 🤔

KASIA

• Mamusia
CZYTALYSCIE??? 😞

" 😜rośba o pomoc dla Doruni700 34 Minut temu Oklaski: 13
Drogie koleżanki z brzuszkowego forum piszę tutaj w imieniu naszej koleżanki Doruni700 którą los tak strasznie doświadcza. Byłam razem z koleżankami grudniówkami świadkiem 2 tragedii jakie przeszła straciła dwójkę swoich wymarzonych i upragnionych dzieciaczków ale jak by tego było mało w sobotę jej 4,5 letnia córeczka Martusia uległa wypadkowi została poparzona.
Ma poparzone rączki brzuszek i uda niestety nie obędzie się bez przeszczepu skóry jeszcze jak by tego było mało w ranki wdały się jakieś bakterie i lekarze pobrali wymaz do badania jutro będzie wszystko wiadomo co dalej. Dorunia po przeszczepie skóry Martusi będzie potrzebowała różnych opatrunków maści które pomogą jej córeczce wrócić do zdrowia dlatego też chciała bym zapytać czy mogły byście dziewczynie jakoś pomóc my z grudniówkami już jej tą pomoc zaoferowałyśmy zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby jej córeczka jak najszybciej wróciła do zdrowia i żeby Dorunia mogła dalej cieszyć się swoimi kochanymi dzieciaczkami. Jeżeli jesteście w stanie pomóc to piszcie tutaj na forum"

niestety nic lepiej 😞 bylam na dniu probnym w pracy i szczerze bylam prawie pewna , ze ja dostane.. mieli zadzwonic do 18... 😞( pol wieczorku przeplakalam...

Przez te cholerna zime.. maz ma zarobione w lutym 600z...ciekawe na co nam to wystarczy..a pracy szuka juz od ponad 4 miesiecy... 😞 wyslal chyba 100 ofert, a byl tylko na 5 rozmowach..
Ten nasz kraj porabany jakis, czlowiek uczciwwie pracuje i gowno z tego ma...

• Mamusia
Sandra nie martw się...bęedzie wszystko dobrze 😞 Kurczę współczuję Ci, że nie możesz pracy znaleźć...jakie to jest chore...człowiek, aż się rwie żeby pracować, a tutaj gówno...a lenie siedzą sobie na ciepłych posadkach i kawkę popijają!!!!!

Na pewno coś znajdziesz...nie trać nadziei!!

Czytałam o Doruni...biedna dziewczyna.

• Mamusia
Hej Hej jestem :laugh: 🤪
co Martula stesknilas sie 😁 😉
MI tez dzien ekspresowo minal 🙂bylismy z malym w galerii Michal kupil garnitur na szczescie jeszcze wyprzedaz byla bo ceny kosmiczne tych garnitorow 😲 a ja szukalam tez czegos na chrzciny ale niestety nic nie znalazlam moze cos na allegro znajde 🙂 Oliwierek grzeczny byl rozgladal sie i cos tam gadal sobie hehe
Sandra czytalam o Doruni700 juz wczesniej o niej czytalam ze stracial najpierw jedno malenstwo a potem drugie a teraz taka tragedia... 😞
Sandra teraz slyszalam ze ma sie polepszyc z praca wiec glowa do gory 🙂nie smutaj sie bo Nadulka patrzy 🙂
Wydaje mi sie ze mata do kapieli to i tak predzej czy pozniej rzecz niezbedna do kapieli dla dziecka slatego ja kupie mate i jakies zabawki 😁