Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
Paula - zrobiłaś paróweczki i się nie podzieliłaś? :P nunu! hehe 😉 żartuje. Heh czasami takie "zwykłe" i szybkie dania mogą smaka narobić :P

Asiaczek - tak naprawdę jakie będą dla maluchów najlepsze pampersy dowiemy się jak zaczniemy je stosować. Pewnie będzie to metodą "prób i błędów" , zobaczymy na jakie pieluchy mogą być bobasy uczulone. Co do pieluch, to ja słyszałam, że nie za bardzo są właśnie Huggisy, że często dzieci mają po nich uczulenie.
Co do pieluch Dada z biedronki, to nie wiem, ale kiedys dla siebie kupiłam chusteczki nawilżające lawendowe i jestem z nich zadowolona, więc może pieluchy tez maja ok? 🙂 Ja póki co kupiłam małą paczkę pampers new born 1, oraz jumbo paczkę rozmiaru 2 i na razie mam zamiar używać tych pieluch. Jak Grzesiu podrośnie, to może spróbuje pieluch z rossmana, zresztą widzę, że mają tam dużo innych fajnych rzeczy dla maluchów. Ostatnio kupiłam pokłady do przewijania - dokładnie takie o jakie mi chodziło 🙂 Pod spodem ceratka, a z drugiej strony miękka otulinka, 10 zł za 10 sztuk. Tylko nie w każdym rossmanie to jest.

Co do mojego wczorajszego upławu. Dziś już nic mi takiego nie wystąpiło, żadnego zabarwienia różowego, także wydaje mi się, że to czop chyba jeszcze nie był, bo tego było zbyt małe ilości. Może coś tam zaczyna się "oczyszczać"..

Agniesia - no niestety takie zakupy są drogie. I chociaż takie zakupy cieszą, to już przy kasie mniej :P

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem zła 😠 Czyściłam łóżeczko i się okazało że nie dała szczebelek pod materacyk 😠 a sklep już nieczynny więc dopiero jutro muszępo nie jechać i nici z chwalenia się koncikiem Alusia 😠 A tak wogóle to jak rozmawiałyśmy kiedyś o łóżęczkach z szufladą, to któraś mówiła że bardzo dużo u Was kosztują- chyba Asnet. Moje samo łóżeczko kosztowało 269zł z szufladą oczywiście więc sądzę, ze jest to przystepna cena:P
Kasiu jeżeli miałaś wczoraj lekkie zabarwienie różowe lub czerwone, chociaż by minimalnie to może być to czop. Przynajmniej tak mnie uczyli w szkole rodzenia 🤔 Ale jakoś nie pamiętam aby położna nam mówiła czy musi on występowac codziennie więc może nie??? 🤔

• Mamusia
JA tez narazie Pampersy New Born 1 kupilam a pozniej sie okaze jakie bede stosowac ale mam zamiar wyprobowac Haggisy a jak maluch podrosnie troszke to te Dada z biedronki bo w sumie to tez zadnych negatywnych opini o nich nie slyszalam(pare moich kolezanek je kupuje)
Agniesia tylko jutro nie zrob awanturki w sklepie hehe ale fajnie ze kupiliscie juz to lozeczko my niestety dostalismy takie bez szuflady ale i tak jest sliczne zwykle ale sliczne 🙂ja to sie pochwale pewnie dopiero na poczatku sierpnia 🙂
Nie wypowiadam sie na temat parowek bo od jakiegos czasu tak mnie od nich odrzucilo ze patrzec sie na nie nie moge heheh

• Mamusia
Goshe - każde łóżeczko ma swój urok, nawet takie bez szuflady. Jakbyś chciała coś trzymać pod łóżeczkiem, to można takie fajne kosze wiklinowe kupić, ładnie wyglądają, a i miejsce pod łóżeczkiem byłoby zagospodarowane 🙂

Agniesia - tylko tam spokojnie z tym łóżeczkiem 🙂 poczekamy do jutra z wizytacją kącika dla Alusia :P

a ja właśnie zrobiłam sobie kaszę manną i przypomniały mi się czasy przedszkolne, kiedy to często rano mama mi gotowała.. 🙃

• Mamusia
kasia1986 napisał:
a ja właśnie zrobiłam sobie kaszę manną i przypomniały mi się czasy przedszkolne, kiedy to często rano mama mi gotowała.. 🙃

mmmm kaszka manna ale mi narobilas smaka 😁 😁 chyba jutro kupie sobie bananowa 🙂 ja to zaraz bob bede gotowac hehe bo ostatnio ciagle mam na niego ochote 🙂

a co do lozeczka to juz tak myslalam wlasnie to jaks kartonach np z IKEi czy koszach cos tam sie pomysli 🙂

• Mamusia
u mnie leci tylko po naciśnięciu, tak sama z siebie to nie chce :P
Gosia - to Ty dojna mama będziesz 😉 Ja się martwię czy nie będę miała za mało pokarmu, bo nie zdarzyło mi się tak by leciało jak u Ciebie 🙂

a co do kaszki - to ja malinową i bananową uwielbiam, w biedronce jest w dużych paczkach i niedroga. A teraz to zrobiłam sobie taką zwykłą na mleku 🙂

• Mamusia
no a ja to sie znowu martwie ze teraz leci a pozniej moge nie miec:/ bo to roznie bywa...Asnet cos pisala wczesniej ze jej sporo leci a teraz nie ma pokarmu...nie wiem od czego to zalezy

to mowisz ze takie kaszki sa w biedronce?oj to jeszcze lepiej hehe przynajmniej sie zaoszczedzi 🙂

• Mamusia
kiedyś do pracy kupowałam, są takie za 69 groszy na jeden kubek, a są takie chyba za 2,99 w większym opakowaniu, na parę razy starcza, zależy jak gęste lubisz :P

jutro składam papiery na uczelnię, więc mykam i zabieram się za ich wypełnianie 🙂
dobrej nocki życzę i niepokopanych żeber :P

• Mamusia
Alescie nawypisywaly 🙂
Wlecialam sie pozegnac, bo zbieram sie do spanka, bo jutro o 4 pobudka i nad morze..
Mam nadzieje, ze nasz namiot nie da sie burzom 😉

Mi przez ostatnie dwa dni tez wieczorem niedobrze, ze az sie jesc nie chce...Najgorsze jest to, ze wszyscy marudza, ze mam jesc bo mam tak maly brzuch i trele morele...a mi sie po prostu nie chce...
Jestem ciekawa strasznie ile mala wazy, mialam isc dzisiaj spr czy jej sie dobrze rosnie, ale nie wyrobilismy sie przez te masakre z pakowaniem i sprzataniem przed wyjazdem..
Trzymajcie sie cieplutko i informujcie na bierzaco 🙂
Goshe numer do Ciebie, mam zapisany, wiec jakby co bede informowac 🙂
Trzymajcie kciuki, zebysmy zadnych niefajnych przygod z mala n ie mialy...
Buziaki, do napisania...
Wracam w niedziele, wiec w pon Was poczytam.. bo na pewno bedzie co 🙂))))

• Mamusia
Sandroos miłego urlopowania! Tylko uważaj na siebie i na zawartość swojego brzuszka 😉
Faktycznie szybko stron przybywa,cały dzień byłam poz domem i normalnie kilka stron miałam do nadrobienia! Od razu widać że sierpień tuż tuż 😁
Miłej nocki!

• Mamusia
hehe Sandra bo brzuszek.net uzaleznia 😁 mi moj tez caly czas dogaduje ze ciagle siedze i takie tam 🙂 🙂 a o info sie nie martw jak cos sie bedzie dzialo zaraz sie dowiesz 🙂
Kasia to co napisalas o niepokopanych zebrach to chyba nie w pore hehe bo moj urwisek jak na zlosc w nocy tak dal popalic i caly czas w prawe zeberka kopal 🙂rano tez 🙂na szczescie juz przestal 🙂

• Mamusia
Oj dziewczynki Wy to macie pisane uzaleznienie wychodzi hihi wczoraj pisalam i juz tyle stronek do nadrobienia nie pamietam juz kazdego tematu hehe (ah ta skleroza):laugh:

A wiec z Pampersami znajomi moi mowia ze tylko " 😜ampers" caly czas. Huggies sa dobre ale czesciej trzeba zmieniac i na jedno wychodzi. Ja kupilam Pampersy New Baby 1 opakowanie i jedno dostalam prawie cale od kumpeli...i kupilismy jedne Pampers ale 2 tam jest bodajze do 6kg one sa minimalnie wieksze bo w promocji byla JUMBO Pack.
A z cieknacymi piersiami nie mam wiekszego problemu. Od czasu do czasu mam plamy jak chodze bez stanika po domu. Dzis w nocy tylko plama ogromna. Ale nie zeby caly czas a jak nacisne to nie wiele w sumie 😆

Wiecie co mowia ze sny w ciazy sa dziwaczne... mi to juz 2 noc snia sie erotyczne i to co najgorsze i najdziwniejsze nie z moim M... 😮 a przeciez o nikim innym nie mysle oprocz mojego... jak by sie dowiedzial by sie niezle wkurzyl... 😁
Sandroos milego odpoczynku i uwazaj tam na siebie alez z Ciebie turysta 🙂

I ostatnio nachodzi mnie mysl czy moja mala jest zdrowa czy jakas choroba nie objawia sie takim spokojem... bo moja jest tak odmienna od waszych dajacych popalic malenstw... 🤨

• Mamusia
Paula co Ty piszesz!!jaka Nicolka chora ona poprostu jest spokojna mam tu dowod bo wlasnie czytalam
Już na tym etapie rozwoju zauważyć można indywidualne różnice między dziećmi. Jedne są żywe i ruchliwe, inne spokojne i mało energiczne. Niektórzy na podstawie zachowania dziecka przed urodzeniem prognozują jego zachowanie po narodzeniu. Naukowcy potwierdzają, że dzieci bardziej ruchliwe w wewnątrzmacicznej fazie życia mają lepsze osiągnięcia w rozwoju ruchowym jako niemowlęta.
takze badz spokojna i sie nie martw naprawde 🙂

a co do erotic snow to lepiej naprawde nic nie mow swojemu hihi bo zazdrosny bedzie 🙂

• Mamusia
🙂 Paula Kochana naprawde nie martw sie wiesz oby malutka nie dala Ci w kosc po porodzie skoro teraz jest grzeczna hihi 🙂 🙂
ale dzisiaj u nas cisza na forum 🙂 ja sie zbieram bo na 15 jestesmy umowieni na podpisanie umowy wynajmu mieszkanka(i 1000zl pojdzie 😞 na kaucje akurat teraz jak tak kasa jest potrzebna na dzidzie ehh ale co poradze, wazne ze jest mieszkanko 😉 )
buziaczki 😘

Dobrze dizewczyny, że macie jakieś informacje na temat tych pieluch, bo teraz już też wiem więcej. Wolałam wcześniej poczytać bo żal by było wywalać całą paczkę już na początku bo coś jest nie tak 🙂

Paula, napisz ten przepis na parówki :laugh: Rzeczywiście zaniki pamięci w ciąży to częsta rzecz :laugh: :laugh: Ale u mnie to samo!

Co do snów erotycznych to wiecie... mi sie wydaje że organizm się już domaga 🙂 Ja też mam takie sny... 🙂

Co do siary to mam tylko jak nacisnę brodawkę i nie zawsze z dwóch, potrafi mi lecieć z jednej a z drugiej nie a następnym razem na odwrót. Za dużo to ja jej nie mam i też się martwiłam czy to nie zły objaw 🤔

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂

Ja właśnie wróciłam ze szpitala 🙂
Termin mam na 3 sierpnia 🙂 powiem Wam że mam już lekkiego stresika... Ordynator zbadała mnie i powiedziała że za tydzień mam przyjechać na KTG. Poza tym jeśli okaże się za tydzien że moje rozwarcie się powiększyło, to już za tydzień mam być gotowa na pozostanie w szpitalu... W każym bądz razie postaram się aby zostać tu z Wami do planowanego terminu cc. 🙂

• Mamusia
He he Paula w ty,m okresie kiedy raczej codziennie nie da rady bo vbrzuszek przeszkadza to Ty przynajmniej w snach możesz sobie poużywać:laugh: A ja wczoraj byłam u szwagra dwu letniego synka na urodzinach i mi się śniło że wypisywał mi eski że prezent mu sie nie podoba:laugh:
A ja tak przelotem (o dziwo) dzisiaj bo byłam po te szczebelki pod materacyk. Okazało sie jeszcze ze płyta jest że ścieta i cały czas mi wpada do szuflady a jakby tego było mało to 2 dłuższe boki są poobijane (na 100% to nie było w trakcie transportu do domu). tak sie wkurzyłam, że całe łóżeczko sama rozkreciłam, zawiozłam tam ale z innego nie pasuje i musze czekać 2 tyg na wymiane. No wróciłam do domu i z tych nerwów sama złożyłam łóżeczko i zrobiłam koncik dla maluszka 😉 [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Obraz_0272.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />