Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W ogóle to trafiłam na fajną położną. Jak mnie na ktg brała to zapytałam, czy nie mogłaby mi czego na lewo rzucić co przyspieszy poród:P A ona zaczęła się śmiać i pytała ile po terminie. Jak usłyszała, że 1 dzień to jeszcze bardziej zaczęła się śmiać:PStwierdziła, że takie pytanie koło 9 dnia mogę jej zadać:P Ale jak weszłyśmy na zabiegówkę, to zapytała czy mam rozwarcie. Mówię, że niby 2 palce. Kazała mi o 17 przyjść, jak lekarz pójdzie z oddziału i mnie zbada. Ale takiego badania nie przeżyłam nigdy jeszcze. Nogi o jej biodra opierałam, ona mi je tak do brzusia przyciągała i masowała szyjkę... Później godzinę miałam sama masować macicę tak żeby się stawiała i znów na masaż przyjść. Wtedy zaczął mi ten czop lecieć po kawałku takim duuużym z krwią i powiedziała, że do 2, max 3 dni urodzę, a przenoszenie np.2 tygodnie na pewno mi nie grozi. Miałam w sobotę do niej iść jeszcze, bo na noc przychodziła, ale wypisałam się na urodziny męża, mając nadzieję, że te dwa masaże pomogą. A teraz żałuję... Może bym już po była...

• Mamusia
Witam
Widzę że wasze maluchy się nie spieszą 🙂 Za to moja szyjka jest miękka i mam rozwarcie na 1 cm i tak już od kilku tygodni! Jeszcze przez tydzień biorę leki i mały może się rodzić! Tak mi się rozpycha że bolą mnie żebra i pachwiny! W razie czego mam już wszystko przygotowane pozostała jeszcze wanienka ale to już ma kupić przyszły tatuś! Pozdrawiam was dziewczyny cieplutko i życzę szybkiego rozwiązania 🙂

• Mamusia
Zaraz Ci wkleję fotkę. Skóra mnie swędzi tak niesamowicie od tygodnia. Wyskoczyły mi krostki czerwone na podbrzuszu i z tego chyba rozstępy się robią. MASAKRYCZNIE TO WYGLĄDA. Teraz już coraż wyżej - nad pępek. A najgorzej jak zacznę drapać 😞 Wściec się można!!

• Mamusia
Hej laski. Niech te maluchz juz wyskakuja. 4 kg to bardzo duzo. Ja mam nadzieje, ze Moja jeszcze 3 kg nawet nie ma :P No Sweet ja mam jakos termin za dwa tygodnie, a musze jeszcze luzeczko wstawic 🤢 i wkoncu chyba dzis gte ciuszki poprasuje.