Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Noo faktycznie. Słuchaj to spróbuj smarować kilka razy dziennie. Wejdź sobie pod prysznic. Weź szorstką gąbkę i peeling i wyszoruj brzucha. Potem się spłucz wysusz i nasmaruj dość mocno. Ja tak robię co drugi dzień i na razie nie mam rozstępów a do smarowania używam zwykłego kremu do suchej skóry z garniera takiego w czerwonym opakowaniu. Ale taki peeling mi dużo daje bo potem już nie swędzi skóra. Ten suchy naskórek się ściera i skóra jest lepiej ukrwiona.

• Mamusia
Jest gigancik 🙂 Mnie nie przeszkadza, że jest taki duuuży:P Tylko ta wysypka z tym gównem mnie denerwuje 😞 Teraz to już nie ubiorę żadnego stroju kąpielowego;( Ciekawe co by było, gdybym nie smarowała niczym...

• Mamusia
A jak to okropnie wygląda, jak zacznę się drapać... Ogień na brzusiu i pełno krost! Czasem do Kruszki mówię, że jak nie wyjdzie to brzydką mamę będzie miała z okropnym brzucholem!! I sobie myślę, że jakby wyszła kilka dni temu to by takiego czegoś nie było 😞 A ona dalej nic 😞

• Mamusia
Wiesz co Żanka to że się smaruje może np zmniejszyc wystapienie rozstępów nie jest powiedziane że nie wystąpią w ogóle. Także nie martw się na pewno po ciąży doprowadzisz to do porządku i wyjdziesz jeszcze w stroju 🙂 Głowa do góry. A jeśli chodzi o brzuszek to ja tez mam taki duży 🙂 W końcu te 3500g gdzieś się musiało zmieścić hehehe

• Mamusia
Żanka jak weźmiesz dzidzię i przytulisz wreszcei to zapomnisz szybko rozstępach. Na prawdę szoruj pod prysznicem i smaruj dalej. I nie drap. Choć wiem że to ciężko. Zobaczysz za rok o tej porze będziesz po plaży w bikini biegać 🙂

A Ty Mroczi smaruj smaruj żebyś na sam koniec niespodzianki nie miała 🙂

• Mamusia
A z przyjemnych rzeczy - dzisiaj w końcu zamówiłam pościel 🙂 http://www.allegro.pl/item674970446_6_el_posciel_120x90_z_aplikacja_imie_gratis.html jak wam się podoba? Oczywiście różowa 🙂 Baldachim już mam, więc nie opłaca się przepłacać.

• Mamusia
Żanka to zależy od skóry! U jednej pojawiają sie rozstępy a u drugiej nie i myślę że smarowanie może tylko złagodzić objawy ale całkiem tego nie usunie! Ja balsamowałam brzuchol tylko dwa razy w tygodniu i nic nie mam

• Mamusia
Bardzo fajna pościel 🙂
Ja nie kupowałam pościeli.
A tak w ogóle to w końcu jestem spakowana 🙂. Tylko muszę kupić pieluchy jednorazowe i spirytus i moge rodzić hehe

U mnie dziś fajnie wieje i nie ma słońca jest tak przyjemnie mmm...

• Mamusia
E to jestem lepsza już po kąpieli i po śniadanku hehehe

Ale i tak śnięta jestem przez tą nockę. Ten brzuch mnie tak bolał że masakra. Dobrze że juz przeszło. A teraz chyba się położę o tak żeby odpocząć pewnie zaśnie mi się jak jest tak chłodno.

• Mamusia
Co do spakowania - moja torba już od miesiąca leży 🙂A dla małej też tylko spirytus muszę kupić i maltan dla siebie w aptece.

Dobra mamuśki - ja muszę zmykać na chwilkę, bo gościa mam. Ale później na pewno zajrzę 🙂

hej dziewczyny..

licze ruchy i jest więcej niż 10 na dzień, ale już mam dość! męczę się strasznie! 😞 nic mi się nie chcę..

Żanka też mam rozstępy jestem załamana! że nie pokażę się w bikini 😞 o rany 😞

wszystko mnie denerwuje ! idę , może będę później ...