Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂co u was? widze ze tu straaaszne pustki:P
ja wczoraj załozyłam tu posta.zapraszam na allegro.moze wy tez macie jakies ciuszki do sprzedania...po swoich pociechach?bo ja mam duuuuzo:P.dzis ide do dentysty 🙂ale sie boje 😞no ale coz.trza zrobic zeba puki jeszcze sie da.milego dnia wam zycze.buziaki

• Mamusia
Hej hej
Milcia ja zostawiam sobie ciuszki tym bardziej że część w ogóle nie była używana. Te co dostałam już używane to powyrzucam a te co dostałam nowiutkie to zostawiam. Ja dopiero mam pierwszą dzidzię więc może akurat się przydadzą na następną. Choć mam nadzieję że kiedyś to może chłopiec będzie wtedy sukieneczki i różowe spodnie się nie zdadzą na nic 😁 Za to mam do sprzedania suknię ślubną hehehe

A dziś coś się słoneczko przebija więc około 13 pójdziemy na spacerek.Muszę jeszcze tylko wyprasować rzeczy małej bo się nazbierało tego.

• Mamusia
Ania131206 napisał:
hej laseczki 🙂Guska jak tam Mała po jedzonku pierwszym??
Willsonka a Ty bylas w jakims specjalnym basenie dla dzieci?w jakiejs grupie czy same?>?opowiadajja tez bym chciala ,ale nie wiem czy krzywo nie patrza...no i co ja dziecko narpbi do bhasenu hihi

To jest specjalny basen dla dzieci,temp wody 36 stopni. Do basenu wchodzi rodzic z dzieckiem, każdy instruktor przydziela inne ćwiczenia każdemu dziecku dobrane do wieku dziecka. Bobas w cenie wejścia ( u nas to koszt 30 zł za pół godz moczenia się w wodzie) dostaje odpowiedniego pampersa ktory jest niby nieprzemakalny. Dzieci moga byc od 8 tyg do 3 lat. A gdyby jakiś mądry sie zsikal woda sie zabarwia na kolor...i wszystko wiadomo. Jestem bardzo zadowolona 🙂

• Mamusia
wilsonka moje gratulacje 🙂 jak ja bym juz tak chciala byc po obronie a tu nawet jeszcze praca nie zaczeta 🤢 ale coz wszystko w swoim czasie
my byliśmy dzisiaj z niunia u lekarza bo zrobilo jej sie takie brzydkie odparzenie na pupvi, pani kazala zaczacurzywac oginalne pampersy i zapisala masc Bephanten... posmarowalam wiec zobacze czy pomoze, macie jakies sprawdzone sposoby na takie dolegliwosci?
a tak wogole to Natalka wazy 5950 i mierzy 63 cm 😆 i podobno jest duza jak na swoj wiek
mamy jeszcze problem z ulewaniem ale to niby sie uspokoi jak mala z tego wyrosnie... 🤢 a to wsztstko przezto ze ona nie je spokojnie tylko jest ciagle w ruchu... 🙃 nawet przy karmieniu rusza rekami i nogami 🙃 wiercipietka mala

• Mamusia
WILSONKAGRATULACJE!!!Fajnie masz 🙂
MONIKA ja też mam czasem takie problemy i sprawdzone metody na moją małą to: Alantan Plus i Sudokrem. Bephanten stosowałam ale jest za słaby i bardziej zapobiega niż leczy. Przynajmniej u mnie tak było. Ale naprawde polecam Ci te 2 maści bez recepty a efekt już po 1 dniu 🙂
A my dziś na usg bioderek to już 2 raz, ale do innego lekarza bo nasłuchałam się o tym pierwszym że po łebkach robi, więc teraz dla odmiany do innego 🙂 Boję się mam nadzieję że będzie ok.
No i dziewczynki oddajcie głosy na Antosie

www.bobovita.pl/fotogaleria.php?A=PHOTO&sys_id=30978

• Mamusia
Willsonka gratulacje!!!

Monika102 ja używam i sudokrem i bepanten. No i u nas z kolei jest tak że jak się robi coś czerwone i posmaruję bepantenem to schodzi od razu więc to chyba od skóry zależy. Staraj się też przy zmiane pieluszki powietrzyć pupcię chwilę. Podłóż pod pupe tetrę albo coś w razie jak by się siuiu pojawiło ale wietrz jak najwięcej bo to najlepsze lekarstwo.

A my dziś wróciłyśmy z ćwiczeń Aktywna mama ale jestem padnięta. Chodzimy raz w tygodniu od września ale od razu widać poprawe w wyglądzie hehe.No i Mała ma jakies atrakcje 🙂

• Mamusia
hej laseczki 🙂willsonka gratuluje!!!!super.jestes przykładem ze i przy dziecku jak sie chce to sie da:Pno i fajna sprawa z tym basenem 🙂ziolka to fajnie ze taka aktywna jestes...ja tam nie bardzo mam kiedy wyjsc z domu ,zeby cos ze soba zrobic 😞chodzi mi o jakias siłownie ....a tak sobie obiecywałam 😞a w domu to jakos zapału brakuje...no i boczki nie zeszły...co do wkładki to juz założona 🙂nie bylo tak źle jak sobie wyobrazałam....dosłownie 5 min.... nie bolało!!!!czego sie nasłuchałam.usg przed i po załozeniu.troszku nie konfortowo sie czułam jak mi dwie baby zagladały 😁i grzebały hehe.ale mam nadzieje ze warto.to jest ta wkładka bez hormonów,w kształcie literki T która wytwarza pole magnetyczne.,Mirene-tą hormonalną zakładają jak kobieta jest starsza i ma jakies tam problemy....tak to zrozumialam. a i nie kosztowało mnie to duzo bo jedyne 350zł + 50zł w aptece (na nospe,ibuprom który mam wziąśc za tydzien przeciw zapalnie.tantum rosa...i magnez b6-ktory mam brac codzien do konca opakowania 3 razy po 2 tabletki ....w sumie 50zł.oczywiscie kontrola za 2-3 miesiace,no i oczywiscie u swojego lekarza.aha i przy tej wkładce ma nie byc plamien miedzy miesiaczkami....tak jak przy mirenie.w sumie to sie zobaczy.w kazdym badz razie mam nazieje ze problem na 5 lat z głowy 😁co do tabletek to ja brałam wczesniej ale tyje od nich, źle sie czuje,przede wszystki mjestem rozdrazniona i drętwieją mi kończyny.zmieniałam co chwila i nic....to samo.ja juz nie planuje dzieci.i dla mnie to najlepsze rozwiazanie....bo słyszałam ze po takiej wkładce moze byc ciezko z zajsciem w ciaze.dlatego to dla matek które juz nie chcą dzieci. 🙂ale sie rozpisałam!!!!!!

• Mamusia
co do jedzonka to wczoraj dałam pierwszy raz Wojtusiowi soczek marchwiowo jabłkowy.no i nie mół sie od niego oderwac!!!tak mu posmakował 🙂dzis tez go pił.a jutro dam mu deserek 🙂ale to super doznanie 🙂uwielbiam te minki jakie dziecko robi jak mu sie cos nowego podaje 🙂byłam tez dzis na kontroli bioderek,jest juz prawie ok,oby dwa rozwijają sie prawidłowo,jednak ma lekki przykurcz,no i trza go masowac i pieluszkowac ale tylko na noc 🙂nastepna kontrola jak Wojtus skończy 6 miesiecy....aha ja do odpazen stosuje ta masc robiona...na zamowienie.i pomaga.dobra koncze.buziaki dziewczynki.aha ja tez co dzien głosuje na wasze pociechy 🙂

• Mamusia
hej lacesczki 🙂my na bioderkach w ta,mtym tyg.i jest ok 🙂w koncu we wtorek szczepienie dostal masakra bo do dzis niespokojny 😞Milcia fajna sprawa z ta wkladka jak widze niedrogo i nie boli 😁 😁 ja po cerazette czuje sie super az jestem zdziwiona tylko na sex tak czesto ochoty nie mam....ale wazne ze mam w ogole 😁 😁 i jest super hihi ....a co do basenu u nas tez nie ma takiego 😞 😞Willsonka moje gratki 😁 😁
moj niedlugo tez dostanie jakes zarelko pyszne 🙂heh