Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a my dzis juz 3 dzien po szczepieniu i jest super.przedwczoraj tylko Wojtus miał 38st.ale wieczorkiem juz spadła temperatura 🙂.dzis jade załatwiac z wychowawczym do szefa....bo za dwa tyg,konczy mi sie macierzynskie....niestety nalezało mi sie tylko 18tyg.bo byłam wczesniej na wychowawczym 😞

• Mamusia
ziolka napisał:
Dzięki Sola 🙂

Dziewczyny mam pytanie. Nie wiem już co mam robić. Mała ciągle bierze kciuki do buzi i ssie i nie pomaga ciagłe wyciąganie boję się że jej to zostanie i będzie miła zniekształcone pl\aluszki.Macie jakieś sposoby?
\\

Witaj moja to samo i na dodatek się ślini.....

[img size=466]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC00595.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
kurcze też musze jakieś mleczko kupic bo za tydzień jadę na obronę i pewnie zejdzie mi sie ładnych pare godzin tam i spowrotem i tatuś musi coś dawać do jedzenia dziecku przecież a nie mam laktatora żeby naściągać tyle, zresztą jeden dzień na innym mleku to mam nadzieję nic jej będzie tylko nawet nie wiem ile ona go wypija z cyca, ile mleczka robicie w butli dla dziecka?

• Mamusia
Milcia niby racja tylko boję się że się jej paznokieć odkształci bo tak u znajomych było z tym że oni pozwalali ssać kciuka ciagle ja staram się wyciagac jak przyłapię ale nie zawsze się da. Oby przeszło to. Mam nadzieję że jak już będzie lepiej rączkami skoordynowana to będzie gryzaki brała zamiast kciuka.
Próbowałam dawać smoka ale wypluwa i znowu palce do buzi.

Madziatre a co robisz żeby nie brała palców do buzi? Nie da się ciagle wyciągać bo przecie musiałabym siedzieć przy niej non stop i ani na minutę zostawić. A tak się nie da. Każdy chce żyć 🙂

• Mamusia
a milcia pisałaś coś chyba że nie masz chrzestnego bo brat nie ma bierzmowania, nie wiem jak to jest u was w parafii ale ja kiedyś podawałam dziecko bez biermowania i ksiądz nie miał nic przeciwko, tzn ksiądz u mnie wypisał mi tą kartkę że mogę być chrzestną i ksiądz w innej parafi co podowałam dziecko nic nie powiedział że nie mam bierzmowania

• Mamusia
jak ssie paluszki to jej daje cyca bo sobie myślę że może głogna jak je ssie, a jak nie chce to próbuję ją jakoś zabawić i odwrócić uwagę, daje zabawkę albo zmieniam miejsce gdzie lezy, bo mi sie wydaje ze moja to te paluszki ssie tak z nudów, ale moj bratanek nie duzo starszy ciagle ssie dwa palce Srodkowy i serdeczny i wyglada przy tym jak maly prosiaczek 🙂

• Mamusia
hej laski
moja mala tez pakuje paluszki do buziaka, probuje kciuka ale jakos jej to za bardzo nie wychodzi wiec w buzi laduje cala ronia:laugh: tez jej reguralnie zabieram ale i tak wraca 😠
co do tego bierzmowania to dziwie sie madziatre ze u was można bez byc chrzestnym bo u nas tez jest to właśnie tak rygorystycznie przestrzegane

• Mamusia
no u nas raczej trzzeba miec bierzmowanie 😞Ania13...wychowawcze załatwiasz tam gdzie rodzinne...tyle ze musisz napisac do pracodawcy podanie z prosba o wychowawcze od kiedy do kiedy.a on ma ci wypisac pismo ze sie zgadza.najpuźniej 2 tyg,przed koncem macierzynskiego o ile idziesz od razu na wychowawcze ,bo jesli masz nie wykozystany urlop to mozesz po macierzynskim go wykozystac.