Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sola35 napisał:
willsonka napisał:
Ja w życiu bym dziecku nie potarła języka moczem, bo może mieć w nim bakterie.Zresztą to obrzydliwe...
Mojej pomogło przemycie 2 razy języka gazikiem zamoczonym w syropie o nazwie Flumycon. Po to są leki by je stosować!

Może i obrzydliwe, ale skuteczne w naszym przypadku.Nikt nie karze Ci tego robić ani nie namawiam nikogo...ja wyraziłam tylko swoją opinie . Gdybym tego nie zrobiła nie pisałabym o tym..Mam córkę 14 letnią też jej tak zrobiłam i jakoś nic jej nie było.....a teraz z niej jest kawał baby....przy pierwszym dziecku zawsze chuchamy, zobaczysz jak będzie przy drugim....Pierworódki zawsze tak mają...pozdrawiam...;-)

Ja też wyraziłam swoją opinię, szczególnie, że dziewczynki są bardziej narażone na stany zapalne moczu, a mocz to też bakterie. Mam wiele do czynienia z medycyną, dlatego się wypowiedziałam.

[img size=271]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/wwwwwwwwww.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Moje laski

• Mamusia
Oj dziewczyny najważniejsze że pomogło a co kto stosuje to juz chyba nie jest istotne. Jedni się przekonaja do moczu inni nie.

My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu i malutka nawet nie płakała taka była dzielna. A potem pół dnia mi przespała. Teraz jeszcze usg bioderek i następne szczepienie za 2 miasiące.
Jak tam szykujecie się juz do świąt? wiem że jeszcze daleko ale juz tak mi się chce żeby były 🙂

• Mamusia
hej laski... 🙂Ziolka ja tez tesknie do świat 🙂nie mogę sie doczekac i mam nadzieję ,ze bedzie śnieg 🙂w tym roku jeszcze ubierzemy choinkę bo za rok to juz Julek bedzie biegal.a sadze ,ze łobuzem bedzie wiec ryzykowne to bedzie..teraz sie szykujemy do chrzcin,bo w niedziele robimy...ciekawe jak nasz Mały w kosciele ...kaszelek juz mu powoli przechodzi..a wogole to juz tak ladnie otwiera mi buzke jak mu daje lekarsto i nie wypluwa hihi,nauczyl sie przy jedzeniu sloiczkow...a wlasnie laski jak to z tym jedzonkiem??bo w roznych gazetach róznie piszą.caly czas bylam przekonana ze po 4 miesiacu.wczoraj mi przyszla przesylkja reklamowa z bebilon i tam pisza ,ze jak na cycu to po 6miesiacu i zglupialam.w kazdym razie mój Mały je ze smakiem...

• Mamusia
a poza tym odzwyczajam mała od wozka od niedzieli bo mi sie w nim zwyczajnie nie miesci a tylko tak do tej pory usypiala i powiem wam ze ciezko jest.. wczoraj w dzien to z pol godziny albo i lepiej mi plakala jak chcialam ja w łózeczku połozyc.. wkoncu usnela przy cycu.. zasze to nie w wozku ale nie to chcialam osiagnac...
az sie boje co bedzie dzis... nalezalo sie wogole jej nie uczyc w wozku bujac.. ale madry polak po szkodzie...:laugh:

ale do wozka jej nie dam i koniec 😠 chocby plakala i godzine...

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂Ania13.... z jedzeniem to ponoc prawda ze jesli dzidzia jest na cycu to do 6 misiaca nie musisz nic innego dawac,ale jak zaczelas to nic nie szkodzi.byle by nie przekarmiac.zastap deserkiem jedno karmienie piersia,jesli dajesz juz zupki to tak samo.nic u nie bedzie.madziatre współczuje oduczania.....no nic człowiek uczy sie na błędach,z drugi dzidzią lepiej pójdzie 😁co do szczepien to my juz mamy spokuj do skonczenia roku 🙂.12stego grudnia mamy isc tylko na kontrole.a co do swiąt....tez sie nie moge doczekac,tylko troszku mi smutno bo mój mąż pracuje na popołudniu 😞jak to mówią MPK w h... gra!:P

• Mamusia
Hejo
My na razie tylko na cycusiu i tak własnie do końca 6 miesiąca chcemy wytrzymać. Mała waży 6270g wczoraj byłysmy na szczepieniu malutka nawet nie zapłakała taka dzielna była 🙂 Po nowym roku zaczynamy pneumokoki.
A święta juz bliziutko ale fajnie pierwszy raz nie musze nic robic hehehe.

• Mamusia
Obecnie jest troszke większa i chyba bardziej pyzowata 😁 Niech te nasze pociechy rosną zdrowe wszytskim wam tego życzę. Buziaki dla was i waszych dzieciaczków. Madziare gratuluje wytrwałości, my też przechodziłyśmy przez usypianie bez wózka, teraz za to usypia tylko na rękach wiec nie wiem co lepsze. 🙂 Jak któraś zna dobry sposób odzwyczajenia dziecka od usypiania na rękach to poprosze.

• Mamusia
justiks23 ależ ta twoja Arletka jest już duza, to fakt ze miesiac starsza od mojej ale różnica jest ogromna, mojej do siedzenia to jeszcze daleko..
a usypianie przy cycu idzie w miare dobrze wieczoram gorzej w dzien ale nie bujam i nie nosze na rekach to w sumie nie jest jeszcze żle, a następne napewno bedzie spało samo w łóżeczku od początku 🙂 hehe tylko kiedy ono bedzie to nie wiem.. :laugh: