Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ziolka napisał(a):
a jak Kasiu te Twoje łobuzy 🙂 dają Ci żyć 🙂
Marcelek jest już bardzo szczęśliwy że ma braciszka, codziennie go przytula, całuje i robi mu cacy ale niekiedy i zbije go jak mu coś nie pasuje a Patryk jest w niego wpatrzony jak w obrazek i jak tylko go zobaczy to od rzau się cieszy i głośno śmieje a marcel go wtedy rozśmiesza i robi a kuku 🙂
są takie dni że mam już dość i ciągle nie mogę się wyspać, tego mi brakuje snu 🙂 ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich 🙂

• Mamusia
Hej mamki, u nas do kitu pogoda ale w sumie ciepełko 🙂. Kurcze Kasiulek wyśpisz sie za jakiś czas, ale najważniejsze że masz dwa ukochane szkraby, a ty Ziołka że za jakiś czas będziesz miała drugie, tylko się kobietki z tego cieszyć. Moja nadal przebudza się w nocy, i powiem wam że się chyba do tego przyzwyczaiłam bo funkcjonuje normalnie, choć czasem mnie dopada znurzenie, nie powiem że nie 🙂
Kasiulek a jak tam z sikaniem? u nas całymi dniami bez pieluchy tylko na noc bo po nocy jeszcze mega mokre te pieluchy, a i jak jedziemy samochodem to też zakładam choć jak ma faze woła, ale zdarzają sie chwile że powie owszem jak już sika:/, ale jestem nieugieta 🙂

• Mamusia
jak W to kobiety robicie, że Wam te dzieciaczki tak się szybko nauczyły...? U nas postępów brak..poza tym,że Julek wie co się do nocnika robi, to za żadne skarby nie powie przed tylko po wszystkim.. 🤢 nie wiem..kompletnie nie wiem jak ten problem rozwiązać..? Ale muszę synusia mojego pochwalić.. nauczył się sprzątać po sobie zabawki (bo do tej pory to ja za niego sprzątałam) i robi to z takim zapałem,że na nikogo uwagi nie zwraca w trakcie sprzątania 😉 no i mówi coraz więcej, bardzo ładnie radzi sobie z układaniem zdań 🙂 śmiesznie to czasami brzmi..ale najważniejsze,że się do mówienia garnie 🙂 a na urodziny chcemy kupić Juliemu interaktywną Myszkę Miki - ma bzika na jej punkcie 😉 więc tort też chcemy z obrazkiem jego ulubieńców 😉 a ja...powoli rozglądam się za kursem na prawko 😉 a już za niedługo za pracą...czas najwyższy wrócić do życia zawodowego 😉 dlatego też rozglądamy się za przedszkolem i jak tylko Julek upora się z nocnikiem i skończy 2,5 roku to chcemy go wysłać... ale łatwo się mówi...ciężko u nas wcisnąć dziecko do przedszkola choć jest ich trochę.. no i strach rodziców, ze będzie tam płakał cały dzień.. 🤨 ale trzeba będzie to przetrwać..biorę się za robotę, bo trzeba chatę trochę ogarnąć.. miłej soboty mamusie! pa 🙂

• Mamusia
Aniu moja też sama z siebie sporadycznie zawoła, ale zaczełam ją porządnie obserwować i jak widzę że nóżkami przebiera albo łąpie sie za majciochy to zabeiram do siusiania. POza tym moja totalnie nei uznaje sikania do nocnika tylko na sedes. Zakupuliśmy deskę i od razu lepiej sie zaczeło iść o nocniku nie było mowy, preżyła się wyginała i nie chciała siadać. No chyba że do zabawy a to tak 🙂
Więc u nas też tak mega prosto nie jest, poza tym jak już sie zawziełam to pomimo posikiwania wszedzie gdzie sie dało tłumaczyłam i wolnymi bardzo wolnymi kroczkami powoli jakoś idzie 🙂, nie zakładam jej pieluchy w domu ani na dworku wychodzac biore ze sobą po 2 pary na zmiane i tyle i co jakiś czas na dworku też sie pytam czy chce podlać trawke 😁 albo kwiatuszki i jakoś idzie 😁

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej mamki, u nas do kitu pogoda ale w sumie ciepełko 🙂. Kurcze Kasiulek wyśpisz sie za jakiś czas, ale najważniejsze że masz dwa ukochane szkraby, a ty Ziołka że za jakiś czas będziesz miała drugie, tylko się kobietki z tego cieszyć. Moja nadal przebudza się w nocy, i powiem wam że się chyba do tego przyzwyczaiłam bo funkcjonuje normalnie, choć czasem mnie dopada znurzenie, nie powiem że nie 🙂
Kasiulek a jak tam z sikaniem? u nas całymi dniami bez pieluchy tylko na noc bo po nocy jeszcze mega mokre te pieluchy, a i jak jedziemy samochodem to też zakładam choć jak ma faze woła, ale zdarzają sie chwile że powie owszem jak już sika:/, ale jestem nieugieta 🙂
marnie Aniu, ciągle nie chce 😞

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej mamusie, my już po urodzinkach 🙂. Niestety nie wiem ja tu teraz wstawić fotki dlatego też chętne polecam do obejżenia na nk 🙂. Niunia zadowolona i z tortu i z prezentów, a to najważniejsze 🙂

no to super że się urodzinki udały 🙂 a ty mamusiu wyglądasz super 🙂 ładny kolorek włosów 🙂

• Mamusia
hej kochane..u nas tez po urodzinkach,kupilismy julkowi zjezdzalnie ,a Kuba zrobila reszte z drrewna.jest super sama po niej zjezdzam 🙂Juli zachwycony z dmuchania swieczki i prezentow 🙂ja tez,Maly dostal ciuszkow mase na nastepny rozmiar jesien dzieki tym urodzinkom 🙂wszytskiego naj dla dzieci tych co juz skonczyly urodzinki...

• Mamusia
Hej gwiazdy! Fajnie,ze urodzinki minęły Wam udanie 😉 my dopiero się szykujemy 😉 dokładnie za tydzień 😉 masakra, jak zleciało! 🤪 Najważniejsze,że prezent już zamówiony 😉 tort zamówimy dzisiaj..także powoli imprezka się szykuje 😜 nie planujemy zapraszać nikogo ponad 😉 po prostu dziadkowie i chrzestni - o ile znajdą czas... najważniejsze,żeby Julek był zadowolony 🙂

• Mamusia
Anusia86 napisał(a):
Hej gwiazdy! Fajnie,ze urodzinki minęły Wam udanie 😉 my dopiero się szykujemy 😉 dokładnie za tydzień 😉 masakra, jak zleciało! 🤪 Najważniejsze,że prezent już zamówiony 😉 tort zamówimy dzisiaj..także powoli imprezka się szykuje 😜 nie planujemy zapraszać nikogo ponad 😉 po prostu dziadkowie i chrzestni - o ile znajdą czas... najważniejsze,żeby Julek był zadowolony 🙂

a co zqamówiliście w prezencie 🙂
Aniu fajnie że urodzinki się udały

• Mamusia
Hej mamusie co tam u was? Widze że już totalnie sie nie odzywacie, a szkoda 😞. Zawsze to fajnie było co nieco poczytać co u was i waszych pociech. U nas wreszcie dziś wysżło słonko więc już z rana spacerek odbębniony 🙂, A tak to typowa codzienność. Moja mała uwielbia mi pomagać w gotowaniu, sprzątaniu, mała gospodyni 🙂

• Mamusia
hej dziewuszki 🙂 ja zaglądam jak tylko czas pozwala 😉 teraz jesteśmy na etapie szykowania się do urlopu...to będzie nasz pierwszy wyjazd na noc poza dom z Julkiem 🤪 i to na cały tydzień 🤪 trochę obawiam się drogi, bo jedziemy na drugi koniec Polski, ale mam nadzieję,że podróż w obie strony minie szczęśliwie 🙂 Kasiu, zamówiliśmy Julkowi interaktywną Myszkę Miki, bo nasz łobuz jest po prostu zapatrzony w Klub Przyjaciół Myszki Miki jak w obrazek 🙂 Tort też koniecznie chcemy zamówić z Disnejowskimi postaciami 🙂 Mam tylko nadzieję,ze pogoda dopisze 🙂 Kasiu, a jak u Was z prezentami? Nasze dwa urwisy chyba zamykają urodziny w lipcu..? 🤔 czy jest jeszcze jakaś kruszynka po 14 lipca? 🙂 Idę spać, bo nie wstanę rano.. 🥴 pa 🙂

• Mamusia
hej hej
a ja się mało odzywam bo teraz mam praktyki i od rana praktycznie do 18-19 jestem poza domem a potem to już trochę z sił opadam.
Co do zdfjęcia tospr€buję w wolnej chwili choć nie obecuję bo strony brzuszka dalej paskudnie wolno chodza więc.....
My też chcemy torta z Myszką Miki bo ZUzka tak samo tylko Klub Przyjaciół ogląda i śpiewa i szaleje za myszką heheh

• Mamusia
Anusia86 napisał(a):
hej dziewuszki 🙂 ja zaglądam jak tylko czas pozwala 😉 teraz jesteśmy na etapie szykowania się do urlopu...to będzie nasz pierwszy wyjazd na noc poza dom z Julkiem 🤪 i to na cały tydzień 🤪 trochę obawiam się drogi, bo jedziemy na drugi koniec Polski, ale mam nadzieję,że podróż w obie strony minie szczęśliwie 🙂 Kasiu, zamówiliśmy Julkowi interaktywną Myszkę Miki, bo nasz łobuz jest po prostu zapatrzony w Klub Przyjaciół Myszki Miki jak w obrazek 🙂 Tort też koniecznie chcemy zamówić z Disnejowskimi postaciami 🙂 Mam tylko nadzieję,ze pogoda dopisze 🙂 Kasiu, a jak u Was z prezentami? Nasze dwa urwisy chyba zamykają urodziny w lipcu..? 🤔 czy jest jeszcze jakaś kruszynka po 14 lipca? 🙂 Idę spać, bo nie wstanę rano.. 🥴 pa 🙂

ja już nie pamiętam ale na pewno były po nas jeszcze willsonka i nie wiem czy ziolka 🙂i kropeczek i żanka podobnie rodziły 🙂 mój Marcel uwielbia Waybuloo na cebeebis i teletubisie
a taką tapetę chcem mu zamówić do pokoju
http://allegro.pl/fototapeta-3d-waybuloo-tapeta-2-gratisy-nowosc-i1669051463.html