Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiulek jak Ty sobie na początku radziłas z dwójka? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Mieszkamy daleko od jednych i drugich rodziców którzy zreszta pracują i jesteśmy tu zupełnie zdani na siebie 🙂 Trochę się boję chyba mała trzeba będzie oddać do żłobka.

• Mamusia
ziolka napisał(a):
Kasiulek jak Ty sobie na początku radziłas z dwójka? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Mieszkamy daleko od jednych i drugich rodziców którzy zreszta pracują i jesteśmy tu zupełnie zdani na siebie 🙂 Trochę się boję chyba mała trzeba będzie oddać do żłobka.

ziolka na początku było ciężko Marcel był strasznie zazdrosny o niego i nie pozwalał nikomu go brać na ręce zwłaszcza dla męża, teraz jest dużo dużo lepiej, u nas jest różnica 1,5 roku u was będzie większa. głowa do góry i pamiętaj że będzie dwójka i każdemu trzeba czułości 🙂 na początku będzie trudno ale potem to już będzie ok 🙂

• Mamusia
No wiem wiem że różnica będzie większa prawie 2,5 roku, ale mnie przerażają te pierwsze dni i tugodnie. Wiadomo po porodzie nie jest się od razu w super formie a tu jedno które wymaga opieki non stop i budzi sie co 3 godziny i drugie większe ale tez się trzeba zająć i ugotowac i nakarmić i ubrac :/ Pewnie to samo przyjdzie trzeba się tylko dobrze zorganizować natomiast na razie ciężko mi to ogarnąć wyobraźnią 😁

• Mamusia
ziolka napisał(a):
No wiem wiem że różnica będzie większa prawie 2,5 roku, ale mnie przerażają te pierwsze dni i tugodnie. Wiadomo po porodzie nie jest się od razu w super formie a tu jedno które wymaga opieki non stop i budzi sie co 3 godziny i drugie większe ale tez się trzeba zająć i ugotowac i nakarmić i ubrac :/ Pewnie to samo przyjdzie trzeba się tylko dobrze zorganizować natomiast na razie ciężko mi to ogarnąć wyobraźnią 😁
z pomocą męża ci się uda wierz mi 🙂oklask dla ciebie 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny! U nas też pogoda do d... 🥴 tyle,że nie pada - jeszcze... Trzynasty mija nam póki co ok 😉 i oby tak do jutra było 😉 wybywam dziś na piwko z koleżanką 😉 tylko coś mi się nie chce za bardzo szykować itd 😜 no ale co...czasami trzeba gdzieś się wyrwać 🙂 🙂 ja mam zamiar też Julka uczyć wołania na nocnik - niech no się tylko ładniej zrobi to ruszymy z akcją 😉 a póki co pieluchy górują 😉 nie wiem tylko czy podołam z kupką 😁

• Mamusia
HEJ KOCHANE.U NAS TEŻ PIĘKNA POGODa nie pozwolila nam siedziec w domku 🙂dzis chłodniej niestety i padało.oby weekend był ładny....Julek juz zdrowy wykaraskał się 🙂jelitówka pociagneła za Julkiem jakies 8 osób,jeden od drugiego sie zarazilsmy.co za choróbsko okropne,normalnie poród mi się przypomniał buuu...ze szpitala to pzyniosl bo sie okazalo ze tam jeden chlopczyk miał.....
po zapaleniu płuc nie ma sladu 🙂
Julek powtarza prawie wszystko,a czasem jeszcze po swojemu cos.no i zrobil sie buntownik.jak nie ma humoru to jest'nie chce ,nie' i rzuca czym popadnie,no i chytrusek jesli chodzi o zabawki i mniejsze dzieci ,ale jakos dajemy rade.dzis doastał 3 rybki w kuli i jest zachwycony,chcial im wrzucic dyda,auto i jeszcze poczestowac herbatką;p;p
Ziolka daj znac jak Ci się udało tę mała panne oduczyc od pieluch??mój tez mówi np.'kupkę' jak juz zrobi 😞
hit dnia;Julek załozył opaskę damska, a ciocia mówi'julek opaski nosza dziewczynki',Julek na to 'paki tes':P:P

• Mamusia
o mamo! moja głowa! 🥴 chyba za bardzo wczoraj poszalałam z piwem... 🤨 ☺️ marzę o poduszce a tu nici... 🥴 Aniu, ja aż zła jestem, bo nie poszłam do lekarza...leczyłam się tym co miałam z poprzedniej kuracji..no i jakoś wyszłam..fakt faktem - leczyłam się 2 razy dłużej..i teraz jak tylko silniejszy wiatr to zaraz to odczuwam 🥴 zobaczę..jak znów będzie poważniej to idę do lekarza...

• Mamusia
o widze że cos się ruszyło jak zaczęło padac. Ja mialam weekend w szkole i komunie więc troche zajęty. No ale teraz nie mam zaliczeń więc sobie z tydzień odpocznę.

Co do nocnika to ja sadzałam Zuzke już jak tylko potrafila siedziec. Nie wiem czy to dlatego ale w tamtym roku na wakacje jak skończyła rok to zakładałam jej pieluche tylko do spana i na spacer. A sciągnęłam calkiem jak skonczyła półtorej roku. Takze luz luz 😁 Powodzenia 😁

• Mamusia
dzien dobry 🙂 a u nas dzis niby slonko ale wieje i ogolnie ziąb 😠 także póki co w domu... a Julek zakatarzony.. 🤢 także lipa, bo nawet nosa nie da wyczyscic.. 😠 macie juz jakis pomsł na urodziny? m mslelismy o sali zabaw..