Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry lipcóweczki 🙂 Niespodzianka 🙂 Weszłam na forum, znalazłam Was chodź nie było łatwo, no i tyle niespodzianek, nie bede wszystkiego nadrabiać bo nie zdołam ,przeczytałam tylko Post od Kasiulki masakraaaaaaa,współczuję Wam i nie chciałabym tego przeżywać co Ty. Dziewczynki, napiszcie w telegraficznym skrócie co u Was? Która w ciąży 2 raz, albo 3 ? I jak Wasze pociechy? Moja Tosia sika do nocnika,kupki robi jeszcze do pieluchy ale woła żeby jej założyć, ( generalnie przez to że ma problemy ze zrobieniem kupki,po ostatnim zatwardzeniu ma uraz ). Idzie do przedszkola od lipca, dużo gada,sama ubiera buty i ściąga ubranie. A no i najważniejsze ładnie śpiewa hihihiih...

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
o mój Boże! Kasiu...tak Ci współczuję 🙂 Bogu dziękować,że zachowałaś zimną krew i zrobiłaś to, co zrobiłaś...jestem pewna,że nie było Ci łatwo.. Jesteś cholernie dzielną babka, wiesz? Super,ze czujesz już pierwsze ruchy 😘 trzymaj sie kochana 😘
Guska, jak fajnie cię "czytać" 😉 oby częściej 🙂
ja niestety muszę uciekać, bo nie mam za bardzo czasu teraz..ale odezwę się do Was kochane jutro 🙂

• Mamusia
witam 🙂
dziękuję dziewczyny za miłe słowa otuchy 🙂 z mężem jest dobrze, poszedł dziś do pracy ale jestem ciągle na telefonie i pytam się go jak jest 🙂
Gusia fajnie że jesteś 🙂 chyba przeczytałaś mój komentarz pod zdjęciem na Nk 🙂
co do ciąży to ja jestem już w trzeciej 🤪

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Hej, Kasiulek no miałaś przeżyć co nie miara nie ma co. A to wy teraz z rodzicami mieszkacie????
A jak zdrówko chłopców???? Kiedy macie kontrol????
tak z rodzicami jeszcze dopoki nie zrobimy remontu w naszym mieszkaniu, a na kontroli byłam dzisiaj i marcel jest już zdrowy ale dla Patryka jeszcze dużo zalega i z zmieniła nam leki i w poniedziałek mam z nim kontrol

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):
Hej, Kasiulek no miałaś przeżyć co nie miara nie ma co. A to wy teraz z rodzicami mieszkacie????
tak z rodzicami jeszcze dopoki nie zrobimy remontu w naszym mieszkaniu, a na kontroli byłam dzisiaj i marcel jest już zdrowy ale dla Patryka jeszcze dużo zalega i z zmieniła nam leki i w poniedziałek mam z nim kontrol

Kasiulek zdrówka życzę i oklask dla was 🙂

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):

Kasiulek zdrówka życzę i oklask dla was 🙂
i wzajemnie 🙂 😘

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
Kasiulek to jakoś szybko czujesz ruchy chyba 🙂. Aco do płci to też szybko udało się zajżeć, oby w miedzy czasie nic nie urosło 🙂
Marcela poczułam w 20 tyg, Patryka w 16 tyg a teraz prawie w 16.
Płeć chłopaków poznałam w 13 tyg ciąży i teraz też w 13 ale on nie powiedział że napewno będzie dziewczynka tylko że z tego co widzi to jest to dziewczynka dlatego z utęsknieniem czekam na kolejne usg tylko nie wiem kiedy będę je miała, muszę się najpierw umówić 🙂
Usg było bardzo szczegółowe bo jeżdzę na usg prenatalne więc jest bardziej dokładniejsze 🙂

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):
Kasiulek to jakoś szybko czujesz ruchy chyba 🙂. Aco do płci to też szybko udało się zajżeć, oby w miedzy czasie nic nie urosło 🙂
Płeć chłopaków poznałam w 13 tyg ciąży i teraz też w 13 ale on nie powiedział że napewno będzie dziewczynka tylko że z tego co widzi to jest to dziewczynka dlatego z utęsknieniem czekam na kolejne usg tylko nie wiem kiedy będę je miała, muszę się najpierw umówić 🙂
Usg było bardzo szczegółowe bo jeżdzę na usg prenatalne więc jest bardziej dokładniejsze 🙂

Kasiulek a powiedz mi czemu robisz usg prenatalne??? Jakieś wskazania czy akurat tylko takie lekarz ma?????
Oby ta córa była do samego końca, będę mocno trzymała kciuki 🙂
Aniu mi się wydaje że to kwestia piecyka gazowego, które przeważnie montowano w łazienkach lub kuchniach. Kasiu mam rację?????

• Mamusia
aniunia811 napisał(a):
kasiulek85 napisał(a):
aniunia811 napisał(a):

Kasiulek a powiedz mi czemu robisz usg prenatalne??? Jakieś wskazania czy akurat tylko takie lekarz ma?????
Oby ta córa była do samego końca, będę mocno trzymała kciuki 🙂
Aniu mi się wydaje że to kwestia piecyka gazowego, które przeważnie montowano w łazienkach lub kuchniach. Kasiu mam rację?????
usg prenatalne ponieważ jestem obciązona genetycznie i dlatego a co do piecyka to masz rację u nas był w łazience.
\Marcin zatruł się dwutlenkiem węgla jak czyścił w kominie a w łazience się doprawił bo mamy tam piecyk gazowy i opary weszły do środka bo komin był zimny i nie było cyrkulacji powietrza i zła wentylacja

teraz po tym wypadku będziemy zakładać piecyk elektryczny
tak jak strażak mi powiedział brakowało dla marcina ok.8 min do najgorszego 😞

był już w 3 stadium na 3 możliwe
ja jeszcze dziękuję marcelowi że zachciało się mu jeść i zeszłam z nim do kuchni na dół i usłyszałam jak marcin już harczy(gwałtownie próbował lapać powietrze) i zajrzałam do lazienki a on już leżał na podłodze i robił się siny. jak bym była na górze to bym wogole nie usłyszała go 😞

• Mamusia
Kasiulek ważne że wszystko skończyło się dobrze. powiem ci że my jak kupiliśmy mieszkanko w starym bloku to tu też piecyki gazowe w łazienkach i pierwsze co to podczas remontu przed wprowadzeniem wywaliliśmy ten junker i mamy termę. Plus że nie ma zagrożenia, minus rachunki za prąd, ale coś za coś - wiadomo.

• Mamusia
hej laski 🙂
Jestem tego samego zdania.. 🙂 Kasia bohaterka, na prawdę macie jakiegoś Aniołka nad sobą, który czuwa 🙂 z resztą rozmawiałyśmy o tym ostatnio na fb, więc może się powtarzam, ale to co zrobiłaś (z pomocą jakby nie było Marcelka) to jest po prostu odwaga i opanowanie a zarazem szczęście nie do opisania 🙂
a u nas też zinoooooo 🙂 niech już minie ta zima 😠

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂 Dziś u nas strasznie wieje, moja Tosia już śpi 3 godzinę fajnie bo malujemy pokój i mamy troszkę spokoju 😉 Kasiulek gratulacje!!!! Ja dziś robiłam test ale nic z tego . Tak chce mi się synusia ... Może sprzedaż przepis na chłopca hihihi...

• Mamusia
Guska007 napisał(a):
Witajcie mamusie 🙂 Dziś u nas strasznie wieje, moja Tosia już śpi 3 godzinę fajnie bo malujemy pokój i mamy troszkę spokoju 😉 Kasiulek gratulacje!!!! Ja dziś robiłam test ale nic z tego . Tak chce mi się synusia ... Może sprzedaż przepis na chłopca hihihi...
Gusia codziennie aż się okaże że jesteś 🙂 😁 😁 😁
chłopcy byli planowani a trzecie nie i prawdopodobnie będzie córa 🙂