wczoraj u nas w domu stała się tragedia, a mianowicie widziałm jak mój mąż umiera poszedł się kąpać do łazienki i zatruł się gazem, byłam w kuchni jak usłyszałam straszny oddech, harczenie, mąż leżał nieprzytomny na podłodze, zaczął robić się już siny i nie było z nim kontaktu, wyciągnęlam go z łazienki i zaczęłam reanimację, mama w tym czasie dzwoniła na pogotowie, tak strasznie się bałam o niego, w końcu przyjechało pogotowie i odzyskał przytomność a mi kamień spadł z serca, zabrali go na obserwację do rana, ja z dziećmi i mama też pojechaliśmy sprawdzić czy z nami wszystko ok, bo strażacy przyjechali, porobili pomiary i kazali jechać sprawdzić, z nami wszystko ok, męża też już wypuścili bo jest wszystko ok a ja tak strasznie się o niego bałam.
przepraszam że wam o tym napisałam ale musiałam się komuś wyżalić
wczoraj u nas w domu stała się tragedia, a mianowicie widziałm jak mój mąż umiera poszedł się kąpać do łazienki i zatruł się gazem, byłam w kuchni jak usłyszałam straszny oddech, harczenie, mąż leżał nieprzytomny na podłodze, zaczął robić się już siny i nie było z nim kontaktu, wyciągnęlam go z łazienki i zaczęłam reanimację, mama w tym czasie dzwoniła na pogotowie, tak strasznie się bałam o niego, w końcu przyjechało pogotowie i odzyskał przytomność a mi kamień spadł z serca, zabrali go na obserwację do rana, ja z dziećmi i mama też pojechaliśmy sprawdzić czy z nami wszystko ok, bo strażacy przyjechali, porobili pomiary i kazali jechać sprawdzić, z nami wszystko ok, męża też już wypuścili bo jest wszystko ok a ja tak strasznie się o niego bałam.
Kasiulek aż mi ciary przeszły jak przeczytałam. Całe szczęście że wiedziałaś co robić i że już z mężem oki. Oklask dla was wszytskich
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
kasiulek85
kasiulek85
aniunia811
Kasiulek aż mi ciary przeszły jak przeczytałam. Całe szczęście że wiedziałaś co robić i że już z mężem oki. Oklask dla was wszytskich