Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aaana to masz podobnie jak ja 🙂) nie lubię płaskich butów ale niestety postawiłam na praktyczność. Podobnie jest z ubraniami te ciążowe lub nawet nieciążowe, ale które pasują też wcale mi się specjalnie nie podobają, ale coż począć ... kombinuję jak koń pod górę aby jakoś wyglądać i jakoś sie normalnie ruszać 🙂)
Chociaż i tak nie jest tak źle, jeszcze do niedawna kobiety w ciązy były skazane na sukienki- namioty przeważnie w kwiaty lub inne nieciekawe wzory 🙂)

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

W Deichmannie są fajne butki, z cholewką tak do kolanka 🙂 Ceny przystępne. Niektóre są z fajnych miękkich materiałów, bez zamków więc poszerzają się razem z nóżką 🙂

aaana aj tam leczyć od razu 🙂 widocznie czegoś się obawiasz, że Cię tak straszą. Nie martw się pewnie przejdą niedługo 🙂 Staraj się nie zamartwiać przed snem 🙂

• Mamusia
A ja sie najadlam plackow ziemniaczanych i czekam na ogorkowa... I jak tu wagi przestrzegac a przytylam juz 4kg ☺️ I znowu czuje takie pukanie :laugh: moze i dzidzius... Mam nadzieje ze sie nie myle bo to jest tak co jakis czas stale o tej samej porze od ponad tygodnia:laugh: Ja na szczescie mam buciki na zime gorzej z plaszczem 😞 Nio coz zakupy sie szykuja. A co do napinania sie brzuszka co mialam.... To powiem Wam ze po nospie i magnezie forte troszke przeszlo 🙂

dudasia napisał:
Właśnie przy następnym badaniu chcę przetestować zjedzenie słodkiego przed 🙂
Tylko teraz pytanie - lepiej żeby dzidzia się ruszała czy nie? 😉 Idę na 3D więc może niech się porusza troszkę, co? Choć do określenia płci to lepiej żeby spała w odpowiednim ułożeniu 😉

Witajcie ja jestem ze styczniówek,jednak mogę już posłużyć jakąś radą choćby pytaniu powyżej-

Zdecydowanie lepiej żeby dziecko się ruszało wtedy można podejrzeć dokładnie większość narządów w tym także kręgosłup i płeć.Polecam czekoladkę,choć jak będziesz jechała na takie badanie samochodem to dziecko pewnie i tak się uśpi 😉 moja córa spała dlatego było bardzo ciężko podejrzeć kręgosłup ,pomachała tylko stópką i na koniec podniosła jedną nóżkę i pokazała co ma między nóżkami.Możesz spróbować z czekoladą.

Dodi_W napisał:
co do butków, to ja mam ten sam problem,narazie jeszcze śmigam w japonkach jak jest ciepło, albo w adidasach, ale nogi pewnie niedlugo zacznac puchnac i potrzebne bede wieksze buty, slyszalam ze w ciazy czasem potrafia urosnac do 2 numerów i potem juz tak zostac.Oby nie !!

2 numerki to nie,ale faktycznie o jeden spokojnie.Polecam butki zimowe w Ryłku są płaskie i szersze.Ja musiałam teraz kupić o rozmiar większe więc coś w tym jest.

• Mamusia
Całkiem fajna jest teraz ta kolekcja jesienna w Zara, dzisiaj widziałam tam nawet kilka sensownych kurtek i płaszczy, które zmieszczą brzuch, ale narazie z tym postanowiłam zaczekać, przecież za miesiąc już sie zaczną przeceny 😉

ok. a teraz idę na chwileczkę zaponienia 🙂)... sernik domowy dostałam w prezencie i chyba zjem pół naraz 😉)
Miłego wieczoru!!

• Mamusia
haha dobre 🙂
trzeba sie wybrac na zakupki niedlugo, bo juz za oknem idzie jesien, to mnie pocieszylas mycloud ze to nie 2 rozmiary.
miska82-mnie tez sciska z ciekawosci ale moze na zwyklym jutro uda sie zobaczyc cos 🙂
Wlasnie zauwarzyłam ze mój pepek jest coraz blizej wierzchu .

• Mamusia
http://www.gabinetginekologiczny.com.pl/
zapłaciłam za usg 150 (drogo w porównaniu z gdańskiem tam ok 100-120) było na zmianę normalne i 3d dostałam parę fotek (nie wiem czy płytki nagrywa) no i obejrzałam dzidka przez dobre pół godziny i posłuchałam serducha (coś niesamowitego)
Pokazała mi wszystko bardzo dokładnie gdzie są nerki, gdzie mózg, gdzie mała psipsiunia 🙂 sprawdziła też pępowinę, łożysko - ja byłam super zadowolona w porównaniu z tym co miałam poprzednio u mojej.
Babka wydaje się mało sympatyczna i mało empatyczna ale to tylko mylne wrażenie. Jest baaardzo dokładna.

Jeśli jest któraś z Warszawy to serdecznie polecam Pana doktora Salama Salti przyjmuje na Targowej zaraz za centrum Wileńska w "Centrum Medyczne Praga" robi usg 30min albo i dłużej ,tłumaczy Ci wszystko co widać na monitorze i cena nie najgorsza 250zł.Człowiek przemiły i świetny fachowiec.

• Mamusia
mycloud napisał:

Zdecydowanie lepiej żeby dziecko się ruszało wtedy można podejrzeć dokładnie większość narządów w tym także kręgosłup i płeć.Polecam czekoladkę,choć jak będziesz jechała na takie badanie samochodem to dziecko pewnie i tak się uśpi 😉 moja córa spała dlatego było bardzo ciężko podejrzeć kręgosłup ,pomachała tylko stópką i na koniec podniosła jedną nóżkę i pokazała co ma między nóżkami.Możesz spróbować z czekoladą.

Dzięki za radę. Tak zrobię o ile nie zapomnę z wrażenia 😉