Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Darusia niech się cieszy, że sam nie musi robić heh 🙂 Wszystko co mu zrobisz powinno być dla niego smaczne, niech Ci tam nie wydziwia 🙂 a jak jest na diecie to może i lepiej jakby sam zrobił..zawsze to jakieś spalanie kalorii 🙂

Renatko nie mam dobrej rady na doła bo sama je ciągle miewam 🤨 U mnie pomaga spychanie myśli na coś innego, zajęcie się czymś..nie ma to jak porządki w szafkach..a najlepiej wyrzucenie niepotrzebnych gratów mi zawsze po tym tak lżej się robi 🙂 no i trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze ułoży się..powtarzaj w kółko aż Twoja podświadomość załapie 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ach o taka surowke Ci chodzi hehe :P no zrob mu salatke grecka 🙂 pyszna 🙂
sama bym zjadla z checia ale sera fety nie wolno w ciazy i tak to widzicie jest :P
Renata kazda z Nas ma zle dni ja znowu wczoraj chodzilam i krzyczalam o wszystko i chyba Moj mial mnie dosyc bo ayb to skwitowal ze chodze i krzycze a oczywiscie ze nie rozumie tego bo to facet i on nie jest w ciazy tylko MY!!! No coz musimy sie do tego przyzwyczaic ja tez mialam kilka takich dni ze plakalam bez powodu. Tak to niestety jest.
Wlasnie zadzwonilam do irlandzkiego PCK i spakuje rzeczy moje ktorych juz nie nosze i dam biednym 🙂 🙂 🙂 taki dobry uczynek poprawi mi humor na pewno 🙂

Darusia teraz mi sie przypomnialo bo ja tez robilam salatke dla Mojego jak byl na diecie hehe 🙂 gotowalam piersi z kurczaka 🙂 pozniej salate lodowa z paseczki dodawalam pomidora ogorka jajko ugotowane na twardo i te piersi ugotowane szczerze to nawet mi to samej smakowalo oczywiscie troche soli i pieprzu na to 🙂 i tez bardzo dobra i pozywne 🙂
Renatko ja wlasnie sobie poplakalam kilka minut przy sniadaniu :P wlasnie za to jaka bylam wczoraj i za to ze bede dzis sama siedziec i wlasnie sobie to uswiadomilam a jakos tak sie nauczylam ze Moj jest w domciu ze ciezko tak 😞

• Mamusia
Darusia, przygotuj; pół kap. pekińskiej, 4 ogórki korniszony,2 pomidory większe,puszkę kukurydzy, pierś z kurczaka, majoneż 2 łyżki śmietany kwaśnej, 3 łyżki keczupu i paczkę przyprawy do gyrosa.
pokrój pierś w kostkę i wymieszaj z połową paczki przyprawy, odstaw na 20 min a potem usmaż na oleju i zostaw do ostygnięcia.
z 4 łyżek majonezu, keczupu i śmietanny zrób sosik dodając trochę przyprawy.
pokrój pomidory w kostkę , zszatkuj kapustę a ogórki pokrój w plasterki, wszystkie składniki ułóż warstwami w misce tak żeby na wierzchu była kapusta i sos.
sos możesz dać też po środku surówki
SMACZNEGO

Tak, warzywa można łączyć z tłuszczem bez obaw tycia. 🙂 Oni mają lepszą przemianę materii i nie muszą stosować tak drastycznych diet jak my 🙂 Zresztą lepiej by było aby teraz tył razem z Darusią a potem z nią chudł 🙂

Ja to wogole sie smieje z tych diet dla mezczyzn hehe przeciez oni potrzebuja porzadnego jedzenia 🙂 Moj je porzadny obiad zawsze ale zawsze codziennie rano wstaje i cwiczy pol godzinki 🙂 ma swoja mala silownie w drugim pokoju i ma zajecie 🙂
Ja szczerze powiedziawszy nigdy w zyciu nie bylam na diecie 🙂 jakos tak natura mnie laskawie traktuje jem co chce i przewaznie jadlam fast foody i nic 🙂

• Mamusia
majonezu mi zabronił dodawać. On jest w pracy a ja sama sie w domku nudze wiec i tak z nudow moge cos zrobić..kupiłam sałate pekinska, kukurydze, pomidory, papryke ogorki i oliwki miałam kupic fete ale zapomniałam ale to i dobrze bo nie wiedziałam ze nie moge jesc tez fety 🙂 jakos to wszystko pomieszam doprawie i moze cos z tego bedzie. Od poczatku ciazy tył razem ze mna tyle ze ja przytyłam 2 kg a on chyba troche wiecej hehehe :laugh: biedaczek....:P

No tez bym miala ochote na fete albo kocham pizze z pizza hut z serem kozim i rukola pyszzzzna 🙂 ale tez nie wolno 😞 trzeba sie jakos przemeczyc 🙂 no widzisz CandyMonka jakos tak mam ciekawe jak dlugo bo podobno z wiekiem sie zmienia haha 🙂
tak sobie mysle ze termin mam na 24lutego jak sie Dzidzia spozni tydzien to urodze na swoje 25te urodziny 🙂 🙂 🙂 fajnie 🙂

Hehe..no to same prezenciki nam się urodzą widzę 🙂 ja mam 18 lutego i żadnych urodzin w tym czasie ale będę ją trzymać aby czasami wcześniej na walentynki mi się nie urodziła 😉

ojjj anitek nie będzie tak źle, jak się zacznie to nie będzie odwrotu, a jaki coś dzieje się mimowolnie to jest przez nas lepiej znoszone 🙂 Wyobraź sobie, że robimy to dla naszych maluszków 🙂 Będzie dobrze!

Moj siostra miala cesarke :P nie chciala rodzic naturalnie. Ja znowu chce zobaczyc jak to jest. Bo tak jakos cesarka hmm jednak zabieg poza tym chyba mialabym dola ze tak naprawde wyjeto mi to dziecko a nie ja sama je urodzilam no coz to jest kazdego prywatna decyzja nie ingeruje w to :P
co do porodu to na szczescie klinika w ktorej bede rodzic jest dosyc nowa cos ok 3lat wiec i sprzet jest nowy i cala reszta 🙂 do tego opieka slyszalam ze jest super no a epidural za darmo i oczywiscie nie trzeba sie prosic 🙂

• Mamusia
hehe teraz nie czas na strach...wyjścia nie ma,urodzić trzeba.Mój pierwszy poród był ciężki i długi ale jest to do zniesienia..inaczej po świecie chodziłyby same jedynaki 🙂

Anitek co do cesarki to masz rację...moja koleżanka urodziła prze cc i potem non stop fazowała,że nie zasługuje na to dziecko bo nie przyłozyła się do jego urodzenia itp.
Takie tam poporodowe jazdy 😉

• Mamusia
anitek85 co do tej amniopunkcji to mialam ja robiona poniewaz ze strony mojego meza byl przypadek zespolu downa czyli bylam w grupie ryzyka. Ale z dzidzia wszystko dobrze wiec nie bede juz wiecej wracac do tego tematu 😉 Kolejny etap ciazy mam za soba 🙂 renatko jesli chodzi o nastroje to moim sposobem jest naryczenie sama na siebie ze mam sie wziac w garsc i przestac sie uzalac. Na mnie to dziala:P Moj maz caly dzien pracuje do wieczora, kolezanek mam malo i nie lubie sie komus spowiadac wiec jesli sama sobie nie pomoge to koniec. Wlaczam ulubiona muzyke(oczywiscie zadnych przytulanek do placzu) zabieram sie za porzadki lub wychodze z domu na zakupy. Ostatnio kupilam rozek dla mojego dzidziusia i strasznie poprawilo mi to nastroj. Teraz czuje sie na prawde na mamusie az sama siebie nie poznaje :laugh: Pare ciuszkow podkreslajacych moj brzuszek i po sprawie. A najwazniejsze to zeby nie wpasc w taki straszny nastroj(a wiem cos o tym ). I nawet jesli ktos mi mowi ze mam do tego prawo to niezbyt to do mnie dochodzi. Kazdy mi mowi ze jak bede plakac i sie denerwowac to moje dziecko jak sie urodzi tez bedzie plakac i sie to na nim odbije i chyba ze strachu zapobiegam koszmarnym nastrojom. 🤪 Wiadomo ze kazdy ma gorszy i lepszy dzien ale byle nie zdolowac sie za bardzo. Przyjdzie wkoncu lepszy dzien i znow zaswieci slonko. Musimy sie wspierac a te forum na prawde podnosi na duchu 😘 Kazdy ma swoj sposob-ja swoj znalazlam!!Glowa do gory!!!! pozdrawiam...

No w cork nawet nie pytalam ale czytalam o minusach takiego porodu bo tez o tym myslalam. Poza tym jakos nie ufam lekarzom irlandzkim na tyle aby im powierzyc taka odpowiedzialnosc. Bo tak naprawde po pojawieniu sie glowki na zewnatrz jest ok 1minuta zeby urodzic reszte bo inaczej istnieje ryzyko utopienia. jakos tak balabym sie....