Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja wlasnie robie kurczaka w galarecie 🙂 wlasnie sie rosolek gotuje 🙂 przy okazji rosolku zjem :P
ech tak patrze bo suwaczek chcialam zrobic i imie Synusia wstawic a teraz sama nie wiem czy chce dac na imie Kasjan :P:P:P straaaaaszne :P

• Mamusia
No ja czuje dosc wyrazne te pukanie, choc nie zawsze jest po srodku ..... Choc wiem ze to dopiero poczatek...:laugh: nawet tatus wyczul jak reke polozyl jak mnie odwiedzil to oberwalo mu sie dwa razy. Nio ja robie nalesniczki a zaraz pewnie wstawie i zupke na jutro. Bo jakos mam lenia 🙂

Dziekuje 🙂 🙂 🙂 🙂 75% to juz duzo hehe :P
No ja tez mam lenia ale oplaca sie robic takie jedzenie bo jutro bedzie pyszne 🙂
No wlasnie ja dzis mialam taki mocno zolty jak te emotki tutaj ;> ale wszystko jest w porzadku. Ja niestety moge miec plamienia od tego lozyska i lekarz mi tluamczyl ze czasem beda inne kolory tego sluzu bo zmienia sie on po wplywem flory w pochwie bo oczywiscie w ciazy jest ona inna...mam sobie odpoczywac 🙂 uwazam na siebie jak tylko moge! Musze dbac o Moja Rybcie Malutka 🙂

• Mamusia
hej mamuski

jestem nie do zycia przeziebienie mnie złapało gardło boli i do tego katar

rano jak sie obudziłam to mnie strasznie głowa bolała zmierzyłam sobie cisnienie mam strasznie niskie i jeszcze ten puls (96/61 puls 90) chyba dzis poleze sobie w łózeczku 🤨

Czesc Mamusie 🙂
Ja mialam straaaaasza noc obudzilam sie z takim bolem brzucha ze myslalam ze umieram bolal mnie brzuch na dole ale nieprzerwanie takie kłucie az kosc lonowa mnie bolala plakalam z bolu i nawet nospa nie pomogla po jakies godzinie zaczelo sie przenosic w okolice miednicy na lewy jajnik i wtedy pomyslalam ze to moze byc wiazadlo...Juz raz mialam ostry bol przez 3dni nieprzerwanie ale to bylo wlasnie w miednicy i w krzyzu no i to bylo wiazadlo...
Usiadlam na lozku i dopiero zaczelam czuc ulge wiec zasnelam na siedzaco
a jak juz sie obudzilam cala obolala to juz brzuch nie bolal i moglam sie polozyc normalnie. I teraz czuje taki lekki dyskomfort ale coz zrobic
dobrze ze poszlam do gina wczoraj bo gdybym nie poszla po tej wydzielinie co zobaczylam i obudzilabym sie z takim bolem to chyba bym karetke wezwala Mowie Wam cos okropnego !

• Mamusia
hej laski widze ze teraz przechodzimy niezły okres hehe ciagle nas cos boli i te przeziebienia.. 😞
mnie nad ranem strasznie bolał brzuszek tez tak nisko ze myslałam ze zaraz urodze:P
teraz byłam na długim spacerku nad morzem i tez sie tak jakos dziwnie czuje ale coz wszystko do przezycia. Miłej niedzieli 🙂 🙃

No wlasnie mnie tez tak nisko bolal ze juz myslalam ze to koniec siedzialam i plakalam i nie wiedzialam co ze soba zrobic 😞 a tutaj w szpitalu to nic nie zrobia 😞 zrobia usg wszystko ok to do domu i tyle...
Mysle ze to te wiazadla i tak czytalam w mojej ksiazce ze niby do 24tego tygodnia moze ono dokuczac z zaznaczeniem ze jest to ostry bol w dole brzucha,w pachwinach lub w miednicy...
No i nic sie na to nie poradzi trzeba lezec. Ja teraz jak siedze czuje dyskmofort ale tak jakby tylko z lewej strony mnie bolalo 😞 Jejkus nawet nie wiecie jak juz bym chciala miec ta Dzidzie w swoich ramionacha tu jeszcze 21dluuuugich tygodni 😞 😞 😞
Chce wiedziec ze bedzie wszystko dobrze i juz sie nie zamartwaiac tak bo oszalec mozna 😞

• Mamusia
Anitek nogi do góry!:P i będzie dobrze 🙂 Mnie najbardziej bolało właśnie w pachwinach,nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego ,urodziłam przecież już trókę ,ale dopiero teraz wiem co to jest ciąża.Dziewczyny nie martwcie się 🙂 musimy to przetrwać,jeszcze tylko kilka miesięcy a póżniej będzie nagroda 🙃
Anitek!gratuluje "prawie chłopczyka 😉 "chyba tylko ja zostałam ,jeszcze nie wiem co mam w brzuszku 🤨

Prawie chlopczyka hehe :P nie no mysle ze siusiak nie odpadnie to co widzialam dwa razy wyglada dla mnie jak chlopczyka sprzet a nie dziewczynki :P a wiesz lekarz 100% nie chcial dac mowi ze za 3tyg mam usg to sprawdzimy 🙂
Co do boli no to ja nie naleze do szczesciar i boli niestety czesto ale dla tego Malusiego Serduszka jestem w stanie zniesc wszystko!!!
No wlasnie tak mowia ze kazda ciaza jest inna to moja pierwsza wiec jak narazie nie mam porownania 🙂 jestem tez szczupla wiec moze przez to tak to czuje ze sie wszystko tam rozciaga...a i brzucha nie mam prawie wcale kolezanki w szoku ze ja juz w 19stym za 2dni bede a tu brzucha prawie wcale :P ale juz taka moja natura 🙂

• Mamusia
Witajcie mamusie!!

O to nie tylko ja miałam złą noc o 1 w nocy obudziłam się z wielkim bulgotaniem, tak jakby u niuni, ale głoda miałam strasznego, dziwne bo kładłam się obiedzona z mdłościami nawet. Nie wstałam bo jak zacznę to pewnie tak co noc by było, po wielkich mękach zasnęłam , nigdy się nie wyśpię 😞
A rano jak wstałam to zjadłam tyle jak nigdy dotąd, później obiadu też sporo, myślicie że zacznę jeść więcej już?! 🤨
Nie chciałabym wyglądać jak prosiaczek ☺️

Ja mialam tak na poczatku ale zapychalam sie owocami jogurtami itd. i narazie wciaz 1kg w przod.
Mam apetyt ale nie moge zbyt duzo zjesc bo szybko sie zatykam :P
Proponuje podjadac owoce jak jestes glodna 🙂

No ja nie moge sie kochac wiec chyba nie za bardzo mam wyjscie :P zreszta ja jakos specjalnie nie cierpialam z powodu mdlosci tylko bol brzucha mi dokucza niestety 😞 ale tak jak mowie dla Dzidzi zniose wszystko 🙂

• Mamusia
Anitek ja też do przodu tylko 1 kg i jeszcze nie wszyscy wiedzą że jestem w ciąży.Wczoraj była u nas siostra męża i nic nie zauważyła więc ja też nic nie mówiłam.Teściowa nie jest zachwycona moim stanem i ona też chyba nie będzie ,ale wcale mnie to nie obchodzi.To ja będę mamusią najszczęśliwszą na świecie i chciałabym żeby to było już! 🙃
Nareszcie nic mnie nie boli 🙂 i w pełni mogę cieszyć się ciążą.:P
Iwiokej-jeśli po owocach jest Ci niedobrze to spróbuj gotowanych na parze,lepiej się poczujesz i wróci ochota na sex 😉 a poza tym będzie mniej zbędnego tłuszczyku!Po jogurtach też jest mi niedobrze więc ich nie jem,zastępuje je chudym serem z dodatkiem oleju lnianego i czuję się nareszcie wspaniale 😁

• Mamusia
To z Was chudzielce,ja mam na plusie 5,5 kg ale wszystko w brzuszek poszło,nóżki i pupka bez zmian a brzuszek moge mieć duży,ogólnie czuję się sexi 🙂chociaż u mnie też nie każdy widzi ciąże (o dziwo!)wczoraj w Ikei chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa dla cięzarnych i pewne małżeństwo przed które się ustawiłam było lekko wnerwione...hehehhe po wyjaś:P nieniach ,że jestem w ciąży pogodzili sie z faktem,że mam prawo być skasowana jako pierwsza.
Ogólnie nie lubię wykorzystywać mojego brzuszka do takich celów i jak jeszcze ciązy nie było widać to sama stałam w długaśnych kolejkach w Ikei i wpuszczałam brzuchatki:P

Czesc dziewczyny no wlasnie dzis weszlam na wage i pokazalo 0,4kg wprzod ;> dziwne...ale coz chyba taka moja natura brzusia prawie wcale nie widac a tak bardzo chcialabym aby juz byl 🙂 bylam na badaniach i wszystko jest ok Dzidzia ma 242g wiec jest wieksza niz powinna ilosc wod plodowych bardzo dobra wiec jak widac gdzie tam chyba sie rozlewa po kregoslupie ze brzusia nie widac :P
No ja wogole sie nie zmienilam wrecz ludzie mowia ze tak promienieje hehe :P tyle ze bol brzusia czasem dolega...ale coz trzeba jakos przetrwac te dni 🙂 a sa tez i takie ze czuje sie bardzo dobrze 🙂
Moj Synus zaczyna sie wiercic coraz bardziej 🙂 Juz nawet Tatus poczul kopniaczka wczoraj 🙂 ale przez skore jeszcze nie widac tylko czuc 🙂
Ach jestem szczesliwa 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj miałam chwilę zgrozy - waga pokazała 9kg na plusie, czyli 4 kg wskoczyło nie wiadomo kiedy - w ciągu 2 tygodni!! No ale dobrze, że nie uwierzyłam i weszłam jeszcze raz na wagę i już TYLKO 7 kg na plusie 😉 Hehe, i tak jestem w czołówce ale lepsze 7 niż 9 🙂
Ja w sumie tyję cała. Nie jem wcale dużo - taka widocznie moja uroda, ech...

A ja wlasnie jakis tam kalkulator ciazy znalazlam i pokazalo ze nie powinnam wazyc mniej niz 68kg ;>
a ja wazed 63,9kg
Hmmmm dziwne...no ale co mam zrobic jem normalnie tyle co zawsze i wtedy kiedy mam ochote nawet slodkie jem i nic...

• Mamusia
Witam mamusie!! Dzisiaj w miarę się wyspałam, raz wstałam o 2 na siusiu, wielki głód dzisiaj mi nie doskwierał bo zjadłam przed snem, ale nie za durzo bo nie mam za dużego apetytu, no ale pomogło 😆
Ale jak wstałam już po 11 🙃 to z wielkim apetytem 🙂
zal mi Ciebie anitek domyślam się jak cierpisz, jak mi coś jest to zaraz mam najgorsze myśli, bo bardzo chcemy tej dzidzi i czasami jak czytam te opowieści to zasnąć nie moę.

Ale będziemy dzielne, i tak jak mówisz dla naszych pociech zniesiemy wszystko 😆

• Mamusia
To powinnaś się cieszyć , że tyje ći tylko brzuch wiele kobiet ie tyje lecz puchnie i wyglądają jak prosiaki , chcesz tego?? Bo ja nie a później zgubić tą waę to dopiero koszmar 😮
Anitek każda z nas tyje inaczej nie przejmuj się tym jeśli lekarz nie zauważył w tym nic złego, to sie nie martw i na Ciebie przyjdzie pora Zobaczysz 😆