Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Renatko dobrze ze u Ciebie wszystko ok najwazniejszy jest spokoj 🙂 🙂 🙂 bo ja to sie jeszcze zamartwiam ale wiem ze bedzie dobrze 🙂
CandyMonka Kasjana nie bylismy pewni :p a Olaf jest krotnie pasuje do nazwiska i w Irl nie bedzie problemu z wymowa 🙂 🙂 🙂

Renatko a to nowa wersja 🙂 dwie Juleczki z 14stego 😁 [img size=454]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tabela-b9415aeedbe13ed51c9c02ab711a2f35.GIF" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej brzuchatki 🙂 🙂 Anitek przyznam że tabelka wyglada coraz lepiej fajnie że jest nas coraz więcej 🙂 🙂

CandyMonka wyocznij na zwolnieniu. ja się zastanawiam od kiedy iść na takie zwolnienie żeby siedzieć już do końca, z jednej strony fajnie posiedzieć w domu ale w pracy to przynajmniejz ludźmi pogadam, sama nie wiem co zrobić, byłam miesiąc na zwolnieniu i pod koniec to już mi się nudzić zaczynało. chyba poczekam i zobaczę co mi lekarz powie.

a imię dla chłopca rzeczywiście trudno wybrać, my mamy z tym duży roblem 🙂 🙂 🙂 ale myślę że jak przyjdzie czas to wybiarzemy 🙂

MisiaA dobra rada 🙂 Zwolnienie w ciazy to jedyny czas gdzie sobie moze posiedziec w domciu i wypoczac na maksa jak sie Dzidzia urodzi to koniec wakacji na najblizsze kilka lub kilkanascie latek 🙂 🙂 🙂
wiec idz na zwolnienie jak mozesz 🙂
Mi tez sie nudzilo na poczatku a teraz ten czas jakos leci ze nawet nie zauwazam kiedy mijaja te tygodnie 🙂

No ja akurat nie mam takiego wyboru bo musze byc na zwolnieniu ale moja siorka jak byla w ciazy to na poczatku miala zwolnienie a pozniej poszla do pracy i po 2tygodniach poszla na zwolnienie i mowi ze nie zaluje bo tak to sie czlowiek aby nadenerwuje a odkad ma coreczke to juz nie ma lekko :P koniec spania do 10tej :P
Wiec jak masz okazje to idz i sobie leniuchuj 🙂

• Mamusia
poczekam do wizyty u mojego lekarza, czyli do 21.10 i chyba poproszę o zwolnienie 🙂

ale mi sie dzisiaj pić chce, wypiłam juz chyba 4 litry herbaty i nie mam dosyć 🙂 🙂 do tej ory tak nie miałam, normalnie nie mogę sie napić hehe

mam też taki roblem amianowicie od kilku dni czuję w pochwie takie niby łaskotaie,cholera nie wiem od czego i nie wiem czy mam się tym martwić, miałyście może coś takiego???

CandyMonka a tam nie placi ubezpieczalnia za zwolnienie? bo ja odkad jestem na zwolnieniu panstwo mi placi jest to tam 200e tygodniowo ale jest 🙂
zreszta placi mi z pieniedzy moich bo to ja od prawie 4latach w tym kraju place podatki i ubezpieczenie i nic z tego nie mam... wiec bys musiala sie dowiedziec ile jest w UK

MisiaA laskotanie???hmmm no nie wiem ja tak nie mam...mialam jakos 1,5miesiaca temu przerost flory bakteryjnej i dostalam tabletki na 6nocy ale swedzenie zadnego nie mialam ani pieczenia. A teraz juz jest super bo gin dzwonil z wynikami na szczescie 🙂
Moze Cie jakas infekcja lapie jakis drozdzak albo grzyb??? 🤢
mialas wymaz robiony ostatnio?

No wiesz ja poszlam do lekarza i powiedzialam ze chce wymaz miec zrobiony i on tez mowil ze wszystko ok ze nie nic niepokojacego a sie okazalo ze mialam przerost flory ktory prowadzi do infekcji...a ostatnio poszlam na kontrole i mowi ze chyba jeszcze nie doleczylismy ale ze nie chce w ciemno mi nic dawac bo u kobiet w ciazy sluz ma rozne postacie tym bardziej ze ja plamilam kilka razy...no a sie okazalo ze wszystko ok 🙂 czyli jak widac golym okiem to wiesz...

Biegunka minela :P ale juz sama nie wiem czy to wina zelaza czy mizeri :P bo wiesz smietana w mizeri nie byla polska :P wiec nie wiem czy nie od tego...ale brzus jeszcze dzis pobolewa...zobacze co bedzie jutro jak brzusio nadal bedzie bolal to wroce do zelaza no i zostane przy nospie. wczoraj nie chcialam brac wieczorem a brzus bolal jak na okres i nie wzielam obudzilam sie przed 5ta rano i musialam zabrac bo brzus bolal 😞 wiec jak widac chyba jestem skazana na nospe...
Zapytam jeszcze lekarza o dawke magnezu moze powinnam brac wiecej zobaczymy 🙂

No teraz boli ale tak mysle ze to tez przez jelita 😞 nawet jak nie bylam w ciazy to brzuch mnie bolal prawie non stop 😞 juz od kilku lat wiec watpie zeby teraz przez ciaze mialo byc inaczej...pewnie tez przez to sie mecze....

Na jelita jest dobre siemię lniane pić z rana, to osłania jelita i żołądek w środku 🙂 taki kisiel jakby..bez smaku jest w ogóle ale pomaga bardzo. Polecam

Spadam spaćku kochane 😘 do napisanka 3majcie się cieplutko

Dziekuje CandyMonka sprobuje 🙂 nie zaszkodzi na pewno jesli chodzi o Dzidzie a moze rzeczywiscie w koncu poczuje ulge 🙂
ja tez uciekam zaczyna sie wieczor filmowy 🙂
to do spisania Mamuski i spokojnych nocy zycze 🙂

• Mamusia
Dzieńdoberek dziewczynki, znowu jestem pierwsza 🙂
Anitek napisałaś że są 2 Julki na 14 lutego w tabelce, ja już dorobiłam do tego teorię, w końcu 14 lutego to walentynki a jaka jest najbardziej romantyczna opowieść na świecie?????? tylko żeby żadna nie wpadła na pomysł dać małemu Romeo lub co gorsz z polskiego Roman hehe

• Mamusia
Witam i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie! Piszę po raz pierwszy na forum.
W sumie to sama nie wiem czy mam pisać jako mama lutowa czy marcowa... Na wszystkich USG do tej pory lekarz podawał termin porodu 24 luty, a na ostatnim USG powiedział 3 marca. Czy to znaczy że dzidzia się źle rozwija?
Mam jeszcze jedno pytanie : czy was też bardzo boli brzuch, szczególnie po długim leżeniu? Dodam że jestem niska i szczupła i lekarz powiedział że może tak być już do końca ciąży.