Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Miska82 gratulacje dziewczynki i tego że jest zdrowa 🙂
coraz więcej dziewczynek w lutym 😆
a ja dzisiaj na urodzinkach babci byłam i się najadłam słodkości 🙂 ale bez przesady 😉
z gardełkiem lepiej, a na obiadek to też miałam klopsy z suróweczką z porów pychotka 😆

Miska GRATULACJE 🙂 No Moj Synus wazy 399g w 21tyg+3dni wiec widze ze mamy takie same dzidzie hehe (procz plci:P)
CandyMonka mi ginek mowil ze mam nie patrzec na date z usg bo mi wyszlo 10tygodniu temu z usg ze termin mam 3marca a jak mialam usg w 16stym tyg to wyszlo ze 23luty bo dziecko nadgonilo. A Moj maly raczki i nozki ma na ponad 22tydzien taki bysio maly :P i brzus tez :P rosnie jak na drozdzach hehe 🙂
a ja wrocilam z lodami ktore juz wrzucilam do zamrazalnika i zamiast ciatka wypije sobie zimne piwko bezalkoholowe :P tak mnie naszlo jakos 🤪 No chyba ze Synusia naszlo 🤪 a Mariusz pije piwko z miodem i gozdzikami na goraco 🙂 wlasnie mu zrobilam 🤪 uwielbiam takie piwko no ale bezalkoholowe nie jest zbyt smaczne na goraco a nawet mi sie sni jezyka maczac w alkoholowym:P
We wtorek jedziemy do Dublina na 3dni bo Moj tam pracuje to nie bede sama siedziec w domciu :P

No wlasnie ja jak mialam te bole brzucha w nocy to Maly tez kopal na maksa...A od jakis 4dni kopie caly czas ze ja sie sama juz zastanawiam kiedy on spi :P chociaz w nocy jest spokojny ostatnio 🙂 za to od 8smej rana juz musi dac o sobie znac ze jest w brzusiu i to ostro 🙂
Kocham to dziecko najmocniej w swiecie 🙂 🙂 🙂
No co do piwka to ja uwielbialam piwko ale trzeba poczekac 🙂 tak jak kiedys moglam wypic nawet i 8 tak teraz po roku przerwy wypije 2 i zgon hehe :P
Wlasnie patrze na butle i ma 0,4% ;>
ech no ale to jest taka ilosc ze wiesz a juz wypilam 0.33ml :P no to juz nie pije wiecej 🙂

heh..no to musisz z tym bezalkoholowym też uważać 😉 😉
No ja właśnie też się obawiam, że szybko odpadnę jak się zabiorę za piwka, ciekawe kiedy będziemy mogły je pić tak na legalu bo przy karmieniu piersią piwko raczej odpada 🤨

No ja nie zamierzam dlugo karmic tak czy inaczej mysle ze max 4miesiace. Poza tym wybralam karmienie 50/50 :P wiec i z jedzeniem bedzie dobrze 🙂 bo jak patrze na te dietki dla karmiacych to ja 3/4nie lubie wiec umarlabym z glodu chyba.
No wlasnie juz nie pije tego piwka niby bez alko ale zawsze co tam jest :P Choc moja siora pila zywca a ona mial 1,2% z tego co pamietam 🙂 cala ciaze pila hehe :P bo jej tak smakowalo 🙂
Jest piwko 0,0% ale jest tak obrzydliwe ze nie da sie go wypic :P
zreszta to piwko to wiesz raz na jakis czas 🙂

No pewnie raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Moje kumpele też przez całą ciąże piwo piły, niby z dziciaczkami wszystko ok to jednak wolę się powstrzymać. Tyle się piwa w życiu wypiło, że nie zaszkodzi dać wątrobie odpocząć hehe 🙂
Napiłabym się herbaty z cytryna ale mama mnie straszy, że jest nie zdrowa, czytałam dzisiaj trochę o tym w necie i rzeczywiście chyba z niej zrezygnuję a szkoda bo tak mi się jej chce!! buuu

No wiesz irlandki pija w ciazy...Pamietam jak mnie ostatnio kumpela zapytala czy pije alkohol a ja mowie ze jedyne co pije i to doslownie raz na 2miesiace to butelka piwa bezalkoholowego jak mam ochote a ona mowi ze przeciez jeden drink czy piwko nic sie nie stanie 🤢
Straszne sa...a do tego fajki... bleeee
Ja herbatke pije czasem taka truskawkowa ze swiata herbat ale normalnie to nie przepadam za herbata. Uwazam ze nawet taka zwykla herbata w malych ilosciach jest ok. Poprostu nie rob mocnej tej herbatki tylko delikatna i do tego cytrynka kubek na dzien raczej nie zaszkodzi 🙂

No robi roznice :P ale spoko juz zaspokoilam pragnienie wiec spokoj z piwkiem hehe :P
Co do herbaty to pije sie ja z miodem i cytryna jak sie zlapie przeziebienie w ciazy wiec mysle ze naprawde jeden kubek nie zaszkodzi. Raczej chodzi o to zeby nie byla zbyt mocna.
Ja uciekam na filmik 🙂 jejkus juz 8sma a mi sie spac chce ale dociagne do 10tej i wtedy pojde nyny 🙂
Do spisanka Mamusie 🙂
Zycze milych i spokojnych nocy 🙂

ale ja tam się naczytałam, że ona powoduje trwałe zmiany w mózgu hehe i jednak ją odstawie, albo przerzucę się na taka z dodatkiem soku innego niż cytrynowego 😉
W Anglii tak samo z alkoholem i fajkami w ciąży!! Normalnie brak słów!

• Mamusia
no ja czasem też sobie takiego Leszka free wypije on ma 0,5 alk. i też tylko 0.33l czasem nie więcej 🙂
bo to piwko to za mną chodzi a od takiej ilości alk. to dzidzi nic nie będzie 🙂 🙂
ale to dziwne bo po zwykłym piwie to mnie zawsze przeczyściło a od tego nie chce 🤢

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
U mnie dzis sie pogoda, po pieknym slonecznym weekendzie, popsula. Szaro, zimno i mokro, wiec raczej zapowiada sie dzien w domu przy kompie i tv.
W piatek juz wracam na chwile do Pl i praktycznie prosto z lotniska do lekarza 🙂. Mam nadzieje, ze w koncu uda sie ustalic plec 🙂 i ze kolejny raz sie dowiem, ze wszystko ok. Juz sie nie moge doczekac.

A terminy porodu teraz beda sie coraz bardziej zmieniac ( te z pomiarow usg) bo dzieci nie rosna rownomiernie, ja za kazdym badaniem mam inny ( od 02.02 do 26.02 🙂) ale przy tych skarajnych jestem pewna, ze sie cos im pomieszalo w pomiarach) wiec narazie ja sie trzymam 20.02. A i tak prawdopodobienstwo urodzenia w terminie jest male, wiec spodziewajmy sie niespodzianek 🙂)
Milego poranka zycze 🙂)

• Mamusia
hejka wszystkim.
ja dopiero wstałam u mnie pogoda piekna. zaraz śniadanko i potem jade do mamy 🙂 Ja niedługo bede musiała zrobic test na glukoze fuujj nie wiem czy dam rade to wypić.
Ostatnio mnie tak brzuch boli ze szok. w ogole nie boge dobrac sobie wygodnej pozycji do lezenia... 😮 😞

Dzien Dobry Brzucholki 🙂 ja wlasnie kawke z grzeskiem hehe 😁 Maly juz kopie 🤪
Darusia co do lezenia to tez mam coraz wiekszy problem z tym i to nie z powodu bolu brzuszka tylko tak jakos niewygodnie :P mam juz 4poduszki w lozku a jeszcze mam 4 w zapasie bo ostatnio kupilam bo rodzinka przylatuje na slub wiec musialam zapasy zrobic hehe :P
Znalazlam inny wozek...Lekki delikatny no i bardzo ladny 🙂 dzis pojade go obejrzec i sie zorientowac do ilu latek jest spacerowka bo niestety na stronie w necie nie ma takiej informacji :P
Jai_Ho mi lekarz powiedzial na usg ze te wyniki z usg roznia sie o + - 2tyg :P w stosunku do daty porodu wyliczonej z okresu i dopoki jest + - 2tyg roznicy to jest w porzadku 🙂
Mi np. Maly wyszedl na 22tydzien z dlugosci nozek i raczek choc juz ostatnio tez byl do przodu o tydzien, lekarz mowil ze pewnie dlugi bedzie :P no Synus wogole jak urosnie mysle ze moze dobic do 2metrow :P po tatusiu zreszta ja do niskich nie naleze 🙂 ale to dobrze wysocy faceci maja latwiej hehe :P no wiecie kobitki i te sprawy 🤪
Tak sobie ostatnio myslalam ze ale bede Mamuska hehe bedzie selekcja synowych na mxa :P