Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no hej dziweczyny mój ginek- clooney na "połówkowym" usg powiedział tylko że teraz sobie popatrzy a że małomówny jest to tylko na koniec powiedział że wszystko ok - ot całe badanie i dostałam wydruk z wymiarami i koniec
powiedział też że połówkowe to niekoniecznie trzeba robić tylko ok 31 tyg zbadać doplerem serducho.. no niby mu ufam ale trochę się zdziwiłam 🤔
aha szyjka u mnie ok łożysko też a sexu też nie mogę - może przez dowcipną luteinę? hm.. nie wiem

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dowcipną:P nie no padam hehehe dobreee;p moj na połowkowym tez mało mowic no pokazał mi mniej wiecej serduszko zoładek stopki i w ogole ale tak patrzył na ten monitor tak sie skupiał i milczał ze mysałałam juz ze cos jest nie tak... 😮 ale całe szczescie tak nie było 🙂

Darusia89 gdybys miala zakaz to przyzwyczailabys sie :P
ja to na poczatku mialam sny erotyczne i mialam orgazmy w nich az sie balam ze sie cos stanie 😞 ale po kilku takich snach przeszlo hehe :P
Aaana ile razy dziennie bierzesz ta dowcipna???

• Mamusia
W czwartek miałam robione USG 3D-wszelkie badania wyszły pozytywnie co sprawiło mi ogromną radość,ale rozczarowana byłam faktem,iż kobieta która robiła mi badanie nie potrafiła jeszcze nagrać mi całości badania na płytkę 😞
Wczoraj za to otrzymałam telefon,że jeśli nadal jestem chętna na badanie trójwymiarowe to możemy powtórzyć i nagrać na płytkę 🙂 I tym oto sposobem jestem już po-było super 🙂 Mały pozował i mam króciutki filmik:laugh: na którym to grozi paluszkiem 😉 Oj cieszę się ogromnie 😆

• Mamusia
Ja tam też jeszcze nie mam nic wyprawki, kompletnie nic. Myślę, że może pod koniec listopada zacznę coś kupować. Po za tym ida święta, a jak wiadomo zawsze przed jest mnóstwo promocji i można trochę zaoszczędzić 🙂
Narazie oglądam sobie oferty sklepów i dodaję do obserwacji sklepy które mnie interesują. A różnice w cenach są nawet 70% więc czasem warto dłużej poszukać i nie przepłacać.

No ja wrocilam od ginka w sobote ani plytki ani zdjec...zadzwonilam do przychodni i pani mowi ze mam plytke odebrac w recepcji ginek zapomnial mi dac :P:P:P:P:P i mam filmik ponad 20minut 🙂 Maly pije wody plodowe zaslania sie raczka zaklada nozke na nozke a i jajeczka widac :P

• Mamusia
O anitek85 to super 🙂 Twój filmik jest dużo dłuższy-mój jest króciutki,ale to pewnie dlatego,że nie całe badanie miało miejsce tylko uzupełnienie badania(dokładnie to co w czwartek było mniej widoczne)A,że były 3 kobiety z tego typu badaniem to pewnie dlatego.Inaczej mogłoby to wyglądać gdybym miała robione teraz(22.10) tak jak było planowane,ale niestety kobiety w tym tygodniu ma nie być i tym oto sposobem się rozminęłyśmy.No ale cieszę się z tego co mam 🙂 Mogę powtórzyć badanie pomiędzy 30 a 32 tygodniem ciąży

• Mamusia
anitek 85 to Tobie w najbliższym czasie dużo wrażeń się szykuje 🙂
Ja z wyprawki dla małego posiadam tylko kapcioszki,w których to mój mężulek dostał test ciążowy z dwoma kreseczkami:P Oj cieszył się wtedy nieziemsko,ale skwitował to wówczas słowami "wiedziałem" 😉
Koleżanka odkłada mi jakieś ciuszki po swoim brzdącu,który to rośnie jak na drożdżach i w niektórych rzeczach nawet nie był raz 🙂 sama zaś oglądam sobie aukcje i inne takie stronki dlatego chętnie oczekuję na linki i inne propozycje waszych przemyślanych zakupów 😆

No mega wrazen 😁 i ten slub 😁 narazie sie nie stresuje ale przyjdzie dzien slubu to juz to widze :P po polsku mozna sie pomylic a ten bedzie po angielsku juz widze jakie beda jaja :P
a najlepsze to bedzie to ze moi rodzice nie znaja angielskiego mama niemiecki tatko niemiecki i rosyjski :P wiec beda stac i patrzec nie wiedzac o czym mowa :P

• Mamusia
Heheheh no to może być wesoło 🤪
Na naszym ślubie stresowali się wszyscy czyli rodzice,świadkowie,dziadkowie:laugh: tylko nie my 😉 My po prostu na luzaka dotarliśmy pod ołtarz złożyliśmy sobie przysięgę i wszystko było takie oczywiste-że to ten na całe życie 🤪 Baaaa...moja mama w pewnym momencie dziwiła się co ja zrobiłam z kiecką,że mam pół halki widocznej(nie estetycznie to wyglądało od tyłu)a potem pokojarzyła sobie,że pewnie stosuję wszystkie zabobony,które mi rzeczono przed ślubem 🙃 więc ja miałam główkę na karku i żaden stres mi nie zaplątał myśli 🙃 Oj to miło tak powspominać 🤪 a to już ponad 3 lata minęły od tego "tak" 🤪

Ja wlasnie zjadlam 9ferrero rocher :P nie moge przestac hehe :P
Juz sie sama tego slubu doczekac nie moge choc tutaj mamy tylko cywilny w Polsce koscielny 🙂
Aaana ale to dowcipnie 2razy na dzien...Hmmmm myslalam ze to tylko na noc :P bo mi ginek kazal zalatwic z Pl luteine ale nie powiedzial ile brac :P i nie wiem nic :P
ale bede brac tylko na noc i zobaczymy 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂a właściwie to już wszystkie poszłyście spac 🙂 a ja tu dopiero sobie dzisiaj zaglądam. Czytałam Wasze wiadomości. Jeżeli chodzi o wyprawkę to juz troszeczę ciuszków dla Maluszka mam 🙂 są to rzeczy jeszcze po mnie i siostrze 🙂wyprałam i wyprasowałam, czekaja sobie. A resztę z tych rzeczy co juz mam kupila moja Mamusia która stwierdziła że kupno takich malutkich rzeczy sprawia jej przyjemność! 🙂 A ja rozglądam się za wózeczkami i podobają mi się te X-landery XA!
Jak wiecie coś o tych wózeczkach to proszę dajcie znać!
Odnośnie luteiny to ja brałam tą podjęzykową i problemów z uprawianiem seksu nie było przez to! 😁
Dobrej nocki!