Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Darusia biegunka to raczej nic groźnego, pij przy niej dużo wody abyś nie odwodniła organizmu. Pewnie coś zjadłaś, że tak Cie podrażniło. Tu masz artykuł o biegunce 😉 http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/6738_biegunka_odwodnienie_objawy.html

Kikos no to super szkołę znalazłaś 🙂 Mi ciągle na nią pieniążków brakuję, dzisiaj znowu stówka na tłumacza idzie i laptop z naprawy odbieram. Aj jak ja też chcę iść do szkoły 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂
dzis u mnie zapowiada sie spokojny, leniwy dzien, jakos wszystko porobione, zalatwione, pokupione... pogoda po bardzo ladnym i spacerowym weekendzie znowu do d... wiec lazic mi sie nie chce nigdzie.
co do obkurczania sie macicy po porodzie, to faktycznie boli i nie jest to nic przyjemnego, ale do wytrzymania,( moje subiektywne odczucia jak mi sie obkurczala po poronieniach)i mysle, ze sporo rzeczy bardziej boli i wiecej dyskomfortu mamy w czasie samej ciazy, tak wiec nie ma sie co straszyc na zapas 🙂)
A mi sie coraz czesciej zdarza myslec, aby sie Victor nie odwrocil i aby jednak rodzic przez cesarke, im wiecej o tym czytam tym wiecej plusow widze.

aaana cellulitu idzie się pozbyć 🙂 po ciąży pewnie go szybciutko zgubisz, gorzej z rozstępami ja mam je na piersiach buuu 😉

Hai_ho ja bym tam w życiu cesarki nie chciała 🙂 przecież to normalna operacja, dochodzenie do siebie jest o wiele gorsze niż po porodzie naturalnym 😉

• Mamusia
JaiHo zazdroszczę "wszystkozrobienia" dążę do takiego stanu już od wielu lat ale to chyba (dla mnie) utopia - zawsze bałagan, zakupy trzeba zrobić coś ugotować itp) hehe ale ponoć nie cel a samo dążenie jest ważne ! 😉

co do cesarki to też ostatnio ją rozważam bo jakoś nie wyobrażam sobie jak ten dzieciak może się przecisnąć... 🥴

• Mamusia
CZESC mamusie 🙂

ja juz od rana nie spie, drugi dzien noc nie przespana i od rana mam faceta od remontów 😞 nie idzie przespac sie w dzien,

wczoraj bylam u gina na 18 w zwiazku z bakteriami w pochwie ,dostalam globulki dopochwowe macmiror complex i mam brac 12 dni, ale mysłałam ze przez to zapalenie mam te wysokie leukocyty ale lekarz swierdzil ze to nie to wiec sie caly czas zastanawiam co we mnie tam jeszcze siedzi ?? 😞

poleze chyba troche z zamknietymi oczkami bo mnie szczypia 😞
buziaki mamusie

aaana no w lato to ja na wielki podryw ruszam , więc forma musi być hehe 🙂

Znalazłam zdjęcia z porodu naturalnego..auć...

http://www.amazingpregnancy-pictures.com/photopost/showgallery.php/cat/510
uwaga przy oglądaniu bo są tam całkiem spore zbliżenia hehe 🙂

• Mamusia
no sobie to obiecałam ze do wizyty 28 listopada bede odpoczywam sporo, bo ostatni tydzien byl dla mnie troche za ostry i meczacy.

Szkoda tylko ze mam tylko sypialnie do dyspozycji i laptopa, w salonie i lazience urzeduje MONTER i robi hałas i kurz przy podwieszaniu sufitów, wiec kanapa, tv , stół, meble zakryte sa folią ,wiec pozaostało mi tylko lezenie i net 🙂 a moze to i dobrze, gorzej ze sie jeszcze nie wykapałam dzis a pan teraz montuje jakies profile na suficie w lazience ;( i do tego sikanie co pare minut 😞 troche glupio co chwilkę go przepraszac 😞

Dodi nie martw się biedulko, ja tez mam więcej leukocytów ale moja gin wczoraj mi powiedziała, że nie mam na to zwracać uwagi 🙂
Będzie dobrze kochana, a siedzi w tobie tylko mała Julcia nic więcej 🙂 zapewniam.
Czytałam Twój wpis na forum tarczycy i co zrobiłaś to TSH?

• Mamusia
CandyMonka zrobilam tsh wyszlo mi 2,18 a norma to 0,25-do 5,00 wiec jest ok, z tym ze kiedys tez robilam ten hormon i wlasnie chyba wyszedł mi podwyzszony leciutko ale lekarz powiedzial ze tak moze byc czasem.

A z tymi leukocytami to ile miałas ???

bo mi rosna juz od 2 miesiecy, teraz robie w sobote znowu badanie krwi i zobaczymy , ale ja miałam ostatnio 14,7 a norma to 10,5 i gin powiedzial ze jak do wizyty 28 nie zaczna spadac to da mi antybiotyk . 😞

No u mnie leukocyty nie były aż tak podwyższone, ja mam 11.05. W normie obok jest, że powinny być do 10.0.
Nautrocytów mam za to 72 a powinno być do 68.

Myślę, że jak nie spadną i lekarz przepisze Ci antybiotyk to będzie dobrze 🙂 To nic poważnego.

• Mamusia
CandyMonka , te normy jakies dziwne 😞 róznia sie troche o te 0,05 ,mi ktos mówił ze mozna zaczac sie martwic od 15 wiec mi juz nie duzo brakuje 😞 Ale jestem dobrej mysli 🙂

Za to moja niunia od niedzieli jest mniej aktywna, moze dlatego ze rośnie i coraz mniej miejsca ma ?? chociaz czytałam ze ruchy dzidzi narastają do 30 tyg, a dopiero po 30 zaczynaja byc mniejsze, moze jej sie nie chce ostatnio 😞 albo jest pogniewana ze jej bajek nie czytam, bo troszke glupio jak MONTER jest , pomysli ze gadam do siebie 😞

A wogole cos mnie wczoraj zlapało w nodze lewej, taki ból od pleców promieniujacy do nogi, czy to rwa kulszowa jakas?? podobno samo czasem przechodzi ??

kurcze jak nie urok to sracz..... 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!!!
Widzę że nastroje pozytywne, przykro mi dziewczynki że w tych remontach siedzicie, też nie znoszę bałaganu remontowego 😞
nie martwcie się tymi wynikam przy następnej wizycie będzie już dobrze 🙂
cieszę się CandyMonjka że życzenia na przespaną noc pomogły 🙂
Teraz Życzę Wam miłego wtorku, pełnego słoneczka i uśmiechu 🙂

Hej Mamusie ja juz caly domek posprzatany 🙂 kumpel z pracy na kawke wpadnie 🙂 suppper bo w koncu sobie pogadamy 🙂
posiedze chwilke zlapie oddech i uciekam do sklepu 🙂
Kikos fajny brzusio no wlasnie ja tez zauwazylam ostatnio z prawej strony zyle ale nie jest jeszcze ona taka tragiczna 🙂
Darusia nie uwazam zeby biegunka w ciazy byla czyms dobrym...Po pierwsze mozesz sie odwodnic a po drugie biegunka powoduje rowniez skurcze macicy...Jak Ci nie przejdzie powinnas zadzwonic do swojego lekarza. Nie wiem ale u mnie w ksiazce jest ostrzezenie o tym zreszta w necie jak poczytasz tez jest napisane ze krotkotrwala biegunka to ok ale nie taka kilkudniowa. Mi na biegunke pomaga wypicie pol szklanki wody z dwiema lyzkami maczki ziemniaczanej...Wiem brzmi okropnie ale jest skuteczne mi pomaga wrecz natychmiast.No i jest naturalne wiec Dzidzi nic nie bedzie 🙂
Jai Ho no ja tez mysle ze cesarka w moim przypadku bylaby lepsza. I powiem tez tak moja kolezanka pierwsze dziecko miala CC a drugie rodzila naturalnie bo chciala sie przekonac i powiedziala za zaluje jak cholera! i ze nigdy wiecej!!!i 3cie dziecko juz bylo z CC.
Zalezy od kobiety a tak wogole mysle ze nie ma sie co porownywac do innych bo kazda kobieta znosi takie sprawy inaczej i kazde cialo goi sie inaczej. Mysle ze takie naciecie krocza jest gorsze niz ta cesarka jesli chodzi o bol...
Ale tak jak mowie to jest kazdego prwywatna sprawa.
Rwie mnie w posladku od nocy i obawiam sie czy to nie rwa kulszowa....

• Mamusia
Cześć kochane mamuśki 🙂

Dawno nie pisałam, no i nie jesstem w stanie nadrobić tego co od ostatniej mojej wizyty naprodukowałyście 🙂
A to wsystko dlatego, że od momentu przeprowadzki, jakoś próbowałam sobie wszystko poukładać i w sumie się udało 🙂 Nie mam za bardzo chęci siedziec przed kompem stąd moja znikoma obecność na forum. Z reguły przez cały dzień jestem czymś zajęta, a najczęściem gotowaniem jakichś wymyślnych potraw - przez co tyję w zawrotnym tempie 😞 dlatego tez postanowiłam całkowicie odstawić słodycze, lody (na które mam taką chęć), białe pieczywo. Ostatnio średnio 2 razy w tygodniu robiłam jakieś ciacho - co da się teraz po mnie zauwazyć. No nic trzeba o siebie zadbać, bo sobie trochę odpuściłam.

W kwestii ciąży trochę się już pozmieniało 🙂 brzusio potwornie wyszedł do przodu, w piersiach pojawiła się wydzielina, którą zazwyczaj widzę rano na koszulce (lekarz zabronił mi wyciskać i masować piersi) mały systematycznie daje o sobie znać i co raz mocniej 🙂
Co do wyników badań, systematycznie niektóre parametry spadają mi w dół i są to: czerwone krwinki, hemoglobina, hematokryt i stężenie hemoglobiny w erytrocytach (MCHC) - ale lekarz powiedział, że to normalne na tym etapie, także się tym nie martwię. Dostałąm tylko dodatkowo żelazo i tyle.
W przyszłym tygodniu idę zapisać się do szkoły rodzenia i w grudniu albo styczniu zacznę zajęcia.

Reasumując wszsytko jest w porządku no i wreszcie zaczęłam zakupy dla mojego szkraba 🙂

Pozdrawiam