Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Szybko rosna te Nasze Kruszynki 🙂
no wlasnie ja mam to 3d4d za tydzien wiec mam nadzieje ze Maly pokaze buzinke swoja 🙂
najgorzej jak ja tu pojade prawie 300km a Maly bedzie odwrocony pupa :P

• Mamusia
anitek powinno być dobrze , mają coraz mniej miejsca i ciężko im będzie się ukryć 🙂 chyba że buźkę zakryje rączkami:laugh:
oby nie zrobił Ci psikusa 🙂
ja też 3 kiwi teraz zjadłąm wafla ryżowego z nutellą, narazie się zamulułam tym słodkim 🙂, a czekolada obok mnie leży, muszę ja schować 😉

• Mamusia
Klaudia86 twój ruszający się brzusio jest super:laugh:
Mój rusza się trochę łagodniej-właściwie mały przez cały czas jest bardzo delikatny 🙂 Ciekawe jak będzie po porodzie-czy tez będzie taki grzeczny czy łobuz 😉
Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko jest ok.Filipek waży już 1056g 🤪 Z tego też powodu postanowiliśmy uczcić to lodami:P i małymi zakupkami dla małego 😆

Hej dziewczyny,

czytam Wasze posty już od dłuższego czasu, dzięki temu szybciej mi czas ucieka 🙂
Niestety leżę już od 6 tygodni, w tym zaliczyłam pobyt w szpitalu. I tak już zapewne poleżę do rozwiązania, ale nie ma się co smucić 🙂
Właśnie chciałam nawiązać do porodu - i powiem Wam, że podczas pobytu w szpitalu, obejrzałam sobie porodówkę, widziałam dziewczyny, które rodzą (akurat, robili mi KTG na sali porodowej), poznałam położne, i naprawdę nie jest tak strasznie jak my to sobie wyobrażamy 🙂więc dziewczyny głowa do góry! Już niedługo przecież będziemy tuliły swoje pociechy 🙂

Ten brzuchol ruszajacy jest super :P ja nie moge nakrecic mojego bo jak tylko podnosze bluzke konczy sie cala parada :P
Aaana glowa do gory dostaniesz znieczulenie to tez bedzie inaczej spokojnie 🙂 mi lekarz mowil ze w sytuacji kiedy zaczne juz rodzic nie poznam samej siebie 😁 i wiele Mam mi to mowi 🙂 to nie jest az takie straszne 🙂

Leżę, bo niestety moja szyjka skróciła się w ciągu 3 tygodni do 9mm 😞 ale mam już szewek więc jest trochę bezpieczniej 🙂moja przypadłość to niewydolność cieśniowo-szyjkowa czy jakoś tak 😉 do tego miałam częste skurcze od 21tc, póki co zostały wyciszone, ale jak tylko pochodzę po domku chwilkę to od razu napina mi się brzusio..

A jak czujesz skurcze? tylko napinanie czy jakis bol rowniez? Oj 9mm to malusio 😞 ja mam 4,82cm ale to dobrze bo w IRL nie zakladaja szwow na szyjke...skandal ale tak niestety tutaj jest!

• Mamusia
Chore to jedzenie jest, przed ciąża to ja nie mogłam na słodkie patrzeć a teraz, co chwilę na coś innego mam apetyt 🤢
a małą to uwielbia mi koło pęcheza pukać bo nie kopie chyba tylko rączkami coś robi , ciekawe czym ona tam się tak bawi 🙂
biedna Martuś to uważaj na siebie 🙂

Martus pomysl ze jeszcze troszke nawet gdybys miala urodzic za kilka tyg to wszystko bedzie ok 🙂 do 28tyg wszystko juz jest wyksztalcone a od 28tyg dziecko przybiera na wadze i udaskanalaja sie pluca itd.
Glowka do gory 🙂 zreszta jak masz szew to powinnas donosic do konca 🙂

Skurcze prawie wyciszone, a czułam je w ten sposób, że nagle i przeważnie wieczorami brzuch strasznie się napinał od góry do dołu i robił się twardy jak skała. Mam nadzieje, że już nie wrócą.. Póki co biorę leki, które je uspokajają 🙂