Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
Oj jaka ja jestem dzisiaj leniwa 🤨
Wczoraj tak dojadłam,że ho ho 😆 byliśmy wczoraj u teściów i co chwilkę nam coś pysznego donosili 🙂 ja już nie bardzo mogłam,za to mój miał ubaw,bo stwierdził,że pewnie chcą mieć dorodnego wnuka 😉 No ale nie ukrywam,bo małemu ewidentnie smakowało-za każdym razem jak coś przekąsiłam dawał znać 🙂

Ja obecnie liczę tak jak w suwaczku-tym bardziej,że data jest zbieżna z tą z USG

• Mamusia
czesc lutóweczki
Ja niedawno wstałam, wczoraj bylismy u znajomych wieczorem, którzy mają 3 miesiecznego synka, ale on słodki
Cały dzien wczoraj ogarnialismy mieszkanie i jezdzilismy po supermarketach aby kupic jakis wąż świetlny do podwieszanego sufitu, zjezdzilismy 4 supermarkety kazdy w innym konu Wawy

W koncu udalo sie nam kupic, ale jak mój okochany wioł sie za podłaczanie to wywalił korki w całym pionie w bloku i popalił gniazdka ale udało sie juz przywrócić prąd heheheh

Mam nowe włosy to znaczy kolor, kolzeanka u której byłam jest fryzjerką i poprawiła mi to co mi schrzniły 3 tygodnie temu, juz powoli odzyzyskuje jasny kolor, jestem zadowolona

A wogole znowu mam ból pleców ( krzyża) promieniujacy
do nogi a wczoraj miałam pd 15 skurcze macicy , dopiero 1,5 nospy forte załatwiło sprawe .
Ale sie rozpisałam heheh

• Mamusia
kurcze a ja jeszcze nie mam zadnych skurczy 😞 Czy to dobrze ?

Dodi fajnie że udało Ci się kupić to co chciałaś :P No a wiesz męża idzie zmienić hehe jak takie awarie robi w bloku 🙂 🙂 Nikt nie jest idealny 😁 😁

Titinka Ty obżartuchu 😁 Nie rób się druga Anitka 😁 Ona ciągle je chyba tylko z przerwami na spanie 🙂

Juz po sniadanku wciaglam 4tosty z dzemem truskawkowym malinowym wisniowym a na koncu jagodowym :P ostatnio w sklepie nie moglam sie zdecydowac wiec kupilam wszystkie 4 :P
pyszne bylo 😁 ale jeszcze bym cos dojadla 😁
Titinka tez bym cos zjadla takiego polskiego mmmm albo jakas salatke warzywna 🙂
Dodi ciesze sie ze wloski poprawione 🙂 a tych skurczy to ile mialas?
Klaudia to ze nie masz skurczy to bardzo dobrze!!! lepiej ich nie miec...Ja ich wcale nie mam i mam nadzieje ze miec nie bede bo biore luteine nospe i magnez na to...

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!
i jak zwykle jak jestem sama to się nie wysypiam , strasznie czujnie śpię i co chwilę się budzę ale pospaliśmy do 11:30 oczywiscie z przerwami, i można powiedzieć że się wyspałam 🙂
Klaudia te skurcze są bezbolesne i możesz ich wcale nie czuć to tak jak z kopniaczkami niektóre mamy potrafią je odczuć i odróżnić wczwśniej inne później 🙂
A co do jedzenia to Titinka jedz bo jak tobie to smakowało to znaczy że dzidzia tego potrzebuje 😉 a ja też co chwilę coś podjadam 🙂 i jakoś gruba nie jestem 🙂

No skurcze sa tez i tak malusie ze mozna ich nie czuc...Choc w tych tygodniach ciazy jak juz sa to pewnie cos tam sie zauwaza...Klaudia to jest tak ze caly brzuch sie napina na kilkanascie sekund i puszcza...a macica jest wtedy twarda jak kamien. Mi ginek tlumaczyl ze to tak samo jakbys miesien reki napiela...Identyczne uczucie zero bolu tylko takie napiecie...
ja na szczescie czegos takiego nie mam 🙂

• Mamusia
anitek ty pewnie ich nie bedziesz miała przez tą luteinę, ja to co jakiś czas odczuwam te napięcia macicy(skurcze) ale to prawie niezauważalne 🙂 na szczęście bo pewnie by mnie to zamartwiało jak by było mocniej czuć
Dodi w tych włoskach też ladnie wyglądasz , no ale jak ma ci to poprawić samopoczucie to dobrze 🙂

No dzieki tej luteinie zapewne 🙂 ale to dobrze bo jednak jak ja mialam plamienia itd to lepiej nie ryzykowac. ja mam ta luteine brac do konca 36tyg. i lekarka tez mowila ze jak ja odstawie to moge czasem urodzic odrazu albo przenosic hehe :P wolalabym ta pierwsza opcje 🤪

No ja tez czekam na decyzje bo CC to beda robic w ok 38tyg 😁 no dobra Moje Drogie 🙂 swieczuszki zapalone w lazience ide sie kapac i golic 😁 po raz pierwszy w lusterkiem hehe bo inaczej juz nie da rady 😁 zyczcie powodzenia :P

Witam ponownie 🙂

Ja cały dzień na kanapie odpoczywam tylko buzia mi się rusza bo cały czas jem coś dobrego 🙂 były i pierniki Toruńskie i czekolada i pączuś.. 😆
Zaraz włączę na "Mam talent" 🙂
Co do golenia to jakoś sobie radze bez lusterka...jadę na ślepo..trochę się zacinam przy tym ale lusterko mi zawsze zaparuje i i tak nic nie widzę 😉

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂
jakos nie wchodziłam juz dwa dni na brzuszek taka jakas zalatana byłam. urodzinki sie udały nawet...
jutro w koncu ide do lekarza!!! ciekawe co tam u mojej kruszynki słychać 🙂
nudne te niedziele!! nienawidze niedzieli! 🤨 🥴
od wtorku 30 tydzien... jak ja sie ciesze! 🙂 🙂

Oo jak tu cicho...aż mi tak dziwnie, że nie mam 30 stron do czytania hehe 😉

Darusia noo 30 tydzień to już brzmi!!
Te ostatnie tygodnie się ciągnął strasznie .. 😞

Ja tam z mamą o niczym innym tylko o małej gadam heh, nakręcam się sama i pewnie dlatego nie mogę się tak doczekać 😉

• Mamusia
Hej brzuchole 🙂 Dzisiaj mamy z mezem dzien kanapowy i co chwila coś jemy 😁 Boże ja juz nie wchodzę na te wage :P hehe Ogolnie niedziela spokojna i nawet ciepła. Słonko tez było 🙂

Co do skurczy to faktycznie jesli to nie czuć to moge ich nie miec. Raz mi tak brzuch jak kamien sie zrobil ale to sie mocno zdenerwowałam i moze od tego :/ Dobrze ze ich nie mam.

Znajoma urodziła w środe synka 🙂 Marek ważył 2600 i mierzył 50 cm taki maleńki że szok. Dostał dyszke w skali apgara wiec bardzo dobrze. Rodziła tylko 2 godzinki. Wiec szybciutko 🙂
zazdroszcze jej 🙂

Darusia Ty już w sumie to zaczynasz we wtorek 31 tydzien a 30 konczysz. Hmm Tydzien wiecej ode mnie 🙂

No cóż trzeba iść sie walnąć na wyrko i dalej odpoczywać 🙂

Anitek zakupiłam dziś karteczke i jutro wyśle 😁 Mam nadzieje ze zdąrzy dość na czas 🙂

Buziolek Kochane i chyba juz do juterka bo dziś z mezem mamy kapiel ze swieczkami wiec wiecie bedzieeee gorąco 😁 hehe Buuuuuuuziolki

Wlasnie wrocilam 🙂 bylismy potwierdzic rezerwacje na slub no i obiadek na miescie hehe :P troszke po sklepach pochodzilismy padam :p
ale jestem zadowolona zamiast przebieraka kupie taka nakladke na lozeczko bo o wiele mniej miejsca zajmuje 🙂
Klaudia dziekuje :* dojdzie na pewno normalnie max 3dni ida 🙂
Iwiokej gdyby cos sie zaczelo predzej to i tak musisz jechac do szpitala a CC zdaza Ci zrobic 🙂 i tak do szpitala sie jedzie dopiero jak skurcze sa co 5min a zanim sa co 5min to jeszcze sa i co 7min i co 10min itd wiec spokojnie 🙂
Darusia 30tydzien to juz jakos brzmi hehe 😁
Klaudia wg lekarzy to Darusia jest w koncu 29tyg bo nie liczy sie wieku ciazowego jak Twoj lekarz w sumie nie wiem po co tak liczy chyba ze on 40sty tydzien bedzie liczyl jako 40+1, 40+2 itd. a u Nas to bedzie do 40stu i tyle hehe 🙂
no chyba ze ktos po czasie urodzi :P
Ja tam mialam prysznic ze swieczkami :P ogolilam sie nawet nawet choci wymagalo to nie lada gimnastyki :P ale juz jest cacy 😁