Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Glodna jestem 😞 i sama nie wiem co chce zjesc...nie lubie takich akcji :P
mam na cos ochote ale sama do konca nie wiem na co :P
nie lubie taka sama siedziec bo nie dojadam wtedy...jakos apetytu nie mam 😞 dzis platki,mandarynki troche czekolady i serek bialy ze szczypiorkiem a wczoraj jeszzce mniej bo aby platki ciastka i mandarynki 😞 tak to wlasnie jest jak Mojego nie ma 😞 obiadu nie gotuje bo dla samej siebie to mi sie nie chce i wogole jakos tak apetytu nie mam...

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć brzuchate 🙂

Wszystkie głodne widzę, ja też obiadku jeszcze nie jadłam bo na zakupach w centrum byłam. Mamusia obiera zimniaczory, więc zaraz pewnie coś będzie 🙂
Ale zima nam się zrobiła, śniegu po pasa heh 🙂
Odwiedził mnie dzisiaj mój kumpel i jakoś tak się z nim zgadałam, że jutro idę go wykorzystać na kompa i wkleję w końcu moje fotki nowe na NK i na brzuszek 🙂
A i wicie co ten gówniarz jeszcze nie wrócił! nie ma go już druga dobę! Jak go dorwę to zabije chyba..ehh

Piję teraz smaczną cieplutką herbatkę 🙂 przesyłam Wam więc cieplusie buziaki :*****

Ojj Anitek kochanie, może jak popłaczesz troszkę to Ci zły humorek przejdzie. Zobacz już jest czwartek wieczór, do soboty już tylko półtora dnia. Szybko zleci 🙂 Wszamaj może coś słodkiego 🙂 Masz tu oklaska na pocieszenie 😘

CandyMonka dziekuje ale to chyba taki dzien 😞 a do tego w koncu krzyknelam na Malego bo znowu tak mnie walil po pecherzu ze stac nie moglam 😞 a przeciez skad on ma wiedziec ze mi robi krzywde... 😞 wszystko na raz sie zebralo i tak widzisz jest 😞 a teraz siedze i rycze bo nie dosyc ze sama to jeszcze Maly jakos tak mniej kopie moze tez mu smutno 😞 ech glupia baba ze mnie no...

Przeczytajcie sobie co mi kolezanka na pocieszenie wkleila hehe dobre jest przynajmniej usmiech sie pojawil na chwile 🙂

Jak to jest z kolejnymi pociechami?

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutkow kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi
* *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* *

17:46:49
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na _base_n, plac zabaw, spacerek, do zoo,do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
* * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątk
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
* * *
WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Dobry text Nikos hehe starszy...przytyl...ech wszystko na raz sie zebralo i do tego swieta...i to ze sie zezloscilam o ten pecherz 😞 ale juz naprawde wytrzymac nie moglam 😞 4ty dzien z rzedu obrywam po pecherzu i to tak ze az sie zwine z bolu na chwile...i mysle ze to przez to krzyknelam 😞 a teraz mi to spokoju nie daje 😞

A teraz siedze glaszcze brzusia i mowie...no coz zjem troszke czekoladki w ramach przeprosin...Maly sie pewnie wystarszyl krzyku tak mysle bo przeciez ja nie krzycze prawie wcale a tu nagle krzyk...no ale nic juz nie zrobie 😞

• Mamusia
anitek nie martw się twoj synuś nie wie dla czego wrzasnęłaś on nie rozumie tego, mógł jedynie się wystraszyć, ale bez paniki 🙂
a Twój męzulek nie długo będzie w domku, zobaczysz jeszcze bedziesz miała go dosyć 😉
a tak w nawiasie twoja koleżanka ma niezłe poczucie humoru 😁

Nio pamietam glos Mamy hehe zawsze spokojny czasem sie zdarzylo krzyknac ale macie racje pewnie juz zapomnial hehe chyba ze mu sie bedzie snilo teraz Mamy rozdarta mordka :P
ech mysle ze poprostu dopadl mnie dol i teraz juz czepiam sie czego moge tak to wlasnie jest 😞
no a text jest dobry hehe...
Olafek chyba sie obudzil bo sie rozpycha 🙂 niech kopie gdzie chce i ile chce...jesli ma to byc pecherz trudno musze zacisnac zeby i jakos dac rade 🙂

Nikos cos w tym jest tyle ze Moj jeszcze w brzusiu biedny to juz wogole nie wie o co mi chodzi :P
Jejkus jak ja teraz mam takie jazdy to nie wyobrazam sobie nakrzyczec na dziecko pozniej...wyglada na to ze albo Tato zajmie sie wychowaniem a ja rozpieszczaniem albo bedzie z Niego niezly Diabelek 🙃

Dzieci trzeba trzymać w dyscyplinie bo potem wyrastają takie gbury jak mój brat 🤨
Ja tam moja będę pilnować 🙂 Jak to moja babcia mówi kochać jak duszę a trząść jak gruszę 🙂

Obiadzio gotowy, jak dobrze jest czasami mieć podane przez kogoś innego 🙂 Idę jeść 🙂

• Mamusia
Anitek tak Ci sie wydaje...nakrzyczysz nie raz!
dzieci naprawdę potrafia dac popalić,czasem człowiek jest bezsilny i krzyczy.
Nasza córka ma prawie 6 lat,nigdy nie dostała lania bo to dla nas nie jest metoda ale przyznaję,że na Nia krzyknę jak cos nie dociera po dobroci.Potem jestem zła na siebie ,że nie miałam tyle cierpliwości by Jej dłużej tłumaczyć .Ja jestem w domu tą bardziej krzycząca bo mojego męża trudno wyprowadzić z równowagi.

Ech no wlasnie Monka ten Twoj braciszek to niezly jest hehe zeby az 2-3dni do domu nie wrocic...jeszcze o tyle dobrze ze chociaz laskawie raczy Was poinformowac o tym fakcie ze zyje...

• Mamusia
Dziewczyny jakies zasady musza być,często rodzice na wszystko pozwalają a potem jest za późno bo dzieciak na głowę wchodzi!
Nam rodzice nie raz przygrzali po dupie i jesteśmy ludźmi a teraz wszędzie się gada o bezstresowym wychowywaniu,nie bić-rozumiem ale nie krzyknąc i obchodzić się jak z jajem,na wszystko pozwalać -to do dobrego nie prowadzi.