Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej witam w 2010 mamuski

co do urlopów macierzyńskich itp. to wiecie ze mamy jeszcze dodatkowo 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego

mam fajny artykuł do poczytania
http://www.ozzip.pl/prawo-pracy/612-pracowniczka-w-ciazy-i-na-urlopie-macierzyskim-po-nowych-zmianach-w-kp

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jemy wlasnie kolacje :P a czujemy sie calkiem dobrze 🙂
ja tez bym sie nie chciala cofnac!!! tyle juz za zami!!!!

moj chce wziasc ok 3 tyg bo ma jeszcze zalegly za tamten rok a i mnie bedzie potrzeba wiecej pomocy 🙂

mona jak znajdziesz to napisz bo ciekawa jestem

Ech a ja cos sie spakowac nie moge :P zabiore sie pewnie jutro :P dzis cos nie mam weny bo brzusio boli. No a mojej siorze jak sie nowy rok zaczal hehe...
Najpierw uciekl im pies bo wiadomo psy w sylwka szaleja boja sie fajerwerek i uciekaja tracac orientacje wiec oczywiscie szwagier z kumplem szukali psa...znalezli go na szczescie. A Subaru dostal leki na uspokojenie no ale jak widac nie pomogly. O godzinie 24tej z szampanem i fajerwerkami wyszli wszyscy na taras...I Siostrzenica juz spala sobie w lozeczku no i pies byl w salonie...Jak zobaczyl ze wszyscy wyszli to zaczal skakac na drzwi od tarasu i je zamknal...a klamka jest tylko od srodka...
Do tego obudzila sie Siostrzenica bo pies szczekal no i zaczela plakac...a ze siora ma "Nianie" to Mala byla slychac w calym domu tak przerazliwie plakala...Wiec zaczeli biegac dookola domu zeby jakas szybe wybic...No i wybili od gabinetu szwagra bo tam jest przejscie do domu...A szybe juz raz wymieniali bo ktos im potrzaskal wiec siora mowi ze spoko bo to 150zl wiec luz.
Rzucali pustakiem i dopiero za 3cim razem sie udalo szybe wybic...
No i tak powitali nowy rok 😁 szklo na szczescie 😁
No a Siostrzenica jak tylko zobaczyla siore w drzwiach pokoju ogromny usmiech i tyle z plakania :P

• Mamusia
no to Siora miała przygody hehe chociaz z drugiej strony nic fajnego jak Dzidzia płacze a tu wejsc do domu nie można. Ale piesek mądry zamknął sobie drzwi zeby nie slyszec za duzo 😁

Moja psina to tak wariowała ze masakra, szczekala machala ogonem jak bylismy na balkonie, a rano jak wyszła i znalazła opakowanie po takiej petardzie co ją mocno wkurzyła to je rozszarpała 😁 Skubana

A brzuszek to fakt w innej rozdzielczosci dziala i musze przesuwać co chwile bo taki jakiś rozciągniety jest i literki małe :/

• Mamusia
a my znowu mieliśmy przygodę z piecem 😁 już zaczyna mnie to bawić raz w miesiącu trzeba sprzątać 2x w dzień jak ten piec zaszaleje, ale juz mam posprzątane, tym razem to mój zagotował wodę w piecu 😁 a przygarniał kocioł garnkowi 😁
anitek a mi od paru dni w prawej stopie od małego palca do pięty na górnej stronie stopy podczas przeciągania przeskakuje jakiś mięsień taki cieniutki ale boli jak smok, a do tego coraz bardziej dokuczają skurcze łydek i niestety nie do opanowania, bo już nie skutkuje ciągnięcie pacy w stronę kolan 😞

• Mamusia
Iwiokej w tym samym okresie ciązy przezywalam dokładnie to samo co tym z tym bólem. Dokładnie mi tak samo się to objawiało jak tobie. Zwłaszcza przy przeciąganiu się.

Czytam ze 2 dni urlopu okolicznosciowego z tytułu urodzenia sie dziecka a te 7 dni to dodatkowy urlop ojcowski tak to jest nazwane w tym artykule.
Moj ju z rece zaciera 🙂