Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Co do stanikow to mam ten sam problem 😞 wszystkie mnie cisna pod biustem i az sie mecze bo ciezko oddychac zreszta zawsze tak mialam ze kupowalam wieksze w obwodzie :P a teraz sobie kupilam 95 w obwodzie i jest super 😁
nic nie cisnie wygodny i mam spokoj 🙂

A ja laktator kupilam reczny 🙂 no i sie zobaczy :P a no wlasnie a slyszalyscie o tych okladach z kapusty??? bardzo pomagaja 🙂 zwlaszcza jak sie chce przestac karmic :P wklada sie liscie bialej kapusty do lodowki a pozniej takie zimne wkladasz za stanik i chodzisz sobie z nimi 🙂 niweluja obrzek piersi 🙂

• Mamusia
ja to sie dziwie, ze ktokolwiek robi takie programy! przeciez to jakis koszmar jest. 🤢 bo to, ze dzieci od takich toksycznych matek powinny byc odseparowane to dla mnie oczywiste.

nikos2010 dzieki za porady doswiadczonej juz mamy, uspokoilas mnie, bo szczerze mowiac zastanawiac sie juz zaczelam czy bede miala pokarm itd. i juz zamierzalam szukac jakis artykulow na ten temat w necie 🙂)
A gatki tez kupilam sobie takie z delikatnej bawelny, biodrowki,takie bez gumy aby nie brzuch. Sa wygodne i na tyle tanie, ze bez zalu mozna je potraktowac jak jednorazowe. I nie wyobrazam sobie aby lekarz czy pielegniarka decydowali o rodzaju mojej bielizny i mojej wygodzie, tak wiec... 🙂

• Mamusia
anitek kapusta to stary, sprawdzony sposob na piersi, w niektorych szpitalach nawet mowia, aby zabrac ze soba liscie na te pierwsze dni, ponoc rozgnieciona i zimna bardzo lagodzi bol piersi, pomaga przy zastojach pokarmu, obrzekach itd. hahahha ja pamietam jak mialam rozwalone lekotki ( przed operacja jeszcze)to tez nieraz robilam sobie oklady z kapusty i pomagala 🙂) wiec cos w niej musi byc.

Titinka na liscie ktora dostalam ze szpitala tez jest napisane ze lepiej jednorazowki 🙂 Hmmm tak wlasnie obejrzalam jedna pare i na pewno plusem jest to ze sa one mega przewiewne a co za tym idzie na pewno lepiej sie bedzie goic to wszystko 🙂
no ja kupilam 10par 🙂 i zobaczymy 😁
Kochane ja uciekam bo znajomi wlasnie pisali ze za 10min beda 🙂
no to do spisanka wieczorkiem bo pewnie jeszcze zajrze 🙂
Buziaki 🙂

• Mamusia
Titinka kupiłam jednorazowe ale okazały się okropne,żadnej wygody i porwały się od razu 🤪
radzę kupić w normalnym sklepie,pomacać chociaż... może tylko mi się takie trafiły.
Kupiłam wygodne bawełniane bo wygoda to podstawa..tym bardziej,że tam trzeba będzie jeszcze dużą podpaskę nosić:P

Też słyszałam o kapuście, że jak przyplączę się Nam zapalenie piersi/brodawek to liście kapusty z lodówki są najlepsze.. ale o tym, że to dobry sposób na to by nie karmić to Anitek nie słyszałam. Musimy dziewczyny zgłębić temat kapusty:P
Titinka ja mam wkładki laktacyjne Penaten, a nakładki na piersi Avent (przy zakupie zwróć uwagę na ich rozmiar bo są małe i duże).

• Mamusia
Titinka moja mala wazyla niespelna 2200 gr w 35 tyg mam nadzieje ze przybrala na wadze tak jak i ja :P

to jest na 100% kapusta nalezy ja wlozyc do lodowki schlodzic, oblozyc piersi ale przed karmieniem nalezy piersi umyc po tych lisciach !! ja narazie uzywam kremu do biustu z dax mama z wyciagiem z kapuchy wlasnie i 0 rozstepow i rowiez lagodzi on troszke napiecie w piersiach, choc u mnie to nie bardzo jest co lagodzic bo ja zawsze mialam malutkie no teraz sa wieksze ale to i tak cytrynki! chcialam kupic stanik do karmienia to nie ma na mnie rozmiarow wiec mam taki sportowy bawelniany z odpinanymi ramiaczkami - tani i wygodny
jesli chodzi o gatki to ja kupilam w aptece takie siateczkowe z gumeczkami ze sie trzymaja na tylku, ale nie takie co sa na 3 szt w pudelku -jak wroce do domu to zrobie im zdjecie! 🙂 u mnie w szpitalu nie wolno miec tych "ceratowych"

laktator- bede miec od kolezanki z tommie tipie (chyba tak sie pisze)

aha wkladki laktacyjne narazie mam z rossmana babydream-tanie i wygodne. za spor pudelko placilam ok 5 zl i raczej niczym sie nie roznia od innych tyle ze nie maja przylepca

nakladki na piersi zamowilam dzis w aptece z canpol-male
mam tez zamowiona wode do noska, aspirator,wode do przemywania oczek, kremik o ktorym wczesniej wspominalam i chyba tyle-heh nawet ze szpitala mozna zakupy robic :P

a na pieluszki zdecydowalam sie bella happy-moja siostra ich uzywala i byla bardzo zadowolona a i cena jest przyzwoita

Anitek super zdjecie a jesli myslisz ze nie jestes fotogeniczna to sie grubo mylisz!!! wiem co mowie pochodze z rodziny fotografow :P - powaga!! 😎

• Mamusia
Witajcie Dziewuchy 🙂

My wrocilismy ze spacerku wieczornego tak fajnie bo zimno ale jak juz za dlugo to mi zimno bylo. Do teraz mam poliki zimne 🙂

Ja tez kupilam majty jednorazowe nie wiem jak sie sprawdza wprawdzie, ale najwyzej przywioza mi moje.

Sibi jaka laska jestes 🙂

Anitka śliczne zdjęcie na suwaczku 🙂

ide ogladac tv 🙂 dzis Dirty Dancing 🙂

• Mamusia
szkoda ze takie male :P

przez to ze mam komputer w szpitalu to moj B. nie moze skonczyc nagrywania wszystkiego :|

ale mam juz lozeczko skrecone bo moj dzisiaj zrobil!!!!! tylko materac trzeba kupic i gotowe, posciel sie pierze u mamy 🙂