Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Misiamamy pewnie walczy tam ze skurczami 😉 a dopiero co pytalam jak sie czuje po odstawieniu lekow 🙂 ciekawe czy u mnie tez tak szybko sie zacznie 🙂 zobaczymy jaki Olafek bedzie duzy bo jesli bedzie za maly to pewnie odstawie luteinke ok 38tyg.
Jejkus tak patrze na Wasz watek MyCloud i mysle ze juz niedlugo zacznie sie u Nas 🙂 przezywam te Wasze porody jak bym sama za chwile miala rodzic a co to bedzie jak sie zaczna u Nas rozpakowywac 🤪 jutro pakuje torbe 🙂 obiecuje :P bo cos od tygodnia sie zabieram i skonczyc nie moge :P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A Iwiokej tak to juz jest widzisz wczoraj te blizniaki urodzone w 21tyg dzis Dorunia 😞
no fakt z tym stekaniem to tak to juz chyba jest ze sie trzeba wyzalic. Oczywiscie Maz stara sie zrozumiec ale przeciez nie wie jak to jest i nikt nie zrozumie ciezarnej lepiej niz ciezarna.
Tak ostatnio jak mi ubieral rajstopy bo sama juz nie dalam rady to mowi ze z checia zabralby brzusia i ponosil zeby mi troszke ulzyc no ale nie ma takiej opcji :P
a dzis to juz wogole myslalam ze zamorduje :P wszedl ze mna do lekarza no a ginek mowi ze mam sie przygotowac do badania wiec ja tu juz w pelni gotowosci ryje sie na fotel a tu Moj zza parawanu sie wylania :P aby zdazylam krzyknac "out" hahaha :P
no i poszedl usiasc za parawan :P a pozniej aby dodal ze przeciez jak bedzie przy porodzie to bedzie patrzyl tak czy inaczej :P no ale dzieki ginek sie tu zabiera za badanie a ten mi tam glowe bedzie wtykal i obserwowal :P

Tak sobie mysle o tym jak ostatnio mowilysmy o akcji SEX SCHODY i w tym momencie jak sobie pomysle ze mialaby ruszyc swoje 4litery i zejsc na dol to padlabym w polowie a jak pomysle o sexie to az mi slabo na sama mysl...jakis chyba taki dzien mam nie bardzo. ale mysle ze to to moje danie wczorajsze bo robilam nalesniki z miesem i sosem z pomidorow i do tego jogurtowo czosnkowy. zjadlam 2 a pozniej o 22giej dojadlam jeszcze 3ciego i w nocy o 3ciej obudzilam sie z mega bolem zoladka i czulam sam czosnek i tak mnie meczy caly dzien. Juz nie rusze czosnku...bo ostatnio tez mnie meczyl. No ale widzicie łakomstwo gora 😞 a pozniej cierpienie. A espumisan nie dziala na mnie juz wogole...nic a nic...

Mojej sasiadki kolezanka byla w ciazy z blizniakami. I Olka byla wczoraj na kolacji u Nas i wlasnie opowiedziala...Pewnie niepotrzebnie bo wiadomo ja tu jeszcze w ciazy a tu takie info no ale coz.
Urodzila jej kolezanka w 21tyg ten jeden chlopczyk jeszcze zyl kilka minut i jak sie okazalo "kradl" wszystkie wartosci odzywcze bratu wiec ten drugi chlopiec o wiele mniejszy. No ale nie uratowali bo nie bylo szans.
I lekarz aby dodal ze ten co jeszcze zyl i tak by byl uposledzony bo cos tam wykryli u niego. A jak sie okazalo to dziewczyna miala wielowodzie a lekarze mowili ze brzuch ma duzy bo nosi blizniaki w sobie a Olka mowila ze brzuch miala jak w 9tym miesiacu a dziewczyna dopiero w 5tym byla.
Ech Ci lekarze tutaj 😞

Iwiokej pozniej o tym samym pomyslalam ale jakos tak wiesz tutaj lekarz wziernik szykuje zbliza sie do mnie a Mezus kukal sobie :P
przy porodzie niech patrzy wystarczy Mu to z pewnoscia 🙂

A wlasnie czytalam w tej ksiazce o ciazy ktora mam ze przez to wielowodzie wlasnie dzieci moga sie rodzic predzej badz z wadami i ze wykrywa sie to podczas usg i mozna to leczy lub/i odprowadzac nadmiar plynu...Ci lekarze tutaj to mnie dobijaja normalnie...

No wlasnie z Mama rozmawialam i mowi ze ponad pol metra sniegu jest 😁 fajnie tutaj moge pomarzyc o sniegu :P
tzn gdzies tam w glab kraju jak sie pojedzie to jest troszke sniegu ale u mnie nie ma :P
Co do traktowania Irlandek to to samo. Poza tym irlandki nie maja pojecia i ufaja swoim lekarzom. Moja kolezanka irlandka tez w ciazy tyle ze poczatki i dostala plamienia w 12tyg i poszla do lekarza i jej powiedzial ze to plamienie ma dlatego ze dziecko jest troszke wieksze niz jej aktualny czas ciazy 🤢 odrazu jej powiedzialam ze ma isc do polskiego lekarza ktory jej da leki na podtrzymanie.
Tak wogole to tutaj jest jedno usg w 12tyg ciazy stwierdzajace ciaze i na tym sie konczy. Ja mialam robione czesciej ze wzgledu na lozysko przy szyjce.
No i czasem robia usg ok 36tyg. nie wiem od czego to zalezy pewnie o ich widzimisie.
Jak uslyszeli ze biore leki to na co po co i ze odstawic...oczywiscie nie posluchalam bo mam swoj rozum.
Odemnie z pracy jednej przyjaciolka w ciazy po raz piaty zaplodnienie in vitro ostatnie jajeczko jej wszczepili i byla to ciaza blizniacza .pojechala do szpitala mowiac ze jej wody plodowe sie sacza i ja odeslali do domu. To bylo w 26tyg. po kilku dniach Dziewczyna urodzila jedno dziecko w toalecie i z drugim policja z karetka ja eskortowala do szpitala i zamiast jej zrobic cesarke bo przeciez wody jej sie saczyly od paru dni i wdalo sie zakazenie to oni jej kazali rodzic naturalnie no i dziecka nie uratowali. Zapytalam pozniej kolezanki czy miala jakies leki na podtrzymanie i jakies zalecenia a ona mowi ze nic nie miala i ze normalnie funkcjonowala. w PL polozyli by ja do szpitala pewnie od pierwszych tygodni dostalaby mase lekow i musialaby lezec...tym bardziej ze 5ty raz in vitro miala.i wszystkie ciaze stracila ale tracila je ok 12tyg. ta prawie jej sie udalo donosic...ja bym ich oskarzyla normalnie!!!no i jak to bylo ostatnie jajeczko to juz nie ma szans na zajscie w ciaze bo ma usuniete jajniki...

• Mamusia
jezu ale nadrobilyscie, caly dzien nic a teraz.... wystarczylo na chwile sie wylaczyc...
mialam ktg jest wszystko ok a moja mala momentami miala tetno 176 🤪 ale i harcowala ostro a mnie juz od lezenia biodra bola!!!! :|

Anitek to niezlego masz artyste tego meza 😉

moj sie troche cieszy ze nie bedzie musial byc przy porodzie bo sie bardzo bal

ja to o sex-iku moge zapomniec mysle ze do 38 tyg :| teraz to nawet nie moge za bardzo glaskac sie po brzuchu 😞

Sibi ciesze sie ze ktg ok 🙂 co do tetna to Moj ma przewaznie 150 a ostatnio jak mu mierzylam mial 172 😁 ladnie poszedl :P no ale wtedy sobie szalal wiec to norma 🙂
co do Meza to pewnie byl ciekaw co tam moze zobaczyc :P
no ale tak jak mowie bedzie mial widowisko przy porodzie :P
Bob prosze 🙂 a co do lekcji to ja pamietam ze zawsze jazda z tym byla cale swieta len itd a pozniej przychodzil wieczor poprzedajacy powrot do szkoly a tu lekcje do zrobienia :P ech pamietam to jak dzis 😁
Sibi o jakim glaskaniu mowa? bo ja jak sobie siedze to glaszcze brzusia tak co chwile po pare sekund :P a jak Maly wariuje to juz wogole a On wariuje srednio co 30min wiec czasem mam wrazenie ze brzuchol mi peknie :P

• Mamusia
Bób ale pieknie!!! ja przez okno ogladam zime, ale jak jutro wyjde to Wam zrobie zdjecie

Anitek ja tez sobie glaskalam jak bylo wszystko ok a teraz powiedzialy mi zeby jak najmniej dotykac jak mialam skurcze bo to macice pobudza

jak mnie sie tu juz nie chce siedziec ale wiecie co wlasnie byly kolejne 3 przyjecia!! i juz malo co miejsc zostalo wolnych!! moze jeszcze jedna sala 4 os. zostala wolna a pewnie dopiero jutro posypie sie przyjec

Sibi Ty po wyjsciu ze szpitala masz siedziec i odpoczywac!!!ROZKAZ!!! wiec prosze tam nie latac za duzo po tym dworze :P
jeszcze troszke i Dzidzia bedzie z Wami 🙂 jakies 3tyg 🙂
co do glaskania to ja tez juz nie glaszcze wiecej :P no Maly tak czasem fajnie zaczepia ze nie mozna sie opanowac zeby nie poglaskac wystajacej pupci albo stopeczki kochanej 🙂

Hej mamusie,
ale miałam dziś chodzony dzień 🙂 już nie pamiętam kiedy zrobiłam taką rundę po sklepach 🙂
Byłam też u mamy i mi dziś oznajmiła, że we wtorek idzie do szpitala na wycięcie guza w piersi 😞 oczywiście wiedziała już o tym od dawna, tak samo jak mój brat i część rodzinki wraz z moim mężem tylko nikt nie miał mi odwagi o tym powiedzieć. Teraz to czuję się oszukana przez wszystkich 😞 martwię się co to będzie..
Jutro biorę się ostro za prasowanie ciuszków, bo już wiem że mama nie da rady mi w niczym pomóc na co po cichu liczyłam.

Sibi bardzo się cieszę, że jutro wychodzisz do domku, a z głaskaniem to prawda, mi lekarz zakazał dotykania, głaskania brzusia w 22tc. Ale to jest silniejsze ode mnie, i jak Synuś wypycha pupcię to nie mogę się powstrzymać żeby go nie dotknąć.
Anitek a Ty żeś sobie nieźle nawkręcała z tymi wymiarami Olafka 🙂ja chodzę prywatnie do gina, i On za każdym razem mierzy Igorka i tylko mówi, że jest ok, dzidzia rozwija się prawidłowo tylko ciągle jest za długa 🙂

• Mamusia
eeeee najblizszy spacer to 15.01 ale z balkonu Wam moge pstryknac!! nie bede sie wyglupiac i musze przelezec i koniec!!!!!!!!!!!!!!! jedynie wyprawa po leki do apteki i domek
jeszcze sie nachodze ale powaznie juz mnie wszystko boli od tego lezenia masakra !!

no za 3 tyg to mysle ze juz bede na walizkach siedziec gotowa na przyjazd chyba ze mnie wczesniej zwinie 🙂

Martus wiem ze cokolwiek nie napisze to i tak sie bedziesz martwic wiem o tym ale przeciez bedzie wszystko dobrze musi byc 🙂 i prosze nie czuj sie oszukana bo to dla Twojego dobra wszyscy zrobili sama mialas problemy z ciaza a gdzie tu jeszcze dodatkowy stres Twoja Mama zrobila to z mysla o Was.
Wszystko bedzie dobrze trzymma kciuki Kochana 🙂
co do wymiarow to ja taki glupol jestem :P
Sibi a Ty dotrwasz do konca zobaczysz 🙂

Wiem, że to dla mojego dobra, ale i tak wolałabym wiedzieć wcześniej,moja reakcja byłaby taka sama jak dziś, a mogłabym z mamą swobodnie o tym porozmawiać, wesprzeć ją a tak.. to nawet nie miała z kim o tym pogadać.. Nic trzeba zacząć myśleć pozytywnie i tyle. Zamartwianiem nic nie zmienię, kurde nawet nie będę mogła jechać jej odwiedzić..