Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka 🙂
wczoraj wieczorkiem mnie tak picza bolała od srodka a dzis ide do kibelka a tam pluuum czopek hiehie ale bez krwi wiec nie wiadomo kiedy sie zacznie ale moze niebawem 🙂
u mnie nocka superek spałam jak zabita raz na siusiu tylko 🙂
ale u mnie zasyyypało!!! masakraaaa.
zaraz nadrabiam pościki 🙂

• Mamusia
Witam piatkowo mamuski!!!!:P
U mnie noc srednia. Co chwilke sie budzilam i stekalam przy przewracaniu sie na drugi bok. Kaleka sie ze mnie zrobila. 😞
Do tego nie wiedomo skad boli mnie gardlo i ogolem czuje sie do bani. Jestem slaba i nic mi sie nie chce. Kurcze zeby telko nie byc chora. 😉
Anitek ty znowu w szpitalu????? ty to juz oswojona z nimi jestes na maksa!!! Trzymaj sie tam dzisiaj na pewno bedziesz w domciu 😉
Bob mnie ostatnio jak tak nastraszyli ze musialam przyjechac na drugi dzien to wlasnie lezalam na plecach a doslawnie na koniec polozyli mnie na bok ale bylo za pozno,wyniki byly nie takie i lekarz troche panikowal. Na drugi dzien juz kladli mnie od razu na bok i bylo ok. i teraz tylko leze na boku. 😉
Och ale jestem slabiutka......

• Mamusia
Andzia,Dodi kurujcie się koniecznie,rutinoscorbin i wit C
Ja tez zaczełam teraz brać,żeby nie załapać choroby od małej.

Fajnie działa jeszcze taki syrop -specjalny dla ciężarnych,nazywa się PRENALEN na bazie naturalnych składników - czosnku,porzeczki i malin.

Do porodu macie być silne i zdrowe!

• Mamusia
Witamy piątkowo nadal 2w1 🙂

Esz nocka minęła dobrze 🙂 Tylko 2 razy siusiu 🙂 Ale zmierzyłam wlasnie ciśnienie a tam kurcze 135 / 77 i puls 115 🥴 Nie za dobre to ciśnienie - w ogole ostatnio jakies wyższe mam to ciśnienie balansuje w granicach 120 / 70 lub 80 i ten puls mam juz od 3 dni powyżej 100 zawsze.

Esz czuje się jak wyjęta z pralki , nie wspomnę o tym jak wyglądam. Normalnie nie wiem czy tez tak macie ale ja jestem zmęczona już ...

Darusia lap oklaska za czopek 🙂 Juz zaczyna się coś dziać 🙂

• Mamusia
ojjjjj ciekawe czy ja sie zorientuje???? 🥴 Boje sie przecholernie ale juz chce to miec za soba,cieszyc sie malenstwem a przy okazji znow byc soba i normalnie funkcjonowac 😉
nikos 2010 wsciekam sie bo jak bym wychodzila z domu to moge sie przeziebic ale siedze na dupie w domu tyle co przeszlam z domu do auta i raz bylam u siostry i juz mnie chwycilo. Maz tez zdrowy a kochanka brak!!!! 🤪 😉 Tak teraz mysle jak mialabym teraz rodzic z takim bolem gardla???? 😉
O wlasnie sie zaczal pragram o porodach i albo znow sie pobecze ze szczescia rodzicow albo mnie zdoluja ha ha. 😉 :P

• Mamusia
Nikoś - dokladnie tak jak mówisz, z jednej strony niech juz wyjdzie ale z drugiej to obowiązek na całe życie jakby nie patrzeć.Czasami ta myśl mnie przeraża - a najczęściej zadawane pytanie to : " czy bedziemy potrafili Go dobrze wychować "

Eeee nie ma co sie martwić :P Teraz i tak już za poźno na zmiany :P

Darusia wlasnie Ty juz jesteś tak bliziutko 🙂 A ja to w skurcze muszę się narazie wsłuchiwać 😞

• Mamusia
Fakt Klaudia. Dla mnie to tez wielka nowosc bo razem z mezem 11 lat a mieszkamy razem 7lat. Przyzwyczajani tylko do siebie. Zero obowiazkow,dbanie tylko o siebie nawzajem. Teraz wszystko przewroci sie do gory nogami i wiem ze bede za tym tesknic ale dziecko to kolejny etap w naszym zyciu. Wirze ze bedzie dobrze. Juz mialam kontakt z malymi dziecmi bo bylam przy dzieciach mojej siostry a przy ostatnim jej dziecku od urodzenia i sie zajmowalam malutka na codzien bo na poczatku jak tu przyjechalismy to mieszkalismy u niej zanim sie kacik znalazlo a siostra musiala wrocic do pracy. Wiem ze jest czasem ciezko ale damy rade. 😉 Wkoncu to nasze a nie czyjes.:laugh:

• Mamusia
Andzia dokładnie tak jak mówisz DAMY RADE !!
No ale to normalne że każda z Nas tymbardziej przy pierwszym dziecku ma obawy.
I zgodzę sie ze opika nad czyimś dzieckiem to nie to samo co przy Swoim.
Ja też nie raz miałam okazje zostawać z dziecmi i zawsze sobie mowilam ze ja nie dam rady - ale co tam co moje to moje 🙂