Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anitek ja nie twierdze zeby wogole nie dawac, tylko ze jak dziecku cos dolega to zeby najpier zapytac lekarza co poleca, a nie samemu decydowac o jakis tam kropelkach 🙂

o to tylko mi chodzilo, ze ja bym sie sama nie pojeła czegos tam małej dac, nawet tych nie na recepte

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kucze ale ten czas leci...dopiero na porodowce bylysmy 😉
ja tak wlasnie sie zastanawiam czy wraca do pracy... Maz mowi ze mam byc z dzieckiem ale ja juz sama nie wiem co tu robic 🤨

• Mamusia
ja tez sie zastanawiam, narazie macierzynski do lipca, potem wezme urlop na maksa, i zobaczymy, patrzylam złobki prywatne 1200 zł plus wpisowe 750 zł, za ta cene mam opiekunke , ale ni wiem pewnie do roczku z nia posiedze, chociaz nie bede miala wtedy wyplaty, i troche ciezej by bylo 😞

Anitek my mamy ten sam problem, tyle że ja po prostu nie mogę do siebie do firmy wrócić bo by mnie od razu zwolnił. Rozwiązaliśmy problem i mąż dziś zarejestrował działalność i otworzyliśmy własne biuro, dzięki temu będę mogła dzielić obowiązki z małą i trochę popracować 🙂
Mam nadzieję że wypali więc trzymajcie kciuki 🙂 😆 😆 😆

• Mamusia
Hej dziewczyny!!! Ja dzis strasznie zmeczona jakas i ledwo widze mimo ze w nocy sie dosc wyspalam. Chociaz od 5 rano maly stekal i sie prezyl przy oddawaniu pierdkow 🙂 No i wrocilo to znow odkad wrocilam do sab simplex. Pewnie to lepiej niz mialby trzymac powietrze ale ciezko sie na to patrzy nieraz. Moj kropelki mial juz w szpitalu podawane 2 dnia zycia i lekarze twierdza ze zupelnie nie szkodza dziecku i mam byc spokojna. Myslalam dzis o spacerku a tu niespodzianka- spadl snieg!!!!! 😲 i wieje. A juz myslalam ze w koncu wiosna nadchodzi!!:laugh: Dziewczyny jak myslicie mozna jesc popcorn przy karmieniu piersia???? ☺️ 🤪

Cruella trzymam kciukasy aby wypalilo 🙂

Dodi ja wlasnie tez tak mysle czy mi sie oplaca wogole...bo przedszkole w tym kraju kosztuje 1000-1200e miesiecznie...zlobek 55e za dzien wiec nawet gdybym poszla na pol etatu to wychodziloby ze pracowalabym tylko po to zeby oplacac zlobek...a to sie mija z celem...
co do opiekunek no coz musialabym w domu najpierw kamery zainstalowac!!! jestem strasznie uprzedzona do nianiek domowych 😞
Andzia Olafkowi nie podalam wczoraj nic i nad ranem stekal prezyl sie i jak prykal to plakal wiec odrazu z rana dostal kropelki i teraz prezy sie steka ale przy prykaniu nie placze 🙂
wlasnie wlaczylam suszarke bo Maly Bobek zasypia i sie budzi co chwile na raczki nie w hustawce nie w kolysce nie i nie wiadomo o co mu chodzi 🤔
a mleczko wypil wiec glodny nie jest 😉

• Mamusia
hej 🙂

my juz po spacerze, ale pogoda sie knoci, cisnienie leci w dol chyba, bo ja jakas nieprzytomna jestem, kolejna kawka raczej juz nie da rady, bo mi sie dziecko uzalezni od tej kawy 😉

tez bym chciala wprowadzic ten systematyczny plan dzialania z dzieckiem, bo jak narazie to pelna anarchia 🙃 nawet kapiemy jak popadnie ( albo jak trzeba, bo np. maly tak jak dzis rano zrobi sobie kupe na plecy 🤢 ). Ale najpierw musze przeprowadzic i wprowadzic taki system wsrod domownikow, a moze byc ciezko hahaa, bo to jak my zyjemy przeklada sie na rytm dnia malucha. uff... sprobuje przynajmniej 🙂)

A za dwa tyg. jedziemy do Polski 🤪 🤪 pierwsza daleka podroz Victora! Juz sie ciesze! 🙂)

Rece opadaja...jadl godzine temu...no i w koncu zaczal plakac i patrze a on pakuje znow raczke do buzki wzielam na rece i zaczal szukac "cyca" no i trzeba bylo mleczko zrobic...
wypil zasnal i juz sie obudzil...spal doslownie 5min...przeciez ile moze jesc? peknie niedlugo 😉

JaiHo Ty tez masz czwartkowe dziecko 😁 🤪
Dodi Ty i Ja 🙂 tydzien po tygodniu 😁
co do planu dnia to oczywiscie ja mam dobre checi ale zobaczymy co Synus na to 😁 bo jak narazie cos mu sie pomylilo z tym jedzeniem bo przeciez ile on moze zmiescic w tym brzuszku? 🤔

• Mamusia
Anitek faktycznie, rowno czwartkowo poszalalysmy 🙂)

i u mnie tez juz jeden punkt z planu wypada, bo ja karmie na zadanie, uwazam, ze tak jest najlepiej, bo maluch sam wie kiedy chce jesc, w koncu my tez jemy kiedy chcemy a nie wedlug zegarka. Zobaczymy co bedzie 🙂)
teraz ja ide cos podjesc 🙂)
jeszcze sie ani razu po porodzie nie wazylam, az zaczynam byc ciekawa, czasem wydaje mi sie, ze jestem juz taki szczuplaczek, zaczynam wbijac sie w spodnie i czar pryska 🙃 😉 ... ale w te z 3-4 m-ca ciazy wchodze juz spokojnie, tylko oponka dalej widoczna 🙂)

JaiHo ja jakies 2tyg po porodzie czulam sie taka chudziutka ale kg niestety :P no i spodnie to samo :P problem z zapieciem :P
dzis weszlam na wage i pokazala 3kg na plusie...takze kolejne 0.5kg w dol ale cos wolno to ostatnio idzie 😉
Kurde wlasnie czytam o zastrzalach i tak mysle ze chyba to mam...bo ten palec tak boli 😞 z ta roznica ze paznokiec jest ok tylko mysle ze ropa jest gleboko pod skora tworzac uwypuklenie i to tak bardzo boli 😞

Anitek lepiej że chce jeść niż by miało być odwrotnie 🙂

Jai ho no to poważna sprawa przed wami z tą podróżą hihi.

My od samego początku robimy wszystko wg ściśle określonych zasad, nie dlatego że w książce tak napisali, po prostu tak jest wygodnie. Kąpiemy zawsze o tej samej porze, znoszę ją do salonu na zabawę też o tej samej porze. Jedynie jedzenie jest na zawołanie, choć czasem uda mi się ją oszukać smoczkiem 🙂

Co do wagi to ja mam jeszcze 9 kg na plusie, nie mogę tego zrzucić, od wczoraj już ćwiczę.
W żadne ubrania się nie mieszczę, chodzę w ciążowych spodniach nadal, jutro jadę sobie coś kupić.
Plusem jest to że nie mam brzucha, położna powiedziała że mam brzuch jak nie po porodzie 🙂

Cruella Olafka tez kapie o okreslonej porze w salonie jest ze mna caly czas bo tu ma kolyske a zreszta nie usiedzialabym spokojnie gdyby byl w lozeczku w sypialni a ja w salonie.
No i jedzenie ma na zawolanie czyli czasem co chwile 😉
wczoraj lekarka sama stwierdzila ze rzeczywiscie duzo je tym bardziej ze bardzo czesto no ale co zrobic skoro jest glodny to trzeba mu dac 🙂 a smoczkiem nie da sie oszukac 😉 pociagnie kilka razy i jak nie leci to odrazu wypluje i jest jeszcze gorzej...Woda i herbatka rowniez nie pomagaja 😉

co do brzucha to ja go nie mam juz wogole 🙂 o tyle dobrze hehe 🙂
zreszta juz 6dni po porodzie wygladalo to tak :
no a teraz to sie musze zabrac za pupe :P bo jak narazie nadal mam 7cm wiecej w obwodzie i nie wiem czy sie da cos z tym zrobic...bo tluszcz na posladkach czy udach nie ma...wyglada to tak jakby kosci miednicy sie tak rozeszly i wcale mi sie to nie podoba... [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuch_-41b3d393860e6aed4949a9725ed7992e.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
cruella hahaha jakos podroza sie nie martwie, wydaje mi sie, ze Victor lepiej zniesie 10h w aucie( jak kazde male dziecko spi jak zabity zaraz po uruchomieniu slinika) niz my 🙂).
A najbardziej mnie cieszy, ze moj tata zobaczy pierwszego i chyba jedynego swojego wnuka, no i ...polskkie dobre zarcie 🙂))
chyba sie odchudze po powrocie dopiero 🙂)

JaiHo to Olaf to chyba jakis wyjatek 😉
wczoraj pil o 17-20 i pojechalismy do lekarza jak wracalismy byla 18-30 wiec teoretycznie nie powinien jesc...no i sie obudzil podczas jazdy...Byl taki krzyk ze Mariusz musial poczekac...ja szybko butla z torby i wypil 80tke i moglismy jechac dalej 😁

• Mamusia
cruella trzymam kciuki oby sie udało 🙂
Jai_Ho oby podróż sie udała 🙂
za chwilę jadę do małej zawieść jej pokarm ,dzisiaj niestety jeszcze jej nie zobaczę bo coś jeszcze mam na gardle, kurcze nic nie przechodzi, a tak poza tym wszystko ok

• Mamusia
anitek Amelcia na szczęście nie miała jeszcze gorączki, ale za często mi kichała i zaczęła mi kasłać, po południu krótko przed wizytą u lekarza zaczęły jej już wychodzić glutki przy kichaniu i raz się jej ulało to w tym też były zielone glutki, ale to juz krótko przed wizytą u lekarza,
na szczęście szybko zareagowałam i niunia wraca już do zdrowia 🙂
byłam dziś zawieść jej mleko i pielęgniarki pozwoliły mi wejśc do niej widziały że się juz dobrze czuje i poszłam do niej akurat jak weszłam to zaczęła sie budzić i popłakiwać to powiedziały żebym ją do cyca przystawiła a tak się słozyło ze miałam akurat porę n odciąganie pokarmu to miałam pokarm, to sie ucieszyłam i tak byłam z nią godzinę 🙂 nie chciałam przeciagać wizyty żeby w razie co nic nie złapała ode mnie, ale czuję sie dobrze 🙂 a jutro i dę na kontrolę do lekarza żeby potwierdzić to że juz jest wszystko ok, bo chcę być w 100% pewna że już jestem zdrowa
jak sie potwierdzi to że jest ze mną wszystko ok to jadę do niej od razu
nawet nie wiecie jaka jestem HAPPY 🙂

Hejaa 🙂

Wczoraj byłyśmy u lekarza i na pierwszym spacerku 🙂
Wózek superr!! Mogłabym go prowadzić jednym palcem.
U doktórki malutka była grzeczniutka, od wyjścia ze szpitala czyli w 3 tyg przybyła ponad kilogram, waży już 3890 🙂 Lekarz mówiła, że to bardzo ładnie 🙂
Pielęgniarki się nią zachwycały, poleciał stały tekst "jaka czarnulka" hehe, aż mi głupio przy niej stać taki bladzioch jestem, no ale na urodziny funduje sobie wypad na solarium to ją dogonię 🙂

Anitek super, że napisałaś o tym planie dnia, muszę też wyczaić jak go wprowadzić. Pamiętam z programów tej zaklinaczki, że jakąś tabelkę robiła. Ciekawa jestem czy u nas też są jej książki.

Iwiokej super, że z małą i Tobą już lepiej 🙂 Podziwiam Cię, że tak dzielnie się trzymasz 🙂 🙂

Co do wagi to zgubiłam już 18kg! 🤪 z 84 na 66 do końca zostało mi 8kg chociaż jak dojede do 60 to też będzie super i starczy. Nóżki już mam piękne, tylko góra grubaśna.
Wczoraj jak szłam z małą do lekarza dwóch kolesi mnie zaczepiało jeden nawet zaśpiewał "ładne oczy masz.." heh chyba nie jest tak źle 😉

Jeśli chodzi o urlop to kończy mi się w lipcu i wtedy mam dylemat wracać do UK czy nie 🤨 🤨

Cmonka bardzo ładnie Ci mała przybiera na wadze, my przybrałyśmy niecałe 300 gram ale lekarka powiedziała że to być może różnica wagi i oby 🙂

Z małą masz ten sam problem co ja, amelia wygląda jak mulatka, ma ciemne włosy i ciemną cerę a ja?? wyglądam jak albinos hihihih.

Ja zruciłam 12 kg i zostało mi przynajmniej 8 jeszcze ale szczerze chciałabym wrócić do wagi 54 czyli jeszcze 6 dodatkowo 🙂 ehh , na razie w ciążowych spodniach chodzę, tych z początku ciąży, czuję się bardzo mało komfortowo 🙂