Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mona ja tez karmie tylko piersią, a pytałas lekarza albo poloznej czy to normalne? bo moja polozna mowiła, żeby kontrolować i sprawdzać czy za duzo tych kupek nie ma, bo jak jest ich sporo to do lekarza wiec sama nie wiem..

Klaudia super rozm 36! ja nie mam szansy na 36 ale te 38 bardzo by mnie ucieszyło 🙂 ale przed chwilą była u mnie kumpela i powiedziała, ze taki nasz wspolny znajomy pytał czy Marta zgubiła już ten brzuch, wrrrr 😠

• Mamusia
Martuś położna widziała taką kupkę i nic nie mówiła. Powiedziała tylko, żeby uważać na biegunkę, bo są bardzo niebezpieczne u takich maleństw.
Ja brzuszek jeszcze i tak mam, ale nie jest on widoczny pod ubraniem, a ważę 1kg więcej niż przed ciążą. Tobie napewno też zejdzie tylko potrzeba czasu, do lata będziemy laski:P

jutro zadzwonie dla swietego spokoju do poloznej 🙂 ale dziekuje Mona za odpowiedz 🙂
mnie od wyjscia ze szpitala ani jeden kg nie zszedł w dół 😞 Wszyscy mowia karmisz piersia, szybko zrzucisz i co? ja nie chce wracac do wagi z przed ciazy, bo wtedy stanowczo za chuda byłam, ale chce zrzucic jeszcze 5 kg..
mam nadzieje, ze tak bedzie jak piszesz, ze do lata wszystkie bedziemy laseczki jak tralala:P

Igor sie najadł i spi na klacie, oj boje sie pomyslec co w nocy bedzie, jak on spi od 13stej. Hm.. cos go meczy bo sie prezy..

• Mamusia
Ja też myślałam,że karmiąc piersią ładnie i szybko schudnę, ale to nieprawda, a chciałabym też jeszcze z 5kg zgubić.Od wyjścia ze szpitala schudłam 2 kg, ale dzięki Bogu po porodzie odrazu zaszło 10kg, bo w przeciwnym razie bylabym załamana.
Moja mała niestety jakoś nie chce spać, tylo na spacerku zaliczyła delikatną drzemkę, a teraz się rzuca łobuziara mała:P Jak narazie to w ciągu dnia nic nie mogę zrobić, ale w nocy nawet ładnie śpi, tyle dobrze 🙂

ja szłam na porodowke jako 84kg słoń:laugh: po wejsciu do domku moja waga pokazała 69kg i tak jest do dzis 😠 chce zejsc do 64kg 😉
a moj susełek prawie ciagle spiocha.. około 6-7 rano budzi sie i jest bardzo aktywny tak mniej wiecej do 13stej, potem miedzy 19sta a 22gą 🙂
Mona chociaz noc masz spokojna 🙂

• Mamusia
HEJ my juz po lekarzu, słuchajcie mała wazy 4250 🤪 🤪

od 25 lutego przytyła kilo sto trzydziesci 🙂 kurde jaki klocuszek mały .

Mała ma wzdecia, mam jej dawac kropelki i dodatkowo jakis probiotyk dostała, oprócz tego mam narazie odstawic mleko i pozostac na przetworach mlecznych jesli chodzi o nabiał, mamy jej masowac brzuszek, ta gulka od szczepionki, faktycznie mamy jej nie moczyc to szybciej przyschnie, a krosteczki to potówki, jak malej te stęki i jeki nie przejda to za tydzien na wizyte i ja przechodze wtedy na diete bez nabiału, ale narazie mam sie wstrzymac i wolno mi popojac koperek 2 razy dziennie. To w sumie tyle, i mam jej tak nie tuczyc bo w kocu bedzie małym grubaskiem 🙂
A to focia mamusi z córusią 🙂
dobrej nocki [img size=279]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC02043.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ja już na nogach, mała całą noc przespała wtulona w ramiona mamusi 🙂 Nakarmiłam ją ok 21 i nie chciała spać więc zabrałam ją do łóżka i utuliłam, że maleńka szybciutko usnęła, a tak męczyłyśmy się od 18, bo za nic usnąć nie chciała.
A teraz podjadła i śpi dalej w swojej kołysce, choć już nie tak spokojnie jak z mamusią 🙂
Coś mi się wydaje, że ona coraz mniej je hmmm, ale może mi się tylko tak wydaje.
Martuś to pozazdrościć takiego śpioszka 🙂 chociaż ja już też narzekać nie mogę, bo naprawdę jest poprawa. Wczoraj przyszła huśtawka dla niuni,ładnie w niej usnęła, ale jak tylko przestała huśtać i muzyczka się wyłączyła, to odrazu maluda się obudziła 🙂
Dodi śliczna córeczka i coś mi się wydaje, że podobna do mamy 🙂
Lekarz Ci powiedział, że masz nie tuczyć malutkiej, jak masz to zrobić, przecież piersią powinno się karmić na żądanie?

• Mamusia
Mona no ja wlasne nie wiem jak mam to zrobic ?? 😞
chyba jej chodzilo o to zeby nie dawac za czesto cycka jak Julcia tylko zaplacze, ale to dla mnie nie realne, bo ona traktuje cycka jak przytulanke i czasem poprostu pociagnie 2 razy przytuli sie i spi, i jak ja mam ja oduczyc tego ??

Hej
Dodi Olaf ptzytyl 2460g przez 3,5tyg i lekarz nie mowil ze mam go nie tluczyc wrecz przeciwnie bardzo zadowolona byla!!!i moja lekarka u ktorej wczoraj bylismy rowniez!!! wiec nie wiem czemu Ci tak lekarz powiedzial! a tak apropo super focia 🙂
ja wrzuce jutro moje bo musze zgrac 🙂
A tak poza tym wszystko ok! Nocka troszke ciezka ale dajemy rade 😉
Mezus dzis wraca 🙂
Zaraz wciagne sniadanko bo Maly spi 🙂

• Mamusia
Dodi ta lekarka jakaś dziwna, nie przejmuj się cycem małej nie utuczysz zabardzo 😉 Przecież wszędzie pisze, że karmić piersią powinno się na żadanie, a mała je ile potrzebuje i przecież jak na miesięczną dzidzie, to wcale tak dużo nie waży, niektóre dzieci rodzą się z taką wagą 🙂
Tylko uważaj z tym traktowaniem cyca jako przytulanki. mi juz w szpitalu pielęgniarki mówiły, żebym nie dawała jej się bawić, że jak nie je to odrazu zabierać, bo później bedę miała kłopot, bo mała będzie cały czas chciała wisieć i nie bedę miała czasu dla siebie. Tylko, że łatwo mówić, gorzej jest w praktyce 😉 Ja też wystawiam cyca jak mała tylko zapłacze, bo nie wiem co ona chce i zawsze myślę, że jeść, ale czasami juz wrzeszczeć zaczyna jak tylko rozpinam bluzkę, dostaje ataku histerii. Mój śmieje się, że mała już nie może patrzeć na moje cycki dlatego tak się drze:P
Moja mała w ciągu 2 tyg przytyła 500g,lekarka mówi, że prawidłowo,a Olafek widzę rośnie jak na drożdżach 😉

• Mamusia
Dziewczyny, a stosujecie już jakąś antykoncepcję? bo mi gin przepisał tabletki cerazette, ale nie wiem czy wykupić. Zastrzyków nie chciałam, bo podobno strasznie się tyje, choć w poczekalni była dziewczyna, która bierze już parę lat zastrzyki i była całkiem chuda i jeszcze parę innych dziewczyn, ale one biorą od niedawna.

• Mamusia
qurcze a moja mała przytyła tylko 400g w 3 tyg 😞((((((

odstawiłam już definitywnie cyca z którego jak się okazuje niewiele miała pożytku oprócz uspokojenia i tylko na sztucznym jedziemy - za tydz idę na ważenie bo martwię się bardzo tak małym przyrostem 😞

• Mamusia
No właśnie Młoda dużo je tyle że 1. sporo ulewa 2. mój pokarm był chyba do d..y
samą butlą karmię od 2 dni i jest znacznie lepiej z Młodą - śpi spokojniej i mniej płacze stąd wniosek że wcześniej była po prostu głodna. w przyszłym tyg idę ją ważyć i zobaczymy ile przytyła jak nadal mało to będziemy się martwić - może jakieś zagęszczacze wprowadzę żeby nie ulewała

moja właśnie po infacolu przestała pierdzieć tylko że wcześniej ją te bąki męczyły - nieźle się bidula musiała napocic żeby bąka puścić i teraz mniej kup tj ok 3 -5 na dobę robi no ale to zbiegło się z odstawieniem piersi więc może wczesniej miała rozwolnienie...
eszzzz biedny dzieciak ile się namęczy zanim rodzice skumają co mu trzeba... że też mówić nie umie !

• Mamusia
anna jeśli od dwóch dni dopiero karmisz butlą, to raczej nie masz co się martwić, mała napewno przybierze na wadze, moja też bardzo ulewa na piersi, a i tak przybiera.
A mniej kup może robić, bo dziecko ok miesiąca może robić już mniej kup, tak mówiła mi lekarka, że na pampersach zaoszczędzimy 🙂a w Waszym przypadku moze to być też od butli, bo dzieci karmione butlą robią już takie bardziej zbite kupki 😉 a nie takie rzadkie jak karmione piersią.
Ale masz rację ile te dzieci nasze się namęczą zanim my zajarzymy o co im chodzi 🤨

Aaana ja juz infacolu nie podaje bo nic nie dal i jestesmy tylko na debridat z powrotem lekarz tak kazal i jest ok.
Maly puszcza baczki i robi kupcie 🙂
a zaparcie to on mial tylko ze nie wiadomo czy to infacol czy gaviscon ktory mialam podawac na ulewanie (ale podalam tylko 2) i znow wrocilismy do debridat bo lekarka tak zalecila.
Po debridat ulewa znacznie mniej no i przy okazji jest on na poprawe perystaltyki jelit.
Na butli kupek bedzie o wiele mniej moze byc nawet 1 na dzien tak to wlasnie jest. No i jak dajesz mleko modyfikowane to daj dziecku 2tyg zeby sie moglo ustawic wszystko typu kupki ulewanie itd. bo jednak to cos nowego dla dziecka. Ja znow to przechodzilam bo Maly mial zmiane mleka no ale juz od wczoraj jest ok 🙂