Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
test zrobie jutro rano bo lepiej wykazuje. jak byłam w ciazy z sarcia to zrobiłam po południu i wynik był negatywny a poszłam 2 dni pozniej do gina i niespodzianka hehe.
sara mnie kiedys wykonczy.strasznie jes marudna dzis chyba przez pogode. musiałam ja wziac na rece właczyc muzyke i tanczyc z nia i jakos zasneła hehe cudak.
ja cebion daje na lyzeczce z moim mlekiem bo jak do buzi to strasznie sie krzywi bo to kwasne jest bardzo...a wit d dawałam zawsze do buzi prosto i potem odrazu na karminie ja brałam bo jak wiadomo wit d jest wchłaniana przez tłuszcze dlatego jest wazne by dziecko popiło mlekiem lub odrazu podac z mlekim zmieszane...

Mona ja ochote mialam a od wziecia doslownie pierwszej tabletki ochoty nie mam...
o zastrzale poczytaj w necie bo nie dam rady pisac jedna reka a tam jest wszystko wyjasnione 🙂
co do cebion to Olaf lubi bardzo 🙂 ja sama biore to w sumie bardzo slodkie jest i tylko lekko kwasne 🙂
no i nie wiem czy wiecie ale od chwili otwarcia kropel trzeba je wyrzucic po 3miesiacach.
Olaf tez niegrzeczny od paru dni 😞

• Mamusia
zrobie test jutro rano . jak bylam w ciazy z sarcia to robiłam po południu i był wynik negatywny a poszlam do gina za dwa dni i niespodzianka hiehie..
ja tez mam zakraplacz kazde kropeli maja przeciez hehe ja cebion daje na łyzeczce z moim mlekiem bo jest bardzo kwasny i sara sie krzywi a witaminki dawałam zawsze prostodo buzki i potem odrazu na cyca zeby mlekiem popiła bo D i K rozpuszczaja sie w tłuszczach i wtedy sa wchłaniane... chyba dobrze robie... [?]
teraz Sarcie uspałam ale cudak mały jest taka marudna dzis od tej cholernej pogody chyba . musiałam ja wziac na rece i tanczyc w rytm muzyki hehe i usneła:P ma sie te sposoby haha:-) zaraz uciekam robić obiaddo ale mi sie nie chce buuu:/

• Mamusia
ja brałam tabletki ale odstawiłam odkad sara miała problemy z kupka bo myslałam ze to od tego ale okazało sie ze to od niedoboru wit D . miesiac ich nie biore i mam zamiar pod koniec tyg zaczac zeby juz w weekend zaszaleć bo mam dość tych.... :P
Anitek jak nazywaja sie Twoje tabletki? ja mam cerazette i sa to ponoc jedyne dobre tabletki dla karmiących

• Mamusia
anitek85 napisał(a):
Mona ja ochote mialam a od wziecia doslownie pierwszej tabletki ochoty nie mam...
o zastrzale poczytaj w necie bo nie dam rady pisac jedna reka a tam jest wszystko wyjasnione 🙂
co do cebion to Olaf lubi bardzo 🙂 ja sama biore to w sumie bardzo slodkie jest i tylko lekko kwasne 🙂
no i nie wiem czy wiecie ale od chwili otwarcia kropel trzeba je wyrzucic po 3miesiacach.
Olaf tez niegrzeczny od paru dni 😞

ja tez nie miałam kompletnie ochoty po tabletkach i czasem plamiłam...

No ja plamilam non stop skonczylam 4dni temu a dzis okres dostalam... mam dosyc...
Azalia jest tez dla karmiacych.
Ja mam teraz Yasmin i jest to jedno wielkie gowno!!!
musze isc bo Olaf znow cos wymysla...nic zrobic nie idzie bo non stop wymusza placz 😞
nie wiem co sie z nim dzieje 😞
wklada rece do buzi i wtedy placze ale dziasel wogole nie ma ani czerwonych ani opuchnietych wiec nie wiem 😮

• Mamusia
ja jeszcze przed ciąza brałam novynette ale tyłam jak świnia i syfy mi wychodziły i zmieniłam na cilest i byłam baaardzo zadowolona. no ale wiadomo kazdy ma inny organizm.
słyszałam ze yazz tez sa dobre bardzo a na yasminy kumpela tez bardzo narzeka...

Maly na macie wiec chwila oddechu 😉
ja cilest tez bralam i przytylam po nich 10kg 😞 ale pozniej juz wszystko bylo ok...
ale nie chce znow tyle utyc 😞
pojde w PL do mojego ginka i zobaczymy co on doradzi bo yasmin to niestety nie dla mnie 😞

• Mamusia
hej jakos sie zaczyna układac powoli :P był facet z car asistans i odpalił złoma, i kazał jechac samemu do serwisu, ale na szczescie pokazał co sie dzieje i co zrobic jak znowu nie odpali.
Była tez pediatra, jakas postrzelona paniusia, swierdzila ze dziecko chce zatruc bo w domu wilgotnosc nie taka, Julka podobno zdrowa, gardło ok, brak temperatury, kazała dawac to co daje a w razie duzej temperatury skierowanie do szpitala i poszła.

Ja upiekłam ciasto ,placek z owocami i zaraz zasiadam do kawki i ciacha.
Auto dziala wiec M. dzis naprawi wózek mam nadzieje, Julka usneła ,wiec jakos leci ta sroda

• Mamusia
hej 🙂
biedne te wasze paluchy 🤨
U mnie dzis pogoda rewelacyjna sie zrobila, caly czas bylismy na dworze i slonce ,,strzaskalo mnie na mahon" 🙂) maly pod buda wiec jego nie opalalo, spal sobie ladnie caly czas, teraz podjadl, przebralam go w koncu z pizamki 😉 i poszedl dalej spac 🙂)
ja juz odstawilam cerazette i biore cilest teraz, moj lek. stwierdzil, ze przy takim karmieniu jak moje teraz to: ,,nie ma strachu, ze malemu cycki urosna" 😉 Dawki hormonow sa male, to co przenika do pokarmu tez niewiele, a ja karmie juz 2 w porywach do 3 razy na dobe, wiec chyba faktycznie nie ma sie co bac.

Co ma wilgotnosc do trucia??? ech jaka rzeczywiscie postrzelona :>
ale najwazniejsze ze Julcia ok 🙂
poczekaj jeszcze z 2-3dni i oby bylo lepiej 🙂
ja uciekam do Malego bo juz wyzywa 😞
nawet sniadania zjesc nie idzie tylko wszystko w biegu 😉
zajrze pozniej 🙂

Wlasnie dzwonil lekarz ze mam byc na 20sta jako ostatni pacjent...oby tylko sie obylo bez wycinania tego cholernego paznokcia 😞
Dodi dzieki za linka do tabletek brzmia naprawde super i czytam tez o yasminelle czy cos takiego.
powinnam tego ginka tu w IRL kopnac w d...e za te tabletki bo skoro sa nowoczesne tabletki to nie wiem po co mi przezytki jakies zapisuje 😠
jeszcze tylko 2,5tyg i pojde w PL do ginka i wtedy bedzie cacy 🙂

• Mamusia
yasminelle bralam przez dwa miesiace, rzygalam jak kot a mimo to przytylam 4kg 🤢 ale wiadomo: musisz przetestowac na sobie. Najgorsze jest to, ze teraz tak naprawde niewielu lekarzy wysyla na konkretne badania przed wydaniem recepty, i przepisuja te tabletki za ktore w danym kwartale jest fajniejszy czajnik do dostania 🥴 🤢

Anitek zobacz czy Olaf ma krótkie paznokcie, może płakać bo sobie zadziera a pazurki mają ostre, moja tak miała,teraz pilnuje by były króciutkie i jest ok 🙂

Dodi super że Julcia zdrowa 🙂

• Mamusia
Jai_ho Julka serio kicha i pokasłuje, ale babka stwierdzila ze katar jest znikomy i przejdzie , a gardło ok, a ze sobie pokasłuje to dawac ten syrop i bedzie ok.

Nie wiem o co chodzilo tej babce chyba o to ze sie rozwijają grzyby i roztocza jak jest złą wilgotnosc, mam kupic stacje metereologiczną tz. jakis termometr do wilgotnosci i powiesic na sciane.

• Mamusia
Dodi 🙂 dobrze, ze nie ma goraczki a katarek niewielki, pokaslywac moze nawet od tego, ze jej ten katarek splywa do gardelka, to wcale nie musi byc taki kaszel jak my miewamy 🙂) grunt, ze zle nie jest 🙂
tzn. masz za wilgotno?? jej, mi sie zawsze wydawalo, ze za suche powietrze jest zle, a przeciez Ty mieszkasz w nowym budownictwie, wiec wilgoci jako takiej niezdrowej tez chyba nie masz. Jakas szurnieta 🙂)